Libya Paylasim Alani(Tanisma)

aramıza hoşgeldin umutkusum

hangi şehre geliceksiniz acaba? eşim iki aydır Bingazi'de ama şimdi Tripoli'ye geçme ihtimali var. benim de 1,5 yaşında bir oğlum var. bizde en geç haziran gibi oraya taşınmış olacağız. tabii hangi şehirde kalacağımız belli olursa o zamana kadar bilmiyorumkismile. umarım tanışma şansımız olur.

merhaba arkadaşlar bende haziran ayında Tripolide yaşamaya başlayacağım ve orda olacak arkadaşlarla görüşmek isterimm , sevgilerimle....

ya bişi sorcam. libyada yaşayan arkadaşlar cevaplarsanız sevinicem.libyada türk okulları varmı yani libyada çocuklu türk aileleri ne yapıyor???

Arkadaşlar herkese merhaba, burayı bulduğuma çok sevindim benimde erkek arkadaşım libyada ve biraz bilgiye ihtiyacım vardı. Özellikle tobrukta olanlar Yasemen senin eşinde tobrukta imiş öyle yazmışsın. ArkadaşıM telefon sıkıntısı yaşıyomusunuz sizde yoksa kandırılıyormuyum :)) .Şu bitemeyen otelde çalışıyo işleri çok yoğun üstüne bide kontür sıkıntısı yaşadığını söylüyor sıkılmaya başladım ben ama .Tobruk nasıl bir yer yaşanılabilirmi fikri olan yaşayan :)

walla canım benim eşimde aynı otelmi bilmiyorum fakat bi otelde çalışıyor aynı otel olmasın:) yaşanabilir bir yermi bilmiyorumhenüz gitmedim fakat biz eşimle libya hattıyla görüşüyoruz pahalı tabiki sık görüşemiyoruz türkiye hattıyla aradığım zaman ondanda acaip kontör gidiyor kontör sıkıntısı var evet eşimde yaşıyor malesef heryerde bulunmuyor kandırılmıyorsun canım..

herkese merhaba,

sonunda beklenen gün geldi. pazartesi kısa bir süreliğinede olsa eşimin yanına Tripoli'ye gidiyorum. :teytey: benim gibi bekleyen herkesi Allah kavuştursun inşallah arkadaşlar tez zamanda.

Yasemen teşekkürler :) Evet sanırım aynı oteldir Alma..ra oteli demi teslim ediyolar artık .Profilinde Kayseriyi gördüm . Arkadaşımda kayserili arkadaştırlar belkide :) Eşin nereli bilemiyorum tabide .

Yasemen teşekkürler :) Evet sanırım aynı oteldir Alma..ra oteli demi teslim ediyolar artık .Profilinde Kayseriyi gördüm . Arkadaşımda kayserili arkadaştırlar belkide :) Eşin nereli bilemiyorum tabide .

canım mrb sana msj yolladım okursan.göürşelim seninle inşş.sanırım aynı kaderi paylaşıyoruz ne zormuş libya yolu gözlemek:)))) rabbim tüm sevdiğinden eşinden ayrı olanları bian önce kavuştursun inşşşş....

herkese merhaba,

sonunda beklenen gün geldi. pazartesi kısa bir süreliğinede olsa eşimin yanına Tripoli'ye gidiyorum. :teytey: benim gibi bekleyen herkesi Allah kavuştursun inşallah arkadaşlar tez zamanda.

hihoyyyt gözün aydınn umutbay darısıı innşallah tez zmanada bizlerin başınaaaaa :Saruboceq: bende eğerr bi aksilik olmazsa 1 temmuz gibi tripolide olucaaam, orda ki arkadaşlara selaaaamlaaaar

arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım ve 2 ay sonra libyada eşim göreve başlayacak türk okulunda öğretmen olarak...
ben orada yaşayanlardan bilgi almak istiyorum genel olarak herşey ama ilk etapta kiralar ne kadar? ev sahibi kiracı ilişkileri nasıl? çok huysuz oluyorlarmı:) ve burdan gelirken mutlaka getirmelisiniz dediğiniz bişeyler varmı? birde ev sahipleri kiraları senelik yada 6 aylık alıyorlar diye okudum doğrumu her yerindede öylemi? 0 dan ev kuracağız malum bir evi kuracak para ne kadardır tahmini? ve aklıma gelmeyen bir sürü soru tabi yardımcı olursanız çok sevinirim... iyi akşamlar

selam arkadaslar,

yaklaşık 10 gundur sirteye geldik.

alışmaya çalışıyoruz havasına , yiyeceklere, insanlara ortama.

ama herseye ragmen eşimle beraber olmak nerede olursa olsun guzel.

belirli bir zaman sonra alışıp kolay gelecegine inanıyorum.

yoksa gurbetlik nerede olsa kolay değil.

kızım 8 aylık, bir araba aldık ona hemen hemen her gun dısarı 1 saat yuruyuse gidiyoruz.

bebek bakımı, yemek ,ev toparlama derken geciriyoruz gunumuzu.

iki turk ailede var aynı katta. saglıgımız yerinde olursa inşallah dvam edeceğiz gibi gorunuyor bu sekilde.

gurbetteki tum ailelere kolaylıklar.

selamlar.

yeni katılan arkadaşlar hoşgeldiniz,

dün gece itibariyle Tripoli nüfusuna dahil olduk oğluşumla beraber. şu ana kadar hiç dışarı çıkma fırsatımız olmadı, akşama inşallah. burada yaşayan arkadaşlar nereye gidilir nasıl gidilir vakit nasıl geçirilir yardımcı olurlarsa çok memnun olurum. zira bu evde oturma durumu sıkacak bi kaç gün sonra. bende burayla ilgili yorumlarımı eklerim inşallah kısa bir keşiften sonra. herkes tez zaman da kavuşur inşallah eşine.

tatlm..hayırlısı olsun hakkınızda..ben henüz o şerefe nail olamadım ama gittiğimde inşallah yeşil meydan ı görmek istiyorum...libyana ve eşim orayı anlatmıştı..güzel bir yermiş..isterseniz bir dolaşın..opuyorumnanaktan

arkadaslar bende 1-2 ay içerisinde libyaya yerleşiyorum eşimin işi nedeniyle bana orası hakkında bilgi verirseni,z sevinirim 5 yasında bi kızım var ev,okul,insanların yaşam tarzları her konuda bilgilere ihtiyacım var yadımcı olursanız çok sevinecem şimdiden tesekkur ederim....

selam kızlaaaar, kısmetse temmuz gibi tripoliye olucam. Aklıma takılan konulardan biride eczane olayı, yane devamlı kullandığım bi ilaç var acaba orda bulunur mu? yada sık kullandığım merhemler, kremler vs ...
Ayyy belki çok komik gelicek ordakiler ama sizde yaşamışsınızdır burdayken bi garip oluyo insan, sanki orda hiçbişe bulamıycakmışım gibi geliyo kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…