Libya Paylasim Alani(Tanisma)

gözlemlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. kendinize iyi bakın. fotoları merakla bekliyorum.:sm_cool:

Yeni arkadaşlar;hoşgeldiniz:)

Epeydir Türkiye'deyim (tatil babında:); dolayısı ile takip edemiyorum tüm mesajları..
Kusura bakmayın..
Yaklaşık iki senedir ailece Libya'dayız. (Tripoli - Türk okulunun hemen yanındaki evlerde..)

Libya ve Tripoli hakkında merak edilenleri vaktim oldukça ; seve seve anlatırım..
Şirketimiz değişti yeni proje Al-Abrag 'ta..Tripoli'den ayrılacağız büyük ihtimalle..Planlarda bir değişiklik olmazsa 15-20 gün sonra ordayız inş.
Biraz da oraları fethedelim bakalım:)

Umarım herkes için en hayırlısı ; en güzeli olur..

Facebook kullanan arkadaşlar:
Libyada yaşayana türkler - grubuna katılmanızı öneririm..
Merak ettiğiniz ne varsa sorup ; öğrenebilirsiniz..

Sevgiler..

selamlar hepinize,
yeni arkadaşlar hoşgeldiniz..
fotoğraf paylaşım topiğine elimde olan fotolardan ekledim. çekebilirsem yine eklerim
libyanacım hosgeldın, senı buralarda gormek guzel..
hakkınızdan hayırlısı olsun cnm. ne taraftaymıs acaba al-abrag ? merak ettım
umarım hersey dıledıgınız gıbı olur. bol şans a.s.

meraba ,
libyana
tripoli de iş yeri acmak icin bi ortak mı bulmak gerekiyor ,kebabcı ,dondurmacı filan.

et, ve süt fiyatları ne kadar dır ?

Merhabalar.
ış yeri - ticaret prosedurleri hakkında pek bilgim yok ; detaylı bir şekilde öğrenip tekrar yazarım..
Ama bütün türk arkadaşlarımın ;libyalı ortakları var..
(Restoran olsun ; konfeksiyon olsun ; market olsun..)
Halkla daha kolay iletişim kurmak açısından yanınızda yerli çalışan olması ; gerekiyor bence..

Et fiyatları da çeşidine göre değişiyor..
Vatani et ; yani yerli etin kilosu en son 11 - 12 dinar civarında idi..
Brezilya'dan gelenler ;5.5 dinar ..

Süt de üretim yerine ; markasına göre değişiyor..
1.25 ortası..
Açık süt alanlar da var ama fiyatları ve nereden temin edildiği konusunda bilgim yok..
Biz hep - Judi - olanı tercih ediyoruz..

Marketlerde yerli gıdalar dışında - ıtalyan -Türk malları çoğunlukta..

Şeniz
Canımsın.
Hoşbulduk çok teşekkür ediyorum..
Özledim çooook özledim:kedi:
ıyi dileklerin için çok sağol opuyorumnanaktan

Biz de üç-dört gündür Al-Abrag hakkında yerli;yabancı tüm kaynakları gözden geçiriyor;fotoğraf topluyoruzkaydirigubbakcemile3
Merak duygusunu ancak bu şekilde törpülüyoruz..
Orası olacağı da kesin değil ; Naco'dan da teklif geldi; Sirte veya Tripoli'deki projelerden birinin başına geçebilir eşim. Lakin şimdilik kuvvetle muhtemel Al-Abrag olacak..

Al-Abrag havaalanını yenileyecekler..

Bingazi'nin 180 km doğusundaymış bu yer;Al-Bayda ve Az Zawiyah ;civarlarında..
Al Jabal Al Akhtar 'a bağlı olmalı..

Tarihi açıdan inanılmaz zengin;antik bir şehirmiş.
Cyrene turları düzenleniyor;üniversite ve otelleri çok güzel netten araştırdığım kadarıyla..
Omer AL mUhtar universitesi Al Bayda'da bulunuyormuş mesela..
Araştırdıkça daha da şaşırıyor , hoşlanıyorum galiba..

Ben farklılığı ;yeni yerler keşfetmeyi o kadar çok seviyorum ki..Ruhum bu güzelliklerle besleniyor..Kızımı da bu historik ürünlere tanık etmek ; dokusunu işlemek yüreğine ; ne güzel..
Bilhassa fotoğraf açısından bizi pek bir doyuracak gibime geliyor eğer gidersekdelikafadulden

Lakin daha da önemlisi sağlık şartları ..

Libya'nın en gelişmiş şehri Tripoli ; daha sonra Bingazi..
Bu aralar türk şirketleri Sirte;Tobruk gibi şehirlere de çok yatırım yapıyor..

Önemli olan elimizdeki şartların tadını çıkarmak;ışe olumlu yanından bakmak ve yapıcı olmak..
Eğer karamsar davranırsam biliyorum ki eşim de kızım da bundan etkilenecek ; huzursuz olacaklar.Ben asla bunu istemiyorum;tıpkı Dianne Dengel'in;mutluluk resmindeki gibi:)
Her halukarda ruhumuzu dingin tutmayı ; başarmalıyız diye düşünüyorum..

Tabi ki sıkıntılar olacaktır;Türkiye'deki gibi olamaz..
Ama hepsi geçer ; geçmişimizi süsleyecek acı-tatlı anılar olarak yerleşiverir hayatımıza;yeter ki sağlık olsun..

Mucizem;google earth 'te de bakabilirsin yakınlaşıyoruz size:)

Fotoğraflar için emeğine sağlık bakayım hemen..

Ben de ekleyecektim ne zamandıreyvahedigeldismile

Buralar gelince tüm programların aksadı..

:kedi:

Orda evler ve kiralar aynı mı?
cicim..

Tripoli'de ev arayan arkadaşlar varsa iletişime geçebiliriz bu arada:hulya:

Son düzenleme:

alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis :asigim: a.s. :asigim: alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis

cümlemizin hakkında hayırlısı olsun..nerede daha iyi olacaksa hepimiz için öyle yazılmış olsun..cnm bnm..nerede olursan ol allahın izniyle birgün sohbetimiz can bulacak..ben inanıyorum..senin güzel yüreğine sağlık güzel kardeşim..allaha emanet..

Amin ecmain:1hug:
Ben de inanıyorum arkadaşım ; ben de ..:Saruboceq:
Rabbim her daim;hepimizin yar ve yardımcısı olsun..

Merhabalar,
Gruba yeni üye oldum,önümüzde ki ay iş seyahati için tripoliye gelecegım.Sizden ricam ne giymeliyim hava sogukmudur,mont giymek gerekir mi,birde kadınlar tek baslarına dolasabılıyorlarmı,ve etek gıymek mumkunmudur yoksa pantalon gıysek daha mı ıyı olur.Sımdıden tesekkurler

Merhaba,hoşgeldiniz angel_edalima.s.
Tripoli çöl ikliminden nasibi almış bir şehir olmakla birlikte yazın nemli kışları yağışlı oluyor..Kıyıda akdeniz iklimi ağır basıyor..
Aralık-Ocak-Şubat aylarında hava oldukça soğuk;çöl iklimi deyip geçmeyin yani.:hulya:
Kalın birşeyler alın üzerinize..kaydirigubbakcemile2
Gerçi şuan nasıldır bilemiyorum ama yine de tevekkülü elden bırakmamalı..
Havalar dengesiz genelde..Bir bakıyorsunuz fırtına çıkmış;buz gibi..Evvelsi gün bunaltıcı bir sıcak..boshayallersmile
Libya’da bayanların çoğu kapalı ancak çarşaf giyenler çok az..
Genellikle kot bluz ve baş örtüsü şeklinde giyiyorlar..
Yeni nesil kapanmayı pek tercih etmiyor;yahut tarzlarına daha çok önem veriyorlar diyebilirim..
Yabancıların giyimine genel olarak karışılmıyor.Kot t-shirtla dolaşabilirsiniz..
Başı açık bayanlar da var..Ben DE gitmeden herkesin etek-çarşaf giydiğini pantolonun yasak olduğunu falan düşünmüştümkaydirigubbakcemile3 Lakin Libyalı hanımlar süslerine son derece düşkün;hatta çok ağır makyaj yapıyorlar..
kaydirigubbakcemile3
Çok fazla dikkat çekici giyinirseniz ıslıklara ve bakışlara maruz kalabilirsiniz ama asla baş açık veya kapalılıkla ilgili değil tamamen farklı görünmekle alakalı.

Genel anlamda güvenli bir şehir diyebilirim..Arkadaşlarla rahatça çıkıp dolaşabiliyoruz alışverimizi yapıyor çayımızı kahvemizi içip evimize dönüyoruzbayanssulusmile
Aykırı davranışlarda bulunmadığınız müddetçe sorun yok .

Merak ettiğiniz başka şeyler de varsa seve seve cevaplarım..
İyi çalışmalar dilerim

Sevgili Libyana,

Bilgiler için çok teşekkür ederim,gercekten cok yardımcı oldun,demekki mutlaka kazak ve mont getirmek gerekiyor,çöl falan ama demek kış soğuk geçiyor.peki sence cizme giyilir mi bu mevsim kusura bakma cok sordum ama.

Rica ederim..
Evet çizme giyilebilir ..
Hatta ugg bile :)

Pazartesi Libya'da olacak eşim ; biz şuan tatil için Türkiye'deyiz..
Hava durumunu ve genel şartları sorarım tekrar bilgilendiririm ..

Yolculuk ne zaman?

Estagf. canım ne yaptım ki:)
Evet bildiğimiz kış ama diyorum ya bi gidersin hava açmış;bu sefer dersin ahh ahh Libyana hep senin yüzünden piştim buralarda:))))
..

Stv Ayna programı Libya'da :)
şuan yayında arkadaşlar..

selamun aleykum bende akşam katıldım aranıza hemen açtım programı saolasın canım..eşimin iş durumları sebebiyle bir kaç ay sonra bende oğluşumla eşimin yanında olmak istyorum ve oaraları yaşam şartlarını sizin sayenizde öğreniyorum.en çokta oğlum buyaz okula başlaması lazım orada okula başlıyabilirmi .türk okulu varmı dil olarak ne öğretiliyor merak ediyorum açıkçası ..
.:uhm:

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar,
Bende Libya belgeselini haber vermek için girmiştim topiğe:dance:
Canlı canlı görelim bakalım. İnşallah Tobruk a da giderler....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…