Merhabalar Yaramaz,benimde eşim 1 aydır Libya Bingazi de.Bende 2-3 ay sonra Tobruk a geçince gideceğim.
Bende bu bekleme sürecinde ailemin yanına yani Adana ya geldim.Ailemin yanındayım 13 aylık kızımla.Eşim yeni alışmış Libya ya veya Bingazi ye diyeyim.Aslında yemek,yaşam ve sağlık koşulları açısından muzdarip miş.Sonuçta güzel kötü değil ama alıştığımız standartlarla kıyaslanacak gibi değil diyor.Ben kendim henüz tanışmadım Libya kültürüne ama eşimden duyduğum kadarıyla aktarabilirim istersen...
Görüşmek dileğiyle...
merhaba
libya nin cesitli sehirlerinde yasayan siz degerli arkadaslarim..
internetten bile bulabildigim resimleri yayinlamissiniz.. oysa sizlerden biraz daha fazlasini beklerdim.
ben de ileriki aylarda libya da yasamaya baslayacagim ve ne kadar merak ettigimi tahmin edersiniz..
verdiginiz aciklayici bilgilerin yanina gunluk hayattan cekilmis resimler ekleseniz cok daha faydali olmaz mi ki acaba?
eger ben gelene dek kimse yapmazsa bu gidisle ben bu ise baslliycam..
tahmin edersiniz ki teorik bilgiler gorsellikle birlesince merak icinde olan kisilere cok daha faydali olmakta..
internette de arama motorlarinda kolaylikla bulunan LEPTIS MAGNA nin veya DAD EMAD TOWERS in fotolari yerine , herhangi bir MARKET ; BAKKAL ; PARK ; OKUL gibi gunluk hayattan yerlerin fotolarini tercih ederiz ..yaniliyormuyum ??
tesekkurler
Sevgili amovoce,
anlaşılan çok kızmışsın bize, bi eline geçirsen dövücen bizi yerimseniben kaydirigubbakcemile3
şaka bi yana, merakında gayet haklısın. hepimizin yaşadığı şeyler bunlar
elimizden geldiğince bilgilendirmeye çalışıyoruz, daha fazla imkanımız olsa neden paylaşmayalım. bildiğin üzere ben bingazide yaşıyorum, libyanın doğusunda. insanların daha dar çevrelerde yaşadıkları, dışa daha kapalı bı hayat sürdükleri bir şehir.. duyduklarım ve tecrübe ettiklerim üzerine şunu söyleyebilirim ki burda kalabalık yerlerde fotoğraf çekmek pek hoş karşılanmıyor. birincisi bu konuda sorun yaşamamak için istediğin üzere günlük hayata dair fotoğraf çekmeye yanaşmıyorum,
ikincisi fotoğraf makinem yok ve elimdeki fotolar trafikteyken cep telefonuyla çektiğim şehir manzaları... görüntü kalitesi pek iyi olmadığından ve paylaşırsam koca şehirden ekleye ekleye bunları mı ekledin gibi bi sitem işitmemekten dolayı da şimdiye kadar eklemedim
ama bundan sonra ilk fırsat buldugumda aklımda olucaksın.
sevgiler..
Merhaba arkadaşlar...
Uzun zamandır çok sessizdi topik,hareketlilik görünce hoşuma gitti doğrusu alkisalkisalkis, özlemişim sizleri...
Her ne kadar muhabbetlerimizi bazen aşırıya kaçırmış olsakta (chat sayfasına benzetildiği için tepki de alsak..), benim için yeri doldurulamaz anlardı. Arkadaşsızlık ve yalnızlık çok zordu bazen... Sağolsun siz arkadaşlarım yanımda oldunuz o zamnlarımda, abartmıyorum bunu ancak yaşayan anlar.. O zamanlar yüzüme gülümseyen dilini bile anlamadığım Libyalı bir kadınla bile öylesine sarılmak isterdim ki.. Yüzünü göremediğim ama gönlünü hissettiğim Arkadaşlarıma tekrar tekrar teşekkür ediyorum.a.s.
Sözümün özü şu ki, burası yardımlaşma ve tanışma topiği, benim içn bundan güzel yardım olamazdı, sadece Türkiye deki arkadaşlara değil Libyadaki arkadaşlara da yardım yani....
Fotograf konusuda aynen arkadaşlarımın dediği gibi öyle canının istediği gibi rahat rahat halktan, yaşamdan görüntü yakalamak zor, en azından ben Tobrukta bunu hissetmiştim.
Selamlar, sevgiler...
Merhaba arkadaşlar...
Uzun zamandır çok sessizdi topik,hareketlilik görünce hoşuma gitti doğrusu alkisalkisalkis, özlemişim sizleri...
Her ne kadar muhabbetlerimizi bazen aşırıya kaçırmış olsakta (chat sayfasına benzetildiği için tepki de alsak..), benim için yeri doldurulamaz anlardı. Arkadaşsızlık ve yalnızlık çok zordu bazen... Sağolsun siz arkadaşlarım yanımda oldunuz o zamnlarımda, abartmıyorum bunu ancak yaşayan anlar.. O zamanlar yüzüme gülümseyen dilini bile anlamadığım Libyalı bir kadınla bile öylesine sarılmak isterdim ki.. Yüzünü göremediğim ama gönlünü hissettiğim Arkadaşlarıma tekrar tekrar teşekkür ediyorum.a.s.
Sözümün özü şu ki, burası yardımlaşma ve tanışma topiği, benim içn bundan güzel yardım olamazdı, sadece Türkiye deki arkadaşlara değil Libyadaki arkadaşlara da yardım yani....
Fotograf konusuda aynen arkadaşlarımın dediği gibi öyle canının istediği gibi rahat rahat halktan, yaşamdan görüntü yakalamak zor, en azından ben Tobrukta bunu hissetmiştim.
Selamlar, sevgiler...
merhaba nerde
ben de bingazide yasıyorum. eşin bi konuda cok haklı ki alıstıgımız sartlarla kıyaslamamamız gerekir libyayı. bingazi, tobruk.. neresi olursa olsun farklı bi kultur, farklı cografya, bi cok seyı bızden cok farklı
ama yasanmayacak bi ülke degıl sonucta aylardır burda yasıyoruz
su anda muhtemelen tum calısanlarla ortak bı vıllada kalıyodur eşin veya santiyede
sen gıdınce bır cok sey daha da duzene gırecek zaten
kendı kendınıze yeter gul gıbı gecınır gıdersınız. onemlı olan yanyana olmak..
selamlar cok güzel bir forum oluşturmuşsunuz arkadaşlar. yakında ben de libya ya gidecegim çalışmaya tripoli sehrinde kalacağım. benim en merak ettiğim konu tripolinin iklimi. arkadaşlar orada hava nasıl oluyor acaba? kazak falan götürmeme gerek var mı? yoksa uzun kollu tişörtler yeter mi? bilgi verirseniz cok sevinirim. kışlar falan nasıl geçiyor? ne tür kıyafetler götürmemi tavsiye edersiniz? iyi bayramlar hepinize
selam arkadaşlar.benimde düğünüm olcak.nişanlım libyada çalışıyor.beni yanına alcak inş. vizemin çıkması en geç kaç ay sürer bilen arkadaşlar bilgilendirirse çok sevinirim. herkese selamlar
eşinden dolayı libyaya gitmek bir yıl sürermi kızlar yanii vize nekadar zamanda çıkıyor bilen varmı???
merhaba nerde
ben de bingazide yasıyorum. eşin bi konuda cok haklı ki alıstıgımız sartlarla kıyaslamamamız gerekir libyayı. bingazi, tobruk.. neresi olursa olsun farklı bi kultur, farklı cografya, bi cok seyı bızden cok farklı
ama yasanmayacak bi ülke degıl sonucta aylardır burda yasıyoruz
su anda muhtemelen tum calısanlarla ortak bı vıllada kalıyodur eşin veya santiyede
sen gıdınce bır cok sey daha da duzene gırecek zaten
kendı kendınıze yeter gul gıbı gecınır gıdersınız. onemlı olan yanyana olmak..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?