Libya Paylasim Alani(Tanisma)

tobru canım ya orda çalışıo eşim.. ne zormuş ya ben şantiyedeki işinin bitmesini beklemek zorundayım.vizesi yeni çıktı oturum içinde başvurdu.senin eşin nerde canım???beklemek çok zor ya allah sabır versin

Umutbay hoşgeldinn umarım bi an önce herkesin gönlüne göre olur herşey... Yasemen benim eşim Tripolide....Bende çalışmayacağım için orda nası olacak bakalım

Merhaba Yasemen..
Libyada öncelikle oturum alması gerekiyor eşinin,sizi de yanınıza getirtebilmesi için..

Bu da Libyalıların vurdumduymazlıkları ve herşeyi BUKRA ıNŞALLAH diye ertelemeleri sayesinde en az 1-2 ayı buluyor malesef

Ben tam 3 ay bekledim bu şirketinizin ilgisine de bağlı tabi..

Turist olarak da gidebilirsin oturum çıkana kadar ama 3 ay içinde tekrar çıkış yapman gerekiyor..

merhaba libyana
turist olarakda gidemiyorum işte eşim şantiyede kalıyor diğer işe geçtiklerinde ev bulabilme olayı olcakmış sanırım tobrukda merkez dışı sanırım off ne bileyim çok bunaldım bian önce eşimin yanına gitmek istiyorum kendisi gideli 2 ay oldu

meraba yasemen,
bende eşimi 3 gün önce yolcu ettim tripoliye anlıyorum seni çok zor bir durum, allah hepimzin yardımcısı olsun. Ben 6 ayı gözden çıkardım açıkcası, çünkü anladığım kadarıyla Libya'da işler hem çok yavaş yürüyo. Bir de şu var, eşimde orda yeni bir düzene girdi, yabancı insanlar yeni iş arkadaşlar, yeni bir iklim, oda adapte olup anca kendine gelicek ve lojman yada ev için koşturucak. Beyler içnde kolay diil bunlar, gider gitmez olmuyo zaman alıcak işler o yüzden burda eşlerinden haber bekleyen hanımlar olarak onlara bol bol dua edip sabretmekten başka bişe yapamıyoruz. Canım bence sende birkaç ay daha gözden çıkar ve oluruna bırak çünkü kendini sıktıkça sıkarsın ve günler hatta saatler geçmek bilmez, allah herkesin hakkında hayırlısını nasip etsin bizleri de bir an önce eşlerimize kavuştursun...

merhaba esefem
bu gönül rahatlatıcı yazın için çok teşekkür ederim..böylesi güzel bi forumda aynı sıkıntıları paylaşan insanların biraraya gelip birbirine sebat ve dua etmesini dilemek nekadar güzel...4 aylık evliyim bi anda eşimin gitmesi beni sarstı sanırım..eşlerimiz içinde zor doğru söylüyorsun esefem..o açıdan da bakmak gerekiyor..inş bian önce hayırlısıyla eşlerimize kavuşuruz hepimiz..yerimseniben

Hanımlar,salı sabahı Libya'ya dönüyorum inşallah,tatil bittiturkbayragi

Önce Tripoli'ye geçeceğiz,3-4 gün kalmayı düşünüyoruz,arkadaşlarımız için veda yemeği düzenliyoruz,beklerim Tripoli'de olan arkadaşlar varsa:asigim: daha sonra yeni işimiz için Al-Bayda'ya gideceğiz..Umarım en güzeli en hayırlısı olur hepimizin hakkında..:Saruboceq:
Yeni bir hayat yeni düşler yeni umutlar yeni renkler yeni yürekler..:1hug:
Tebdil-i mekanda ferahlık vardır diyelim.:1hug:

Buradan yollamak ,ulaştırmak istediğiniz şeyler var ise alabilirim arkadaşlar..

Ne güzel gittikçe çoğalıyoruz,muhabbetlerimiz eskisi gibi şenleniyor inş.

Şeniz
Bu arada ınci_Mercan tatlısı..
Oğluşuna kavuşmuş olmalı.delikafadulden

Cennetten gelen minik prense hayırlı,uzun,sağlıklı sıhhatli başarı dolu bir ömür diliyorum..

a.s.

Bizim için öp kokla içine çek o güzelliği ,canım benim..

Güle güle git libyana bizden de selam götür oralara

Yasemenciğim zaten böyle paylaşmazsak duygularımızı, birbirimize destek olmazsak geçmek bitmek bilmez bugünlerrr. Geçicek herşey bizde libyana gibi gidiyoruz diye yazıcaz buraya en kısa zamanda merak etme zemuszemus

Teşekkür ederim Esefem

Sizi de en kısa zamanda bekliyoruz

Hayırla gelin inşallah..

Hoşgeldin arkadaşım..

Allah kavuştursun :1hug:

Su gibi geçer sayılı günler..Sağlık olsun yeter ki..

Miniğinizi de Allah bağışlasın..Maşallah..

Hayırı ömrü olsun:asigim:

inşallah canım ya bizede bunları yazmak nasip olur inş..

teşekkür ederim libyana,

Allah herkesin yavrusunu sevdiklerine bağışlasın.

burada yazılanları uzun süredir takip ediyor olmasaydım oraya gitme kararını vermek daha zor olurdu. benimle beraber aynı durumu yaşayan pek çok insanın olduğunu ve onların bu durumla nasıl başaçıkabildiğini görmek bana da güç veriyor. bende kendimi iyi hissedince eşime destek olmak daha kolay oluyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

merhaba..ben gıda mühendisliği son sınıf öğrencisiyim.ders kapsamında libyada üretilen ekmekleri araştırmam gerekiyor.oraya özel bir ekmek çeşidi, ekmeklerinin adı, fotoğraf warsa o da olabilir.yardımcı olursanız çok sewinirim..

merhaba canım arkadaşlarım,
uzun zamandır foruma giriş yapamadım nasılsınız?
Libyanacığım, sanırım Libyadasın şu anda hoşgeldin,
yeni katılan arkadaşlar olmuş, sizlerde hoşgeldiniz.

bir arkadaşımız vize hakkında bilgi istemiş ama gerekli bilgileri diğer arkadaşlarımız vermiş, ekmek konusunda ise ben buraya ait hiç doğru düzgün ekmek göremedim. Bingazide ekmekler sandviç ekmeği boyutunda, ya da baget ekmek tipinde ekmekler var, ama daha ince, lavaş tipi küçücük ekmekler var,. Valla memleketimin ekmeklerini özledim şimdi miiiisss gibi kokan fırınalrdaa aahh ahhh

Bu arada B_Miracle da yok, nerelerdesin, iyisindir İnşallar

sevgilerzemuszemus

Fıstıklar:lepi:
Çok şükür Tripolideyim şuan darısı tüm bekleyenlere.. Rabbim gönlünüze göre versin tez zamanda kavuştursun inş.:Saruboceq:

Hava çok sıcak burada gelir gelmez piştik ben de bir sürü kışlık getirmiştimkaydirigubbakcemile3 Gerçi Beyda daha soğukmuş epey sertmiş iklimi ..Dün arkadaşlarla buluştuk harikaydı..Çok özlemişim herkesi çookŞeniz
Bu gece de buradayız yarın Beyda ya uçuyoruz inş.Merak ediyorum bakalım bizi neler bekliyor hayırlar güzellikler olsun inş:asigim::asigim::asigim:

ıba cığım çok teşekkür ederim canım:1hug:

Ekmekler zeytin peynir çok güzel değil.Yani bizim damak tadımıza pek uymuyor diyebilirim.Yine de göreceli tabi..

Gelirken ne var ne yok topladım Türkiyeden kaydirigubbakcemile3

Şunları getirebilirsiniz siz de..

Yufka-Milföy
Zeytin
Peynir
Çay
Salam-sucuk
Kuruyemiş
Pastacılığa düşkünseniz ilgili malzemeler
bulunmuyor burada..
Çaydanlık-ince belli çay bardağı
Tarhana kesme .. anne mamaları:asigim:

Bu arada bağlantı çok iyi değil..Bir müddet gelemem sanırım,herkese güzel günler dilerim..

,Mucizem - Bingaziden de geçebilirmişiz Beyda ya..
Labraq uçakları iptal ediliyormuş hava muhalefetinden dolayı çoğu zaman..

Yarın da öyle olursa Bingaziye uçup kara yolu ile geçeceğiz..2.5 saatmiş arası..Mutlaka bekleriz sizleri de..:1hug:

Son düzenleme:
selam...

ben bingaziya arada geliyorum...bi inşaat şirketine mimari proje çiziyorum...sitedeki sohbetleri bugün tesadüfen gördüm...bayanlar dayanışması çok hoş...cumatresi gidiyorum...bi dahaki gelişimde dayanışmaya katılmak adına kahve içmek isterim buradaki bayanlarla ...
ayşe

Merhabalar herkese,

Sevgili B_Miraclecığım iyi olduğuna çok çok sevindim. ben ve bebiş iyiyiz:ecrin_bebek: benim mesaj problemim maalesef devam ediyor (
Tam olarak bu sitedeyi kullanımı da öğrenemedim maalesef (
bu arada ben önümüzdeki hafta sanırım perşembe günü Türkiyeye dönüyorum. ancak doğumdan sonra gelme fırsatım olacak sanırım. Türkiyeden katılacağım bir müddet.

kendine çok iyi bakopuyorumnanaktan

sevgiler

Libyana artık Tripolide değilsin demek ... Umarım tanışmak nasip olur yine de ....

Evet,Beydadayım şuan..

Tripoli'den uçakla 45-50 dk sürüyor..

Nasip..Hafta sonları Tripoli'ye gelebiliriz yine,arkadaşlarımızın çoğu orada..

Birbimize gelip gideceğiz iletişime ara vermek yok inşallah:)

Sizleri de bekleriz..

Gönül muhabbet istesin yeter ki..Arada engel kalmaz..

Selam yeniden herkesee, benim gibi libya'ya gitmeyi bekleyen arkadaşlar ne alemde acaba? kimseden ses çıkmıyo :) ben eşimi göndereli 20 gün oldu, çok zor geçiyor günler ... Allah kavuştrusun hepimizi teez zamanda inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…