Libya Paylasim Alani(Tanisma)

ıba,mucizem,yasemin hanım:) çok teşekkür ediyorum güzel dilekleriniz için..Amin,tez zamanda kavuşuruz inşalalh Rabbim uzun süreli ayrılıklar vermesin ..

Son düzenleme:
:amin inşaallah..rica edrim ne demek efendim ,tüm iyi dileklerimiz herkes için olsun gurbetlik nedr biliriz az çok rabbim herkesi kavuştursun,sevdiğine.:Saruboceq:

Son düzenleme:
Herkese sıcacık bir Bingazi gününden merhabalar, güzel günler dilerim...

Yine güneş burada pırıl pırıl, çok güzel...
B_miraclecığım vermiş olduğun bilgiler için teşekkür ederim. Çok sağol. plaj hakkında verdiğin bilgilere bayıldım. Benim ,için müthiş haberler:)) İnşallah o zamana kadar görüşmüş oluruz, olmadı artık orada buluşuruz:

kendinize çok çok iyi bakın
ssevgiler...

Günaydınlarr hepinize,

iba'cım havalar ne güzel gidiyor değil mi? mevsimin kış olduğuna inanası gelmiyo insanın. geçen yıl daha soğuktu ama bu yıl süper gidiyo. dün akşam yoldaki termometre 21 dereceyi gösteriyordu, inanamadım. Dün gideceğimiz yere biraz yolumuzu uzatarak gittik, hiç girmediğimiz bir yola girdik. Meğer burda İstikbal ve Çilek markalarının ışıl ışıl kocaman mağazaları varmış. Ayrıca güzel görünen bir fast-food cafe ve büyük bir ayakkabı mağazası keşfettim. Umarım cafe de aıle yerı vardır (malum burda böyle bi ayrımımız var :)) ve ayakkabılar çin malı değildir. Çünkü burda ayakkabıların büyük cogunlugu çin malı. Sadece birkaç yerde kaliteli ayakkabılar bulabildim. Ama genelde küçük numara sorunu oluyor. Dün vaktimiz olmadığı için gezemedik. Ama ilk fırsatta aklımda.

Bu arada deniz konusunda bişeyleri eksik anlattığımın farkına vardım. Daha önce değinilmişti ama olsun; Türkiye'deki gibi plajlar hayal etme olur mu, buraya göre gayet ıyı ama farklı tabii. Bembeyaz kumların arasından çölde giderken bi anda turkuaz bir denize cıkıyosun. Burdaki kadınlar pantolon tısortle denize gırıyorlar. Öyle alışık olduğumuz gibi mayolu bikinili değil insanlar. Bunu da eklemek istedim.

Eşya konusunu da halledebilmişsinizdir umarım.

Sevgiler

Libyanam, siz naptınız?

Son görüştüğümüzde eşin Al Abraq'a gidiyordu. Umarım beğenmiştir yeni yerini

Herşey dilediğiniz kadar güzel olsun arkadaşım

merhabalar herkese

B_miraclecığım, 2 gündür giremedim internete. mesajları yeni gördüm. yine bana harika bilgiler vermişsin. Çilek ve İstikbal mobilya Bingazide mi, eğer ki böyleyse süper. tam olarak nerede, bana yine tarif edebilme şansın var mı? Hiç içeri girip baktınız mı, fiyatlar nedeniyle sordum. Bugün eşya bakmaya gideceğim. 2. el. bakalım neler çıkacak karşımıza:) dönüşte neler bulduğumdan haberdar ederim.

Plajlar konusunda pantolon kısmı beni birass hüsrana uğrattı açıkçası. Böyle caanım bir denizden doya doya faydalanamamak açıkçası çok acı. ama yapacak bir şey yok
ama hiç olmamasından da iyi. ben de işin güzel tarafından bakıyorum.

Bu arada birazdan bizim ev uçacak:))) çok rüzgar var ve korku filmi gibi sürekli rüzgar ıslıkları geliyor :))) galiba havaya nazar değdirdik:))

çok öpüyorum
sevgilerzemuszemus

merhaba yeniden iba vereliniortak
evet canım bingazide bahsettiğim magazalar. ben de cok sasırdım acıkcası.
ıstıkbalın logosu uzerınde arapca ıstıkbal yazıyordu ben umursamadım basta ama esım trıpolıde iken dıkkatını cekmıs. oradakinde de boyle yazıyormus. fiyatlar konusunda bi fikrim yok, bakamadık ama yuksektır sanırım. Yine tarif etmeye calısayım. kaydirigubbakcemile3
pepsı ve dubaı caddelerını kesen genıs bır cadde var. tac, cons ve sharp magazalarının oldugu. o caddeden dumduz devam ettık. foyat marketın onunden gecıp sol taraftakı D1 cafeyi geçtik. yolun sonuna kadar gıdınce zaten kendılıgınden sola kıvrılıyo. tam o noktada cılek ve altında chıcco olan bına var. sola donup devam ederken de solda ıstıkbal ama dedıgım gıbı arapca yazılı, logosundan tanırsınız yerimseniben ah bu tarıflerım oldurecek benı sırnaşık şey keske su cadde bu cadde dıyebılsem fisfisfis napalım eger acıklayıcı olmazsa bı gun gıderız bırlıkte :smiley-cool:

Merhaba arkadaşlar. Benim öğrenmek istediğim bazı seyler var. Lütfen bilgilerinizi benımle paylasırmısınız? Benim nişanlım libya da çalışmayı düşünüyor. Ancak duydugum kadarıyla maaslar ıcerde kalıyormus ilk 2-3 ay ya da düzensiz oluyormus. Evlilik planları yapıyoruz. Planımız su öncelikle nişanlım orda 3-5 ay calısıp, türkiyeye gelıcek ewlenıp libya ya bırlıkte gitmeyı düşünüyoruz. Kendisi inşaat mühendisi. Firmalar açısından seçici olmamız gerekıyor sanırm. Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz?

Merhaba Nildeniz hoşgeldin..
Her şirketin maaş politikası farklı oluyor,bu konuda keskin yorumlarda bulunmak doğru olmaz..
Lakin tecrübelerimizi de işin içine katarak şunu söylemeliyim,şirket konusunda seçici davranmak ,bu yolda atacağınız en sağlam adım olur..
ısimlerini deşifre etmek istemiyorum fakat bir tanesi bizim epey başımızı ağrıttı.. boshayallersmile
Sigorta + prim + ev (konaklama) gibi kriterleri de mutlaka göz önünde bulundurun derim..
Hakkınızda hayırlısı olsun..kaydirigubbakcemile5

Libyanam, siz naptınız?

Son görüştüğümüzde eşin Al Abraq'a gidiyordu. Umarım beğenmiştir yeni yerini

Herşey dilediğiniz kadar güzel olsun arkadaşım

:asigim:

Mucizem :asigim:

Evet , Ömrü'm Al Abraq'ta şuan ,beklediğinden iyi bulmuş ortamı ,Al Bayda 'da

:dance: Apartman kiralayacaklarmış 5 daireli, proje müdürü , yardımcısı ve şefler ..Hepsinin ailesi ve bebişleri varmış ,süper dimikaydirigubbakcemile5

Evler de gayet hoşmuş ..Şimdilik bütün gelişmeler olumlu hayırlısı bakalım..
14üne kadar gitsek iyi olurdu ama:kedi:

kaydirigubbakcemile3

selam arkadaşlar nasılsınız kisme yokmiiiizemuszemus

olumunekankayizsmile
AOoOO a.s :1hug:

Son düzenleme:

Tesekkürler Libyana. Siz kaç yıldır orda yaşıyorsunuz? Alışmak zor oldu mu?

ıki yıl oldu..
Hayır zor değildi fakat benim yurt dışı maceram üniversite ile başladı ,aile olunca da farklı eşimin mesleği dolayısı ile farklı ülkelerde yaşadık,adaptasyon konusunda hiçbir zaman zorluk çekmedim,her zaman iyi tarafından bakarsanız inanın daha mutlu daha huzurlu olursunuz...

Son düzenleme:
Anladım Libyanacığım. Verdiğin bilgiler için cok teşekkür ederim . Belki birgün de yüzyüze tanısıp muhabbet ederiz orada. Kendine iyi bak. Yazısmaları takip edeceğim. Cok yararlı oluyor. Tüm arkadaslara selamlar sevgiler.

Rica ederim

ınşallah canım..

Bekleriz her zaman..

Son düzenleme:
merhabalar herkese,

B_miraclecığım teşekkür ederim verdiğin bilgiler için...Süpersinopuyorumnanaktan
Bu arada dün eve gelip 2. el hakkında bilgi veririm diye düşünmüştüm ama yorgunluktan bayılmak üzereydim. umduğumdan çok iyiydi eşyalar ve fiyatlar inanılmaz uygundu. 180 dinara koltuk takımları vardı. şok oldum. ama henüz bir şey almadım. 350-450 dinara kullanılmamış koltuk takımları buldum başka yerlerde. ama nerede olduklarını tarif etmem mümkün değil en azından şimdilik:)) yavaş yavaş o da olacak:)
Libyanacığım, yeni şehri eşinin beğenmiş olduğuna sevindim. Senden gittiğin zaman detaylı bilgiler bekliyorum :) anladığım kadarıyla buralara oranla daha yazlık havasında bir yer.
Nildeniz, hoşgeldin,şirket ve ücretlendirmeler hakkında sana ben maalesef bilgi veremeyeceğim. çünkü benim eşim türkiyeden alıyor maaşını. bu konuda üzgünüm. bende burada yeniyim ama sormak istediğin diğer konularda bildiğim kadarıyla bende yardımcı olmaya çalışırım.
sevgiler opuyorumnanaktan

Merhaba herkeseee;
Hoşgeldiniz, yasemin, iba, nildeniz ve diğer yeni arkadaşlar.. Hepinizin hakkında hayırlısı olsun.. İnşallah çok çok memnun kalırsınız a.s.

Libyanam, demek işiniz kesinleşti, hayırlı olsun gülüm benim.. Senin adına çok sevindim, gittiğinizde evinizin ve arkadaşlarınızın hazır olmasına özellikle... Yaaa siz böyle anlatınca Libya'nın diğer şehirlerini de görmeyi çok istiyorum. Miraclem de Bingazi 'yi öyle güzel gözlemlemiş ki, eğer tekrar Libya 'ya gitmek nasip olursa görmeden dönmek istemem. Ayna programını 4 gözle izledik ailecek, eşim çok heyecanlıydı izlerken.. dediğin gibi çok detaylı olmadığı kanısında kendisi de. Oradan da farklı yüzünü görmüş olduk..Ama Libya 'da yaşayacak olanlar için gerekli bilgilerin en güzel kaynağı bence sizlersiniz... (ıslık ıslık ıslık )alkisalkisalkis Hadi bakalım Al Bayda senin tarafından fethedilmeyi bekliyor gezgin ruhlu kuşum benim :hooray:

Miraclem merhaba, artık sende Bingazi'nin eskilerinden oldun maşallah:1hug: Bingazi'ye gidecek arkadaşların yardımcısı oldun:asigim:

Türkiye deyim 9 aydır ama hala içimde Yurtdışına tekrar çıkma isteği var. Özellikle sizleri dinleyince tekrar çıkacak mıyız acaba diye heyecanlanıyorum. Biliyorum ki Libya nın neresine gidersem gideyim artık bir arkadaşım olacak:1hug:

Pınarım, sen nasılsın? Bakalım bizlere de nasip olacak mı Tripoli 'yi görmek.. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.

Gamze, tripoli sizlerede selam olsun Sirte hatunları.a.s..Hepiniz Allah a emanet olun..

mafoldumben mafoldumben mafoldumben mafoldumben

bilmiorm kusucuğm..ve bu bilmeme durumu beni bi gün öldüriciiiiiiiik

hepimizin hakkında hayırlısını yazan rabbim..hayırlarla karşılaştırsın inşallah tatlı kardeşim bnm..

siz de iyisiniz inşallah??minik fatihle fethederiz biz de hayırlısıyla tripoli yi ha bacım???kaydirigubbakcemile5

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…