Libya Paylasim Alani(Tanisma)

libyanacım teşekkür ederim yine de yardımcı olduğun için ben aveadaki arkadaşımla da konuştum araştıracağını söyledi çok teşekkür ederim gelişmelerle tekrar kapını çalacağım ...:)

yasemincim beni adeta hayata bağladığının farkındasın dimi her an foruma koşuyorum mutlu olmak için teşekkür ederim :)inşallah güzel günlerimiz olacak bunu düşünüyorum sevgimizin daha da güçleneceğini düşünüyorum.

hepinizi çooook sevdim herkese çook teşekkür ederim iyi ki varsınız :)

merhabalar hepinize,
Sevgili Zardem,

yazdıklarını okuyunca eski günlerimi hatırladım, kendimi gördüm resmen.
ben henüz aramızda söz nişan gibi bir bağ olmadan önce yollamıştım sevdiğimi libyaya, hem de öle şehir merkezi filan da değildi. resmen mahrumiyet bölgesiydi. ofislerinde internet vardı ama bir gün varsa 3 gün kesiliyordu. O zaman cep telefonları bu kadar yaygın değilmiş libyada, sadece müdürlerde ve patronlarda varmış, o yüzden ilk aylarda elimde telefonumla gezdim, telefonla uyudum resmen. Çünkü fırsat bulduğunda en yakın yerleşim merkezine gidip kontorlu telefondan arıyordu. Eğer o an görüp cevaplayamazsam 3 4 gün haber alamıyordum. Çok zor zamanlardı gerçekten. Sonra zamanla cep telefonları yaygınlaşmaya başladıkça bi libyana hattı oldu. Ama çok komik, sadece sabahları ve akşamları belli saatlerde çekiyordu oyüzden o sürede telefona yapışık yaşamaya devam :)) Arada internetten de görüşüyorduk ama baglantı kotu oldugu ıcın yazdıkları 10 dakika sonra filan geliyordu, webcam den hıc bahsetmıyorum bıle..

Sonraları farklı bi yerde calısmaya basladı, sartlar ıyılestı fılan daha ıı gorusur olduk. İzne geldiğinde sözlendik beklemye devam, o arada ben boşlukta gibiyim, bişeye başlayamıyorum, kendi hayatıma dair bi plan yapamıyorum ne yapacağımız belli değil, libya fikri düşmüş aklımıza, gider miyiz kalır mıyız. Böyle tereddütlerle ve hasretle geçen 2 küsür yıl.. Sonra bi şekilde herşey yoluna girdi malum şimdi evliyiz ve birlikte Bingazi de yasıyoruz. Bunları yasarken farkedemıyor ınsan aslında ama ben o 2 yılın muhasebesını yaptıgımda kesınlıkle su kanaate vardım; hersey olması gerektıgı zamanda olması gerektıgı sekılde oluyor. Biz ne planlar yaptık, ben Turkıye'deyken yolumu nasıl cızmıstım sımdı neredeyım, nerelerdeydık nerelere geldık... Sabırsızlık ve isyan işimizi zorlastırmaktan baska bırseye yaramıyor. Biraz olduğu gibi kabullenmek lazım. Sadece götürdüklerine değil, getirdiklerine yada senin için dusunursek getireceklerine bakmak lazım. Evet ayrı kaldık zor zamanlardı çok ağladım çok üzüldüm ama sunu unutmamak gerekır araya mesafe gırmesı bazen taze kan olabılıyor ılıskıler ıcın. Sabırla sevıgyle bekledıkce birbirinizin gözünde daha vazgecılmez daha kutsal olabılıyorsunuz. Fırtınalara dayanabılecek gucu oldugunu kesfedıyor ınsan, aradakı bagın ne denli guclu oldugu kanıtlıyor sana da ona da. Hem kendını hem onu hem de ılıskınızı yenıden kesfetme sansı verıyor ınsana. Şimdi sabret demek cok zor bılırım ama bunları dusunerek tesellı olabılırsın enazından.

Bingazi'ye gitti demişsin ama çöldeymiş. Nerde olduğunu merak ettim. Burdaki arkadaslar voıp raıder dan Türkiye'yi arıyorlar. Sen de o programı kullanabilirsin.Internet uzerınden kredı kartıyla bellı bır mıktar yatırılıyor. Sabit hatlar bedava cep telefonları ıse cok uygun. Seni 218 li bir numaradan aradıgını soylemıssın dısardan arıyordur muhtemelen ama eger kullanabıldıgı bır hatsa cok ıyı tabi. Biz de sky4call dıye bı program kullanıyoruz ama onun kartları burada satılıyor. Türkiye de var mıdır bılemıyorum. Yakında bir Libya hattı edinir eminim daha cok arar senı, merak etme. İlk başta alısıp ne nedır ogrenene kadar bıraz zaman gecıyor. İnternet ise enazından ofiste vardır, cok uzak bı yerde degılse. Belki aksamları gırme fırsatı olur.

Benden şimdilik bu kadar. Kendine ii bak a.s.

sevgili iba,
ne guzel bulabılmıssın bısıler,
yardımım dokunduysa ne mutlu..

nildeniz,
maaşları sormussun,
hepsı boyle dıye genellem yapmak ıstemem ama bızım denk geldıgımız ve cevreden duydugumuz bıldıgımız
esımın de sıklıkla gozlemledıgı durum boyle malesef
maaslar turkıyeye yatıyor, santıye merkez arasındakı baglantının durumuna gore gecıkmeler olabılıyor
ve sırketın polıtıkasına gore de durum degısebılıyor. bazı sırketler de bunu personelını elınde tutmak ıcın bı nevı guvence gıbı gorebılıyorlar
gercekten ıyı arastırmak lazım. hele sıgorta konusu cok onemlı. sırketler genelde ıhmal edebılıor sıgortayı, hele Türkiye'de yasıyorsa aılenın dıger uyelerı zor oluyor gercekten.

mine 1962,
hıc kaygınız olmasın. hangı sehırden bahsedıyoruz bılmıyorum ama genelde bayanlar bu yonde bır sıkıntı yasamıyorlar
kendım dahıl olmak uzere herkes nasıl ıstıyorsa oyle gezıyor,
bas ortme zorunlulugu yok. yalnız daha once de degındıgımız ınsanların bakması mevzuu var
bunu da kabullenıyor ınsan, cunku basortulu kendı vatandaslarına bıle aynı muameleyı yapıyorlar,
bu durum bayanların seklı semalıyle degıl, ınsanların kafa yapısıyla ılıglı yanı,yapıcak bısey yok

yasemin34,
gec de olsa dogum gunun kutlu olsun,
nıce mutlu yıllara ..

sevgıler hepınıze

b_miracle benimde eşim libyada 2 ay oldu gideli 4 aylık evliyim alcak yanına ama nezaman(((( yazdıklarını okuyunca çok duygulandım ben daha ağırını yaşadım ve yaşıorumm(

Libyanacım :1hug:
pardon cnm ya nerdeyse bı hafta olmus sen yazalı atlamısım son haberlerı ohaoldumsmile
sıtede sorunmu var bılmıyorum ben bazen tum mesajları goremıyorum
cok sevındım senın adına superrr kaydirigubbakcemile5
hem baska aılelerın de olusu hem de hepınızın bı arada olacak olmanız cok ıı
kucuk yerlerde daha sıcak olur ılıskıler
hem sen hem de minik prenses yalnızlık cekmez boylece
bılıyorum bugun sevdıcegının yanında olmak ıstıyordun can-ı gonulden ama olsun
ınsallah fazla surmez bekleyısın tez zamanda kavusursunuz
kavustugunuz gun bayramınız olur
haberlerını beklıyorum canım. hersey gonlunce olsun
bu arada foto eklıcektım dımı ben :kedi: kusuruma bakma olur mu eyvahedigeldismile

Son düzenleme:
mrskılınc haklısın, evlenınce farklı sorumluluklar farklı kosullar..
zordur elbet. ama yolun sonunda ısık var nasılsa
hangı sehırde esın? oturum beklıyorsunuz sanırım sız de

canım ben şehir olarak neresi tam olarak bilmiorum inan.eşimle bu konuda sorun yaşıyoruz biraz ben neden hala alamıosun vize kalktı die sinirleniyorum 2 ay oldu kendisi gideli((

eşine kızma canım,
evet vize kalktı ama sureklı burda kalacaksan oturum alınması gerekıyor,
bunun ıcın de once esının oturum ıslerının halledılmesı ve bı dunya prosedur..
aslında bu sure ıcınde beklemen cok normal. 2 ay burası ıcın cok uzun bı sure degıl
ama eger cok bunaldıysan eger ımkanlar elverıyorsa
bı surelıgıne gıdıp gorebılırsın yasayacagın yerlerı

bende onu istiyorum eşimin ailesinin yanında kalıyorum.aileside brz sorunlu insanlar ama eşime anlatmak zor galiba yani beni anlamıyor

boyle sorunlar ılk zamanlarda çok normal, esın henuz senın gozunden bakamıyordur olaylara
daha cok yenı 4 ay dıyorsun, evlenmeden once cok ıyı tanısan da aıleler ısın ıcıne gırınce bıraz degısebılılır durumlar
dogal bır surec bu. herkes bırbırını tanıyor ve bırbırıne uyum saglıyor boylece
senın tek dezavantajın esının yanında olmaması
ama dusun kı bı gun gıdıceksın, enınde sonunda bı gun...
ve zaman gectıkce senı daha ıyı anlayacak
belkı sımdı uzaktayken sıkıntı dınlemek ıstemıyordur, ya da aılesıne haksızlık ettıgını dusunuyordur
zamanla duzelıcek ınan bana
kendı aılenı zıyaret etsen bı surelıgıne.. kafan dagılır, daha huzurlu hıssedersın

canım ya saol inş dediğin gibi olur.bende karmakarışık oldum ayrılmayı bile düşünüorum inan çok zor bi süreç

b_miracle, teşekkür ederim mutluluk veren yazın için :) bugün benim için çok güzel bir gündü yaklaşık 5 dakika konuştuk ve o kadar mutluyum ki hala anlatamam az öncede mesaj attı anlatılmaz bir duygu gerçekten çok mutluyum:) nerde kaldığını söyledi ama ben o heyecanla unuttum gitti.rafta gibi bişi dedi sanırım hatırlamıyorum şu an bingazide biyerlerde böyle bir yer varsa siz daha iyi bilirsiniz...internet bağlantısı yokmuş şu anda.şantiye zaten kurulum aşamasındaydı daha işe başladıklarını dahi soramadım.insanın aklına gelmio birden...hasret sevgi merak hepsi birbirine karıştığından afallıyorum toparlanmaya çalışıyorum hemen.218li bi hat almış bu sabit hat mı oluyor ??? voipraider uygulamasını söyledim hatta o programı kurdum bugün yavaş yavaş rayına oturtcaz sanırım her şeyi inşallah :)yarın iyice bi araştırma yapcam çarşıda bütün hatların fiyatını alıcam en uygun hangisiyse hemen harekete geçicem :) yurtdışına sık çıkan bi arkadaşım vodafone u önerdi sizin de bi fikriniz varsa yardımcı olursanız sevinirim :) bir de şunu öğrenmek istiyorum ben libya numarasına çağrı bıraktığımda kontörüm gidiyor mu giderse ne kadar gider? voipraider uygulaması libya için geçerli değil sanırım burda yazmıyo ya da ben göremedim 218 li numara sabit hatsa arayamaz mıyım yani o uygulamayı kullanamz mıyım acaba? cevabınızı bekliyorum :)

b_ miracle teşekkür edrim canım önemli deil geç olması yaşlandık bir yaş daha ...ömür öle çabuk geçiyorki rabbim sağlık sıhhat versin yetrki...

mrskilinc kimden ayrılmayı düşünüyon daha hayatın başındasın yasakkelime, hemen ilk zorlukta ayrılmakmı lazım hayat bir imtihandır bize bunu unutma herseyle deneniriz,herkesin eşinin ailesiyle neler yaşadığını biliyormusun bu sadece sende böle oluyo diye düşünme 23 yıllık evliyim gel onu bide bana sor yılmak yok iyi ol sabırı unutma sabreden derviş muradına ermiş bu boşuna sölenmemiş ,deilmi...ilk gurbette ayrılık olurmu hem neyden ayrılıyon eşinden mi ailesindenmi anlamadım..ona göre bişiler diyim canım sana selam ve dua ile..:uhm:

zardemcim merhaba, sevindim senin adına , bak gördünmü boşuna üzdün kendini sana demiştik,şimdi rahat ol inşallahkaydirigubbakcemile5

yasemin 34,canım eşimden ayrılmayı düşünüyorum ailesine karşı beni savunmasını bilmiyor ailesi cahil insanlar buda benim zoruma gidiyor babası çok çenesiz ne dediğini bilmeyen bi tip.eşimin yanına libyaya gitmemi bile istemiyorlar kendi yanlarında kalayım istiyorlar eşim tavrını koyamıyor buda beni huzursuz ediyor..şuan ailemin yanındayım 2 gün oldu gelelii

zardemciim tatlıcım..sevindim rahatlamış olmana..bitnm oradaki arkadaşlarm muhakkak ki daha iyi bilirler ancak birçok arap ülkesi ve hatta libyaya komşu mısırda dahi vodafone olmasına rağmen libya da yok..bu nedenle tripoli deki eşim ve ben avea tüm dünya paketi ile konuşuoruz...çok ekonomik olduğunu söyleyemem..yaklaşık 250-300 civarında oluyor faturalarımız ama bağlantı anlamında sorunsuz..bingazinin çölünde bile şantiye ye varana kadar rahatça görüşebiliyorduk..bence güzelce araştır sende..hem ekonomik hem bağlantı problemi olmayan bir yol seç..en uygun olanının yine internetten yapılan görüşmeler olacağı kanaatindeyim..hakkınızda hayırlısı olsun meleğim..en kısa zamanda kavuşmanız dileğiyle..opuyorumnanaktan

bitnm..ne kadar zamandır evlisiniz bilmiyorum ama 1 günlük bile olsa durum çok acı..muhakkak ki şu an içini yakan hasretle birlikte sen biraz daha duygusal kararlar alıyorsun..böyle zamanlarda eşini ne kadar sevdiğini hatırlarsan belki sivri çıkışları törpülemiş olursun..cnm bnm..hiçbir yuva kolay kurulmuyor ki böyle kolayca yıkılsın..biraz daha metin olmalısın..biraz daha yürekli..kimsenin hayatı dört dörtlük değil ki..muhakkak herbirimiz ayrı sorunlarla mücadele ediyoruz..ama bizimle birlikte mücadele eden bir yürek daha var biliyoruz ve bu yüzden o zorlu yolda o yüreği yalnız bırakmaya nasıl kıyabiliriz öyle değilmi tatlm??eşin en zorunu yapmış gurbette hasretlikle mücadele ederek ailesine faydalı olmaya çalışıyor..ve mutlaka sen bunu benden çok daha iyi biliyorsun..yanında olman gerekir diye düşünüyorum bitnm..tam yanında..allahın izniyle hasretliğinizin ve sıkıntılarınızın tez zamanda bitmesini dilerim..dualarım seninle..opuyorumnanaktan

merhaba zardem,
cok sevındım için biraz olsun rahatlamış. bundan sonra daha cok gorusebılırsınız umarım. dun yanlıs yazmısım 218 lıbyanın uluslararası kodu +21861.. ile baslayanlar sabit hat, +21891...(al madar) veya +21892...(libyana) ile baslayanlar cep telefonu. Türkiye'de son zamanlarda ne oldu ne bitti bilemiyorum, muhakkak yurtdısı kampanyaları vardır, Pınarcıgımın dedıgı de makul bı cozum. Libya hatlarından Türkiye'yi aramanın dakikası 0,85 dinar. Türkiye'den burayı aramak ise dakikası 15 kontor. İnternet tabi ki en cazibi ama artık kıyaslarsınız kendinize en cok hangısı uyuyorsa. voıp raıderdan lıbyayı ya da herhangı bır ulkeyı sabıt hat cep telefonu farketmeksızın arayabılıyor olmanız lazım, oyle bılıyorum. sadece ucretlendırme farklı olabılır belkı. Lıbya numarasına cagrı bıraktıgınızda kontorunuz gıtmez normalde ama sık sık yasanan baglantı sorunları nedenıyle bazen olabılıyor. ayrıca farklı numara da dusebılıyor. karsınıza bı Lıbyalının cıkması an meselesı :)) bır de Türkiyede iken beni sık sık arapca konusan ınsanlar arardı. ne dıye arıyosun bızı dıye hesap sormaya sanırım :))

:1hug:
Profiline de yazdım silinmiş sen gelene kaabayanssulusmile
Sağlık olsun tatlısı..

Kardeşim 25 inde asker oluyor inşallah:_) bu kadar beklemişken , kınalı kuzumu yollatmadan gitmek istemiyorum az kaldı zaten şimdi zaman öylesine hızlı geçer ki..
Dualarınızı eksik etmeyin e miopuyorumnanaktan

Evet foto da ekleyecektin seni gidi seni:ecrin_bebek:

Rotardan mütevellit ceza kesiyorum efenim size:
sıradaki fotonun konusu:
Bingazi ve Sen olsunsempatiksalakcinni

aklinialirimsmile

Mrs.Kılınc..
Miş Müşküle ınşaAllah :)

Yüreğini sıkma , tatlı canını üzme desem de nafile biliyorum..Ama düşün ki bu bir imtihan..
Rahmet ve sevince açılan kapıda mutlaka bir takım zorluklar yaşanacak , göz yaşı akacak..

Böyle bir sebepten dolayı ayrılmayı düşünmek şuan halet-i ruhiyetinden , stresinden kaynaklanıyor..
Biz bayanlar zaten son derece hassas ve duygusalız fıtratımız böyle bir de ayrılık ve hasret karıştı mı işin içine mantığımız sallanıyor , vesveselerle dolup taşıyor her yan..

Emin ol eşine sarıldığında , sesini duyduğunda , gözlerinin içine baktığında bütün hüznün , sıkıntın kaybolacak yeniden yeşerecek sevgin..

ınşallah tatlıya bağlanır herşey..

Kayseri nin neresindesin şuan?

Kayınvalidemler orada..Gerçi şuan Almanya'dalar ama normalde Kayseri'de yaşıyorlar..

Çok sevdim ben orayı..Eşim dolayısı ile gidip görme gezme keşfetme şansımız oldu..
Gerçekten düzenli ve güzel bir şehir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…