Libya Paylasim Alani(Tanisma)

Kızlaaarrrrr az önce evime misafirim geldiiii yupi yuuupiiii:dance: Buradaki devlet hastanesinin bir doktoru, bizim burada çalışan mimar beyin arkadaşıymış. Eşime sormuş bir hastalık varsa bakalım demiş Allah razı olsun, bende de yaklaşık 13-14 yıldır egzama var, kendisi de tevafuk cilt hastalıkları uzmanı. Evime kadar geldi yaaaaaa, çok duygulandım senağlama. Ani oldu tabi ne yapacağımı şaşırdım, görseniz beni oradan oraya ne yapsam diye koşturdum bir müddet. Ama kapıya gelmişti bile, eğer vaktim olsaydı sizin de o güzel tariflerinizdn yapardımmmm.. Meyve salatası sunabildim kendisine.
AAyyy çok mutluyummmmm, belki abartıyorum gibi gelecek size ama inanın heyecanlandım bile. Biz Türkler olarak misafiri çok seviyoruz değil mi arkadaşlar, Allah evimizi misafirsiz bırakmasın. Ayrı bir soluk girdi evime:teytey:

Sibel Sema merhabalar ,evet ben Tripolide yaşıyorum...
Hakkınızda hayırlısı olur inşallah yardımcı olabilieceğimiz bir konu varsa biz buradayız..
:)

ınci Mercan,dost,inan sevincin buralara kadar geldi,ay kıyamam ben sana ya,ciddi ciddi hasret sin muhabbete ,yirim seni.
tabi ki insan arıyor aramaz olur mu bu gönüller dosta dostluğa nasıl aç..
Bizim haftada 3 gün min. misafirlerimiz oluyor geri kalan günlerde dışarda buluşuyoruz arkadaşlarla piknik alışveriş derken zaman güzelce geçiyor..Zaten bebişlerin peşinde koşturmaktan kendimizi unutuyoruz:)
biraz sana doğru kaçayım ben en iyisi:*
bize de buyrun gelin değişiklik olur hem süper ya.
Doktorumuzdan da Rabbimiz razı olsun,dualarımızı aldı ,senin vesilen ile... :*

Libyanam ne demek gel tabi gel,başımın üzerinde yeriniz var canlar. Doktor bey Suriye'li idi genelde eşimle muhabbet ettiler, benim ingilizcem çok akıcı değil malesef:1no2: Hemen kalkacaktı,öyle bir fırladım ki yerimden kalkmasın diye (sonra kendime bile güldüm:roflol: ) Belkide yıllardır tamamen iyileşemeyen egzamalarıma, Rabbim kendisinden şifayı vesile edecek.

Senin ve arkadaşların adına çok sevindim canım, Allah muhabbetinizi artırsın. Ne güzel bebişlerinizde arkadaşsız kalmıyorr, oy oy oy yerim ben onları, bambaşka bir ülkenin yollarında bicir bicir dolaşıyorlardır a.s.

Bu arada çok geçmiş olsun,üzgünüm dikkatli okuyamamışım sanırım.
Rabbim cc tez zamanda şifa versin,inşallah daha iyi olursun gülüm

Tahmin etmiştim bingo!
Bol bol danışırız o zaman canım,gıdalar hakkında..
Ben Rusya'da değil Ukrayna'da eğitim gördüm,aslında aklımızın ucundan geçmeyen bir olasılıktı hatta olasılık bile değildi lakin olaylar öyle bir gelişti ki,gözümü açtım baktım Ukraynadayım,liseden hemen sonra orada olmak,bambaşka bir kültüre şahit olup kendi geçmişimizden Osmanlıdan eserler bulmak ve hatta kendi özümüzü daha iyi tanıma bana çok şey kazandırdı..
Martı Jonathan misali,ayaklarının üzerinde durabilmeyi öğreniyorsun..Ailemden uzak kalmak her iki taraf için de çok zordu sık sık görüşsek de..
Ben tek kızım,kardeşlerimin en büyüğüyüm,herkes dumur olmuştu bu karar karşısında ama dedim ya bana hayatı öğreten kendimi geliştirmeme ve güçlü kapılara varmamı sağlayan güzel bir adımdı..
Sonra gurbete elveda dedik hasret ağır bastı ,ama bir müddet sonra yıldırım sevdası na tutulduk yine gurbette imiş nasibimiz:) demek ki neymiş kaderin önüne geçilmezmiş..
Annem babam sevdiklerim hep der sizler yerinizde iyi olun yeter ki,yüzünüz gülsün kalbiniz coşsun mesafeler kısalır o zaman..
Ailemizin dizi dibinde olmuşuz ama mutluluğumuz yok diyelim neye yarar değil mi?
hamdolsun ki herşey yolunda,hayat güzel,sağlığımız huzurumuz yerinde olsun da..

Çok yazdım yine değil mi..

Ne demek canım yazacaksın tabi,okumaktan zevk alıyorum, sanki karşımda oturuyorsunuz bende gözlerinize bakarak sizi dinliyorum. Öyle ya kısmetse ne gelir elden. Bakalım daha nerelerde bulacaksın kendini. Yaşam hikayelerini dinlemk hoşuma gider, tabi burada biraz sınırlı olsada, kısmet belki yüzyüzede görüşürüz.

Benim ailem bu şoku ilk benden yaşadı, bizde evlenen gençler pek uzağa gitmiyor, farklı memleketli kişilerle evlenseler bile kısmet hep birbirlerine yakın oturuyorlar. Canım annecim üzülmüştü içteniçe ama mutlu olun da yeter der. Öyle ya yakın olupta mutsuz olmakta var. Ama çok şükür Rabbime gönlüme göre verdi.

sen hangi bölümü okudun canım orada, hhıımmmmmmmmm buarada nasıl anladın benim gıda mühendisi olduğumu, anlatsana lütffeeeennna.s.

:) keskin bir tespitim yoktu ,genelden yola çıktım gülüm,bayanlar genelde gıda veya tekstil alanlarında mühendistir ya da ben im gördüklerim tanıştıklarım arkadaşlarım öyle diyeyim..

..

Son düzenleme:
Buarada sorularınıza elimden geldiği kadar seve seve cevap veririm. Arkadaşlar görmeden görmüş gibi oldum sizleri ve inanın hepiniz çok samimi ve hani ne derler kaliteli insanlarsınız. Sizleri tanıdığıma çok memnun oldum:1hug: Yıllar geçsede birbirimizden haberdar olacağımızı umuyorum.

Şahsım adına çok teşekkür ediyorum canımcığım,dilek ve dualarına yürekten katılıyorum.

Bir müddet bağlantı kesildi.

Aslında dediğin gibi çok şeyler katmıştır sana yurtdışı maceran, maşallah özünde de sağlam bir kişilikle birleşince daha da verimli olmuş. İnan uzun uzun dinlemeyi çok isterim seni Allah nasip ederse:Saruboceq:

Evlilik insanın en en en önemli kararlarından biri, ne güzel gönlüne, ruhuna,aklına sinmiş.Vakti zamanı gelince ne dersen de oluyor birşekil değil mi ya dea.s Buarada okuduğun bölüm de çok iyiyimiş kardeş.

inşallahh incim tüm hislerine katılıyorum.bu gercekten karsılıklı.ve bızım bulusmamız ıcın rabbim vesileler yaratmış çok şükür.insanı bazen yanıbaşındaki duyamazken kilometrelerce öteden biri duyar neden???bunu ancak rabbim bilir.:teselli:Şeniz

senin adına cok sevındım arkadasım hıssıyatını cok ıyı anlayabılıyorum bende yasamıstım buna benzer seyler belkıde ondan yaklasıyoruz bırbırımıze canım dostlarım benım sızı cok sevıyorum.ayrıca bu sevıncının daim olmasını dılerım cnm.allaha emanetkaydirigubbakcemile5

işte ben de tam olarak bunu hayal edıyorum ama rabbımden hayırlısını dılıyorum cümlemize ney hayırlıysa onu nasip etsin rabbim.:Saruboceq:

Sağol Pınarcığım, inşallah bakalım yıllardır tamamen iyileşemedi hamd olsun. Allah daha kötü hastalıklar vermesin hiçbirimize. Libyana kardeşe' işte bende bunu hayal ediyorum 'demişsin ya, inşallah canım inşallah, bebişin de var senin hakkınızda hayırlısını nasib etsin Rabbim. Bakalım bizde iş değiştirmeyi düşünüyoruz, hayırlı bir yer olur inşallah.

Allah' emanet olun pınarım, yarına inşallah daha dinç olursunuz. Ayrıca kolay gelsin, derin ev temizliği var birde evinizde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…