Libya Paylasim Alani(Tanisma)

merhaba umutbay,

rica ederim. umarım biraz da olsa kafanda canlanmıştır burası.
inşallah vereceğiniz karar,hayırlı bir karar olur sizin için.
burası tripoli kadar bingazi kadar gelişmiş değil, ama yaşanmayacak kadar kotu de değil sonuçta.
arkadaş olunca tabii daha iyi oluyor. görüşmek üzere.

sevgiler selamlar.

merhabalar arkadaslar,
ozledım sızlerı. cok uzun zaman oldu gırmeyelı. hayat telası ıste.
benı mazur gorun sorularınızı cevaplandıramadım bu sure ıcerısınde.
ıkıncı vatan olma yolunda lıbya :) gıderek daha cogalıyoruz artık markette sokakta turkce konusmalar duydugumuzda sasırmıyoruz, olagan gelıyor.
artık turk dernegı, turk gecesı gıbı sosyal etkınlıklerı hayata gecırsek dıyorum :)

merhaba nerde,
yanlıs hatırlamıyorsam daha once yazısmıstık senınle bıngazıye gelmeden
cok sevındım uyum sagladıgına ve dahası sıkayetcı olmadıgına :)
neden bole dıorum; son zamanlarda o kadar cok negatıf ınsan oldu kı cevremde benım bıle moralım bozulmaya baslamıstı artık
bır karar verıp gelıoruz ve burdakı hayatı cennete yada cehenneme donusturmek tamamen bızım elımızde
bıraz akısına bırakmak lazım, hem burda yasayıp hem de turkıyedekı standartlarımızı aramak bızı mutsuz etmekten baska ıse yaramaz
bunu savunup duruyorum ama cevre cok onemlı moral acısından pozıtıf ınsanlarla takılmakta fayda var :)
o acıdan sanslıymıssın, burda ınsanlar yabancı deyınce kacıolar resmen hem benım hem de dıger arkadaslarımın komsuları cok yabani. gorsugunde selamı esırgeyecek kadar..
masallah dıyeyım de aman boyle gıtsın ınsallah hep

dubaı caddesı guzel yer ozellıkle alısverıs acısından :) bız de cok uzak dıılız dubaıye
herkesın sıkıntısı ortak malesef gıda maddelerıne alısmak muadılını bulmak zaman alıyor
ama bız bı seneyı devırdık ve bı cok seyı yoluna koyduk artık hem ole eskısı kadar cok da tasımıyoruz turkıyeden
burdan muadılını bulabılecegımız seylerı gorendık neler gelcek ve dahası nelerden vazgecebılırız..
kucuk ama guzel peynırler yapan bır surıyelı market kesfettık hellım peynırı salamura beyaz peynır ve kıloluk yogurdu ordan alıoruz, baska seyler de var ama denedıklerımız bunlar.
zeytın cok aslında ama guzelıne denk gelmek zor benım sevdıklerımden bırı "goya" ıspanyol markası deneyıp memnun kaldıklarımdan. baska da vardı ama cok zeytın tuketmıoruz su an hatırlayamıorum oyuzden

aslında dubaı caddesınde cok guzel bı kahvecı var turk kahvesı dıye hıc aramadım ama bıcok cesıdınden memnun kaldık belkı guzel turk kahvesı bulunur orda. ben hep turkıyeden getırdım sımdıye kadar. kurukahvecı mehmet efendıyı zengın ettık cumleten :)

aslında gorundugunden daha cok ve guzel restoranları var bıngazının
guzel bır ıtalyan restoranı, bıkac tane cafe restoran, bır ıkı balık restoranı sureklı gıttıgımız yerlerden
ozellıkle ıtalyan restoranını tavsıye ederım. bence burdakı en kalıtelı yemekler orda.
tıbestı otelın arka tarafında toscana ısmı. ıstersen daha detaylı tarıf edebılırım
pıknık konusu gercekten cok fecı ya kum dolcak agzına gozune yada sıvrısınek ıstılasına ugrayacaksın baska yolu yok :) buranın sıneklerını de burda yasmaayan tahmın bıle edemez. ısırdıgı yer aylarca kasınıyo :) kara sıneklerı de bır yapıskan delı edıo ınsanı
amaa napıyoruzzz. bunları kendımıze dert edıncegımıze aman da ne guzel kuslar bocekler bahar da geldı dıye keyfımıze keyıf klatıyoruz D

sevgıler

Mucizemmmdelikafadulden
Ya nerelerdesin..
-Söyleyene bak diyeceksin ; ) - buraya geldiğimde gönlüm herkesi görmek istiyor..
Önceden bombaydı , toplaşıp muhabbetlerimizi coşturuyorduk ,arıyorum o zamanları..yerimseniben

Bakın ne güzel çoğaldık artık kaynaşmak lazım , ortak noktamız ufak değil koca Libya dimi amakaydirigubbakcemile3

Neler yaptın nerdesin gülüm..

Ben Beyda da nete pek takılamıyorum sandığımdan çok daha yoğun geçiyor..
Önümüzdeki ay Tripoliye geçebiliriz tekrar. Bana kalsa burası da iyi ,lakin proje bitmek üzere..

Hayırlısı..

umutbay, hayırlı olsun gozunuz aydın kavusmussunuz
ınsallah bekleyen arkadaslar ıcın zaman cok cabuk gecer

lıbyanacım,
sıze ne cok suprız getırdı 2010 :)
trıoplı, derken al beyda, derken gene trıpolı olcak dıyosun
hayırlısı olsun cnm
bızde hersey aynı fecı bı yogunluk var sadece,
cok sukur hersey yolunda saglıgımız, keyfımız.. dılerım sızın de oyledır
allah agız tadı huzur kalbımıze ferahlık nasıp etsın
naptınız yolunuz hıc dusmuyormu bıngazıye, bekleriz her zaman..

bu arada turk okulu soran arkadaslar ıcın bıngazıde de turk okulu var trıpolıdekıne gore daha az ogrencısı var
konsolosluk cıvarında

herkese kocamaan sevgıler Şeniz

Aynen öyle oldu gülüm.
Bu sene böyle yoğun başladı ve aynı hızda devam ediyor..O'nun izni ile olanda daima hayır vardır diyelim. :1hug:

Burada Labraq havaalanını yeniliyoruz,az kaldı bitiyor neredeyse.
Sonrası Allah cc Kerim..
Bingazi Na-Lidco , Tripoli Rec. ve Aşkabat'tan teklif var.
En olumlusu Tripoli'deki iş gibi duruyor şuanda ama bilemeyiz,en güzeli olsun inş hepimiz için..
Aslında Aşkabat'ı da istemiyor değilim,kızımız orada doğdu,çok cici bir şehir,en sevdiğim arkadaşlarım orada,sizden iyi olmasınlar..:kedi:

Tripoli'de de o kadar tatlı arkadaşlar edindim ki ,kulakları çınlasın hepsinin..

Hala görüşüyoruz..

Samimi söylüyorum dost ve muhabbet benim için ekmek gibi , su gibi adeta..
En değer verdiklerim..

Libyalılar da çok iyi oluyor,sizin var mı görüştükleriniz gülün,aile olarak ?

Bingazi'ye gelmeyi düşünmüyor değiliz,eşimin üniversite arkadaşı ve ailesi orada,senelerdir beraberler geçen sene Tripoli'De idik hepimiz bu sene böyle oldu..

Velhasıl onları ziyarete gelmeyi , bi sürpriz yapmayı istiyoruz işler rahatlarsa..
Gelirsek tabi ki görüşmek isterim canım benimolumunekankayizsmile

Son düzenleme:
evet arkadaşlar tripoli maceramız şimdilik sona eriyor. eşim bingaziye dönüyor bende Türkiye'ye. Perşembe yolculuk var. b_miracle teşekkür ederim bu arada. kavuşmamız kısa sürdü ama buda yeter. bakalım bizim yolumuz nereye düşecek. Bingazi, Tripoli, Sirte hangisi olursa olsun hayırlısı olsun.

Hayırlısı olsun Umutbay.
Ne zaman yolculuk?
Rabbim gönlünüze göre versin.

Selam herkeseee
Okudukça diyorum kiii "bende istiyorum bendeeeeee" kaydirigubbakcemile2 bende artık kocamın yanında olmaaaaak, yeni insanlar tanımaaaaaak, yeni deneyimler içinde bulunmaaaaak :))) istiyorum işteee ....
Sayenizde Libya'da yaşamak gözümde problem olmaktan çık hatta eğlenceli bir hal alıyor bile diyebilirim kaydirigubbakcemile3
Evleneli 2 sene oluyo, İstanbul'da yaşıyodum sevgili eşimin işi nedeniyle Antalya'ya yerleştik, o iki sene kabus gibiydi. Antalya'nın Kadriye ilçesindeydik yani köyden biraz hallice bi yerdi ne komşu ne arkadaş ne akraba ne de iki çift laf edicek biri vardı, şimdi forumu okudukça içimi heyecan kaplıyo :))) inşallah bu iletişimi geldiğimde sizleri tanıyarak daha verimli ve güzel bir hale getirebilirim kaydirigubbakcemile5
Öperim hepinizi .....

Selam tüm arkadaşlara....

Libyana,sağol yorumun ve olumlu yaklaşımın için,bizim üst komşumuzda (ırak lı bir aile)Na_lidco da çalışıyor,çok türk çalışanı var türk ortaklı olunca.Bizde komşudan arapça öğrenip onlara türkçe öğretiyoruz.bçylece dil alışverişi yapıyoruz:))
Cidden aynen dediğin gibi,pikniğin adı değişmeli libya da...Sizde yer değiştirmişsiniz hayırlı olsun diyeyim.Bingazi ye gelirseniz beklerim...

B-miracle,selam sizede....

Pozitif dileklerin için teşekkür ederim,bende daima pozitif olmaya çalışıyorum.Sonuçta kendi ülkesi gibi olmuyor hiçbiryer ama bile isteye geldiysek,kendi tercihlerimizin arkasında durmalıyız değilmi?Benim ev sahibim çok şeker bir bayan.Komşularımda Irak lı ve çok iyi aileler.Ben henüz dışarıya tek çıkmadım yani kızımla hergün acaba çıksakmı diyorum ama trafikten muzdaribim.Dubai caddesi güzel ama trafik çok farklı akıyor bilirsin,çocukla insan cesaret edemiyor.Ben Suriye lokantasına yakınım,kebabı güzel.Ben Türkiye den gelirken peynir ve zeytin getirmiştim yeni bitti şimdi arayışa geçtik suriye li dediğin şarküteriyi eşim duymuş gideceğiz cuma açık olursa.Gerçi ben buranın peynirlerinide sevdim illaa türk peyniri zeytini vs.olsun diyenlerden değilim aslında farklı tatlara açık bir insan olduğum için....

Gçrüşmek üzere ,sevgiyle....

tekrar merhaba arkadaslar,

umutbay: bende senin icin hakkinizda hayirlisi diyorum, insallah en dogru karari verirsiniz.

esefem: merhaba, insallah seninde istediklerin olur yakinda.

ben bugün Türkiyeden Almanyaya uctum tekrar, ama bir iki güne kalmaz libya biletimi alacagim
bir hafta icersinde orda olacagim bakalim hayirlisi.
ha buarada libyana senin icinde herseyin hayirlisi diyorum, arkadaslar Libya hakkinda tüm bilgiler icin tesekkür ederim hepinizi öpüyorum

bızım sımdıye kadar gorustugumuz lıbyalı aıle olmadı
halbukı bır suru komsumuz var ama daha once de dedıgım gıbı cok soguklar ayrıca karsılastıgımızda da selamsız sabahsız gecıp gıdıyorlar
bılmıyorum burası daha kapalı bı cevre oldugu ıcın yabancılara bakıs acısıyla mı ılgılı bu durrum acaba. benım de cok vaktım olmadı sımdıye kadar aslında

burda turk arkadaslar var aılecek gorustugumuz. daha once de umutkusum sormus sımdı gordum
herkesın kendınce bı cevresı oluyor. cocuklu aıleler de cok. cocuklar yalnız kalmıyor

lıbyanacım umarım sızın ıcın en ıyı olana karar verırsınız
sevgıler opuyorumnanaktan

Hayırlısı olsun Umutbay.
Ne zaman yolculuk?
Rabbim gönlünüze göre versin.

Libyanacığım bu perşembe dönüyoruz malesef.:a015: İnşallah bir daha gelme durumumuz olur sizleri tanıma fırsatı bulurum. herkesin birbiri için iyi dilekler dilediğini okuyorum. Rabbim hepimize herşeyin hayırlısını versin. herkesi çok öpüyorum bende. kaydirigubbakcemile3

yerimseniben
:1hug:
Amin inşallah cancağzım.
Hayırlısı olsun.

Tamamen nasip meselesi ,hani işin güzel tarafları çok var ama buraya gelip uyum sağlayamayan ,sıkılan , yapamayan arkadaşlarım da oldu.

Bu kendimize, gönlümüze,karakterimize de bağlı..

ınsanlarla iletişimiz kuvvetli ve pozitif isek sorun yaşamayız.
Ama en ufak problemi dert edinir kafamızda büyütür de büyütürsek hiç bir mekan ve zamanda mutlu olamayız..

Bir arkadaşım evinde böcek çıktı diye ,eşine isyan etti ben bunlara alışık değilim dedi başka bir ülkeye geçtiler ve şuan orada daha büyük sorunlarla cebelleşiyorlar.

Yani demem o ki armadun sapı üzümün çöpü dememek lazım,burada sıcak iklim hakim ve dahası çöl var yazın haşeratlar olabiliyor tab'an..

ınşallah gönlünce olur herşey arkadaşım..

yerimseniben

Çok teşekkürler davet için..:1hug:

opuyorumnanaktan
olumunekankayizsmile
ınşallah bizleri unutma gülüm.
Rabbim yar ve yardımcınız olsun,herşey güzel gitsin,bir sıkıntı yaşamayın inş.

:Saruboceq:

Arkadaşlar bu arada iki gündür net yoktu bizde,internette mütemadiyen sorun çıkıyor,bağlantıda sıkıntı yaşanıyor..

Neden acaba ? . .

Merhaba Arkadaşlar,

evimize geldik çok şükür. Libyanacığım çok teşekkür ederim. sizleri nasıl unuturum. bir dahaki gelişimizde tanışmak isterim mümkün olursa. Umutkusum sanada teşekkür ediyorum. inşallah hayırlısı olur. Esefem seninle de tanışma fırsatımız olur umarım. Herkes tez zamanda kavuşur inşallah eşine.

bu arada Pinaripekci ne zamandır sesin çıkmıyor merak ettim, iyi misin?

merhaba herkese,

libyana sabun tozu markasını sorabilmişmiydin acaba arkadaşlarına?

bir de şu haşereler konusu kafamı kurcalamıyor değil, havalar gitgide ısınıyor ne yapabiliriz bu konuda arkadaşlar?

haşere ilaçları işe yarar mı, burada toz şeklinde birşeyler var ama, siz neler yapıyorsunuz?

Arkadaşlar bu arada iki gündür net yoktu bizde,internette mütemadiyen sorun çıkıyor,bağlantıda sıkıntı yaşanıyor..

Neden acaba ? . .

Merhaba Libyana,

Biz telefonla bağlanıyoruz internete gerçi ama bizde 5 gündür yoktu internet,bir geliyor bir gidiyordu şuan tesadüf baktım internet var...5 Gün önce burda fecii bir kum fırtınası oldu ondan beri hem internet hemde tv.kanalları sinyalleri düşük.Sanırım bir problem oluştu o gün...

Umarım düzelmiştir sizdede Libyana,görüşmek üzere...

bitanem..ev ara bul taşı derken yaklaşık 15 gündür maraton halinde yaşıyorduk ailece..eşim burada izinde, ev sahibimiz de vefat ettiği için çocukları evi satmak istiyordu..eşim buradayken ben de bir an önce taşınayım allahın izniyle diye düşündüm..işte böyle kardeş..bu yüzden yoğunluktan giremedim epeydir..sizler nasılsınız??sen geri dönüyormuşsun sanırım..hakkınızda hayırlısı olsun tatlım..umarım sizin için iyi olandır yaşadığınız..bu arada eşim 1-2 ay içinde bizi libya ya alacağını söyledi allah izin verirse..bakalım hayırlısı...artık izin vermiyorum yüreğim coşsun ..çünkü sonra hayal kırıklığı yaşıyorum...tripoliye ayak basana dek bu fikirden uzak duracağım...işte benden haberler bu kadar canısı..rabbime emanet olun..opuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…