Libya Paylasim Alani(Tanisma)

?

Pardon..

Hatırladığım kadarı ile siz Tripoli'ye değil Bingazi yahut Tobruk'a gelecektiniz..

Orada yaşayan arkadaşlardan B_Miracle ; çalıştığı için pek fazla gelemiyor şu aralar;işleri son derece yoğun..

Tobruk'ta yaşamış olan ınci_Mercan arkadaşımsa;şuan Türkiye'de..
Tatilde ..

Libya'dan bağlanan birkaç arkadaşımız da bir iki defa gelip;gitti.Yani hiç haberimiz yok..

Geçmiş sayfalarda hemen bütün bilgiler mevcut bu şehirlerle ilgili..

Ben de gelmeden önce çok arkadaşa ulaşmaya çalışıp ; başaramadığımdan ;kimseye ulaşıp cevap alamadığımdan anlarım halden ahvalden..

O yüzden büyük mutluluk ve samimiyetle ; kafanızı kurcalayan soru işaretlerinin bertarafında yardımcı olurum.. :)

Tripoli ile ilgili her soruyu uzun uzun cevapladım;en son ınci Mercanımız ve B_Miracle arkadaşımıza sorular yöneltilmiş ama açıkladığım gibi ;yoğun olduklarından mesajlarınızı okumamışlardır yoksa mutlaka cevaplarlar..

Lütfen.. :) öyle düşünmeyiniz..Haksızlık olmasın..

Aklınıza takılan soruları ; vaktimiz olduğunca cevaplar her konuda yardımcı olmaya çalışırız..

Mutlu ve hoşgörülü günler diliyorum Şeniz

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar...

Türkiye'ye geleli çok takip edemiyorum yazılanları, Ankara_İstanbul_Yalova arasında mekik dokuyorum, İnternete herzaman girmem de mümkün olmadı, bir de bebişimiz olacak inşallah bu nedenle de acil işim olmadıkça ekran karşısında kalmamaya çalışıyorum ,Aramıza yeni katılıp sorusuna cevap alamayan arkadaşlarımın anlayışına ve affına sığınıyorum.

Sema_M arkadaşım lütfen kusuruma bakma sabırsızlıkla benden cevap bekledin belki ama anlattığım gibi hiç bakamadım sayfaya, belkide benim cevabımdan önce Tobruk' a gitmiş olabilirsinbenneyaptımki

Şirket bize bir villa kiralamıştı biz gitmeden, 2 ofis dairesi ve 2 normal daire şeklinde kullanılıyordu bu nedenle tam bilmiyorum kira miktarını ama eşim Tripoliye göre daha ucuz diyor kraları. 700_ 800 dinara güzel daire kiralanabilirmiş... Ne zaman gideceğiniz belli mi?

Sirte'yi soran arkadaşım, aramızda sirtede yaşayan yok sanırım.. ama bizde teklif almıştık oradan, direk uçuş yok oraya bu nedenle uçaktan inincede bayaa mesafe katetmek gerekiyor.. Eşimin bir arkadaşı orada çalışıyordu bize teklif geldiğinde bizde sormuştuk ona.. Kendisinin görüşü; sağlam bir firma olmadıkça buraya gelinmez olmuştu. Ama bu arkadaş daha önce Tripolide çalışmış biri olarak bunu söylemiş olabilir. Aslına bakarsan Libyada çalışılacak en iyi 2 şehir var der eşim. Tripoli ve Bingazi..... Ama rızık meselesi bunlar... Sakın bu yazdıklarım canını sıkmasın , eşinin işi hayırlı olsun.. Kendisi bir gitsin bakalım bunlar bakışa göre değişir ve en önemliside gideceği firmanın güvenilirliği bizce... Allaha emanet olun .. Güzel haberlerini bekliyoruz :)

Nerdeciğim, geçmiş yazılara baktımda hemen hemen her soru cevaplanmış , özellikle Tripoliyle ilgili ..bu nedenle Libyanamızın hakkını yemeyelim lütfen, Allah razı olsun her soruya yetişmeye çalışıyor. Miraclede malum iş temposunda.. Yanlış hatırlamıyorsam Tobrukla ilgili her sorunu cevaplamaya çalışmıştım, en azından bu sayfaya baktığım her zaman cevapsız geçmedim.. Varsa aklına takılan başka sorular özel mesajıma da yazabilirsin.

Herkese iyi geceleeee:teytey:r

merhaba herkese ,

tesekkurler oncelikle.cok iyi bilmiyorum kadınlar kulubunun detaylı kullanımını. gecen yazın uye oldum ama fazla aktif olamadım kadınlar kulubunde acıkcası hamilelik donemi ve iş oldukça yorucu bir sene gecti.

cok sukur miniğimizle beraber daha iyiyiz.umaım oralarda sizlerde iyisiniz?

20 gunluk oldu ece.

7 kasımda eşim sirte şehrine gidecek çalışmaya daha oncede yazdıgım gibi. .biz de 6 aylık olunca kızımla beraber yanına gideceğiz.

gecen yaz tripoliye gitmişti fakat çalıştıgı şirketin yonetimini begenmeyince dondu 20 gun sonunda eşim.

yani tripoliyi az cok biliyoruz ama sirteyi bilmiyoruz.

gecen yaz doneminde buradan tripoli için bilgiler edinmişim sağolun.

sirte nasıl bir yer onu sormak için tekrar geldim kulube.

firmayı iyi diye biliyoruz ama dediğiniz gibi eşim oraya gittiğinde daha çok belli olacak durumlar sanırım. inşallah hayırlı olur bu sefer ki.

en azından cocugumuzun okul çağına kadar yurt dısı maceramızı yaasamak istiyoruz cunku.

bir de cocuga doktor konusu kafamda hep .tripolide bilirsiniz nasıl, sirteyi bilmesenizde.

tesekkurler.

gorusmek uzere.

ınci_Mercan yüreğine sağlık hoşgeldin tekrar arkadaşım:*

Tripoli bebeğinizi Allah bağışlasın:) nasıl tatlıdır şimdi..

Sirte 'yi eşime sordum ben de;tabi ki Tripoli kadar geniş ve iyi şartlara sahip olmasa da yaşanmayacak yer değil diyor sadece uzaklık sorun olabilir..

Siz iyi ;mutlu ve sağlıklı olduktan sonra ;dokunduğunuz heryer cennet;ailenizle birlikte..

Tabi şartları değerlendirmek lazım şu aşamada;bebeğiniz olduğu için ; her noktası önemli..

Umarım hayırlısı olsun..

Yazdıklarınıza tamamen katılıyorum..

Nasibimiz belli aslında; yurt dışı maceramız bakalım ne kadar devam edecek:)

Herkese mutlu günler diliyorum

Hoşbulduk hep hoş bulurum inşallah Libişimm:1hug:

Tripoli arkadaşım, ayy maşallah bebeğin hayırlı olsun, çok sevindim, Rabbim benimde yavrumu sağlıkla kucağıma almamı nasip etsin hayırlısıyla inş. Bebek olunca insan 2 kere düşünüyor.. İnşallah eşinde memnun kalır sende..Bebeğin sana can katar oralarda :) Eşinin yanı en güzel yer kadını için. Mekanın güzelliği eşinin varlığındanmış meğer. Sağlıkla yanında olsun yter. Artık Sirteyi de senden dinleriz buyrunnnnnnnnn

Allah kolaylıklar versin, herşey daha güzel günler için değil mi?

Bizim gibi ne kadar kişi var şaşırıyorum, ama bizi ortak noktada buluşturdu.. Hepimize Allah hayırlısını yaşatsın.. Hoşçakalın....

Merhaba arkadaşlar.. Turkcem iyi deyil insAllah yazdiklarimi anlarsiniz.
Arkadasar oncelikle hepinize tesekkur ediyorum o kadar guzel anlatmissiniz ki,libyayi.
Sabirla 107 sayfayi okudum ..Hic bir yerde bu kadar guzel bilgiler bulamadm .Sabirla ayni sorulari dafalarla cevaplamissiniz.Libyana ,Inci_Mercan_,- Allah razi olsun.
inci _mercan simdi Kahiredeyiz insAllah bir aya kadar Tobruka gideceğiz..

Son düzenleme:
merhabalar,
vaktim kısıtlı, detaylı yazamayacağım ama girmişken selam vermek istedim hepinize.nasılsınız arkidişlerim? umarım görüşemediğimiz sürede herşey yolunda gitmiştir.
libyanacığımın tahmın ettiği gibi yoğunluktan dolayı giremiyorum epeydir. evde internetimiz yok hala.
libyaya gidenler sustu biz de sorularımızla başbaşa kaldık diye sitem etmişsiniz ama ben elimden geldiğince bingaziye gelecek arkadaşlara yardımcı olmaya çalıştım. ama genelde tripoliye geliniyor. sirte veya tobruk hakkında ise hiçbir fikrim yok. yanıltıcı bilgi vermektense susmak tercihimdir. şimdiye kadar sadece bir kişiye yanıt veremedim çünkü mesajı epey geç gördüm.
sevgili ajla şu an bingazidesindir sanırım :s ama bundan sonrası için ihtiyacın olursa daha sık uğramaya çalışıcam.
hepinize sevgiler.. kalın sağlıcakla

merhaba
ben de libya'da sirte de yaşıyorum. arkadaşımın tavsiyesi ile üye oldum k.k. ya

Türkçen gayet iyi arkadaşım;hiç sıkma tatlı canını..
Önemli olan sevgi dili değil mi zaten:)

Allah hepimizden razı olsun...
Size de hayırlı yolcuklar şimdiden canım

Hoşgeldin arkadaşım.
Çok özlettin kendini sen de..
Tahmin ettiğim gibi yoğundun biliyordum:)
ıyi haberleri tatlı mesajını aldık ya şükür..

Ajla hanımdan bir daha ses çıkmadı büyük ihtimalle o da çalışma temposuna kapılmış;vakit bulamıyordur..
Tüm dualarımız sizlerle olsun arkadaşlar..
ınşallah hayatınızda herşey yolunda gider..

merhaba
ben de libya'da sirte de yaşıyorum. arkadaşımın tavsiyesi ile üye oldum k.k. ya

Merhaba Gamzeu..

Çok iyi oldu geldiğin;hoşgeldin:)

Sirte yi soran arkadaşlarımız vardı;tevafuk oldu..

Bize Sirte'den bahseder misin?

Neler yapıyorsun orada zaman nasıl geçiyor?

Fotoğrafların varsa eklersen çok mutlu oluruz
Çok sevinecek eminim..

Keyifli paylaşımlarım dilerim..

ıyi geceler arkadaşlar,öncelikle Libyana ve inci-mercan çok teşekkür ediyorum yazdıklarınız için.ınci-mercan ayrıca kolay doğumlar ve hayırlı bir evlat temennisi diliyorum sana...
Eşim 3 ay oldu Bingazi de,ocak sonrasıda Tobruk a geçecek biz kızımla gideceğiz,henüz çok küçük diye bende tereddüt ettim önceleri orda sağlık problemleri yaşarız diye ama eşimin anlattığı kadarıyla sağlık koşulları çokda kötü değilmiş...
Eşim Bingazi yi sevmemiş Tobruk için daha iyi bir şehir diyorlarmış gören bilen arkadaşları...Artık gidince,yaşayınca göreceğiz diyorum,hakkımızda hayırlısı...
iyi geceler tüm arkadaşlara...

Merhaba Nerde.
Tobruk'u ben de merak ediyorum;bir hafta sonu istiyoruz inşaAllah gidip gezmeyi..
Tripoli'ye epey uzak;önce Bingazi'ye gidiliyormuş Tobruk'a geçiş için..

Kolaylıklar dilerim
Herşey gönlünce olur umarım..

Sevgiler

Merhaba Gamzeu..

Çok iyi oldu geldiğin;hoşgeldin:)

Sirte yi soran arkadaşlarımız vardı;tevafuk oldu..

Bize Sirte'den bahseder misin?

Neler yapıyorsun orada zaman nasıl geçiyor?

Fotoğrafların varsa eklersen çok mutlu oluruz
Çok sevinecek eminim..

Keyifli paylaşımlarım dilerim..

teşekkürler,eşim 2 ay önce bende 1 hafta önce geldim buraya. çok kurak biryer burası,üniversite inşaatında çalışıyoruz ikimiz,sosyal hayat sıfır malesef.
ama gördüklerim karşısında hayal kırıklığı yaşamadım desem yeridir,çünkü daha kötü bir yer bekliyordum açıkçası.
bu sabah güneşin doğuşunu seyrettim mesela,çok hoştu. :)

merhaba herkese,

bebegim ve libya için guzel dileklerinize teşekkurler.

dediğiniz gibi ailenin bir arada oldugu her yer guzel.inşallah herkes için hayırlı olur yurt ışı macerası:)

bu arada sirtede yaşayan arkadaşımızdan daha ayrıntılı bilgileri bekleriz.

ben eşim 7 kasımda gittikten sonra ondan aldıgım ilk bilgileri yazacagım.

mesela cok mu uzak sirte diğer şehirlere.

sağlık için alışveriş için nerelerden faydalanlıyor bunlar aklımda en cok.

gorusmek uzere....

malesef diğer şehirlere uzak mesela tirpoli ye 6 saat
daha ayrıntılı bilgi veremiyorum çünkü burda pek birşey yok malesef

merhaba gamzeu ve diğer arkadaslar

cts gunu eşim gidecek bir değişiklik olmazsa sirteye.

otel inşaatında çalışacak.sizin çalıştıgınız üniverste inşaaından da haberi var sirtedeki. pek bir şey yok diye yazmanız umutsuzlaşıyorum sirte konusunda.

bir bebekle yaşamak zor olacak gibi , eşim gidince daha belli olacak gorunuyor herşey.

beni tek dusunduren özellikle sağlık konusu olmaya basladı.gerci cok geri donusu olmayan bir yoldayız ya bakalım.
inşallah hayırlısı olur herkes için.

gorusmek uzere.

Tripoli : çok üzüldüm şimdi öyle yazdığım için
aslında o kadar da umutsuz olmanıza gerek yok; şantiyede başka aileler de olursa gündüzleri sıkılmazsınız zaten bayanların tek başına dışarı çıkması biraz sakıncalı,rahatsız edebiliyorlarmış ama eşiniz yanınızdayken kesinlikle öyle birşey olmazmış.
çarşı var burda,uzun bir cadde üzerinde market,manav,giyim,ayakkabı vs. dükkanlar var
geçen hafta sahildeki bir restorant'a gittik balık yedik(fena değildi) ayrıca pizza ve köfte de yapıyorlar.
sizi daha fazla endişelendirmemek için yazıyorum bunları..
burada zaman çok hızlı geçiyor,günleri şaşırabiliyor insan.
buraya gelirken çok umutsuz olmamanızı ve fazla beklentiyle gelmemenizi tavsiye ederim.
sonuçta gelme sebebimizi hepimiz biliyoruz! Para biriktirip gelecekte çocuklarımıza ve kendimize daha iyi bir gelecek sağlayabilmek için,bunu unutmamalıyız. eğer birşeyler istiyorsak bazı zorluklarına da katlanmalıyız bence.
tabi tüm bunlar benim fikrim :)
allah hepimizin yardımcısı olsun.
sevgiler
gamze.

Merhaba arkadaslar,
belkı cogunuz duymussunuzdur ama takıp edemeyenler ıcın bugun alınan bı kararı sızlerle paylasmak ıstedım
Bugunden itibaren Lıbya ve Türkiye karsılıklı olarak vızeyı kaldırmıs bulunuyor.
Ama tabii oturumlu olarak çalışmak üzere gelenler için bir değişiklik sözkonusu değil, sadece turist vizesi için geçerli olan bir uygulama.
Yine de birçok ınsan ıcın kolaylık sağlayacagını dusunuyorum.

evet miraclem bende eşimden duydum öğleden sonra uçtum uçtum..

:teytey::teytey::teytey:yaşasınnnnnn:teytey::teytey::teytey:

Merhabalar;

Yeni libya grubunun üyelerinden biriyim. 9 yıllık hayat arkadaşım bu günlerde Libya'ya gidecek. Birikim yapıp iyi bir gelecek kurmak isteriz.

Libya hakında ise çok az bilgimiz var ve internette ise yeterli bilgi yoktur. Pazarlama Yönetimi mezunuyum. Aynı zamanda da işletme öğrencisiyim. Türkiye de Türk Telekomla ilgili çalışmalar yapmaktayım(. çeşitli kurumlardan almış olduğum bilgisayar tamirciliği ve network sistem mühendisliği) alanında 5 yıldır çalışmaktayım.
Arapçaö çok iyi olmasa da var. yazıp okumam iyidir. Ancak, malum arapça da sadece 500 adet deve kelimesi var. Konuşma bölgesel bir durum. Farklı ülkelerde yaşayan iki arabın bile konuşma ihtimallari varsa da ingilizler kadar yüksek değil. Bu durumda arapça okuma yazmamın bir avantajı olsada orada baştan kelime hazinesine ihtiyacım olacağı apaçık görünmektedir. İngilizce öğrenmeye devam etmekteyim.
orada yabancı bir bayan olarak ne tür çalışmalar yapabileceğimi bilmek isterim. Mesala bir bilgisayar tamirciği ile ilgili bir dükkan açma. Yada bilişim ile ilgili firmalarda iş bulabilir miyim? Onların Türk Telekom gibi kurumları var mıdır?

Bir de hayat ucuz denmekte ama ev kiraları hiç de ucuza benzemez. Ve libya da yaşamak zorunda olursak Sebha da kalacağız. Kimse Sebha hakkında bilgi vermemiş.

Hayat arkadaşımla resmi nikah yaptırmadık. Bu şekilde onun yanına gidebilir miyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…