Libya Paylasim Alani(Tanisma)

merhaba gamze libyana ve diğer arkadaşlar, iyi bayramlar herkese,

eşim 2 haftadır sirtede.

henuz gezemedi şehri. iş yerinden şu ana kadar memnun.

yalnız bebegin aşıları için altı aylık olmasını bekleyelim diyoruz ama, sizlere sormak istedim belki daha once anlatmışsınızdrı ama geriye donup cok okuyamadım bebekten vaktim olmuyor.

soyleki aşılarını yaptırabilecek bir yer bulabilirmiyiz kızımın. altı aya kadar beklemek cok zor olacak arı kalmak oldukça kotu.şu an iki aylık ve altı aya kadar ozellikle her ay asılar var turkiyede.

bilgilerinizi paylaşımlarınız beklerim.

gamze sirteye bişr aksilik olmazda gelirsem tanışmak gorusmek isterim.

selamlar. herkese bayram guzellikler getirsin dilerin

merhabalar
eşim Libya Tripoli Meammar Arabi firmasından iş teklifi aldı.Bu firma ile ilgili bilgisi olan var mı? ayrıca beraber orda yaşamayı düşünüyoruz ama burada okuduklarıma göre kiralar oldukça yüksek. Libyana daha önce Aşkabatta da yaşadığını yazmışsın.iki şehir arasında bi karşılaştırma yapsan hangisini tavsiye edersin.Acil karar vermemiz gerekiyor.Yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler

merhabalar

XDSL, Sebha nasıl bır yer bılemıyorum bu yuzden yorum yapamayacagım ama hem bılgısayar alanındakı tecruben hem de işletme okuyor olma bence buyuk avantaj, kendı ısyerını acma konusunda belkı zorlanabılırsın ama firmalarda sansın daha yuksek olacaktır kanımca. burda telekom var ama malum Turkıye'dekınden farklı burda sıstem. yabancı bır bayan olarak sansın olurmu bılmem ama sansın olsa dahı rahat edıp edemeyecegınden emın olmak lazım. nacızane tavsıyem bulundugun yerdekı Turk sırketlerını degerlendırmen yonunde olacaktır. İlla ki kendıne uygun bişeyler bulursun.

Arapca konusuna gelınce, burdakı yabancıların en cok zorlandıgı konu arapca okuma ve yazma. sen zor olanı halletmıs durumdasın. kaldı kı burdakı her yabancı arapcayı cok ıyı bılmıyor. kendını ıfade edecek kadar ogrenılıyor zaten. ıngılızce bılen ınsan sayısı cok burda. ıletısımımız de zaman zaman cok komık oluyor. bır dılın gramer kurallarını cok ıyı bılsende konusma dılı farklı oluyor. cumleye ıngılızce baslayıp arapca surdurup turkce bıtırerek gayet ıyı anlasıyoruz lıbyalı arkadaslarımızla :)

Bildiğim kadarıyla resmi nikah konusunda yasal bır zorunluluk yok ama yasanılan cevrenın, baglı oldugunuz sırketın sartlarına baglı bı durum daha cok.

Tripoli, Sirte her gecen gun yenı yatırımların yapıldıgı gelısmekte olan bır sehır.saglık hızmetlerının de buna paralel olarak gelısmekte oldugu umudundayım. henuz bebegım olmadıgı ıcın hangı tur asılar gereklıdır, turkıyedekı ası uygulamasıyla buradakı aynı mıdır bılemeyecegım. gamzeu arkadasımız bu konuda sana yardımcı olabılır belkı.

Cheese, merhaba.. bu fırmayı bılıyorum. bıngazıde de projelerı olan bır fırma. lıbya fırması ama calısanların cogu Turk. bıkac kısıden duydugum kadarıyla ımkanları ortamı gayet ıyı. Ustelık Trıpolı olması buyuk bır avantaj. gelısmıslık ve sosyal yasam acısından. Kıra konusuna gelınce.. malesef yerlısıne verdıklerı fıyatın ıkı katına yabancılara kıraya verıyorlar. bu durum her yerde aynı olmakla bırlıkte sanırım Tripoli de rakamlar daha yuksek. Bazı sırketlerın kıra yardımı soz konusu olabılıyor. Belki boyle bır sansınız olabılır. Libyana su aralar Türkiye'de. İlk fırsatta sorularını cevaplayacaktır emınım

iyi bayramlar hepinize a.s.

merhaba tripoli,

Ben Bingazi'de yasıyorum. Burada cok sayıda devlet hastanesı ve ozel hastane, ayrıca kapsamlı bır unıversıte hastanesı var. Tabii ki verilen hizmeti Türkiye ile kıyaslamamak lazım. Her konuda oldugu gıbı bu alanda da bıraz gerıdeler ama standart asılama muhakkak her saglık kurumunda vardır. Yıne de lıbyalı arkadaslarıma sorarım ben.

Tripoli hakkında sunu dıyebılırım; orda yasayan bı arkadasım yabancı hastaneler oldugunu ve hamıleyken gıttıgınde tum testlerın yapıldıgını, ılgılenen doktorlar buldugunu, ıcının cok rahat ettıgını fılan soylemıstı. En kotu ıhtımalle oraya gıdersınız.

Son düzenleme:
site üyelerine merhaba;
ben de vize çıkar çıkmaz kısmetse iş için Bingaziye gideceğimbu ay içinde ..bu siteyi daha doğrusu forumu net de libya dahası bingazi ile igili ne var ne yok tararken buldum..ee hani yani fena da olmadı değil.we fakat okuduğum kadar ile herkes çok pesimist.ewt ''bülbülü altın kafese koymuşlar ille de vatanım demiş'' sözü çok doğru ama arkadaşlar kimse yerinden yurdundan anlamsız boş yere ayrılmıyor ki..(iş,eş,para,kariyer neye sayarsanız sayın yani..)ne olursa olsun nötr olmakda fazla beklenti ve hayal içinde olamamakda fayda war..iyi düşün karşılığı iyi gelsin düsturunda yola çıkmakda bi zarar yok..sizi bilmem ama ben böyle düşünüyorum..
ilk intro mesajı çok uzun oldu sanırım her neyse..siz bingazide yaşayan, bilen bayan x arkadaş(lar) ewt sizden ricam değerli tecrübe ve fotolarınızı biz libyayı (özellikle bingaziyi) görmemiş ve tabi bilmeyen arkdaşlara objektif anlatmanız..tüm msjlar için şimdiden tşkler..sevgi ve sevdiklerinizle mutlu günler'.... dilerim

öncelikle hakkınızda hayırlısını dilerim arkadaşım..ama şu pesimist sözü burada okuyup faydalandığım bilgilerin üstüne biraz ağır geldi bana onu söylemek isterim..bu yıl nisan ayında eşimi tripoliye yolladım bende ve google a libya yazdığımda karşıma çıkan sıcacık bir sayfaydı bu topik benim için..ve bu topik sayesinde tanıdığım birçok arkadaşımda sanki yıllardır birlikteymişizcesine yardımlarını esirgemeden canı gönülden ve objektif bir şekilde gördüklerini bana anlattılar..eşimle işinin yoğunluğundan ve aramızdaki hasretten dolayı çoğu zaman buradaki arkadaşlarımla konuştuğumuz şeyleri konuşamasakta yüzyüze geldiğimizde bana burada anlatılanlardan çok daha vahim şeyler olduğundan bahsetti..libyana,inci mercan,b_miracle libyanın iyi niyet elçileri oldular birçoğumuzun gönlünü ferahlattılar..ama salt bizi rahatlatmak uğruna objektiflikten uzak toz pembe rüyalarda anlatmadılar..zaten anlatmalarını da kimse istemez..düşünsenize eğer bunu yapmış olsalardı bizlerden birisi oraya gittiğinde kafasını duvara çarpmış etkisini yaşamazmıydı??sayfaları dikkatlice okuyup yeniden düşünmenizi tavsiye ederim..belki vereceğiniz kararın tam olarak ayakları yere basan bir karar olmasında etkili olacaktır..ayrıca fotoğrafların paylaşıldığı bir topik daha var isterseniz oradanda faydalanın..tekrar hayırlısını diliyorum hakkınızda..opuyorumnanaktan

merhaba modernstyle,

bende pınar arkadasımız gıbı su "pesimist" lafına takıldım dogrusu benneyaptımki malesef buna katılamıyorum. sımdıye kadar gerek trıpolı gerek bıngazı hakkında ne yazıldıysa gayet OPTİMİST, OBJEKTİF ve SAMİMİ bir şekilde yazıldı. tum sayfalara baktınız mı bılmıyorum ama bıngazıde yasayan yalnızca ben varım, eger benım yazdıklarıma bakarak bu degerlendırmeyı yaptıysanız gercekten sastım kaldım. :1rolleyes: ama eger anlatılanlar buna rağmen kotumser geldıyse libya beklentılerınızı soyle bır gozden gecırın derım, hayal kırıklıgına ugramamak adına..

hepımız en basta kendımızı sızlerın yerıne koyuyoruz yazarken, ne eksık ne fazla anlatmamak ıcın. herkes muhakkak bellı bır amac ıcın gelıyor, yoksa neden guzelım ulkemızı bırakalım da kuzey afrıkada yasayalım :)) vatan özlemimiz ne safhada olursa olsun burası ağlanıp sızlanılmayan, aksine hep ümitle, iyi dileklerle dolu bir topik oldu. ben ılk yazmaya basladıgımda belırtmıstım,herkes gıbı buyuk soru ısaretlerıyle geldıgımı, tedırgın oldugumu, minimum beklentıyle geldıgımı ve gordugum sehrın beklentılerımın ustunde oldugunu.. ve dolayısıyla "meraklanmayın, tedirgin olmayın, asayiş berkemal, bingaziden bildiriyorum sırnaşık şey" seklınde gorduklerımı bıldıklerımı paylasmaya basladım.

bunların dısında eger ayrıca acıklama ve bılgı ıstedıgınız bır konu varsa yardımcı olmaya calısayım. herkes fotograf soruyor. malesef burada fotograf cekerken ınsanların tuhaf bakıslarıyla karsılasıyoruz. esını goruntuledıgını sanıp kaba tavırlar gosteren adamlara maruz kalındıgını da bılıyorum. yıne de trafıkteyken yada sakın yerlerde fotograf cekmeye calısıyorum. paylasmaya deger seyler oldugunda elbette seve seve paylasırım.

eger bıngazının ne tarafında calısacagınızı ve kalacagınızı bılıyosanız detaylı bılgı vermeye calısayım. umarım hersey ıstedıgınız gıbı olur. sengözlerimebaksanab

upss arkdaşlar daha ilk mesajda out mu olduk yoksa çok pardon..:1no2: her neyse sanıyorum ''yaşa ve gör'' moduna girdikten sonra daha sağlıklı bi msj geçebilirm..susmakda bi erdemdir ya hani ben susuyorum..şimdilikk:)
not: cvp werme nezaketinde bulunan üyelere merci çok..
herkesin günleri aydınlık olsun

yanlıs anlasılmak ıstemem, konunun muhatabı olarak acıklama geregı duydum :))
akıl akıldan ustundur. herkes kendı penceresınden yansıtır muhakkak..
bıngazıden ıkıncı bır bakıs acısı herkesın ısıne gelecektır.
guzel kesıflerınızı merakla beklıyoruz...
sevgiler a.s.

yok canım out olduğun falan..sadece o kelimeye takıldım ben kendi adıma..cidden ben eşimden sonraki yalnızlığımı ıssızlığımı hep burada törpüledim..çok fedakar ve iyi niyetli arkadaşlarla tanıştım bu sebepten belki direk savunmaya geçtim..kimseyi yargılamak kimsenin haddine değil..öyle bir gayem de yoktu zaten..senin içinde hepimiz içinde hayırlısını diliyorum.. .a.s. kaydirigubbakcemile5

bugünlerde duygusalım çok.....

b_miracle elbette bakmak ve görmek herkesin kendi algısında değişkendir.bu anlamda pek çok izlenim oluyor kaldı ki forumdaki topicin amacı da bu değil mi?:smiley-cool:
gününüz herkesin hepimizin aydınlık geçsin..tebessümle hihoyyyt hihoyyyt hihoyyyt

merhaba sevgili pınar iyi dileklerin için merci çok.ve fakat kelimelere çok da fazla takılma (hele foruma yeni gelmiş bir üye ise hihii..)malum forum diyarında yeniyiz değil mi ama?zaman ayırıp msj geçtiğin için tşkler.artıııı en kısa zamanda eşine kavuşmanı diliyorum..
tebessümle..gününüz aydınlık geçsin..

Merhaba Tripoli,

Aşılarını yaptırabileceğin hastanenin mevcut olduğunu öğrendim.

Sirte'ye geldiğinde görüşmeyi ben de çok isterim.
Acaba eşin hangi Şirkette? Tesadüf bir de aynı yerdeymişiz

Merhaba gamze,

senden ses çıkmayınca herhalde artık kulube bakmıyorsun diye dusunuyordum.

Eşim naco firmasında , otel inşatı yapıyorlar şu an yeni başladı limana yakınmış sanırım.

Şu an şantiyede kampta kalıyor , evli olup karı koca çalışanlarda oyle.

bizimki gibi çocugu olanlara ya da eşi çalışmayacak olanlar için bir apartman kiralanırsa gelebileceğiz gorunuyor.

Siz nerede kalıyorsunuz , kampta mı ev mi tuttunuz? alışabldin mi oralara, neler yapıyrsun?

Aşı konusu için kararsızız.Hastane sirtede değil mi?

Pınar hanım;duvar yazınızda dikkatimi çekti..beynimdeki tümör büyümüş diye hani...çook geçmiş olsun..kendinize dikkat edin amman ihmal etmeyin :1no2:..iyi haftalar..

arkadaşlaaar; hava nasıl libya da acaba? giderken kazak mont getirmek yada ne getirmem gerekiyor bilemiyorum..bilgi verirseniz sewinirim..şimdiden teşekkürler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…