merhaba arkadaşlar,
öncelikle pinaripekci teşekkür ederim cevap yazdığın için. geçen gün dediğin yere gittik fakat fazla gezemedik. rüzgar çok fazlayfı bi de bebiş olunca şöyle bi tur atabildik sadece. bi dahaki gidişimize fotoğraf çekip eklerim. burada yaşayan arkadaşlar artık fazla zaman geçirmiyor heralde forumda. yazılan şeylere cevap vermiyorlar.
nurecenur sende hoşgeldin. ben 5-6 gündür tripolideyim gördüğüm kadarıyla durumu merak eden diğer arkadaşlar için de anlatayım. öyle çok fazla beklentilerle gelmeyin öncelikle. Türkiye'yle kıyaslanamaz bile. fazla lüks ve sosyallik aramıyorsanız yaşanabilir bir yer. genellikle çoğu şey marketlerde mevcut. Türk markalarıda yaygın. burada dükkanlar falan çok vasat vaziyette. ama güzel olan yerleride var gördüğüm kadarıyla. yeşil meydan dediğimiz yer daha çok yabancıların olduğu bir yer bir çok güzel mağaza mevcut. henüz gezemedim hangi markalar var bilemiyorum. çoğu kişi kapalı. genellikle pardesüyle yada uzun etek uzun kollu gömlek şeklinde geziyorlar. başları hep örtülü bizdeki gibi türban değil ama. kiralar 6 aylık şeklinde alınıyor. eşyalarla ilgili istikbal mağazasını gördüm burda ama fiyatları bilemiyorum. toplu taşıma diye bişey yok pazarlık usulü taksilere biniyorsunuz ve çok ucuz. ekmekleri çok güzel. karşıdan karşıya geçmek istediğiniizde çoğunlukla hemen duruyorlar ama kibarlıkları bununla sınırlı. kornaya basmalar sürekli dönüp bakmalara maruz kalabiliyorsunuz.
gözlemlerimde yanlışlık veya eksiklikler mutlaka vardır. bebek olunca fazla gezilmiyor. birde yalnız kalıyorum eşim bütün gün işte. insan ister istemez çekiniyor tek başına dışarı çıkmaya. bir süre daha buralardayım gördüğüm şeyler olursa eklerim.
pinaripekci dün akşam gezilecek başka güzel yerlerde buldum. inşallah en kısa zamanda gelebilirsiniz canım. kavuşursun eşine, diğer tüm bekleyen arkadaşlarda. buraya gelincede zor bu seferde ordakileri özlüyorsun. Rabbim herkese sabır, herkesin gönlüne göre versin. bende öpüyorum güzel kızını opuyorumnanaktan
merhaba arkadaşlar,
öncelikle pinaripekci teşekkür ederim cevap yazdığın için. geçen gün dediğin yere gittik fakat fazla gezemedik. rüzgar çok fazlayfı bi de bebiş olunca şöyle bi tur atabildik sadece. bi dahaki gidişimize fotoğraf çekip eklerim. burada yaşayan arkadaşlar artık fazla zaman geçirmiyor heralde forumda. yazılan şeylere cevap vermiyorlar.
nurecenur sende hoşgeldin. ben 5-6 gündür tripolideyim gördüğüm kadarıyla durumu merak eden diğer arkadaşlar için de anlatayım. öyle çok fazla beklentilerle gelmeyin öncelikle. Türkiye'yle kıyaslanamaz bile. fazla lüks ve sosyallik aramıyorsanız yaşanabilir bir yer. genellikle çoğu şey marketlerde mevcut. Türk markalarıda yaygın. burada dükkanlar falan çok vasat vaziyette. ama güzel olan yerleride var gördüğüm kadarıyla. yeşil meydan dediğimiz yer daha çok yabancıların olduğu bir yer bir çok güzel mağaza mevcut. henüz gezemedim hangi markalar var bilemiyorum. çoğu kişi kapalı. genellikle pardesüyle yada uzun etek uzun kollu gömlek şeklinde geziyorlar. başları hep örtülü bizdeki gibi türban değil ama. kiralar 6 aylık şeklinde alınıyor. eşyalarla ilgili istikbal mağazasını gördüm burda ama fiyatları bilemiyorum. toplu taşıma diye bişey yok pazarlık usulü taksilere biniyorsunuz ve çok ucuz. ekmekleri çok güzel. karşıdan karşıya geçmek istediğiniizde çoğunlukla hemen duruyorlar ama kibarlıkları bununla sınırlı. kornaya basmalar sürekli dönüp bakmalara maruz kalabiliyorsunuz.
gözlemlerimde yanlışlık veya eksiklikler mutlaka vardır. bebek olunca fazla gezilmiyor. birde yalnız kalıyorum eşim bütün gün işte. insan ister istemez çekiniyor tek başına dışarı çıkmaya. bir süre daha buralardayım gördüğüm şeyler olursa eklerim.
arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım ve 2 ay sonra libyada eşim göreve başlayacak türk okulunda öğretmen olarak...
ben orada yaşayanlardan bilgi almak istiyorum genel olarak herşey ama ilk etapta kiralar ne kadar? ev sahibi kiracı ilişkileri nasıl? çok huysuz oluyorlarmı:) ve burdan gelirken mutlaka getirmelisiniz dediğiniz bişeyler varmı? birde ev sahipleri kiraları senelik yada 6 aylık alıyorlar diye okudum doğrumu her yerindede öylemi? 0 dan ev kuracağız malum bir evi kuracak para ne kadardır tahmini? ve aklıma gelmeyen bir sürü soru tabi yardımcı olursanız çok sevinirim... iyi akşamlar
selam kızlaaaar, kısmetse temmuz gibi tripoliye olucam. Aklıma takılan konulardan biride eczane olayı, yane devamlı kullandığım bi ilaç var acaba orda bulunur mu? yada sık kullandığım merhemler, kremler vs ...
Ayyy belki çok komik gelicek ordakiler ama sizde yaşamışsınızdır burdayken bi garip oluyo insan, sanki orda hiçbişe bulamıycakmışım gibi geliyo kaydirigubbakcemile3
Libyanaaaaa libyanaaaa sen çok yaşaaa zemuszemus
öyle güsel anlatıyosun ve ayrıntı veriyosun kii gayet güzel aydınlanıyoruz sayende : )) İnnnşallaaah temmuz başı gibi bende tripoli de olucam ve orda ki tüüüm arkadaşlarla tanışıp kaynaşmak isterim hihoyyyt çooook özledim kocamı yaaaaa rabbbim kavuştursun hepimizi tez zamanda inşallaah opuyorumnanaktan
libyana öncelikle bana ve diğer arkadaşların sorularını yanıtlarken verdiğin bilgilere teşekkür ederim. benim oğluşum 16 aylık Allah bağışlarsa. eşim normalde bingazide çalışıyordu. kısa süreliğine tripoliye geldi ve burda ev imkanı olunca bizde hemen yanına geldik :lepi:. ne kadar süre burada kalacağımız belli değil. kaldığımız yer biraz merkeze uzak insan yalnız oluncada çekiniyor tek başına çıkıp dolaşmaya. malum arap ülkesi. şimdilik gündüzleri evdeyiz akşam eşim gelince gezdiriyor bize bildiği kadarıyla. henüz kaldığımız yerde Türk aile göremedim. o yüzden biraz sıkıcı oluyor en çokta oğluş için. ne yapalım bir süre katlanacağız. umarım herşey yoluna girer ilerde. herkes için hayırlısı...
Rica ederim..
Allah bağışlasın minik adamı
Tabi ,herşeyin en hayırlısını dileyelim , içersinde bulunduğumuz durumların iyi taraflarını görmeye çalışalım ki yüreğimiz sıkılmasın , ailemiz de mutlu olsun..
Haklısın gündüzleri zaten aşırı sıcak oluyor ,dükkanlar da genelde öğleden sonra açılıyor..
Biz de babamızı bekliyorduk,ilk taşındığımız zamanlarda,o gelince çıkıyorduk.
Yeni arkadaşlarla tanışınca,bizi tutabilene aşk olsun. kaydirigubbakcemile5
Dediğim gibi çok türk aile var,Türk Okuluna gitmeniz , hem oğluşun hem senin için güzel bir vesile olur . .
Neredesiniz şuan tam olarak ?
Çocuklar için eğlence merkezi var Suuk Talat'te.Çok kalabalık oluyor ama..
Bu arada Cuma günleri partnersiz içeri giremeyeceğiz tek alışveriş merkezi Libya'da dır sanırım..Bunu da hatırlatayım : )
Aile değilseniz , eşiniz yanınızda yoksa ,cuma günleri Suk Talat' size yasakbenneyaptımki
kaydirigubbakcemile3
merhaba arkadaşlar,
dün akşam eşim sirteden yeni bir iş teklifi aldığını söyledi. Tripoli sanırım sen 15 gündür faln ordasın ve orda kalan diğer arkadaşlar bana biraz bilgi verebilir misiniz? karar vermemize yardımcı olacak teşekkürler...
libyana bu arada aklıma birşey geldi.
tripolide sabun tozu var mı, hani bebeklerin kıyafetlerinde özellikle onu kullanırız ya.
biz burada bulamadık , aslında arapça bilmediğimizden de kaynaklanıyor olabilir , belki de var.
tripolide varsa ne marka var, burada da bakayım ona.
Tüm forum sakinlerine merhaba....
Ben foruma katıldığımda eşim bingazi deydi ve bende bingazi hakkında sorular sormuştum arkadaşlara.Libyana,inci_mercan ve adını hatırlayamadığım bir kaç arkadaş sağolsunlar libya dokusu hakkında bilgilendirmişlerdi.
3 aydır bingazi deyim arkadaşlar,alıştım yeni yeni.Dubai caddesinde oturuyorum,çat pat arapça ,ingilizce derken komşularla bile tanışmaya görüşmeye başladık.alışveriş konusunda türkiye ile neredeyse aynı burası,marketler türk malı ile dolu ama türkiye deki seçkin markalar değilde ihracat malları var.Sadece türk kahvesi bulamadım ahhh öyle canım istiyorki,türk kahvesi diye sattıkları resmen bulaşık suyu kahveden soğutur insanı:)Birde türk peyniri yok,suriye liler çok güzel peynir yapıyormuş ama henüz almadık tatmadık,deneyeceğim.zeytun diye market var ama güzel zeytin yok :)Tripoli den bahseden arkadaşlar burası ordan biraz daha küçük anlaşılan.burada ailece gidilecek çok az restaurant var,1 pizza salonu,bir cafe,vs.burada piknik alanı çook ama türkiye dekiler gibi değil tabii.ben sevmedim piknik fikrini burada çünkü toz fırtınaları çıldırtıyor insanı ve aslına bakacak olursanız alanlar hep piss maaleseff.Ama insanları sıcak özelliklede türk leri seviyor ve sayıyorlar.buradaki arkadaşlar irtibata geçmek isterse veya buraya gelecek arkadaşlar takıldıkları soruları cevaplamak isterim.Elimizden geldiğince yardım ederiz anlayacağınız.
Herkeze sevgiler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?