Pek sanmıyorumboshayallersmile arkadaşım..Ama problem de etmiyorum açıkçası..
Çünkü Libya'nın en güzel şehri Tripoli daha sonra Bingazi..Buralarda dahi ev sıkıntısı oluyor.Özellikle mutfak ve banyo açısından.
Bu gideceğimiz yer antik bir şehir..Havaalanını yenileyecekler..
Öğrendiğim kadarı ile tarihi açıdan inanılmaz zengin ve bol bol yeşillik barındıran bir yermiş lakin sosyal yaşam ne durumda bilemiyorum gidince göreceğiz bakalım..Şeniz
Evleri merak ediyorum en çok..Google Earth dan resimlerine baktım fena değil..
:)
Benim için temiz olsun yeter ailemizde sağlık huzur saadet olsun yeter ki..
iyi dileklerin için çok teşekkür ederim :*
cnm şimdi eşimle konuştuk..o bahsettiğin yere iki kez gitmiş hani..aralık ayında gitmiş en son..çok güzel ve turistik bir yer diyor..her yer yemyeşil diyor..çok güzel ve trpoliye de 50 km kadar yani aşağı yukarı 1 saat diye söyledi..humus bölgesi olarak geçiyormuş..tripoliye göre daha yeşil ve denizi de daha temizmiş..çekilmiş resimleride var o bölgenin eşimde..onun bilgisayarını açtığımızda sana göndermeye çalışırım inşallah kardeşim..dualarım seninle..rabbim yar ve yardımcımız olsun hepimizin..
merhaba pınarcım,
sanırm senın bahsettıgın farklı bır yer. cunku Al Bayda Bingazi'nin dogusunda. esım daha once Trıpolı'de çalıstıgı ve ben de oraya gıdıcegım ıcın arastırmıstım. Khoms diye bi yer var. Leptis Magna ve Sabrata'da da Al Bayda'dakıne benzer antik şehirler var. Çok merak ediyorum ben de oraları. İnşallah fırsatımz olur da gideriz. Optum kocaman
Hayırlısı olsun arkadaşım.ınşallah herşey gönlünüzce oluropuyorumnanaktanlibyanacığım onlar tav la çalışıyolar ama götüren taş ören akrabalardan anlıycan haber aldık sadece henüz konuşamadık patronla bakalım ya nasip...umman olcaktı orası çok pahalı olduğu için eşim için libyayı düşünmüşler bakalım sana haber veririm..ama bu işi kendileri özelmi aldılar yoksa tava mı bağlı onu bilmiyorum canım.arştrdım tav trablus havlimanı nı almış orası olabilir..
Allah razı olsun Pınar'cığım..Çok teşekkür ederim..cnm şimdi eşimle konuştuk..o bahsettiğin yere iki kez gitmiş hani..aralık ayında gitmiş en son..çok güzel ve turistik bir yer diyor..her yer yemyeşil diyor..çok güzel ve trpoliye de 50 km kadar yani aşağı yukarı 1 saat diye söyledi..humus bölgesi olarak geçiyormuş..tripoliye göre daha yeşil ve denizi de daha temizmiş..çekilmiş resimleride var o bölgenin eşimde..onun bilgisayarını açtığımızda sana göndermeye çalışırım inşallah kardeşim..dualarım seninle..rabbim yar ve yardımcımız olsun hepimizin..
Libyanacım, sen Al Abraq deyince ben orda yaşayacaksınız sandım. Geçen günkü konuşmamız üzerine google earthten de baktım biraz yakın olduğunu o zaman keşfettim, orda havaalanı oldugunu bilmiyordum. Al Bayda'yı biliyorum. Geçen yıl gittik. Tarihi bir şehir. Tabii bizimki turistik bir gezi olduğu için günlük hayat nasıldır, ınsanlar nerde yasıyor, evler fılan pek dikkat edemedim. Ama şunu hatırlıyorum: antik şehire varmadan yolda evler görmüştüm hiç fena değildi dışardan, hatırladığım birkaç katlı iyi durumda görünen evler olduğu. Ama orası merkezi midir, yoksa biraz şehirdışında mı kalıyor tam bilemeyeceğim. ınşallah içleri de temiz ve güzeldir.
Yaklaşık 3 saat sürüyor. Aslında normalde daha kısa sürer belki ama bu bölgenin en yüksek kısmı orası. Yolun bir kısmı çok virajlı ve bir tarafı dag diğer tarafı uçurum yavaşlatıyor haliyle. Bingazi ovasından sonra dağa çıkmak tabi ayrı bir şaşkınlık kaydirigubbakcemile3 ilerledikce yesıllık artıyor. yol ustunde bı kopru var manzara super. her gıdenın o kopru uzerınde bır hatıra fotografı var ıllakı. bır suru magaralar var, ömer muhtarın vaktıyle saklandıgı magaralar da o cıvardaymıs. Çok ilginç bir durum var yalnız tüm Türkler Beydağı diye anıyor orayı. Ben de heralde Bingazi gibi Türkçe bir isim heralde diyorum. Hani Osmanlılar hüküm sürdü ya diye de yorumlar yapıyorum kendımce. Meğer Al Bayda imiş :roflol: Bingazi ismi de zaten bir rivayete göre Türkçe, bir rivayete göre değil.
Yol uzerinde Al Marj diye bir şehir var. Orda Türk mahallesi varmış. Türkçe sokak isimleri filan yazılıymış. Bir de Tukra diye bir yerde, yine yol üstünde güzel bir restoran varmış. Bunları daha sonra öğrendiğimiz için gidememiştik. Ayrıca Al Bayda'ya bir saatlik mesafede Soussa diye bir yer var. Güzel bir iki otel var. Çiftlerin balayı için, özel günlerde, bayram tatillerinde filan gittikleri bir yer. Denize sıfır otelleri ve güzel bir plajı var.
Hatta ben o gezimizden fotolar eklemeye çalışayım. Bunu niye şimdiye kadar düşünemediysem :uhm: :kedi: Gerçi internetten de bulunabilcek tarzda fotolar ama olsun.
Siz artık Bingazi'den gelip gidiceksiniz o zaman di mi? Görüşürüz artıkın geliş gidişlerinizde.
ınşallah herşey güzel olur. Gördüğünüzden geri koymasın Rabbim. Tripoli'yi aratmayacak güzellikte eviniz, işiniz, düzeniniz, arkadaşlarınız, çevreniz olsun. Kocaman sevgilerle opuyorumnanaktan
gözün aydın olsn canım hayırlısınla kavuşursunuz inşallahü teala...ten olarak bende beyz tenliyim orda öyanarız herhal heheheh...bu arda libyanacım bende ist ikamet ediyorum sen neresindesin istanbulun ..
merhaba tüm arkadaşlara,
dün akşamdan bu yana ne kadar çok yazışma olmuş ve ben kaçırmışım. Sabah evdeki işlerimi hallerder halletmez hemen bilgisayarı açıp siteye giriş yaptım. Yazışmaları okudukça ne kadar mutlu olduğumu anlatamam. Umarım ki gerçekten yolumuzun kesiştiği ilk noktada hep beraber buluşma fırsatı buluruz. Herkesin çevre ve yaşadıkları hakkında ne kadar çok anlatacak şeyi olur kim bilir) Bu arada Libyana ve b_miraclecığım, ilginiz için teşekkür ederim. benzin gerçekten çok ucuz, aynı zamanda su ve elektrikte öyleymiş. Burada mango olduğuna çok sevindim. Benim daha henüz Dubai caddesine gidip gezme fırsatım olmadı ama burada bayaa ünlüymüş:) Ayrıca anlattığımız tarihi yerler ve kalıntıları görmek için sabırsızlanıyorum. bİraz meraklıyımda arkeolojiye:)
Bu arada biraz önce haberleri izledim, İstanbulda havalar soğucak vs imiş. Burası günlük güneşlik ve insana enerji veriyor. Şimdi depoyu doldurup gezmek vardı:))) ama gerçekten trafik berbat. bazı arabaların aynası bile yok:)))) Araba kullanan kadın Bingazide de çok var. Burada çok enteresan ve hayat boyu anlatacak tecrübeler edineceğiz sanırım:))
Pınarcığım, burası hakkında aklından nasıl olur vs gibi kötü şeyler geçirme, bize sadece çok tuhaf geliyor ama alışılıyor, alışılmayacak bir yer değil. Sadece ilk başta zor oluyor o kadar. Artık öyle hissediyorum,dünden bu yana. Umarım gelirsen yakınlarda bir yerlerde olursun sende.
Bir de sizinle şunu paylaşmak istedim. Dün otururken dışarıdan inanılmaz çocuk gürültüleri geliyordu (burada böyle şey pek yok). Şöyle camdan dışarı bir baktım belki 200-300 tane farklı yaşlarda izci çocuklar. Eski izcilik günlerim geldi aklıma:)) Ama farklı bölge ve okullardan olsalar gerek, çünkü hepsinin kıyafetleri farklıydı. ellerinde balonlar ve bayraklar yürüş yapıyorlardı kendi aralarında eğlene eğlene. Bizdeki gibi sıralarında intizam ve düzen yoktu. neredeyse kocaman caddenin her tarafına yayıldılar bir anda:)) sonra sahil yolundan dümdüz ilerlediler. Şu çok enteresan geldi. Günün anlam ve önemini bilmiyorum ama onları izleyen veli vs yoktu. kimse cama çıkıp bakmadı (bizde olabilir mi) bu da buradaki yaşamdan kısa bir nüans.
sevgiler hepinizea.s.
hım vakti değerlendiyosun yani istanbulun içinde deilsin yani . istanbula yakın bi yer arbası olana farketmez deilmi.. farklı kültürler tanımak güzel olsa gerek, aslında bizim ülkemizinde çok güzel yöreleri var imkanı olup gezene işte ekmek aş peşinde olunca ülke dışna çıkıp oraları tanıma fırsatı buda güzel seyyah gibi libyanacım, sen zaten yazılarından okuduğum kadarıyla tam seyyah olmuşun kimbilir daha nereleri tanıycan eşinin işi sayesinde hayrlısı libyana kültür ateşesi demek lazım sana sayın pskolom
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?