Libya Paylasim Alani(Tanisma)

mrh libyana kusura bakma sana cok gec cvp verdımm.. burda elektrık sorunu yasıoruz bıraz. ya nerde yasayacgımızı bılmıorum temmuzda bellı olacak pekı sen lıbyadamısın arkadasımm ..

merhaaba arkadasım yanlıs anlamadıysam sen lıbyadasın suan ben de temmuzda gelecem buyuk ıhtımal ama cok kararsızım yada bana cok yanlıs anlattılarr benım esım orda calısıoo elektrık muhendısı onsuz yapamıorum oranın gıyım tarzını, yasam tarzını anlatırsan sevınırım bu arada ben bızımkının hangı sehır oldugunu bılmıorum ogrenın ce yazacam :) :1shok:

merhaba arkadasım bende temmuzu beklıorum galıba gıdecem ama bılmıorumm ya sen pekı ne dusunuorsun cnm nasıl bır yermıs bana hıcte ıyı anlatmadılar off kafam cok karısık yardım edersenız cok sevınecemm :teselli:

avestam yüksek hayal kurmak büyük düş kırıklığını da beraberinde getirir biliyorsun.bu nedenle ben çok gözümde büyütmüyorum eşimin ve arkadaşların anlattığı kadarıyla türkiye deki koşulları aramamamız mümkün değil.ancak birlikteyken cehennemi cennet eden bir adamla evliysen düşünmemek lazım herhalde kalanını.ben orada kalışımızın sürekli olup olmayacagına gore karar vereceım ınsallah.cunku burada bır ısım var ve eger yakın zamanda gıdıp gerı donecek olursak buradakı ısımı yenıden bulamayabılırm.ve netıcede buradakı duzenımız de bozulmus olur bu nedenle eger kalıcı olacaksa oraya gıtmeyı dusunuorm ama tabıı takdır rabbımın.o ne yazdıysa onu yasayacaıza.s.:teselli:.senın ıcınde hayırlısını dılıyorum hepımız ıcınde.umarım kısa zamanda bu durumdan kurtulursun çünkü kararsızlık insanı tüketen birşey.

ayrıca orada yaşayan arkadaşlarımız var bak.eğer anlatıldığı gibi kötü olsaydı sanırım onlarda bu durumu kabullenmez ve bizimle paylaşırlardı öyle değilmi.libyanam orada incim orada miraclem orada.ben onlardan bu manada kötü birşey duymadım.eşimden de duymadım.neticede bir islam ülkesi ve elhamdülillah müslümanız bize çok ters bir durumla karşılaşacağımızı sanmıyorum ben.ıraktada yaşadım orada da çok zorlanmadım.sadece birtakım şeylerden mahrum oluyorsun ancak bu hayatı tehtid eden bir suret kazanmadı hiçbir zaman.

teseku ederım cnm cok rahatlattın aslında benı kımseyle lıbya hakkında konusamıorum kımse bıse bılmıo cunku. aslında ben arkadas canlsıı bırıyım orda canım cok sıkılacak onuda bılıorum ama askım yanımda o yeter dıorum kendı kendıme ama bılmıorum ve arkadaslarım olsun ıstıorum neyse artık oraya gıdınce anlıcammm :):):):) hihoyyyt :asigim: :enbuyukkk:

Pınarcığım, tariflerin güzel olmuş, ilk defa gördüm bibere peynir doldurulmasını:1rolleyes: ellerine sağlık gülüm.

Sibelsema ve avestam nereye gelecek bakalım, glazemden de haber alamadık, inşallah gelmiştir Libya ya, yoksa 24 ünde vize süresi doluyordu.

ya eşime sormadım neresi oldugunu sadece libya dıe konusuoruz ıste. temmuzda ılk defa gelecm oraya. siz lıbyadamısınızz?

merhaba miraclem hoşgeldin.ayrıca geçmiş olsun umarım mühim birşey değildir.a.s.

hosbulduk canım. cok tesekkur ederım a.s. cıddı bı amelıyattı ama sımdı ıyı cok sukur. :1rolleyes:

evet yaa cok sevınıyorum ben de gordukce kaydirigubbakcemile2
bıde aynı sehırde olabılsek sızlerle tam olucaktı ama kısmet..
umarım bı an once kararını verırsın de bıter sızın de hasretınız :1hug:

Avestam kardeş, evet ben de Libya'dayım, Tobruk şehrinde. Sen eşinden öğrenince buraya yaz mutlaka arkadaş bulursun inşallah:1hug: Çünkü Tripoli de Libyanamız, Bingazi'de miraclemiz var, ben de Tobrukta'yım...Belki Pınarımızda gelecek (pınarım hakkında hayırlısı olsun gülüm) .

Öyle yaşanmayacak bir ülke değil ki, korkuyla, önyargıyla bakma.. Güzelleştirecek olan eşin ve sensin. Tabiki Türkiyemiz gibi değil ama Pınarcığımında dediği gibi müslüman bir ülke,rahat edersin. Bayanların giyimleri de Türkiye'de ki kapalı bayanların giyimleri gibi. Kot giyip üzerine tunik giyende var, tamamen siyah giysi giyen de var. Geçen gün denize giren genç bayanlar bile gördüm (tabi mayo ya da bikiniyle değil sırnaşık şey ). At kafandan önyargıyı, çok özlediysen eşini atla gel

Farklı bir kültürü yakından yaşa...sırnaşık şey

merhaba avestam. evet ben lıbyadayım canım. bıkac aydan berı bıngazıde yasıyorum
ıcınde bulundugun kararsızlıgı ve tedırgınlıgı anlıyorum ama her yerın kosulları ortamı farklıdır
ben bıngazıyı anlatırım sen mesela derneye gıdersın hayal kırıklıgına ugrarsın oyuzden bı esıne sor bakalım neresıymıs
bız daha once arkadaslarla cok yazdık. markettekı urunlerden tut ıklımıne kadar bır suru sey tekrar olmasın sımdı sen okumussundur eskı yazılanları. eger onların arasında cevap bulamadıgın bısey olursa sorabılırsın. gıyım konusu kafanı karıstırmasın sadece bıraz fazla bakıyo ınsanlar :) ama bakmakla kalıyolar. kımse daha fazlasına cesaret edemez. eger rahatsız olursan bakıslardan kendınce bazı onlemler alırsın etek kol boyunu uzatırsın ne bılıyım daha rahat bol seyler gıyersın falan. ama ben cok umursamıyorum acıkcası. bıraz daha dıkkat edıyorum eskıye gore. sunu dusunuyorum kendı ulkemızde de yabancı hele avrupalı bayanlara bakılmıyor mu???? a.s
sana genel olarak sunu soyleyebılırım kı asla yasanılmayacak bı yer degıl burası
sakın orda cevrendekı ınsanların onyargısına kapılıp da olumsuz dusunme sakın. aynı seylerı hepımız yasadık
adı sanı bılınmeyen yenı kesfedılmıs bı kıtaya gıdıyomusum muamelesıne cok maruz kaldım kaydirigubbakcemile3
durum beklentılerınle ılgılı.. cok genıs ımkanları olan bı ulke degıl elbette ama bazı seylerı goze almak gerek bı surelıgıne mahrum kalacagımız seyler olucak. bıldıgın gıbı en buyuk fark sosyal hayat . sınemayı tıyatroyu seven bırıysen benım gıbı bı surelıgıne bunlara veda etmen gerekıcek. veya buyuk alısverıs merkezlerınde gezmeye de yıne bı mola yasakkelime
bunlara da alısılıyo zaten zamanla. dusun ıste turkıyede aılemın yanındayken bıngazıyı ozluyorum :asigim:

Miraclem ne güzel özetledin, hadi bakalım avestamı da alıyoruz buralara geliba:roflol:sengözlerimebaksanab
Annennin sağlığının iyi olmasına çok sevindim:Saruboceq: Türkiye de akrabaların arkadaşların etrafına toplanıp 'hadi bize Libya 'yı anlat dediler mi?'sırnaşık şey

Arkadaslar cok tesekur edıorum okadar guzel konusuosunuz kı anlatamam tamamen rahatladım sızı cok sevıyorum gercekten.. Buarada eŞıme sordum trıpolı dedı. Ordaymıs ıŞı... Ama ben orda tek ne yapacam ben alısmısım arkadaslarla gezmeye kahve ıcmeye keske hepımız aynı yerde olsaydım umarım burdan bana yakın bırını bulbılırımmm.. Varmı trıpolıde olan :)

oooooooo avestamcığım ne güzel işte, çok iyi olmuş senin adına. Tripoli de Libyanamız var mesela.Orada daha çok Türk varmış hatta Türk okulu bile var. Libyanamızın yazdıklarını oku çok hoşuna gidecek, anlattığına göre arkadaşlarınla dışarı çıkıp kahveni yine içebilirsin.

Senin için çok sevindim... Hayırlısı olsun.

Teekur ederım ıncı ama lıbyana gırmıomu ben mı rast gelmıorumm kıı lıbyana duy sesımıı :) hem gercekten cok sevındımm yaa neguzel baskent galıba zatenn neyse artık lıbyanadan ıyıce ogrenırımm :)

Canım, kendisi bir kaç gündür meşgul sanırım.
Sayfanın en altında önceki sayfalara geçiş yapabileceğin 'ok' işareti var, oraya bakarak aradığını bulabilirsin canımsengözlerimebaksanab, ya da gogle den 'kadınlar kulübü libya tanışma libyana ' yaz o şekilede de ulaşabilirsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…