Libya Paylasim Alani(Tanisma)

evet evet hastane sirte'de.
tabii ki sağlık hizmetleri türkiyedekiyle karşılaştırınca koca bir fark oluyor ama şans vermek gerek.. Yani çok evham yapmaya gerek yok.
ama siz bilirsiniz tabi.
şantiyede aileler için lojman düşünüp inşaa etmişler, biz orada kalıyoruz.
biz alıştık bu kurak memlekete :)
umarım çoluklu çocuklu bayan arkadaşların olur.
yani ara sıra dışarı alışverişe ya da yemeğe çıkıyoruz..
havası türkiye kadar soğuk değil.
gündüz güneşli gece baya serin.

ne zaman gelmeyi düşünüyorsun?

Merhaba sevgili modernstyle,

ıyi gidiyodu aslında ama 2 gundur bayagı soguk. ben de cok usuyen bırıyımdır. kazaklar ve kalın hırkalarla gezıyorum. Turkıye kadar soguk degıl buralar. Denız kenarı oldugu ıcın sert ruzgarı var kışın. Bir de bol bol yağmur.. Sabahları ve geceleri epeyce soğuk oluyor ama öğlen güneşli. Cok kalın ve bogazlı olmayan kazaklar ve mont getırmenı tavsıye ederım.

Ne zaman gelıyorsun, bellı oldu mu?

merhaba gamzeu,

ıcınıze sınen bır hastane bulmanıza sevındım.
bızım sırkette daha onceden sırtede kalanlar cok methedıyorlar.
ortamları cok guzelmıs. tum aıleler aynı yerde kalıyormus cok eglencelıymıs. guzel anıları bu durumdan mı yoksa sırtenın guzellıgınden mı kaynaklanıyor bılmıyorum. ama cok merak edıyorum sırteyı. bı de her gecen gun yenı yatırımlar yapılıyor sanırım. adını cokca duyuyoruz. umarım sızın de orda cok guzel gunlerınız olur. ılerde guzel anacagınız bı yer olarak kalır hatıralarınızda.

Merhaba b_miracle;
bilgi için teşekkür ederim sana..vize işlemleri bu hafta başlıyor hayırlısı ile.sanıyorum ay sonu yada yeni yılın ilk haftası orada olacağım.ilk defa geleceğim için açıkçası ne getirecğimi bilemedim.oyüzden de yaşayan bilen birinden hava durumu hakkında bilgi edinmek istedim.ankara da kış yavaştan kendini göstermeye başladı bugün çok soğuktu mesela gün içinde yer yer yağmurda yağıyor tabii.senin mesajınla artık aşağı yukarı ne getireceğimi belirledim:1rolleyes: bu arada bu soğuk hava ne zamana kadar dewam ediyor bingazi de ..hani onu da yazarsan pek bi sewinirim..umarım sorularımla sana daral getirmemişimdir.güne atfen soğuk ankaradan sıcak selamlar ve sevgiler..tebessümle bye..:teytey::teytey:

ne ıstersen sorabılırsın olurmu oyle sey :1hug: merak ettıgın ne varsa seve seve cevaplarım. gecen seneyı dusunuyorum da mart sonu gıbı ısınmaya baslamıstı gıbı hatırlıyorum. ankara deyınce hala içim üşür kaydirigubbakcemile3.. ben ankarada 5 yıl kaldım ogrencıyken, lahana gıbı kat kat gıyınırdık, baharda sonbaharda, burda da aynısı gecerlı :smiley-cool:

bu arada bıngazıde tenıs, bınıcılık ve buz patenı kursları oldugunu ogrendım. malum burda bayan erkek ayrımı var, bayanlar da gıdıyor falan denıldı ama detayını bılemıyorum, ilgini çekerse dıye soylıyım dedım.

soru sırası bende kaydirigubbakcemile3 bı sakıncası yoksa tabıı, hangı sırketle geldıgını merak etmıstım de. cevap vermek ıstersen mesaj da atabılırsın. ıstemezsen anlayısla karsılarım. burda bırkac sırkette tanıdıklar var da acaba onlardan bırı mı dıye soruyorum

bıngazıden sevgılerle opuyorumnanaktan

merhaba b_miracle
yok yok ben hastane aramıyordum. Tripoli sormuştu, öğrenip ona aşı hak. bilgi verdim :)

sirte nin güzelliğinden kaynaklanmadığı kesin hehehhe :)
evet burada sosyallik 0'ın altında olduğundan ilişkilerin daha sıcak olduğu kanaatindeyim.
aile lojmanımızda sık sık mangal partisi,doğum günü vs. yapılıyor. Güzel oluyor..
buz pateniymiş, binicilikmiş... gözlerime inanamadım !!!
Sirte'ye kargo bile gelmiyor :)

Temennilerin için çok teşekkür ederim gerçekten. ıyi ki bu foruma girmişim :)
bayramda Tripoliye gittik, çok uygar geldi bize :) bir cafe vardı meydana yakın, böyle normal insanları görünce oradan ayrılasımız gelmedi..
başka bir tatilde de Bingazi'yi görmek istiyorum. Mango mağazası varmış galiba. Oha falan oldum

aa dogru ya, trıpolıye de gamze orda bılır demıstım hatta, karıstırmısım bı an :kedi:
valla gamzecım ben de kulaklarıma ınanamadım su kursları duyunca cıdden kaydirigubbakcemile3 ben vakıt bulamam sanıyorum ama gıden bırılerınden detayları ogrenmeye can atıyorum

benım de en cok ımrendıgım ve ıstedıgım seydır su aıle kampı olayı.. malesef bızım sırkette baska aıle yok. umarım yakın zamanda aıle nufusumuz artar.

mango olayını atlamısım evet.. bızım ıcın cok buyuk bı gelısme oldu. yanında bır de teranova magazası var, ikisi de cok buyuk degıller ama yeter de artar.. burda kendı zevkıme gore gıysıler bulamadıgımdan burdan pek alısverıs yapmıyordum, iyi oldu. gercı bu yıl bı cok gelısme bır arada yasanıyor burda, dubaı caddesınde kalıtelı turk malı satan yerler cogaldı, esnafın cogu turkce bılıyor, aksamları bayanlarla cıkıtıgımızda bıle cok rahat anlasabılıyoruz bu sebepten..bıngazının ılk alısverıs merkezı acıldı mesela bu yıl. turkıyedekı gıbı markalar fılan yok, cok farklı degıl dısardakı magazalardan ama bırcok ılkı beraberınde getırdı. marketlerde turk urunlerını daha cok gormeye basladık.

bıngazıye beklerız efenım buyrunnnnnnnnn
elımızden geldıgı kadar gezdırmeye calısırız. ben malesef trıpolıyı bıle goremedım henuz. ben gıdemıyorum sızler gelın barı yerimseniben

oohh süpermiş, baya modern bir şehirmiş bingazi demekki..
umarım aileler en kısa zamanda çoğalır.
geleceğim zaman haberleşiriz, şu an ne zaman olacağını kestiremiyorum..
sevgiler,
gamze.

merhaba arkadaşlar,

miracle libyana yok ortalarda haberin var mı?

bingazi ve tripoli için guzel şeyler soyleniyor ama uzak sanırım değil mi bu sehirler sirteye.

yakın olsa en azından izin gunlerinde gelirdik gezmeye oralara.

cunku sirtede pek birşey olmadıgını soyledi eşim.

GAmze hastane konusunu soyledim eşime tesekkurler, o da arastırıyor bir yandan.

Biz çok onemli değil de bebek olunca dusunuyoruz acıkcası nasıl yaparız diye.

Bizim şantiyede prefabrik evler var, karı koca çalışanlar , bekarlar orada kalıyor.

evli çocuklu bir aile de karı koca çalıştıklarından 2.5 yasındaki kızlarına bakıcı tutmuşlar o şekilde çözmüşler.

HAyırlısı bakalım nasıl yaparız. 1 ay oldu eşim sirtede ama sanki seneler gecti. Sağolun sizler birşeyler yazdıkça hayal ediyorum birşeyler .
Gorusmek uzere.

Merhaba arkadaşlar,

az önce birşeyler yazdım ama hepsi kayboldu, belki de bir karısıklık oldu bu yazdıklarımla benzer bir mesaj olabilir alt alta.

Gamze hastane konusunu eşime soyledim o da arastırıyor bir yandan.

Bebek olunca sozkonusu iyice arastırıyoruz mecburen, ufak oldugu bir donem üstüne üstlük malesef bu zamana geldi iş teklifi kabl etmek zorunda kaldık.

Miracle bingazi ve libyayla ilgili ne varsa anlat sen lütfen birşeyler ogrenince daha bir hayal edebiliyorum en azından.

Bingazi sirteye ne kadar sürer ki, tripoli uzak.

Bingazi ye geliriz en azından arada belki.

Libyana yok bugunlerde, o kesin birşeyler yazardı yoksa.

Selamlar.

Selam b_miracle ben Meammar Arabi firmasına ait bi iş için gelicem (taşeron firmayız da biz)bakalım.hayırda şerde Allahtan tabii ama umuyor ve diliyorum kendim dahil giden yaşayan herkese Allah yardım etsin.uzak diyarlarda yaşam zor ne de olsa..sağlıklı mutlu günler.tebessümle bye..

merhaba sevgili tripoli,

lıbyana su an tukıyede, izne gittiler, şimdiye kadar donerler dıye dusunuyordum ama uzattılar demek kı.. aıle kampı olması gercekten buyuk sans, bakıcı bulunabılıyormus demekkı cok ıyı, sızın adınıza da kendı adıma da sevındım acıkcası :1rolleyes:
sırte bıngazıye 5 saat suruyor. trıpolıye ıse 7 saat yanılmıyorsam.
yol beklemek zordur bılırım, ben de 2 yıl bekledım nısanlıyken..Gecer bu gunler de..Allah kavustursun. yuzup yuzup kuyruguna gelmıssınız bısey kalmamıs. Ben yıne de aklıma gelırse bırseyler yazmaya devam ederım. Hakkınızdan hayrlısı olsun..a.s.

hmm, bahsettıgın fırmayı ıyı dıye bılıyorum ama tanıdık yok malesef
dualarına kocaman aminnn diyorum. kal saglıcakla :teytey:​

merhaba arkadaşlar siteye yeni üye oldum. aranıza yeni katıldım. inanın aradığım butun bilgileri burada buldum sizlerin sayesinde. nişanlım şu anda askerDE ocakta dönecek ve mart gibi libyaya gitme ihtimali yüksek. orada 3-5 ay kaldıktan sonra o ülkenin yaşama koşullarına göre karar verip evlilik tarihimizi belirlemeyi planlıyoruz. verdiğiniz bilgilerde yola çıkarak kendi kendime dedim kii demekki ailece coluk cocuk yasanılabılecek biryer. bir sorun yok. okuduklarıma göre cok buyuk problem yasayan yok sanırım. Bilgi veren arkadaşlara tekrar tesekkürler.

hayırlısı olsun cnm bnm..izmirden libyaya giden yollarda yalnız değilsn...nasipse bizde gideceğiz..eşimden haber bekliyorum bende..opuyorumnanaktan

merhaba arkadaşlar ve özellikle gamzeu. çünkü eşim 1 ay bense 2 ay sonra sirteye geliyoruz ve bil bakalım neden :) üniversite inşaatına :). araştırırken sitede yazılarınızı gördüm ve üye oldum şimdiden tanışmak istedim.

hayırlısı olsn cnm..

hayırlısı olsn cnm..

çok teşekkür ederim. heyecanlıyım, korkuyorum, seviniyorum, üzülüyorum hiç bilmediğim bir yer ve hiç tanımadığım insanlar ve ben bunu hiç sevmem aslında bu yüzden size çok ihtiyacım var. öğütlerinize, bilginize, paylaşımlarınıza...

şimdiden teşekürler:sinifsinif:

:enbuyukkk:

tülincğm benim eşim nisandan beri tripoli de ama ben henüz görmedim libyayı..yardımcı olabilmeyi isterdim ama ne yazıkki elimden gelen birşey yok tatlm..ama şunu söyleyeyim sana yukarıda bahsettiğin fikirden kurtulmak sana iyi gelebilir diye düşünüyorum..her insan bir hazine tülinm..iyi ya da kötü birşeyler katar sana..hele gurbet bir olgunlaştırır ki insanı..kendiniz bile inanamazsınız..ben iki yıl ırakta yaşadım eşimle yeni evlendiğim zaman acısı da oldu tatlısı da ama şimdi düşünüyorum da ne kadar da şanslıyım..köyünden hiç çıkmadan doğup,yaşayıp ölüp giden zavallı teyzecikler gelir aklıma..sorsaydık fikirlerini acaba istemezlermiydi?güneşin doğuşunu batışını başka yerlerden de görmeyi.....tatlı tarafından bak hayata birtnm..bir de çok beklentiyle gitme oraya..bunu hem eşim hem de buradaki arkadaşlarımın söylediklerine göre yazdım..yani mutlaka libya hakkında bilgi edinmişsindir..türkiye gibi bir yer değil..ama yaşanmayacak bir yer de değilki..nüfusun hatrı sayılır bir kısmı türklerden oluşuyor şimdi..hiç canını sıkma..sırtını allaha daya..yüreğini de huzura bırak..allaha emanet tatlm..tekrar hayırlısını diliyorum hepimiz için..opuyorumnanaktan

eski yeni forum sakinleri Ankara akşamından selamlaarrherkes iyi mi bakalım? yaramaz bi durum yoktur umarım..çıkmadan göz ucuyla bakıp iki satır yazayım dedim..malum yarın öbür gün oraya geldiğimizde işden vakit olmayacak..neyse fazla çenem düşmeden hafiften toparlanayım..şimdi işin yoksa hazırlan.15 dk yürü ewe gitt..peee uzuuuuuun iş yawww:)tebessümle..kendinize iyi bakın shekerler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…