Libya Paylasim Alani(Tanisma)

eğer sözleşme olursa inşallah eşim önden gidicek ayarlamaları yaptıktan sonra bende kızları bırakıp ufak oğlanla gitmeyi düşünüyorum yanına o yüzden bi araştrma içine girdim hayat bu işte doyduğun yer misali bişeylerden hep fedakarlık deilmi arkadaşlar...

A.s hoşgeldin yaseminopuyorumnanaktan
Tripoli'de türk okulu var;yapı olarak eski lakin eğitim ve sıcaklık açısından çok güzel..
Öğretmenler ve veliler her zaman tek yürek;sıkı bir iletişim içerisinde..Öğretmenlerin hepsi türk ;öğrencilerden Libyalı olanlar da var..
Ben sana turk okulunun resimlerini barındıran bir web adresi vereyim arkadaşım istersen bir incele: fikir verir soru işaretlerini bertaraf eder en azındankaydirigubbakcemile5
Ünal Gürgen - ANA SAYFA
Türk okulundaki törenlerden;kermeslerden birkaç kare görebilirsin orada..
Libya'da şuan 30 bine yakın türk mevcut..Çevre açısından da sıkıntı çekeceğinizi sanmıyorum..
Hakkınızda daima en güzeli en hayırlısı olsunopuyorumnanaktan
Ben şuan Türkiye'deyim tatil dolayısı ile;yarın eşim Libya'ya uçuyor inşallah.
Yardımcı olabileceğimiz bir durum varsa seve seve...Şeniz Elimizden geleni yaparız..

Merhaba arkadaşlar,
Bende Libya belgeselini haber vermek için girmiştim topiğe:dance:
Canlı canlı görelim bakalım. İnşallah Tobruk a da giderler....
:asigim:
Tatlısı..
Dün cümbür cemaat geçtik televizyonun karşısına..Bir heyecan bir heyecankaydirigubbakcemile3
Halimizi görmeliydin:kedi:
AAaaa bizim evin orası
Anne bakk burası M.Ceylişle hep gittiğimiz oyun parkkıı
Aaayyyy buraya her akşam gider kahve içeriz baba bak iştee bak bakk:roflol:
Dırdırdır dır dır dır konuşmaktan izlemelerine fırsat vermedik insancıklarınkaydirigubbakcemile3

Yanlız çok iyi bulmadık programı..Daha iyi ve detaylı olabilirdi..
Tripoli o değildi..
Sadece osmanlıdan kalma eser ve camileri gösterdiler ..
Nerde Suk- Talate;nerde Janzour nerde 1 eylül ..Nerde fuarları parkları...
Libya'nın yeni ve renkli yüzünü hiç mi hiç göstermediler..
Girgarish'i bile göstermedilerlmaz:
Bayanların en çok merak ettiği soruların cevabı oradaydıkaydirigubbakcemile3
Libya'nın Gırgarish'ı bizim Nişantaşımızın çakması diyebiliriz..
Mango'dan Lcw'ye;Zara'dan Benetton'a dek aklınıza gelen çoğu markanın mağazı açılmış bulunmaktayerimseniben
Yeme içme hususunda hiç endişeniz olmasın..
Cook Door ; Mumin Cafe ; Yeşil Meydan'da Saray Cafe...Daha neler neler..
Şiddetle tavsiye ederim..
Türk restoranları da var..Hızla gelişmekte Libya..
Bir daha ki programda yine Libya'dalar..
Bu sefer de çölleri göstercekler zannımcaohaoldumsmile

Rabbim ailemize sağlık sıhhat mutluluk versin tek..
Herşey hallolur..
Zaman ellerimizin arasından müthiş bir hızla akıp giderken;günlerimizin kıymetini bilmeli..
Canım..
Dediğin gibi nasibimiz;nerdeyse bizler oradayız inş..

Amin.ecmain inşallah. teşekkürler libyanacığım çok güzel bilglendiriyorsun .rabbim razı olsun senden daha görmeden sevdim seni kendine iyi bak..küçük kzını da öptüm.opuyorumnanaktan

Son düzenleme:
Amin.ecmain inşallah. teşekkürler libyanacığım çok güzel bilglendiriyorsun .rabbim razı olsun senden daha görmeden sevdim seni kendine iyi bak..küçük kzını da öptüm.opuyorumnanaktan

Çok teşekkür ederim gülüm.opuyorumnanaktan
Kalp kalbe karşı.Rabbim hayırlı dostluklar nasip etsin hepimize..
Biz de sizin bıdıkları öperiz muccuks...

amin canım ..Hayat Yasamayi, Mutluluk Gulumsemeyi, Sevgi Hak Etmeyi, Vefa Hatirlanmayi, Ask Sadik Kalmayi Ve Dostluk Paylasmayi Bilenler Icin Vardir.kaydirigubbakcemile5

--------------------------------------------------------------------------------
Merhaba!
Siz, siz olun insani degerlerinizi öldürmeyin! Aglamaksa aglamak, gülmekse gülmek, hüzünlenmekse hüzünlenmek, sevmekse sevmek. Insan bir makina degil, duygusuyla, merhametiyle, sevgisiyle insandir.
Ve nitekim yasamak. Tek bir dokunusta, bir bakista gizli, hissetmekle kalan sahici degerler... Yapay degerlerimizde büyüttügümüz, her seyi lükste,parada, maddiyatta aramanin, hirsin, bencilligin, çürümüslügün gerçek degeri ne olaki.
Hayatimiza o kadar çok karmasa ve ucuz degerler girdiki, her gün biraz daha kaos, biraz daha karmasa içinde yasamin farkina varmadan kaybolup gidiyoruz. O kadar çok acele yasiyoruzki hayati. Bir tabloya bakarken yada bir siiri okurken bile neyi anlattigini, üzerinde durup düsünmeye firsat bulamiyoruz.
O kadar çok sevgi varki yarim kalan, bu acelecilikten sevgileri bile yasayamiyoruz, paylasamiyoruz. Dostluklar bile sahte ve çikar iliskilerinden öteye geçmiyor. Farkinda misiniz? ne kadar çok özlüyoruz dogal dostluklari ve sevgileri.
Peki biz gerçekten dost olabiliyor muyuz insanlara, çikarsiz sevebiliyor muyuz insanlari?
Neden hep yalnizligi seçiyoruz çogunlukla, neden hep boguldugumuzu sanip kaçiyoruz insanlardan? Bu acelecilik bu korku bu kaçis niye? Sevgileri gerçek dostluklari öldürmüyor muyuz hep beraber, sevgilerimizi de öldürecek kadar sevgi katili olmuyor muyuz?
“Bir gün sormuslar Bektasi erenlerinden birine:"Sevginin sadece sözünü edenlerle, onu yasayanlar arasinda ne fark vardir? "diye."Bakin göstereyim" demis ermis.
Önce sevgiyi dilden gönle indirememis olanlari çagirarak onlara bir sofra hazirlamis.Hepsi oturmuslar yerlerine. Derken tabaklar içinde sicak çorbalar gelmis ve arkasindan da dervis kasiklari denilen bir metre boyunda kasiklar.
Ermis "Bu kasiklarin ucundan tutup öyle yiyeceksiniz" diye bir de sart koymus. "Peki" demisler ve içmeye tesebbüs etmisler. Fakat o da ne? Kasiklar uzun geldiginden bir türlü döküp saçmadan götüremiyorlar agizlarina.En sonunda bakmislar beceremiyorlar,öylece aç kalkmislar sofradan. Bunun üzerine "Simdi..." demis ermis.
"Sevgiyi gerçekten bilenleri çagiralim yemege."Yüzleri aydinlik, gözleri sevgi ile gülümseyen isikli insanlar gelmis oturmus sofraya bu defa."Buyrun" deyince her biri uzun boylu kasigini çorbaya daldirip, karsisindaki kardesine uzatarak içmisler çorbalarini. Böylece her biri digerini doyurmus ve sükrederek kalkmislar sofradan.
"Iste" demis ermis."Kim ki hayat sofrasinda yalniz kendini görür ve doymayi düsünürse o aç kalacaktir.Ve kim kardesini düsünür de doyurursa o da kardesi tarafindan doyurulacaktir süphesiz.
Sunu da unutmayin:Hayat pazarinda alan degil, veren kazançlidir her zaman..."
Biliyoruz ki, düsündüklerimizle yasantimiz arasindaki ilintiler çogu kez özlenenin, umulanin disinda kaliyor. Toplum olarak da, bireysel olarak da, durmadan bir karamsarliga bir yilginliga dogru sürükleniyoruz. Bunlari söylerken edebiyat yaptigimi yada bilgiçlik tasladigimi sanmayin. salt bireycilik, bireysel saplantilar degil bunlar. toplumsal bir yangina dönüsmüs durumda.

Bunlari yazarken bir arkadasimin anlattigi ve yazarinin ismini bilmedigim kisa bir öykü geldi aklima. Hatirladigim kadariyla öykü söyleydi.
“”Daglik bir bölgede adam küçük ogluyla yürürken, oglan ayagini tasa çarpar ve can acisiyla, “Ahhhhh!”diyebagirir. Dagdan, “Ahhhhh!” diye bir ses gelir ve bu sesi duyan çocuk hayret eder. Merakla “Sen kimsin?” diye bagirir ; ama aldigi tek yanit “Sen kimsin?” olur. Çocuk bu yanita kizar ve, “Sen bir korkaksin!” diye bagirir.Dagdan aldigi yanit “Sen bir korkaksin!” dir. Babasina bakar ve “Baba ne oluyor?”diye sorar.

“Oglum, dikkat et!” diyen baba, vadiye dogru, “Sana hayranim!” diye bagirir.Ses “Sana hayranim!” diye yanitlar. Baba “Sen harikasin!” diye bagirdiginda, bu kez dagdan “Sen harikasin!” yaniti gelir. Çocuk sasirmistir, ama hala ne oldugunu pek anlayamamistir.

Baba ogluna durumu açiklar: ”Oglum, insanlar buna yanki derler ama; ama gerçekte YASAM’in kendisidir. Yasama ne verirsen sana onu yansitir. Yasam senin davranislarinin bir aynasidir. Eger yasaminda daha çok sevgi istiyorsan, insanlari daha çok sev. Eger sana saygili davranilmasini istiyorsan insanlara saygili davran. Eger baskalari tarafindan anlasilmak istiyorsan, önce baskalarini anlamaya gayret göster. Eger insanlarin sana hosgörülü ve sabirli davranmasini istiyorsan, önce sen insanlara karsi hosgörülü ve sabirli olmalisin.
Oglum yasamda ne ekersen onu biçersin. Bu doga yasasi yasamin her yönü için geçerlidir.”

Insanlarin yasami tesadüfler sonucu olusmaz; insanlarin yasami onlarin davranislarinin yansimasindan baska birsey degildir...

Bazen karsimizdakilerin varligina bile tahammül edemiyoruz, çarpik sagliksiz bir kisilige dogru sürükleniyoruz. Salt “Sevmeyi bilmek” baslikli yazimdan dolayi onlarca tehtit ve küfür maili aldigimi yazsam inanir misiniz?

Ey siz sessiz sevgilerin sessiz ortaklari... Bu serin gecenin islak damlaciklari bedeninize yayilirken, üsüyüp kaçmak yerine, Yüreginize sevginin sicakligini esir edin... Ve bunu kendinize bahsedilmis en kutsal ödül sayin. Sevin yalnizca sevin... Dünyanin en güzel seyi insanlarin sevildigini bilmesidir, daha da güzeli sevebilmesidir,sevmeyi bilmesidir. Sevmek hiç bir zaman çilginlik degildir. Sevmek insan tarafimizi bulmamizdir. Dünyada sevmeyenlere, sevemeyenlere acimali. Sevebilen insan kendini ve yasami kesfeden insandir, talihli insandir. Duygulu duyarli ve güzel insandir. Sevgidir insani yücelten, insanin yasamina anlam ve derinlik kazandiran. Sevmeyenler ve sevemeyenler ot gibi yasayip, ot gibi gidenlerdir. Ah evet, sevgisiz bir dünyada hala sevmeyi bilen siz duyarli dostlara selam, bilmeyenlere de bir mesaj iletiyorum bu sekilde...

‘”Dünyayi sairler yada çocuklar yönetse, o zaman dirlik düzenlik olur; çünkü ikisinin de yüregi sevgi doludur, ikisi de açik yüreklilikle yaklasir hem beyninin hem yüreginin sorunlarina” diyen yazara katilmamak mümkün mü?.

Beynimi beyninizin aydinligina yaslayip, yüregimi yüreginizin sicakligina, güzel, yalin yapmaciksiz duygularinizdan öpüyorum.

Yasami savunma sorumlulugu ve bilinciyle
mutluluklara
Nuri Can

buradanda paylaşmak istedim bu hoş yazıyı canlarm..kocaman öpüorm güzel yüreklerinizden..

herkese merhabalar,
İnternette Bingazi hakkında araştırma yapıyordum ki yazışmaları buldum ve hemen siteye üye oldum. Kısa süredir Libya Bingazide yaşıyorum ama bu uzun yıllara yayılacak. Eşim burada çalışmaya başladı. Burada Türk bayanların -özellikle internet kullanan- olduğunu bilmek çok güzel. insan burada Türkiyeyi çok özlüyor açıkçası ama her yerede alışılıyor yavaş yavaş. ben de buralarda mutfak (yiyecek) ve temizlik ürünleri açısından alışveriş yapılacak güzel yerler keşfetmeye çalışıyorum :) manzara açısından güzel bir yer ancak bu güzel alanları bir bayan olarak yanınızda eşiniz olmadan rahat rahat gezmeniz pek mümkünmüş gibi gelmedi şimdilik.
Sevgiler herkese...

bu arada eğer ki Bingazide 2. el eşya satımı yapan yerler biliyorsanız ve bildirebilirseniz çok sevinirim

Merhaba iba hoşgeldinyerimseniben
Ailemiz gittikçe büyüyor,muhabbetlerimiz içtenlik ve samimiyetle süsleniyor ne mutlu bize..

Ben Tripoli'denim yaklaşık iki sene oldu.. (şuan Türkiye'deyim tatil dolayısı ile..)
Gitmeden önce birtakım endişelerim vardı bilhassa giyim ve yiyecek hususlarında..
Lakin hiç korktuğum gibi olmadığını gördüm..
Beklentilerimi zaten yüksek tutmuyordum:) Sanırım bunun da etkisi oldu..
En kötüye odaklandım ki en ufak bir detayda sevineyim ; coşayım hakikaten öyle olduŞeniz
Alıştım..Hatta sevdim fazlası ile..Ailem,arkadaşlarım,komşularım,türk okulundaki öğretmenlerimiz,ev partileri,tanışma çayları ve antik geziler..
Çok cicikaydirigubbakcemile5
Hayattan lezzet almak için daima bulunduğumuz durumun tadını çıkarmak pozitif düşünmek gerekiyor,işin sırrının bu olduğuna eminim artık:1hug:

Tripoli'de rahatça gezebiliyoruz biz , arkadaşlarla..
Zaten yerli bayanlar da grupça çıkıp,akşam saatlerinde bile rahatça alışverişlerini yapıyorlar..Yadırganmıyor bu..
Sadece yabancı olduğunuz anlaşılırsa biraz dikkat çekiyorsunuz ama o da rahatsızlık verici boyutlara geçmiyor..

Bingazi'de durum biraz daha farklıymış sanıyorum..
Orada yaşayan arkadaşlarımız var..Hatta biri geçen ay Naco 'ya geçip Bingazi'ye taşındı..Bizi de çağırıyorlar beraber olalım diye:)
Hayırlısı bakalım..

Siz nerede oturuyorsunuz tam olarak neler yapıyorsunuz orada..Vakit nasıl geçiyor..
umarım bundan sonra daha sık haberleşir ve tüm duygularımıza ortak oluruz..

Eşim şuan Libya'da,ben ve kızımız da haftaya yahut on gün sonra yanında olacağız inşallah..Yanlız Tripoli'den taşınıyoruzohaoldumsmile

Al Bayda denen antik bir şehre gideceğiz , merak ediyorum bakalım nasıl bir ortamla karşılaşacağız..Az çok biliyorum gerçi ..

Umarım görüşürüz tekrar..
Libya'dayken bize de beklerizolumunekankayizsmile

Sevgiler..

Son düzenleme:
Bingazi'de yaşayan arkadaşlarımız ikinci el eşya konusunda gerekli bilgiyi vereceklerdir :)

Biz de Tripoli'de bütün eşyalarımızı bırakıyoruz..Götürme gibi bir şansımız yok..Çok uzak çünkü..
Keşke yakın olsaydık sizin işinize yarardı,çoğunu yeni aldık çocuk odası - yatak odası - salon grupları..Beyaz eşya..
Malesef bir-iki ay kullanabildik aklımızda şehir değiştirmek yoktu..Nasip işte..
.* Sağlık olsun..

merhabalar Libyana,
tanıştığımıza memnun oldum, umarım görüşebiliriz Tripoli ya da Bingazide. Ben Bingazi de Tibesty otele çok yakın oturuyorum. Eşim 7-8 aydır burada ama ben daha bir kaç haftadır buradayım. Eşimin Tripoliye gitme fırsatı oldu. Bingaziden çok çok daha fazla gelişmiş olduğunu söyledi. Başkent olmanın etkiside vardır mutlaka. Burasıda sevimli bir yer ama işte aradıklarını bulmak biraz problem. Eşya konusuna gelince Bingazide mobilya (yeni) oldukça pahalı ve neredeyse herşey çin işi. Alırken 2 kere düşünüyosun. Maalesef bir koltuk takımı aldık ama monte etmek içinde ayrı bir grup geliyormuş. yani eşya geldiği anda monte etmiyorlar. bizde iş başa düştü diyip monte ettik ama o kadar para veriyorsun herşey ayarsız imal edilmiş olduğundan yamuk yumuk oluyor. bizde en azından 2. el alalım istiyoruz diğer eşyaları. o nedenle acele etmiyorum nasıl olsa uzun zaman burdayım :kaydirigubbakcemile3
sevgiler

Bu arada yazmayı atladım umarım yeni taşınacağınız şehirde ev , eşya ve yaşam açısından Tripolideki kadar kolaylıklarla karşılaşırsınız

:)
Ben de memnun oldum iba..
Ne güzel.. Oradaki arkadaşlarla da görüşürsünüz umarım..
Mobilya konusunda da aynen katılıyorum dediklerine..
ıstikbal var Tripoli'de belki orada da vardır bir bakarsın..
Daha yeni gitmişsin yavaş yavaş alışır fethedersin heryeri:) tadını çıkar..

Tripoli'ye de gidersin inşallah..
Janzur'u Ragata'yı Gırgarısh'ı gezmeyi unutmayın:)

B_miracle arkadaşım Bingazi'de şuan..
Görüşür tanışırsınız inş.
Oralarda dostluk daha bi değerli oluyor..

Libya vesile ile cici arkadaşlıklara adım atmış ve bu güzelliği pekiştirmiş oluruz dilerim..

Bu arada yazmayı atladım umarım yeni taşınacağınız şehirde ev , eşya ve yaşam açısından Tripolideki kadar kolaylıklarla karşılaşırsınız

Pek sanmıyorumboshayallersmile arkadaşım..Ama problem de etmiyorum açıkçası..
Çünkü Libya'nın en güzel şehri Tripoli daha sonra Bingazi..Buralarda dahi ev sıkıntısı oluyor.Özellikle mutfak ve banyo açısından.
Bu gideceğimiz yer antik bir şehir..Havaalanını yenileyecekler..
Öğrendiğim kadarı ile tarihi açıdan inanılmaz zengin ve bol bol yeşillik barındıran bir yermiş lakin sosyal yaşam ne durumda bilemiyorum gidince göreceğiz bakalım..Şeniz

Evleri merak ediyorum en çok..Google Earth dan resimlerine baktım fena değil..
:)
Benim için temiz olsun yeter ailemizde sağlık huzur saadet olsun yeter ki..

iyi dileklerin için çok teşekkür ederim :*

Son düzenleme:
Umarım bende sizler ve diğer arkadaşlarla tanışma fırsatı bulurum. Dediğin gibi yurtdışı arkadaşlıkları daha kıymetli oluyor. Buraları keşfettikçe bildiririm:)) Zaten ne var ne yok bulmak, öğrenmek için sabırsızlanıyorum ama ulaşımda bir problem maalesef araba olmadan hiç bir şey yapamıyorsun. Sanırım bir de araba almak gerekecek. Eşimin işi yakın olduğundan yürüyerek gidiyor:) İstanbulda yapamadığımız şey :)))) Taksiler bile enteresan burada, durup sana şu an siesta yaptığını söyleyip gidebiliyor. Bu benim değil ama bir arkadaşımın başına gelmiş. Ama yoldaki araçlar durup taksicilik yapabiliyorlarmış, yani seni istediğin yere ücret karşılığı götürüyorlarmış ama tabii buna eşim olmadan asla cesaret edemem. o nedenle hızla keşfedemiyorum :))) artık yavaaş yavaşşşş:)))))))
En kısa zamanda diğer arkadaşlarla birlikte görüşmek üzere diyeliimmm

Arabalar daha uygun Libya'da Türkiye'ye göre..Ondan da güzeli benzin neredeyse bedavasempatiksalakcinni
:) İnşallah gönlüne göre bulursun arkadaşım..Ben de ehliyetimi yeni aldım ,okuldu,düğündü bebişti derken anca nasip oldu vakit bulabildim çok şükürkaydirigubbakcemile5
Artı kim tutar bizi değil mi :)))
Libya bekle bizikaydirigubbakcemile3
Tripoli'de bayan şofor bolluğu var yolları fethetmiş durumdalar:1rolleyes:
O açıdan rahatız..

hoş geldin iba kulübe bende yeniyim senin gibi araştrma içerisindeyim nasipse eşiminde libyaya 1 veya 2 aysonra gitme drumu olablir eğer uzun süreli bir çalıma olacaksa haber bekliyoruz şu an bende istanbuldan oraya geleceğim ama hangi şehire bilmiyrum..ama libyananın eşinin işi de havalanı işiymiş bizimkide öle katagori farklıda olsa bi kaç senedr eşim ırak ve tunus olmak üzere havalanında çalıştılar ,şu an libya olcak nasip artık libyanacığım bakarsın aynı yer olur ne dersin.karşılaşırız belki sen oaraları biliyosun havaalanı işi nerde var felan az çok tahmin edersin. bizim bi tahmin yok bu konuda artık nasip..opuyorumnanaktan

Son düzenleme:

Hayırlısı olsun gülüm:1hug:
Eşin hangi firma ile gidecek?
Aslından söylemeleri lazım gideceği şehri de..

Bence:Tobruk,Derne,Labraq,Jalu şehirlerinden biridir:kedi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…