Libya Paylasim Alani(Tanisma)

Merhabalar Yaramaz,benimde eşim 1 aydır Libya Bingazi de.Bende 2-3 ay sonra Tobruk a geçince gideceğim.
Bende bu bekleme sürecinde ailemin yanına yani Adana ya geldim.Ailemin yanındayım 13 aylık kızımla.Eşim yeni alışmış Libya ya veya Bingazi ye diyeyim.Aslında yemek,yaşam ve sağlık koşulları açısından muzdarip miş.Sonuçta güzel kötü değil ama alıştığımız standartlarla kıyaslanacak gibi değil diyor.Ben kendim henüz tanışmadım Libya kültürüne ama eşimden duyduğum kadarıyla aktarabilirim istersen...
Görüşmek dileğiyle...

merhaba
libya nin cesitli sehirlerinde yasayan siz degerli arkadaslarim..
internetten bile bulabildigim resimleri yayinlamissiniz.. oysa sizlerden biraz daha fazlasini beklerdim.
ben de ileriki aylarda libya da yasamaya baslayacagim ve ne kadar merak ettigimi tahmin edersiniz..
verdiginiz aciklayici bilgilerin yanina gunluk hayattan cekilmis resimler ekleseniz cok daha faydali olmaz mi ki acaba?
eger ben gelene dek kimse yapmazsa bu gidisle ben bu ise baslliycam..
tahmin edersiniz ki teorik bilgiler gorsellikle birlesince merak icinde olan kisilere cok daha faydali olmakta..
internette de arama motorlarinda kolaylikla bulunan LEPTIS MAGNA nin veya DAD EMAD TOWERS in fotolari yerine , herhangi bir MARKET ; BAKKAL ; PARK ; OKUL gibi gunluk hayattan yerlerin fotolarini tercih ederiz ..yaniliyormuyum ??

tesekkurler

Sevgili amovoce,
anlaşılan çok kızmışsın bize, bi eline geçirsen dövücen bizi yerimseniben kaydirigubbakcemile3
şaka bi yana, merakında gayet haklısın. hepimizin yaşadığı şeyler bunlar
elimizden geldiğince bilgilendirmeye çalışıyoruz, daha fazla imkanımız olsa neden paylaşmayalım. bildiğin üzere ben bingazide yaşıyorum, libyanın doğusunda. insanların daha dar çevrelerde yaşadıkları, dışa daha kapalı bı hayat sürdükleri bir şehir.. duyduklarım ve tecrübe ettiklerim üzerine şunu söyleyebilirim ki burda kalabalık yerlerde fotoğraf çekmek pek hoş karşılanmıyor. birincisi bu konuda sorun yaşamamak için istediğin üzere günlük hayata dair fotoğraf çekmeye yanaşmıyorum,
ikincisi fotoğraf makinem yok ve elimdeki fotolar trafikteyken cep telefonuyla çektiğim şehir manzaları... görüntü kalitesi pek iyi olmadığından ve paylaşırsam koca şehirden ekleye ekleye bunları mı ekledin gibi bi sitem işitmemekten dolayı da şimdiye kadar eklemedim
ama bundan sonra ilk fırsat buldugumda aklımda olucaksın.

sevgiler..

merhaba nerde
ben de bingazide yasıyorum. eşin bi konuda cok haklı ki alıstıgımız sartlarla kıyaslamamamız gerekir libyayı. bingazi, tobruk.. neresi olursa olsun farklı bi kultur, farklı cografya, bi cok seyı bızden cok farklı
ama yasanmayacak bi ülke degıl sonucta aylardır burda yasıyoruz
su anda muhtemelen tum calısanlarla ortak bı vıllada kalıyodur eşin veya santiyede
sen gıdınce bır cok sey daha da duzene gırecek zaten
kendı kendınıze yeter gul gıbı gecınır gıdersınız. onemlı olan yanyana olmak..

Merhaba..
Hoşgeldiniz yine bir hayli dolu geldiniz:1rolleyes:
Merak ve endişelerinizi hepimiz yaşadık;..Zaten bundan önceki mesajlarınıza da elimizden geldiğince cevap vermeye;yardımcı olmaya çalıştığımızı hatırlıyorum..
Ayrıca ben çok olmamakla birlikte;kendi çektiğim fotoğraflardan da ekledim..
(Saha-ı Hadra ve çevresi..)
Hanuna arkadaşımız da öyle..
Libya'nın 40ıncı yılı hasebiyle düzenlenen çok renkli etkinlikler oldu yanlız bir kızımız dolayısı ile gece çıkamadık gündüzden etrafı dolaştık ve o zaman heryer kontrol altında ve kapalı idi yine de birkaç fotoğraf çektim ama pek işinize yarayacağını sanmıyorum;sokakları ve genelde tarihi binaları fotoğrafladım
(yine de eklerim dilerseniz..)
'
Bilgiler ve fotoğraflar sıcağı sıcağına paylaşmak en güzeli lakin o zaman burası chat sayfasına dönmüş gibi eleştirilerde bulunuluyor..akannehir
Robot değiliz ya arkadaşlar ister istemez duygularımızı ve muhabbetlerimizi de katıyoruz topiğin içine..kaydirigubbakcemile3 ee bazen biraz fazla kaçmış olabiliyor..
kaydirigubbakcemile5
Zaten topiğin amacı da o tanışma-kaynaşma..ı
Siz de geldiğinizde bol bol foto çekip bizlerle paylaşırsınız umarım..
Kolaylıklar dilerim..

kaydirigubbakcemile3Gerçekten katılıyorum..

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar...
Uzun zamandır çok sessizdi topik,hareketlilik görünce hoşuma gitti doğrusu alkisalkisalkis, özlemişim sizleri...

Her ne kadar muhabbetlerimizi bazen aşırıya kaçırmış olsakta (chat sayfasına benzetildiği için tepki de alsak..), benim için yeri doldurulamaz anlardı. Arkadaşsızlık ve yalnızlık çok zordu bazen... Sağolsun siz arkadaşlarım yanımda oldunuz o zamnlarımda, abartmıyorum bunu ancak yaşayan anlar.. O zamanlar yüzüme gülümseyen dilini bile anlamadığım Libyalı bir kadınla bile öylesine sarılmak isterdim ki.. Yüzünü göremediğim ama gönlünü hissettiğim Arkadaşlarıma tekrar tekrar teşekkür ediyorum.a.s.
Sözümün özü şu ki, burası yardımlaşma ve tanışma topiği, benim içn bundan güzel yardım olamazdı, sadece Türkiye deki arkadaşlara değil Libyadaki arkadaşlara da yardım yani....

Fotograf konusuda aynen arkadaşlarımın dediği gibi öyle canının istediği gibi rahat rahat halktan, yaşamdan görüntü yakalamak zor, en azından ben Tobrukta bunu hissetmiştim.

Selamlar, sevgiler...

:1hug::asigim::1hug:Şeniz:1hugpuyorumnanaktan:1hug:
:1hug::asigim::1hug:Şeniz:1hug:
:1hug::asigim::1hug:Şeniz:1hugpuyorumnanaktan:1hug:
:1hug::asigim::1hug:Şeniz:1hug:
:1hug::asigim::1hug:Şeniz:1hugpuyorumnanaktan:1hug:​

Merhaba İnci Mercan;duygularını ne güzel ifade etmişsin.
Tamamen katılıyorum sana da canım.

Özellikle şu cümlene:
öyle canının istediği gibi rahat rahat halktan, yaşamdan görüntü yakalamak zor..
bu çok doğru..
Ben elimde fotoğraf makinası ile gezdiğim zamanlar bile ; bu hal son derece dikkat çekiyor..
Çok tuhaf bakıyorlar;bunu mahremiyete saygısızlık olarak algılayıp agresif tavırlar sergileyenler bile var..
Sahil kenarında luna park vardı;(şimdi yenileniyor.) Arkadaşlarla hep birlikte oraya gitmiştik foto makinası eşimde;kamera ise bende idi.. İki de bir müdahele edildi;kimi geldi çektiklerimizi silmemizi rica etti;gerekçesi de kız kardeşlerinin de o karede olması idi..
(kendileri rahatça eğlenip hareket edebiliyor ama fotoğraf çekilmesinden rahatsız oluyorlar saygı duyuyoruz biz de..)
İzin alırsanız problem yok..
Malesef o internette bulduğunuz Leptis magnalar;tarihi oluşum ;yapı ve eserlerden başka -özel hayattan kareler sunmak- biraz zor..

Ama şu da var ki:Kendileri izin almadan dakikalarca çocuklarınızın ; değişik tipteki ve onlara farklı gelen kişilerin fotoğrafını çekip videoya kaydedebiliyorlarakannehir
Misal;biz geldiğimizden beri ; şu fotoğraf olayından çıkamadık bir türlü..
Paparazi gibiler..Dışarı çıktığımızda biliyoruz ki gerek bizim gözümüzün önünde gerekse biz görmeden ; kızımızın fotoğrafları çekiliyor .. (Lakin bunu onlar kadar sorun etmiyoruz tabi ki.)

İşte böyle bir tezat söz konusu

Merhaba,teşekkür ederim iyi dileklerin için.Evet eşim bu kültür farklılıklarından dolayı çok muzdarip maalesef.Sen gelince nasıl alışacaksın deyip benim adıma üzülüyor,çünkü bayanlar için çok zor bir ülke diyor.Öyle tek veya bebekle hava almaya bile çıkılabilecek bir yer değil diyor.Eşim şimdilik kampta kalıyor Bingazi merkezde sayılır.Eşimin koşulları iyi allahtan.Ama nasıl olacak bilmiyorum gün geçtikçe korkar oldum gitmekten.Market falan hakgetire bakkaldan bile küçük diyor alışveriş yerleri etin bile dışarıda satıldığını hayal et diyor gülerek:)Kendimi hazırlamam adına tabii:))
Sonuçta yanyana olmak adına gideceğim,ailesiz yaşanacak yer değil diyor eşim o yüzden biran evvel bizimde gitmemiz gerekiyor.
Fotograf konusundada evet eşimde aynı şeyi söylüyor burada foto çekmek adam öldürme sebebi neredeyse diyor.Bakkallar şuan su bile satmıyorlarmış ramazan diye,birde türkleri daha doğrusu yabancıyı hiç sevmiyorlar diyorlar.Halkda çok yoksulmuş ben aksini düşünüyordum petrol rezervlerinden dolayı...
Umarım en kısa zamanda alışırım bende..

yardımlarınız için çok tşk ederim aslen libyalı olmama rağmen ülkem hakkında pek fazla bişey bildiğim söylenemez eğitim kadın sağlık yaşam standartları hakkında yazarsanız çok sevinirim

بسم الله الرحمن الرحيم
Bismillâhirrahmânirrahîm.
Rahmân ve rahîm olan Allah'ın adıyla.

إِنَّا أَنزَلْنَاهُ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ
1. ınnê enzelnâhü fî leyletilkadri
1. Doğrusu Biz, onu (Kurân'ı) Kadir gecesinde indirdik.

وَمَا أَدْرَاكَ مَا لَيْلَةُ الْقَدْرِ
2.Ve mê edrâke mê leyletülkadri.
2. Kadr gecesinin ne olduğunu bilir misin sen?

لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِّنْ أَلْفِ شَهْرٍ
3. Leyletülkadri hayrun min elfi şehrin.
3. Kadr (Kadir) gecesi; bin aydan daha hayırlıdır.

تَنَزَّلُ الْمَلَائِكَةُ وَالرُّوحُ فِيهَا بِإِذْنِ رَبِّهِم مِّن كُلِّ أَمْرٍ
4. Tenezzelülmelêiketü verrûhu fîhê biizni rabbihim min külli emrin
4. O gece Rab'lerinin izniyle Ruh ve melekler, her türlü iş için iner de iner...

سَلَامٌ هِيَ حَتَّى مَطْلَعِ الْفَجْرِ
5. Selêmün hiye hattê matla’ıl fecri
5. Artık o gece bir esenliktir gider... Tâ [ki] tan ağarana kadar...
Kadir gecemiz mubarek olsun dualarda buluşmak ümidi ile..

selamlar cok güzel bir forum oluşturmuşsunuz arkadaşlar. yakında ben de libya ya gidecegim çalışmaya tripoli sehrinde kalacağım. benim en merak ettiğim konu tripolinin iklimi. arkadaşlar orada hava nasıl oluyor acaba? kazak falan götürmeme gerek var mı? yoksa uzun kollu tişörtler yeter mi? bilgi verirseniz cok sevinirim. kışlar falan nasıl geçiyor? ne tür kıyafetler götürmemi tavsiye edersiniz? iyi bayramlar hepinize

selam arkadaşlar.benimde düğünüm olcak.nişanlım libyada çalışıyor.beni yanına alcak inş. vizemin çıkması en geç kaç ay sürer bilen arkadaşlar bilgilendirirse çok sevinirim. herkese selamlar

eşinden dolayı libyaya gitmek bir yıl sürermi kızlar yanii vize nekadar zamanda çıkıyor bilen varmı???

Merhaba.
Tripoli'de akdeniz ve çöl iklimi karışıktır.Mevsimler kuru ve sert geçer.
Düşünülenin aksine kışlar aşırı olmasa da soğuktur o yüzden size tavsiyem yanınıza mutlaka birkaç kazak (palto;monty hırka tarzı kıyafetler )
alınız.Gerçi buradan da alırsınız geldiğinizde ama sağlam olsun.Giyim ve yiyecek dahil olmak üzere türk mallarını rahatlıkla ve her yerde bulabileceğiniz bir şehir.

eşinden dolayı libyaya gitmek bir yıl sürermi kızlar yanii vize nekadar zamanda çıkıyor bilen varmı???

Libya'da bu tür prosedurler yavaş işliyor.Ortalama 3 hafta diyelim vize için.
Bu ilerleme şirketinizin ilgi ve durumuna da bağlı.
İyi günler

Merhabalar öncelikle herkese,özellikle Bingazi dekilere.
Ben ajla,bundan sonra forumda yerimi almaya çalışacağım.26 Yaşındayım ve şantiye şefiyim.
Miracle sen uzun zamandır Bingazi desin anladığım kadarıyla,bir bayanın şantiye şefi olması nasıl olur oralarda dersin??
Ben en fazla 10 güne kadar oradayım,
Diş Hekimliği fakültesi şantiye şefi olarak geliyorum,şimdiden Türk arkadaşlarıma kapılarım açıktır.
Miracle sana sormak istediğim bir konu daha var.
Arapça öğrenmek açısından Libya lı bir kızla aynı evde yaşamak isiyorum ama oranın kültürü nasıl bilmiyorum?Kadınlar çalışır mı?Ayrı evlerde yaşar mı?
Varsa bir fikrin bekliyorum.
Herkese selamlar....

Merhaba herkese. Yakında Tobruka gidecegim.
Inci_Mercan Tobrukta kiraye evler pahalımı?

Son düzenleme:
merhaba

sirtede yasayan var mı ya da bilgisi olan bura hakkında.

eşim kasım bası gidecek çalışmaya, bebegimiz daha 15 gunluk oldugundan bende bebegimle beraber 6 aylık olunca gitmeyi planlıyoruz..

blgilerinizi bekliyoruz, tesekkurler.

libyana oradamısın arkadaş listene ekler misin beni.

Son düzenleme:
Forumda herkez sorusuyla başbaşa kalmış,enteresan Libya ya giden konuşamıyor herhalde!!!...Libya da internet bağlantısının biraz problemli olduğunu duyuyorum ama bu derecemi anlayamadım...Herkeze sorularıyla iyi günler diliyorum(((

Merhaba arkadaşlar.
Libya'daki internet bağlantısında herhangi bir sorun yok.
Ben mümkün mertebe takip ediyor;hemen hergün gerek genelden gerekse özelden tüm sorularınızı seve seve cevaplamaya çalışıyorum..

Tripoli 'de yaşadığım için;Bingazi ve Tobruk'la ilgili yorum yapamıyorum ama genel anlamda bilgi verebilirim merak ettikleriniz için..

Tripoli;aklına takılanları sorabilirsin buradayım arkadaşım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…