Libya Paylasim Alani(Tanisma)

Glazem Pınar ınci Mercan Sibel Sema,herkese merhabalar..
Dün akşam kalabalık bir davetimiz vardı pasta börek yemek çay kahve derken 2 ekran daha genişledik sanırım
Pınar mesajını aldım yavruş,bekliyorum resmi..
Glazem ciğim anlıyorum seni,eğer herşeye hazırım diyorsan sorun yok çünkü türkler gibi değiller evler özellikle mutfaklar hiç temiz değil biz bayağı temizlik yaptım öyle böyle değil,ki bizden önce türkler oturuyordu nispeten daha temizdi:)
aslında geçen haftalarda yakın arkadaşlarımız Türkiyeye döndü,evleri boşaldı ve ev sahipleri türklere kiraya vermek istiyordu tam türk okulunun arkasındaki sitelerde hastaneye de yakın
bilemiyorum hala duruyor mu kirası 1200 dinardı 3 oda..Lakin odalar minik çok geniş değil..
ben tekrar sorarım istersen NE kadar vaktiniz var canım
eşin burada idi değil mi?

canım ev küçük olursa benim için daha iyi temizlemesi kolay olur:)) inşallah duruyordur ev.1200 dinar iyi benim için bir sorarsan çok sevinirim.haftasonu halletmek gerek ev işini çünkü 24 üne kadar gelmem gerek.eşim orda.evi tam adresini verirsen gider bakarlar.hiç olmazsa şansımızı deneriz bir.çok teşekkür ederim şimdiden.görüşürüz.

Glazemcim Allah yardımcınız olsun, aayy inşallah ev bulunur canım, Libyanacığım da ilgileniyor Allah razı olsun. Sen şimdi diken üstündesindir ama inş vaktinde geleceksiniz buraya, hem Libyanayıda görürsünkaydirigubbakcemile5. Ben ev konusunda çok şanslıyım ohalde, kızlar bir görseniz tertemiz, yani Türki'yedeki evler gibi,mutfağı,odaları,banyosu... Hiç yabancılık çekmedim bu konuda çok şükür. Demek ki Tobruk'ta yaşam biraz daha farklı,,, Allah evlerinize güzellikler versina.s.

Glazem tamam sorarım ben inşallah,haber veririm cancağzım aslında ev çok yok değil ama beğenmiyor Türkler yani bizde dahil:) çünkü gerçekten büyük sukut hayal..
benim eşim de uzun süre ev aradı hiçbirini beğenmedi daha önce yaşadığımız evlerin yanında bile geçmiyor ama dedim ki sonunda aşk lütfen tek oda olsun yine olsun yeter ki artık beraber nefes alalım beraber aynı yerde yanyana diz dize olalım..o da bizi düşünüyor rahat edemeyiz,diye..
ama çok şükür şimdi alıştık,temmuzdan sonra da hayırlısı bakalım belki burda belki başka yerde devam..
Eşin evlere bakmış mı ? çok emlakçı var çünkü..Beğenmedi mi yoksa ev mi bulamadı ?

ınci Mercan Tobruk daha tarihi daha tenha bir şehir ya canım ev ve kira konusunda çok sıkıntı olmuyormuş hamdu senalar olsun
O yüzden ben de istedim aslında hem tatil beldesi ,buram buram tarih kokuyor:*
hayırlısı
Tripolide büyük projeler başladı ikiz kuleler,alışveriş merkezleri,ingiliz alman fransız italyan türk yatırımcılar burayı keşfetti ve son 4 senedir kiralar da coşmuş durumda ev sahipleri bu durumu çok iyi kullanıyor
görsen Türkiyede en fazla 200 -300tl kira eden evler burada en az bin dinar..
Rusyadaki gibi..Libyanın kalbi olduğu için herşey çok daha pahalı
çoğu arkadaşı ev kiraları zorluyor düşünsenize ayda ortalama 3000 dolar geliri olan bir aile 1250 civarı kira verse en az ne yesin içsin hele çocuklu ise bunun giyimi kuşamı var..
ya maaşın yüksek olacak ya da kirası uygun ev ..
şehir dışındaki villalar uygun fiyatlı lakin iş yerlerine çok uzak..

Glazem birşey daha aklıma geldi boş ev düşünür müsünüz can ?
bizim oturduğum yerler müstakil evlerle dolu..
eşyalarını kendiniz alıyorsunuz..
mesela geçen aylarda yanımızda biri boştu 700 dinar dı kirası ama yeni ev,pırıl pırıldı..
eşyasız..

canım bizim şirket çok cins saolsunlar hiç bir iş yapmıyorlar bize de yaptırmıyorlar.evi şirket buluyor biz gidip bakıyoruz.dediğim gibi bizi çok oyaladılar.yoksa beğenmemzlikle alakası yok bana kalsa bir odada bile yaşarım ki yaşadım da zamanında.eşimle üniversitedeyken öğrenci evinde bir göz odada kaldım.benim için önemli olan kirası da değil.sadece ev olması.bu arada eşyasız ev olmaz canım çünkü biz libyayı bilmiyoruz ve zamanımız da kısıtlı.çok çok teşekkür ederim canım.inşallah dua edin en kısa zamanda ev bulayım da geleyim.dualarınız bile yeter.kendinize iyi bakın:)))

Libyana evet haklısın, burada kira olayı fazla yok sanırım, o nedenle evler pırıl pırıl. İngiliz,Fransız,Alman mezarları var, havası güzel ve sakin yer burası. Ama mrkezi yerde olup arkadş ve komşularımın olmasını bende isterdim. Tripolideki gibi aktif bir hayatın olmaz burada. Bir kere orada Türk okulu var bu çok güzel. Eminim ki hepimiz için neresi hayırlısı ise oradayız.

Anlıyorum hakkınızda hayırlısı olsun ,geç olsun güç olmasın
Yanlış hatırlamıyorsam aynı şirkette idi sanırım eşlerimiz..
kira nın bir kısmını karşılıyorlar lakin evi sadece proje müdür ve müdür yardımcılarına veriyorlar diye biliyorum..
güzel haberlerini bekliyoruz
sevgiler

Evet
el hayru fi ma vaka..
Allahın emri ile olan herşeyde hayır vardır gülüm,haklısın..
ben internetten araştırdım Tobruku,u tube da,videolarına baktım,hoşuma gitti.
fotoğraf çekiyorsanız bizimle paylaşırsan sevinirim
ben sık sık çıkardım ilk geldiğimde o zaman Miyoş daha küçüktü tabi,arabasında uslu uslu duruyordu şimdi zaptedebilene aşkolsunkaydirigubbakcemile3
bayılırım doğayı fotoğraflamaya..

Libyana kardeş, bende çok severim gezintiyi ve gördüklerimi görebilmeyi,hakikatini... Ama benim burada çok çıkma şansım yok, merkeze uzağız,yani mahalle arası gibi düşün kaldığım yeri. Eşimle cuma günleri yakın çevreyi geziyoruz,ama şirket henüz araba almadığı için bu tarihi yerlere ve merkeze gidemiyoruz. Birkere iş için, buraya 2.5 saat uzaklıkta başka bir şehir olan EL BEYDA 'ya gittik. Arkadaşlarım yaa,süper bir yerdi. Daha yeşillik ve 2. yy dan kalma Roma kalıntıları var. Oranın fotolarını koyarım inş. Zamanla işler dizayn aşamasından çıkınca arabalar da alınır burayı bol bol gezebiliriz inş ozaman buranın fotolarını da koyarım:teytey:

Merhabalar..
ınci Mercan,inşallah cancağzım,siz yerinizde iyi olun mutlu olun da,gerisi detay,fotoğrafları da boş vaktinde eklersin..
Biz dışardaydık,geldiğimizde elektrikler yoktu Allahtan yarım saat kadar sürdü yine çöl fırtınası var,umarım çabuk geçer..
kitap okudum ben de fırsattan istifade:)

Evet canım gerisi detay, ben burayı seviyorum, evimi seviyorum,insanları da güleryüzlü,çarşıya çıkınca bir güler yüz yetiyor anlaşmaya... Bazen sizlerle yazışırken, benimde komşularım olsa,bende bişiler hazırlasam onları misafir etsem,misafir olsam diye düşünüyorum o kadarcııııkkkk:1rolleyes: Yoksa şikayet değil benimkisi,Elhamdülillah. Demek ki herşeyin bir zamanı var. Sen hangi kitabı okuyorsun bakalım güzel arkadaşım.yerimseniben.

Komşuluk o kadar değerli o kadar kutsiyeti derin bir munasabet ki aslında hele ki gurbet ellerde..
bu hususla ilgili onlarca hadisi şerif var,ayrı ayrı anlamları güzellikleri mevcut..
Allah cc hayırlı insanlarla karşılaştırsın canım benim ,daima..
Bakarsın yüreğinin duası kabul olur belki şehir değiştirirsin belki yanına harika dostlar gelir,Allah bilir..Değil mi,en güzeli de tamahkar olup hamd etmesini bilmek..Mutlaka bizlerin hakkında en hayırlısı bu,ve olması gerekenleri yaşıyoruz..
Arada ne kadar mil olursa olsun insan muhataplarını,onun sözlerini,kalbini hissedebiliyor,bakın ne güzel net vesile ile burada konuşup çok az da olsa birbirimizi tanıyoruz,kim bilir ne güzel hayatlar var ardımızda ,ne dolu yaşamlar..
Bizim temmuzda belli olacak işimiz belki buradan gideriz belki devam ederiz,birkaç teklif var onları değerlendirme aşamasında eşim,dua edelim hep birlikte,hayırlısı olsun..

Kitap meselesine gelince,Elif Şafak ı biliyorsunuzdur? gelirken Mahrem Pit Palas ve Siyah Sütü getirdim,bitirip bitirip baştan okuyorum:) uc bir yazar,kimi çok sever kimi de tam tersi..ortası yoktur bunun..
kadın yazarlardan takip ettiklerim nadirdir...
ama okumak aşktır yaşamaktır benim için,su gibi içerim hepsini..:) inanılmaz hoşuma gidiyor arada denemelerim de olur..
hangimiz sevmez ki okumayı değil mi?
kendini buluyor insan edebiyat,şiir,dil,tarih,kişisel gelişim kitapları,PSıKOLOJı,tıbbı kaynaklar,çocuk gelişimi en sevdiklerim..
N.F.K,Senai Demirci,Üstün Dökmen,Mehtap Kayaoğlu kitaplarından da getirdim e-kitap da okuyorum yanlız elime alıp o sayfalarda kaybolmak kadar haz vermiyor bana..
bir sürü dergi aldım gelirken,ara ara oturur notlar çıkartırım fırsat oldukça..

Sizne tür seviyorsunuz arkadaşlar?
hiç unutamadığınız ve sizi en çok etkileyen eserler neler..
istediğimiz sorudan başlayabiliriz her soru 50 puan değerindedir:)

Öncelikle duaların için çok teşekkür ederim canım, sizin hakkınızda da hayırlısı olsun, bakalım Rabbim daha kimlerle, nerelerde olmayı nasip edecek. Artık eşimde teklifleri değerlendirmeyi düşünüyor, belki bakarsın tripoli ye geliriz:dance:

Ben severim Elif Şafak'ın yazılarını, Buarada Son kitabı olan 'aşk' ta kendisinin ilk defa beyaz giydiğini gördüm.Üstün Dökmen'in 'küçük şeyler '1- 2sini okudum ve gerçekten çok farklı bir bakış sunuyor okuyana. Senai Demirci'yide severim duaları benim içimi açar. Ayrıca İskender Pala'nın yazıları MÜKEMMELdir, 'Kiab-ı aşk ' ı tavsiye ederim.

Mukaddes Yakay'ın 'kalbe ateş düşünce' eserini bir solukta okumuşumdur, o kitabın etkisiyle hemen bir ney aldım ve ney kursuna başladım :) Halit Ertuğrul'un birkaç kitabını okudum 'düzceli Mehmet' beni en çok etkileyen eserlerinden biri oldu. Benim yaşam tarzımın değişmesinde bu kitapların etkisi de olmuştur. Kişisel gelişim konularını daha çok dergilerden okurum 'genç beyin'mesela. Yabancı kaynaklı kişisel gelişim kitaplarını pek beğenmiyorum,sonuçta değerlerimiz farklı onlarla, 'Sınırsız Güç'ü başladım ama devam etmedim bu nedenle. Sonra 'simyacı' yı hepimiz biliriz, onuda çok severek okumuştum. Musatafa İslamoğlunun cümlelerini çok beğenirim.

Ya evet getirilen kitaplar bitince çok şükür ki internet yardıma koşuyor. Sızıntı dergisinden parçaları kopyalayıp kopyalayıp okuyorum burada. Hangi türden okumak istersen hepsi var onda, ilim, bilim....Uzun hikayeleri ekrandan okuyamıyorum,kitabında değerini yeniden anlamış olduk burada.

Gibi... Çok sevdiğim bir konu açıldı ne yapayım bende hızımı alamadımmEğer tavsiye edeceğiniz kitaplar varsa yazar mısınız arkadaşlar...Hepinizi öpüyorum.

Amin ecmain...
Yazdıklarını seve seve okudum,çünkü karşımda gerçekten okumayı seven bir arkadaşım daha var sanırım..
Okumak aşktır yaşamaktır ve en önemlisi de okuduklarımızı hayata geçirebilmemiz bence,hani yasin suresinde bahsediliyor ya,sırtlarında kitap taşıyan merkepler...Yani anlamadıktan,kendimize birşey kazandıramadıktan sonra kuru kuru okumanın hiçbir anlamı yok külfetten başka.Allah cc okuyup anlamayı ve ilim öğrenip öğretmeyi nasip etsin hepimize..Evlatlarımıza da bu güzel dustür ve hayırla yetiştirelim inş..
Küçük şeyler ve Düzceli Mehmet favorilerim arasındadır..Ben kitap ayırmam hepsini okurum ne elime geçerse,lakin hepsini almam mantık süzgecimden geçiririm..Gazete parçası olsun minik yazılar,fıkralar,makaleler olsun hepsini okumalıyız aslında..Kalem kılıçtan keskindir,ve beynin gücü herşeyden kuvvetli..
Bence biz bayanlar,her konuya vakıf olmalı her konuda birikim ve donanıma sahip olmalıyız çünkü toplumu biz yetiştiriyoruz desek abartmış olmalıyız sanırım..Kadındır aileyi,çocukları şekillendiren..
Erler başımızın tacı bizler de dişi kuşlar:* TABı insan öğrendikçe öğrenesi geliyor
birşey biliyorum o da hiçbirşey bilmediğim :) diyorsunuz okudukça...

Ben de kendimi kaptırdım gidiyorum çünkü en sevdiğim hususlar bunlar..
bu arada ıslamoğlunun bakış açıları ve derin bilgisi çok hoş gerçekten..
Nasheed dinlemeyi seviyor musunuz:)
ben bayılıyorum..
Neye de bayılıyorum,lisedeyken keman ve gitar çalardım sonra yan flute merak saldım ,korolarımız gruplarımız vardı keman sesi beni büyüler anne ve babam da ud çalmamı arzuluyordı lakin nasip olmadı üniv. evlilik bebiş derken eee ilerde neden olmasın..

Bu arada Martı Jonathan ı da çok seviyorum ben,minik ama derin bir kitap..
aklıma geldikçe ben eklerim kitap isimler,arkadaşlardan da bekleriz tabi

Bende çok sevindim Libyanam, inanın haytımda belli bir yer aldınız. Böyle güzel insanlar tanıdığıma çok memnunum. Düşünceli, duyarlı..

Ben bayılırım okumaya, burada daha da çok vaktim oluyor. Hatta eşime bir defter aldırdım gelirgelmez, okuduklarımdan notlar tutmaya başladım tarihlendirerek. Çocuklarıma göstereceğim bunları derim :) Belli akşamlar eşimle birlikte okuyup yorumlarız çok şükür. Libyanam öğrenilecek çok şey var ve öğrendikçe ne kadar az bildiğimi görüyorum. Doğru bilgiler önemli,“Doğru bilinci doğru bilgi kurar” der islamoğlu üç Muhammed kitabında. “İnsanlar pirince benzer.Kitaplar da öyle.Hiç kimsenin baştan sona tüm yaptıkları iyi ve doğru degildir.yine vahy müstesna hiç kimsenin tüm yazdıkları baştan sona iyi ve doğru değildir.Bazen pirincin taşını,bazen de taşın pirincini ayıklayınız.Ne bu pirinç taşlı diye kaldırıp çöpe atınız.Ne de taşıyla birlikte pişiriniz.İkisi de adaletsizliktir der(islamoğlu). Düşüncenin tersini de okumakta yarar var.

Dediğin gibi biz anayız(inşallah bende olurum) bizim eserimiz olacak yavrularımız. Öyle bir eser bırakmalıyız ki arkamızda, şu ahlak çöküntüsünün yaşandığı ve cahilliğin hoş gösterildiği zamanda doğruları yaşayıp doğruları anlatacak fertler olsun inşallah Allah ın izniyle bunu başarabiliriz.

Martı Jonathan' ı son sınıfta okudum çok tatlı bir kitaptı, o kitaptan sonra martılar bile değişti gözümde, gerçekten dedim insan isteyip azim edince onun gibi sınırların ötesini görebilir mi... neden olmasın ki insan sürekli kendini yenileyip yükseltebilecek bir canlı, tabi tam terside geçerli ama Allah bu durumdan bizleri korusun.

Teşekkür edrim canım özlediğim bir muhabbetti.

canlar muhabbete dahil olamıyorum evde boya var ondan dolayı.ama 2 gun sonra aranızdayım ınsallah.allaha emanet olun meleklerımm

Günaydınlar günaydınlardelikafadulden
Pınar cık,kolay gelsin size kuzucuğum,ayrıca geçmiş olsun Rabbim cc tez zamanda şifa versin:Saruboceq: gönüllerimiz bir olsun..
İnci Mercan,çok hoş bir metod canım,deftere notlar tutmak,ben de uzun zamandır böyle yapıyorum inan açıp okudukça insanın daha çok yazası geliyor..Onlar en kıymetli en değerli hatıralarımız,mirasımız olacak inşallah..
söz uçar yazı kalır demişler,kalbindekileri akıtmak kağıda mühürlemek ne güzel...
Ortaokuldan beri günlük tutuyordum,minik bir sandık günlüklerimle doluyor son zamanlarda biraz rafa kaldırdım günlük olayını,ee artık web günlükleri de çıktı:jeyyar:lakin ben defteri ve o mis kokusunu hiçbirşeye değişmem o başka..
Aile olunca eskisi kadar yazamaz oluyor insan Yaşamayı tercih ediyor..
biraz büyüyelim büyütelim kuzucuğu,devam inşallah günlüklere..
Şuan benimkinden çok minikimizin günlüğünü tutuyoruzŞeniz
Güzel dualarına da yürekten amin canım,herşeyin hayırlı vakti var,yuvanız hayırlı vakitte taçlansın iinşallah meleklerlealkisalkisalkis

Bu arada eşimin doğum günü 3 gün sonra aman duymasın güzel bir sürpriz hazırlamak istiyorum bugün dışarı çıkacağım,umarım işlerim yolunda gider,sizin farklı önerileriniz varsa beklerim efem:lepi:

Şiirimiz..

DUDAK PAYI

Çay bardağında

Bırakılan dudak payı

Kadar bile

Uzak kalamam

Gözlerine

Yakın olsun isterim

Ellerime ellerin

Yanındaki beton binaya

Yaslanması gibi

Köhne bir evin

Seni bir çivi

Gibi çaktım

Çünkü beynime

Ve toplayıp

Bütün kerpetenleri

Attım denize

:asigim:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…