Libya Paylasim Alani(Tanisma)

Merhaba arkadaşlar..

Pıny hoşgeldin :)

Taşındınız demek,yeni eviniz hayra be berekete vesile olsun inşallah..

Allah nasip ederse önümüzdeki ay ,bir aylığına Tripoli'de olacağız:)

Projenin bir kısmı orda tamamlanmalı imiş,çok sevindim bu habere,bize de değişiklik olacak hem arkadaşlarla da görüşeceğiz..

Umarım bir aksilik çıkmaz..

Belki sen de orada olursun aynı vakitte :)

slm ben bu siteye yeni girdim eşim libya bingaziye gideli 47 gün oldu 2 aylık hamileydim eşim gittikten 1hafta sonra 2aylık bebegimi düşürdüm çok zor günler geçirdim eşime en ihtiyacım oldugu zamanda yanımda yoktu bende eşimin yanına gitmek istiyorum ama nasıl yapacagımızı bilmiyoruz oturum almak orda ev tutmak nasıl yapıcaz eşyalı bi evbulabilecekmiyiz ücretleri nekadar aranızda giden varsa bana bilgi verirmisiniz lütfen!............

senin adına sevindim kuzucuğum..sen oraya epey alışmıştın...rabbim cümlemiz hakkında hayırlı yazılar yazsın inşallah..ayrıca dileğine gönülden katılmamak imkansız..seninle tanışmayı ne çok istiyorum biliyorsun değil mi?kocaman öpoorm sevgiyle kucakloorm bitnm..rabbime emanetsin..opuyorumnanaktan

Selam,hoşgeldin angela.s.
Öncelikle geçmiş olsun diyorum,hakikaten zor bir tecrübe,yaşadığın.Rabbim cc şifa versin,duygularını,ruhunu ve bedenini tazelesin,inşaAllah hayırlı vakitte hayırlı şartlarda ,tekrar merhaba dersiniz minik bir yavruya..
Allah cc gönlünüze göre versin..Bütün bu yaşadıklarımız,farkında olmadan bize çok şey katıyor aslında,büyütüyor,güç veriyor..
Benzer bir tecrübeyi,ben ve burada bulunan bir arkadaşımız daha yaşadı..
Seni hissedebilmek,duyabilmek pek zor değil o yüzden.
Herşeyde hayır vardır,şer görünen de bile..

Ben de Bingaziye bağlı Beyda şehrindeyim,daha önce Tripoli de idim..
Oturum almak biraz uzun bir süreç,uğraştırıyorlar lakin şirketinize de bağlı bu. .
Kimi daha çok çabaladığı ve ilgilendiği için ,daha kısa sürede oturum alıyor çalışanlarına..
Turist olarak gelebilirsin aslında bir aylığına,oturum alana kadar eşinle beraber olursun,hasret giderirsiniz en azından..
SOnra tekrar çıkış yapman gerekebilir tabi..

Ev konusunda müsterih ol,canını sıkma burda evler zaten eşyalı olarak kiralanıyor genel itibari ile..

Bunları şirketinizle konuşun,kalıcak yer temin etmeleri en azından katkıda bulunmaları gerekiyor..

Ortalama bir evin kirası bin dolar civarında..

Bingazi de yaşayan arkadaşlarım var,geldiklerine mutlaka sorularını cevaplarlar..

Sevgilerimle..

Allah cc razı olsun .
Amin inşallah..
Sen iyisin inş. herşey yolunda dimi:teselli:

Son düzenleme:

Merhaba angel89,

Öncelikle çok geçmiş olsun,umarım allah en kısa zamanda hayırlı ve sağlıklı bir hamilelik kısmet eder .Ayrıcada eşiinle en kısa zamanda yanyana olmanızı diliyorum....
Ben 3.5 aydır Bingazi deyim,aklındaki sorulara cevap verebilirsem sevinirim,Öncelikle oturum durumunu sormuşsun sanırım,Libyana arkadaşımızın da dediği gibi bu şirketinin ciddiyetinede bağlı ama 1 ay ila 3 ay arasında alınıyor oturum.Libya da evrak işleri çok önem veriliyor ama bir o kadarda yavaş maaleseff,her evrak tripoliye gidiyor o yüzden biraz uzun zaman alıyor.Ev kiralarına gelince burda biz (kızım ve ben)gelmeden önce eşim evi tutmuştu ben eşyalı ev istememiştim açıkcası yarı eşyalı ev tuttu ve biz eşyalarımızı kendimiz aldık.Burada eşyalı evler 500 _ 1000 dinar arası .Yabancıya evler biraz daha pahalı normalde kiralar bu kadar değil Libyalı ya...
Sanırım buradaki yaşam standartlarını antakya ile kıyaslamazsın,gerçi eşin anlatmıştır nasıl bir yer olduğunu Libya nın...Gelmeyi düşünüyorsan bizde elimizden geleni yaparız arkadaşım,ev konusunda sağa sola haber bırakırız,eşimin bir arkadaşı var emlakçı Libya lı ona sorabilirim anlayacağın...
Aklına takılan tüm konularda yardımcı olmak isterim angel,tekrardan geçmiş olsun....
En kısa zamanda eşine kavuşman dileğiyle ....

tüm arkadaşlar merhaba,

uzun bir zamandır yazamadım. pinaripekçi canım eviniz hayırlı uğurlu olsun. angel89 senin için ne diyeceğimi bilemiyorum gerçekten zor bir durum. eşim geliyor pazartesi izinli olarak, bizim durumumuzda netleşecek inşallah. Allah hepimizin gönlüne göre hakkımızda hayırlı olanı versin.

amin bitanem...

a.s.

Selam kızlaaaaaar opuyorumnanaktan
Pınaripekçi hayırlı olsun eviiiin tez zamnda sende libyalı olursun inşallah, angel sanada geçmiş olsun diyorum ve bundan sonrası içinde hakkında hayırlısı diyorum, zira son zamanlarda yaşadığım çok tatsız ve kötü olaylar sonunda beni sevindiricek bi şekilde son buldu rabbime çook şükür diyorum, malum her şerde bi hayır vardır derler öyle imiş gerçekteen... Bu kötü olaylar zincirinin sonucu olaraaaaak rabbim sonunda eşime kavuşmayı nasip etti bana kızlaaaaaarr opuyorumnanaktanzemuszemus
Şafak 8 diyorum çok şüküüüür, haftaya salı kısmetse tripolideyim artık bi evimiz var darısııı tüm bekleyenlerin, eşinden ayrı olan arkadaşlarımızın başına ....

eveettt gideceğimiz yer kesinleşti trablusgarp;
arkadaslar asıl ihtiyacım simdi var size,varmı orada yasayan nasıl biyerdir halkı nasıldır okullar nasıldır evler kiralar arabalar kısacası hersey nasıl biyerdir bana bunlarla ilgili bilgi verirseniz çok mutlu olucam kısa bi süre kaldı gitmemize 2 haftaya ordayız simdiden teşekkür ederim hoşçakalın...opuyorumnanaktan

tatlım teşekkürler ediorm..opuyorumnanaktan..güzel duana da canı gönülden amin..

tatlım hakkınızda hayırlısı olsun..geri sayfaları bolca okumanı tavsiye ederim libyana kardeşimiz sanki hepimizi orada gezdirmiş gibi tanıttı sağolsun sayfalarca..istersen bir göz at.. hayırlısını diliyorum tekrar...a.s.

Selam arkadaslar,

4 gündür libyadayim internet nihayet baglandi, pinaripekci yeni evin hayirli olsun canim.
angel89 aramiza hosgeldin canim.

arkadaslar geldigimden beri ev isleriyle ugrasiyorum, alisveris mobilya kivir zivir felan.
dört gün kosturmakla bitti, of ya ben geldim esim iki günlügüne türkiyeye gitti, daha eve bile alisamadim, üstelik cok sicak ya burasi, almanyada yasadigim icin alismak zor olacak havaya, türkiyeden gelen arkadaslarim icin daha kolay olur insallah.Henüz gezipte ortama dogru düzgün bakamadim ama burada yasam sartlari cok farkli, nasil desem türkiye burdan 100bin kez daha iyi bence.

Libyanacim tripoliye geldiginde insallah tanisabiliriz, yazilisi dogrumu bilmiyorum henüz ama biz siraj da kaliyoruz, oglumun ve benim burada arkadaslara ihtiyacimiz var.

Herkesi cok öpüyorum görüsmek üzere, Allaha emanet olun.

Esefem:1hug:
Çok sevindim gülüm,hadi hayırlı olsun..
Umarım herşey gönlünce olur,kısa zamanda yeni arkadaşlarla da tanışır,şehri beraberce,tatlı tatlı keşdefersiniz inşallaholumunekankayizsmile

Nurecenu hoşgeldina.s.,hayırlısı olsun arkadaşım.
Pınarımızın dediği gibi geçmiş sayfalarda merak edebileceğim herşeyin cevabını vermeye çalıştık Tripoli ile ilgili..
Yine soracakların,olursa seve seve cevaplarım..
Yardımcı olabileceğim bir husus olursa,lütfen söyleyin..

Umutbay,eline sağlık :) Canım yorulmuşsundur şimdi..
Dinlen etrafı gez tadını çıkar biraz..
Sen tek mi kalıyorsun evde orayı tam anlayamadım eşin Türkiye'de?

Biz de haber bekliyoruz,Allah nasip ederse haftaya ordayız..

Arkadaşlarımı da ziyaret edeceğim,Yeşil Meydan'da buluşuruz cümleten olmaa mı:dance:

aslında üzgünüm galiba ( daha oralara gelmeden ayrılık zor gelio... ailemizden çevremizden arkadaşlarımızdan ayrılmak, zor işde anlatamıyorum... ne yapcaz orda nasıl düzene gircez kim yardım edecek bize kim yol gösterecek nasıl olcak allahım yardım et bize

Saol Libyanacıııım : ))) valla görüşelim toplaşalım tanışalım nede güsel oluur pekde güzeel olur : ))
Bizim evimiz gergaresh de imiş bildiğim kadarıyla güzel bir yer, bbakalım hayırlısı işte ...
Her türlü davete açığım yeşil meydanı olsuun suk talat ı olsuuun :))) ben henüz evimiz durumunu bilemediğim için davet sözü veremiyorum ama bi yerleşiyim oda olur inşallah : ))

Libyanacim tabiki yanliz kalmiyorum, esimle beraber.

esefem seninlede tanismayi isterim canim.

Buradan Annelerede sesleniyorum benim oglum 20 aylik ve acil arkadasa ihtiyaci var

arkadaşlar merhaba
eşim bi kaç güne kadar orda olacak eger anlaşırlarsa artık bizde ordayız. şimdi bi kaç sorum olcak eğer yardımcı olursanız sevinirim. ev kiraları hakkında sayenızde az cok bılgı edindim ama orda 3-4 kişilik bi ailenin mutfak masrafı aşagı yukarı ne kadara gelir türkiye gibimi?? bide okul için ücret alınıyomu yoksa burdaki devlet okulları gibimi? egitimi hakkında bilgisi olan varmı benim kızım anaokuluna gidecek bu yıl oda orda mevcutmudur?

Uploaded with ImageShack.us

:asigim:
Regaib kandilimiz hayırlara vesile olsun fıstıklar..
Rabbimiz cc yüreğimizde her ne hayırlı dua varsa kabul buyursun...

Bu geceyi en güzel şekilde ihya etmek ümidi ile..

Esefem:)
Girgarish çok güzel,şehir merkezine epey uzak ama yerleşim olarak nezih ve şık bir bölge..
Biz Türk Okulunun yanında oturuyorduk,alışveriş için genelde Girgarish ta idik,Cook Door ve Cafe Eyvan'ı tavsiye ederim ..
Şehrin en iyi markaları,elit mağazaları hep orada..
Hatta harika bir kuaför var,randevu ile gidiliyor,geldiğimde gitmeyi düşünüyorum inşallah,arkadaşlarla konuştuk..Çok güzel olacak inşallah diye heyecanlanıyoruz,görüşeceğiz ya :) Allah nasip ederse tabi..

Umutkusum,canım ya ben de şaşırdım,hani eşim direkt ıstanbula gitmek zorunda kaldı gibi bir cümle okudum sanki,o yüzden :)
Korktum..
Ama yanlış anladığımın da farkındaydım.Karışık bir cümle oldu değil mi :)

20 aylık meleğini yirim ben..
Benim kızım da 37. ayına girdi..ınanılmaz hareketli,ortalığın tozunu attırıyor maş.
tam kapris naz dönemi..
:) öyle şeker oluyorlar ki her halleriyle.
Allah bağışlasın inş. cümlemizin evladını..

Eğer istersen sizi yeni arkadaşlarla tanıştırırım,hemiiide bebekli :)
Uyarsanız,beraber takılırsınız..
Beyler işte iken , biz hep beraber buluşup şehrin altını üstüne getiriyorduk..
Çok kalabalık zor oluyor aslında bir-iki tane sağlam arkadaş en güzeli..

Nurecenur..
Okullar var tabi..Lakin anaokulu genelde özel okullarda var..
Alman-ısveç-Fransız kolejleri var,ilk hatırladıklarım..
Aylık 6-7 bin dolardan başlıyor en uygunu..
:)

Türk okulunda 6 yaş eğitimi var diye biliyorum,devlet okulu olduğu için ücretsiz olmalı,minik - eski bir okul ama çok sıcak,çok içten..
Hem velilerle görüşür kaynaşırsınız..
Sık sık programlar düzenleniyor,kermesler yapılıyor..

Aylık masraf konusuna gelince..
Sebze-meyve-market- kısacası gıda - ulaşım -giyim fiyatları
Türkiye'den aşağı değil..

Ben kendimizden örnek vereyim,-3 kişiyiz,pastaya-böreğe çok düşkün olduğum ,farklı şeyler denemeyi sevdiğim için en çok gıdaya harcıyorum..
Ivır zıvır,süs eşyaları,elbise-oyuncak v.b ,restoran,geziler
derken hepsi 3 bin dinarı buluyordu Tripoli'de..
Lakin biraz dikkat edilirse bence 3 kişilik bir aile, 2 bin dinarla geçinebiliyor..

Son düzenleme:
Umutkuşum bend eçok isteirm tabi, çok şanslıyız aslında bizler. İletişim çağı daha tripoliye gitmeden arkadaşlar edinmeye başladım ne güzeeel :)))

"Libyana=Tripoli Guide" kaydirigubbakcemile5 Allah razı olsun yaa süper bilgiler bunlar canım beniiim sevgili Libyana : )) bişi sorucam kuaförle ilgili, orda sistem nasıl bilmiyorum ben tesettürlü bir hatunum acep bahsettiğin o güzel kuaför bayanlara özel mi?? gerçi libyayla ilgili duyduğumuz şeyleri göz önüne alırsak orda pek erkek kuaför olması mümkün diilmiş gibi geliyo :)) ben gelmeden saçlarımı kestiricektim eğer öyle güzel bir kuaföre yakınsam gerek yoook kaydirigubbakcemile2

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…