Libya Paylasim Alani(Tanisma)

Merhaba nerde, uzun zamandır bakmıyordum sayfaya, bir bakayım yeni katılanlar var mı dedim? Çokta iyi olmuş :)

Öncelikle işiniz hayırlı olsun canım, bizde eşimle yaklaşık 1 ay önce Tobruk'taydık,4 ay çalıştık bir türk firmasında..

Tobruk, Libya'nın diğer illerine göre biraz küçük bir şehir. Geniş sahili var, ben Türk arkadaş bulamamıştım ama inşallah senin arkadaşın olur canım. Belki de vardı biz karşılaşmadık. Aradığın bir çok şeyi rahatlıkla bulabilirsin marketlerde, mağazalarda. Biz Devlet Hastanesine yakın oturuyorduk, hastane çok büyük, sen canını sıkma canım, Allah yardımcınız olur.. Ben de acaba burada bir bebişimiz olsa her imkanı bulabilirmiyim diye düşünüyordum ama için rahat olsun... Çarşısı çok büyük değil ama mesela eşinle yemek yiyebileceğin mekan bulabilirsin. Sahilde çay bahçeleri kurulurmuş ama biz oradayken henüz açılmamıştı, artık bende oranın haberlerini senden alırımsırnaşık şey

Canım sen bana Tobrukla ilgili merak ettiğin soruları sor ben ona göre cevap vereyim. İnşallah eşinle kızınla çok güzel zamanlarınız olur Tobruk'ta.. Seninle orada tanışmak isterdim ama kısmet....

Buarada hangi firmayla çalışıyorsunuz, bunun cevabını buraya yazmak istemezsen özel mesajıma gönderebilirsin canım.. Tekrar tekrar hayırlı olsun...

Çok teşekkür ederim arkadaşım,yazdıkların içimi rahatlatlattı gerçekten.Eşim ve ben neysede kızımın ihtiyaçları açısından çok tedirginlik yaşıyorum.Bebekler malum sürekli sağlık kontrollerinden geçmeleri gerek,aşıları felan derken birsürü rutin sağlık sorunu yaşıyoruz.
Keşke orada kalsaydınızda tanışma fırsatını yakalasaydık.
Cevabın ve ilgin için çok teşekkür ederim...

Merhaba 'nerde'...
Hoşgeldin..Meleğini Allah cc bağışlasın,onun kısmeti ile herşey yolunda gider inşaAllah,canınızı sıkmayın..
Allah yar ve yardımcınız olsun hakkınızda daima en güzeli en hayırlısı olsun..
ınci Mercan arkadaşım da Tobruk ta bir süre yaşamış olduğundan en güzel ve sağlam bilgileri vermiş zaten..:)
Sağolsun..
Daisy arkadaşa da sordum,henüz bir gelişme olmadı sanıyorum.
Herkese hayırlı kandiller bu arada..
Sevgiler

EY RÜZGAR GıT DOSTA KANDıLıNı KUTLA..
MUTLUYSA USULCA GEL YANIMA...
MUTSUZSA KULAĞINA''DOSTUN HER ZAMAN YANINDA'' DıYE FISILDA...
UNUTMASIN DUAM HEP ONUNLA...
'

Teşekkür ederim güzel dileklerin ve ilgin için Libyana.ınci-mercan arkadaş gerekli olan bilgileri vererek içimi rahatlattı.Herşeyin hayırlısı diyerek gideceğiz Tobruk a.Zaten çok sosyal,çok kalabalık kentlerden yorgun bir vaziyetteyiz biraz sakin bir kent olmasını istiyorduk ama bebiş olduğu için tam teşekküllü hastane ve iyi sağlık personeli olan yerlerde yaşamak zorundayız.Umarım iyi olacak...
Kızım için güzel dileklerin içinde kzıımın adına teşekkür ederiz teyzesi:))

Merhaba Nerminciğim, tekrar memnun oldum seninle tanıştığıma... Tabiki soracaksın aklına geleni, seni çok iyi anlıyorum, hiç bilmediğin bir yer ve kültür, bir de senden önce orada yaşamış olan var :)) Hiç sıkılmadan aklına geleni sorabilirsin....

Canım bende senin gibi Tobruk'a gitmeden önce google dan bakmıştım fotolarına, inan bana çok farklı...Ben umduğumdan daha iyi buldum Tobruk'u. Çok komik ama Türkiye'den Tobruk'a giderken kakaomu bile getirmiştim belki orada pastalık malzemeler yoktur diye (şeyyy ben pastayı çok severim de :)) ) Ama şok olmuştum marketteki malzemeleri görünce, hele bir pastane vardı süperdi pastaları... Muhakkak sende görürsün ve beni hatırlarsın :))

Tobruk,,Tripoli ve Bingazi'ye göre küçük ve hareketsiz bir şehir ama buradaki insanların daha sıcak olduklarını söylüyorlardı. Hakikatende öyle ben rahatsız olmamıştım bu konuda, muhakkak yabancı olduğunun farkına varıp merakla bakanlar oluyor tabi ama Türkiye'de de böyle olmaz mı zaten. Benim komşum da yoktu, genellikle evdeydim, televizyon, internetle vakit geçiriyordum , eşimle çarşıya ve sahile giderdik,, Sen şanslısın bir de kuzucuğun var Allah bağışlasın.

Sorularına geleyim artık :)) , sıcaklık konusunda Tobruk diğer illerine göre sıcaklık derecsi daha düşük bir şehir:) ama Arap şehri olduğunuda unutma...

Bebeğinin tüm ihtiyaçlarını rahatlıkla bulabilirsin, kıyafet, ilaç, sebze, meyve, bez, mama v.s herşey var, rahat ol hem de çeşit çeşit....

Pahalılığa gelince, fiyatlar aynı Türkiye'de ki gibi... neredeyse 1 Dinar, 1 TL.

Allah'a emanet ol, sorularını rahatlıkla sorabilirsin, bende sen gidince senden alırım Tobruk'la ilgili düşüncelerini... Herkesin bakış açısı farklı olabilir.

Allah yardımcınız olsun arkadaşım..

Buarada herkese hayırlı kandiller canlaaarrr....

Nerde arkadaşım, kusura bakma ismini yanlışlıkla nermin olarak kullanmışım fisfisfis Libya ailesi olarak aramıza hoşgeldin diyorum...Orada tanışamadık ama kısmet burayaymış, Herşey gönlünüzce olsun:1hug:

Çok teşekkür ederim ınci-mercan tüm cevaplarına.Cidden çok rahatladım verdiğin bilgiler ile enazından içim rahat olacak giderken...
Dediğim gibi öyle çok sosyal bir yer istemiyorum zaten sadece zaruri ihtiyaçlarımıza kolayca ulaşabilmek.Pastaları yerken seni hatırlarım tabiki arkadaşım seni yüzyüze tanımasamda inanki çok bahsin geçecek fikirlerinden dolayı.Bende sana gidince değişikliklerden haber veririm:)))
Buarada ismimi kullan canım mühim değil saklamak değil maksadım hani nick değilde isimle hitap etmen açısından yazdım:))
Tekrardan teşekkür ederim,aklıma takılanlar için seni rahatsız ederim yine..Hayırlı kandiller arkadaşım,tüm arkadaşların kandili hayırlı olsun...:1hug:

Yardımcı olabildiğime özellikle de içini rahatlattığıma çok sevindim Nerminciğim:1hug:
Anladığım kadarıyla sende küçük şeylerle mutlu olabilen birisin, yeter ki sevdiklerim yanımda ve sağlıklı olsun diyenlerdensin alkisalkisalkis

Gerçi burada tanıştığım bütün arkadaşlarım öyleler sağolsunlar, AAA az daha unutuyordum, biz Türkiye'ye dönmeden kısa bir süre önce eşimin arkadaşı Tobruk'ta bir Türk ailesi var demişti eşiyle birlikte kalan, bize tanışmak nasip olmadan Türkiye'ye döndük. Aklında bulunsun belki arkadaşlığınız olur Allah karşılaşmanızı nasip ederse...Ama kim olduğunu nerede olduğunu bilmiyorum, sadece duymuştum.

Allah'a emanet olun.

merhaba arkadaslar benım esımde yaklasık 8 aydır lıbyada bende nasıp olursa ramazan bayramında orda olucam oncelıkle hayırlısı 3 aydır arastırıyorum nerdeyse herseyı okudum sızın yazılarınız benı cok aydınlattı tesekkur ederım sımdıden aranıza benıde alırsanız seınırım allaha emanet olun

Merhabalar.
Hoşgeldiniz..
kaydirigubbakcemile5
Libya'da hangi şehre geleceksiniz,hayırlısı ile eşinize kavuşmanız işlerinizin yolunda gitmesi duası ile arkadaşım..

kolay gelsin..
görüşmek dileği ile..

a.s.trepoli ama esım su anda colde calısıyo tam olarak benımde fazla bır bılgım yok orda buyuk kaynım esıyle yasıyodu kaynım23 yıldır orda yasıyo ama sızden lıbyayla ılgılı daha cok sey ogrendım hayırlısını ıstıyorum rabbımden bırde tabıkı cocuklarımla esımle tekrar bır arada yasamayı

arkadaşlar uzun zamandır ben bakamıyorumm buraya .bişey sormak istiyorumm benim eşimde 8,5 aydır libyada şimdi izne gelmek istiyo yalnız pasaportu tropolideymiş o yüzden gelmesi uzadı oda çok sıkılıyo libya biraz zorluk çıkarıyomuş heralde böyle bir olay başına gelen varmı ne yapmamız gerekir bir bilgisi olan yardım ederse sevinirimm şimdide herkese teşekkür ederimm

Merhabalar.
Libya bu tür prosedürlerde maalesef çok ağır ilerleyen bir ülke..
Eşinizin çalıştığı şirkette insan kaynakları veya idari işlerden sorumlu çalışanlar ile irtibata geçmesi gerekiyor ;hızlandırmak için yılmadan sık sık gidip sormak ilgilenmek gerekiyor..
Aksi taktirde ilgilenmiyorlar çok fazla..
İnanılmaz rahatlar..

Mesajınızı henüz gördüm;son gelişmeler umarım sevindirici olmuştur..

Bir an önce hayırlısı ile kavuşmanızı dilerim..

Sevgiler..

arkadaşlar merhaba bısey sorucam sızlere lıbyada hastane ortamı durumu nasıl ben gelmeyı dusunurken safra kesemde taş cıktı ve kararsız kaldım arada agrılarım oluyo ordakı hastaneler hakkında bılgılendırırsenız cok sevınırım bırde bebek asıları orda yaptırılıyormu bebegımın ocak ayında asısı varda Allah razı olsun sızlerden ıyıkı varsınız yoksa kıme danısıcaktım

Merhaba çok geçmiş olsun.
Önce aşı konusuna değineyim:
Bizim bebeğimizin de aşıları vardı buraya gelmeden önce..
Hatta epey tereddüt ettik acaba bitirip öyle mi Libya ya gitsek diye ..
Ama çok şükür problem olmadı burada BrotherS Clinic diye bir yer var;NooR Hadije adlı bir doktor var çok tatlı bir bayan;hem kontrollerini hem muayenesi yaptırdık daha sonra merkez hastanesine yönlendiriyorlar bir rapor yazıp orada aşılarınızı yaptırıyorsunuz..
Bizimkiler bitti çok şükür..
Ama naçisane tavsiyem Pnomokok aşısını yaptırın;Türkiye de..

- SAFRA taşı da zordur bilirim annem geçen aylarda safra ameliyatı oldu şiddetli bulantılara sebep oluyordu onun dışında çok büyük bir sıkıntısı yok ama yine de rahatsız edici tabi..Allah şifa versin..

Buradaki hastaneler çok iyi diyemeyeceğim ama sonuçta binlerce insan yaşıyor ve haliyle hastalıkları doğumları ameliyatları oluyor..
Kötünün iyisi diyelim..Buna da şükür..

Özel amerikan isveç ingiliz hastaneleri var onlar daha iyi ama her bölüm bulunmuyor..

Umarım yardımcı olabilmişimdir..

Tekrar geçmiş olsun eğer gelecekseniz bütün kontrollerinizi yaptırın ilaçlarınızı alın Allahın izni ile birşey olmaz inşallah..

Sevgiler

Son düzenleme:
cok tesekkur ederım arkadasım allah razı olsun merakımı gıderdın sımdılık cok agrım olmuyor ama arada bır tutuyor tabıkı hayırlısı olsun rabbımden annenede gecmıs olsun dıleklerımle allaha emanet ol ınsallah

Çok teşekkür ederim arkadaşım...Allah cc senden de,cümlemizden razı olsun..

Hakkınızda hayırlısı olur inşallah..

Sağlık ihmale gelmez ...

Ekmek bulunur su bulunur herkesin geçimi ve rızkı bellidir de

Sağlık ;öyler değil.. En kıymetlisi en mühimi..

Sevgilerimle..

Arkadaşla merhaba Libya daki son durumlar hakkında bana yardımcı olabilirmisiniz ben orda doğdum oralyım ama uzun zamandır türkiye deyim ve yakında tekrar oraya gideceğim ülkemi çok özledim ama uzun zamandır uzak kaldım bana yardımcı olursanız sevinirim

Merhabalar yaramaz..
Hangi konuda fikir sahibi olmak istersen;naçizane yardımcı olmaya;bilgilendirmeye çalışırız..
Ne güzel demek Libya doğumlusun:)
Epey bulunmadın anladığım kadarı ile burada..
Söylediklerine göre Libya her geçen yıl bir hayli yol katediyor ve hızla gelişiyor..
2-3 sene bile bayağı farkediyor.
Şu aralar Libya'nın 40ıncı yıl kutlamaları hasebiyle programlar gösteriler düzenleniyor..
Hareketlilik hat safhada yani.turkbayragi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…