Libya Paylasim Alani(Tanisma)

saol yasemin34,
iyiyim, evet keşiflere devam :)) tabiiki ne demek. aynı yerde olursak seve seve
Lıbya subelerımız gıderek artıyor zaten. Görmediğimiz yerler hakkında bile fikir sahibi oluyoruz böylece

merhaba hanımlar opuyorumnanaktan

B_miraclecığım ve yasemin34cüğüm teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.
B_miraclecığım doktor için teşekkür ederim. İnşallah gerek olmaz ama var olduğunu bilmek çok güzel.canım benim sağol. bu arada yoksa sende mi bebek bekliyorsun?? bebekleri koyar bebek arabasına sahilde gezdiririz artık:))

herkese sevgilerzemuszemus

Bayanlar,

Oncelikle hepinize merhaba. Ben de bir hafta icinde Tripoli'ye gidiyorum, calismaya. Beni korkutan tek bir sey var: yalniz olmam. Kapali bir toplum sonucta ve libya da yalniz ve calisan bir kadin olmak nasil bir duygu bilmek istiyorum.
Okudugum kadariyla hemen hemen herkes evli. Ben tek basima gidecegim ve bu beni cok endiselendiriyor. Yanlis bir karar mi verdim acaba diye cok dusunmeye basladim. ( Libya hakkinda okuduklarimdan sonra )

ıcimi ferahlatacakta olsa, gelme planlarimi iptal ettirecekte olsa bana biraz bilgi verirseniz cok sevinirim. Bu belirsizlik beni oldurecek

Saygilarimla..

merhabalar,

hepınıze guzel gunler diliyorum.
bugun cuma nıhayet, yasasın tatıl :sm_cool:
Türkiye'de iken yalnız pazar gunu tatıl yapan ınsanlara ınanamazdım, nasıl yetısıyor hersey dıye, burda bı gun tatıl yapınca bayram edıorum boshayallersmile

ıbacım, ben hamıle degılım ama epeydır uzerınde dusundugum, kendımı fızıksel ve duygusal olarak hazır hıssetmeyı bekledıgım bır konu bu
aslında bu kadar cok dusunerek kendı gozumde zorlastırdıgımın da farkındayım,
hamıle ve cocuklu bayanlara ımrenıyorum; hayatlarını degıstırmeyı goze almaya cesaret ettıklerı ıcın
ıste bu yuzden dedım benım de senden ogrenecegım seyler var dıye yerimseniben
bebeklerle gezıntıye cıkmak superr fıkır. buralardayız daha. o da olur bı gun ınsallah :1hug:

Sevgili cinbiberi,
gozunde hıc buyutme derım. Evet buraya cogunlukla evlı olarak gelıyor bayanlar ama bızım cevremızde burada calısan bekar bayanlar da var
Bence onemlı olan calısacagınız sırketle aranızdaki ılıskı
eger barınma ulasım gıbı konularda destek olacaklarsa, vaad ettıklerı seyler ıcıne sınıyor ve guvenıyorsan dusunme bıle. Hem Tripoli daha rahattır buradan
Yerli halkın yabancı bayanlara bakıs acısı ıle ılgılı yazılan seylerı okumussundur, evlılık sadece bıraz daha kolaylastırıyor ısı. Ama tamamen bır koruma kalkanı olmaya yetmıyor, mesela yanında kocanın olması laf atılmasına engel olmuyor
Soyle bı komedı var burda, bız ılk geldıgımızde sureklı 11-12 yasında kızlar yanımıza yanasıp ingilizce sız evlımısınız, aynı evde yasıyorsunuz bırbırınızın neyısınız.. gıbı sorular soruyorlardı
hatta bır ıkısınde cocuklarla konusurken komsunun kapının arasından baktıgını hıssettım. Merak edılıyor sanırım. Cocukları yolluyorlar. Onlarda evlenınce buyuk degısımler oldugu ıcın evlı oldugumuzu dusunmuyolar heralde
yada ızledıklerı Turk dızılerındekı karmasık ılıskıler kafalarını karıstırıyor kaydirigubbakcemile3

Yeni hayatında bol şans dilerim..a.s.

Son düzenleme:
ben bu siteyi iki sene önce eşimin libyaya gitme durumu olunca keşfetmiştim.eşim 2 ay kaldı libyada ben hamile olduğum için geri geldi ayrı kalamadık o zaman. şimdi yeniden gitme durumu var. ben gitmeyi hiç düşünemiyorum 16 aylık bi oğlum var ve yalnız bakabilceğim bi çocuk değil hem de libya gibi bi yerde. ayrı kalmakta zor geliyo. ne zor işler ya..orda yaşayan bayanlar çocuğu olan var mı, neler yapıyosunuz? vakit geçircek bi yer yok galiba.zor olmuyo mu?

merhaba arkadaşlar,

merhaba B_miraclecığım, hamilelik hakkındaki endişelerin haklı, kesinlikle haksız değil. bende bunları çok yaşadım ama eşimin burada olması nedeniyle şimdilik ücretsiz izindeyim ve benim için en iyi süreç buydu hamile kalmak için. çünkü bebeğime kendim bakmak istedim. annem çalıştığı için anneanne ve babaanne ellerinde büyüdüm biraz ve bir çocuğun yaşadığı zorluk ve özlemleri çok iyi biliyorum. İnşallah daha uzun yıllar eşim burada kalır ve bende ücretsiz izinli olurum....

sevgili cinbiberi,
bende libyada yeniyim ama duyduğum kadarıyla Tripoli o kadar kötü değilmiş. Tabii ki ilk zamanlarda zor olur ama inan Amerikada da olsan zorlanırsın. Sonuçta başka ülke ve insanlar, bayanlara laf atma ise dünyada her yerde var. hele kendi ülkemizde....Türkiyede de yalnız bir bayan olmak çok zor. bence sana tecrübe ve maddi anlamda kazançlarına bakarak mantıklı bir karar verebilirsin.

sevgili epokhe,
Ben bingazideyim.burada araban olduğu süreca yapacak ve görecek çok şey var bence. ayrıca hergün güneşli bir havaya uyanmak ve denizi görmek insana süper bir enerji veriyor. ayrıca yiyecekler organik. burada bir sürü kurtlu sebze bulabilirsin. Biz istanbulda bunları bulabilmek için organik pazarlara gidiyoruz. sebzeyi alırken önce kokusunu alıyorsun. bence bebeğin için süper. ve araba varsa benzin ucuz olduğu için çok çok gezebilirsiniz.ama Türkiyedeki büyük iller ile kıyaslama yaparsan yaşayamazsın. çok zorlanırsın.

herkese sevgileerrrkaydirigubbakcemile5

:asigim:

Yeni arkadaşlar hoş geldiniz..

Ne kaa güzel şenleniyor gittikçe Libya'mızopuyorumnanaktan

ıba'm okudum şoke oldum , hakikaten enfes bir detayı atlamışsın

Maşallah sana ve yavruna..

Rabbim hayırla sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin..

Süper bir haber:)

ısmini ne düşünüyorsunuz?

Hiç sıkıntı yapma kendine ,Allah'ın izni ile herşey çok güzel olacak , hamileliğin harika geçecek hep güzel şeyler telkin et kendine..

Ben de Türkmenistan'da doğum yaptım , normal doğumla dünyaya geldi kızımız..
Çok tatlı bi andı , dünyanın durduğu,kalbinizin coştuğu,tamamen kendinizi mutluluktan kaybettiğiniz bi an :_)

Yeter ki pozitif olalım , dua edelim ,yolunda gitsin diye

Tripoli'yi soran arkadaşlar..

2 sene orada yaşadık şimdi Libya'nın başka bir şehrine gidiyoruz , ilk defa yurt dışında çıkacaksanız belki birkaç sıkıntı yaşarsınız ama inanın diğer ülkelerle kıyasladığımızda ,yaşanabilitesi yüksek bir ülke özellikle Tripoli..

Tabi her zaman dediğim gibi , bu bakış açınıza ve hayat tarzınıza da bağlı..

Her konuda elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım..

Sevgiler..

Sevgili b-miracle, iba ve libyana yardimlariniz icin cok tesekkurler. Icim rahatladi gercekten.

@Iba; ben master egitimimi amerika'da aldim ve senin mesajinla hatirladim amerika'daki ilk gunlerimi. zordu hakkaten zordu. Libya'nin da ilk gunlerinin ustesinden kolaylikla gelebilirim umarim :)

Sonsuz Tesekkurler, saygilar..

meraba kızlaaaaar hihoyyyt

kızlaar diyorum çünkü yaklaşık bir haftadır (libya ya gitme durumumuz çıktığında beri) takip ediyorum burayı ve burda ki iletişime dostluğa hayran kaldım zemuszemus ve kendimi hiiiö yabancı hissetmedim ortama opuyorumnanaktan
sanırım bende yakında sizler gibi libya lı olucam. Kısmetse eşimi haftaya uğurlıycam birkaç ay sonra eğer eşim orda kalmaya karar verirse bende gelicem. Herkesin yazdığı gibi bende de ufak tefek endişeler vardı ama bu forumu gördükten sonraa endişeden eser kalmadı kaydirigubbakcemile2
aklıma takılan biçok şeyin cevabı var geçmiş sayfalarda lakiin maşallah öyle çok yazışmışsınız ki geriye dönüp hepsini okumak mimkin olmuyo : ))) o yüzden ara ara sorulan bişeyi sorarsam kusuruma bakmayın :kedi:
Bu arada tripoliye geliyoruz inşallaah...
herkese sevgilerr....

Tatlısı hoşgeldin:)

Yaşasın ! Cidden epey çoğaldık , muhabbetimiz , sevgimiz , paylaşımlarımız katlanıyor..

Libya vesile ile , kalpler buluşuyor ..

Hakkınızda hayırlısı olsun arkadaşım..

Tripoli güzel şehir , güzel günler sizi bekliyor olsun inşaAllah:)

Her zaman , aklına gelenleri çekinmeden sor , elimizden geldiğince cevaplarız..

herkese tr den selamlar..bingazide kalışım tam bir ayı doldurdu ki..ertesi gün tr ye döndüm.çektiğim ağrıların böbrek taşının emaresi olduğunu biliyordum çünkü..her neyse çok şükür bir ameliyatla her şey bitti.kısmetse bu hafta yeniden döneceğim..o yüzden arkadaşlar her şeyin başı sağlık,sağlık,sağlık..aman dikkat..bu arada çektiğim video ve fotoları nasıl yüklemem gerektiği ile ilgili bişeyler yazarsanız bnde yüklerim..zira burada herkesin internet ortamındaki fotolara değil,gerçek çekilmiş foto ve videoları görmek istediğini düşünüyorum..en azından ben foruma geldiğimde ilk bunları aradım ve fakat göremedim..nyse şimdilik benden bu kadar kendinize iyi bakınnn..sağlıklı günler temennisi ile...

Merhabalar.
Öncelikle geçmiş olsun , ben de hamileliğimde dahi bol bol böbrek taşı düşürmüş bir bünye olarak,sıkıntınızı anlayabiliyorum,Şafi olan Rabbimiz şifa versin..
Zahmet, rahmete dönüşsün umarım..

Fotoğraf konusuna gelince..

Daha önce de söylemiştiniz bunu..

Yanlız benden ve b_miracle 'dan kareler var o topikte ..

Yanlış hatırlamıyorsam hanuna arkadaşımızdan da vardı..

ılk resimler konu başlığını açan moderatorlerimiz tarafından , Libya tanıtım amaçlı , eklendi..

Yükleme hususunda ,şu link size yardımcı olacaktır..

http://www.kadinlarkulubu.com/teknik-destek/44372-kkya-resim-eklemek-buyrun-arkadaslar.html

Kolay gelsin..

Son düzenleme:

geçmiş olsun bitnm..aman dikkat et kendine olurmu..opuyorumnanaktan

Teşekkürler Libyanaaaa opuyorumnanaktan

Tebdil-i mekanda ferahlık vardır dimii, kendimden ummazdım bu kadar hevesli olacağımı neden acayip bir heyecan var içimde hayırlısı artık CADIARZU,
Hazır yazmışken ilk sorumuda sorayım burdan getireceğim elektronik aletlerde voltaj sorunu yaşarmıyım amerikadaki gibi?

merhaba,
Her seyden önce sağlık dilemek lazım
Yaşamadım ama taş düşürmenin çok zor olduğunu biliyorum
çok geçmiş olsun. inşallah bir an önce sağlığına kavuşursun.

yeni arkadaslar hosgeldınız,

esefem, dilerim heyecanın hıc azalmaz, işleriniz hallolur kavusursunuz bır an once
ben yanımda ufak tefek elektronık esyalar getırdım fon makınası gıbı
onlarda da voltaj sorunu yasamadım. sadece prızler ıngılız tıpı, burdan aldıgımız esyaların fişleri bıle cogunlukla uymuyor. onu da üçlü fişle falan halledıyoruz

iba, sana ve minik kuzuya sağlık sıhhat diliyorum
isim konusunu ben de merak ettim

libyana, mevlıd kandılınde burdasın sanırım.
burda hazırlıklar had safhada caddeler ısıl ısıl. ınsanlar kıpır kıpır
hıc denk geldın mı bılmıyorum, bız gecen yıl tesadufen dısardaydık yollar trafıge kapanıyor bı surelıgıne,
gelın mısalı suslenmıs atlar, ustunde adamlar cocuklar yuruyerek eslık edenler, bınlerce ınsan.yerel muzıkler, havaı fısekler..
cok guzel bır kutlamaydı
trıpolı veya bıngazı farketmez bu senlıgı kacırmamanı dılerım

Teşekkürler miracleee, bende laptop, foto mak. şarj aleti gibi şeyler için endişeliyim.

Diğerleri oradan alınabilecek şeyler zaten

Evet..
B_Miracle.
Hakikaten öyle..

ınanılmaz bir coşku , rengarenk bir atmosfer..

Allah nasip ederse annemler de istiyor o güzelliğe tanık olmak ..

Hayırlısı bakalım..

merhaba herkese,

yeni arkadaşlar hoşgeldiniz. yakında kızlar partisi yapacak kadar çok kişi olacağız. İnşallah bir gün toplanırız bir yerlerde.

Libyanacığım çok teşekkürler, İnşallah sağlık ve sıhatle alırız kucağımıza...
sanırım sen daha gelmedin Libyaya? Bizim içinde nefes al oralarda, özledim birasss ülkemimafoldumben. işin hasretlik kısmı birass zor oluyor.

Bu arada B_miraclecığım sana ihtiyacım var yine sanırım doktora burada gidicem bu seferlik. eşim işleri nedeniyle gelemiyor Türkiyeye, bende olabildiğince burada kalmak istiyorum. Türkiyedeki doktorumu aradım ve durumu anlattım. 24 hafta içinde kalp anamolisi oluyor mu diye bakılıyormuş. burada buna baktırayım diyorum. gerçi doktorum böyle bir durumun çok yüksek ihtimalle olmadığından bahsediyor. İngilizce terim olarakda second level ultrasonografi diye geçiyormuş. burada böyle şeyler var mı ki acaba

sevgileerrr:CüvCüv:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…