Libya Paylasim Alani(Tanisma)

Selam arkadaslar hepinizin Kandili mübarek olsun,

Libyanacim sagol canim tabiki baskalariylada tanismak isterim, benim istedigimde zaten anlasabilecegim yani kafadengi bir iki arkadas.

esefem, bende tesettürlü bir hatunum ama simdilik kuaföre gitme geregi duymadigim icin arastirmadim.
Bugün esimle ve oglusumla souk talat´a gittik, güzeldi ama cocuklar eglene bilmesi icin en az 2,5 -3 yasinda olmasi gerek. Benim minigim fazla eglenemedi bugün, ama tabiki baska cocuklari görmek bile ona yetmistir bence.Geldiginizde bulusmak icin terminlesiriz öpüyorum sizi görüsmek üzere.

Selam kizlar,

esefem nasilsin canim, geldinmi Libyaya? Belkide suan internetin yoktur. Ilk firsatta yazarsin canim, eger burdaysan temizlik felan cooook kolay gelsin.

Libyanacim merhaba umarim sende iyisindir, senin is ne oldu bu haftami gelecektin yoksa benmi yanlis anladim? Benim kücük prens´ de maalesef su cicegi cikariyor, iki gündür cok rahatsiz. Hani demistim ya cocuk eglence yerine gittik diye, kesin orda bulasdi minigime,ama napalim cocuklar muhakkak bu hastaliklari gecirecekler, tabi annesi olarak kiyamiyor insan. Neyse canlarim yine cok konustum :)

ACIL YARDIM

Bayanlar, umarim hepiniz iyisinizdir ve her sey yolundadir. Cok acil yardiminiza ihtiyacim var. Hamilelik testi yaptirmak istiyorum acilen, ama ben geldim geleli daha hic hastaneye veya klinege gitmedim. Tripoli'de yasiyorum, bizim sirketin tam karsisindada ozel bir klinik var. Oraya gitsem, yaparlar mi? Yani tabi ki yaparlarda ne tur belgeler goturmeliyim? Bilgisi olanlar lutfennn, catlayacagim meraktan :))

ACIL YARDIM

Bayanlar, umarim hepiniz iyisinizdir ve her sey yolundadir. Cok acil yardiminiza ihtiyacim var. Hamilelik testi yaptirmak istiyorum acilen, ama ben geldim geleli daha hic hastaneye veya klinege gitmedim. Tripoli'de yasiyorum, bizim sirketin tam karsisindada ozel bir klinik var. Oraya gitsem, yaparlar mi? Yani tabi ki yaparlarda ne tur belgeler goturmeliyim? Bilgisi olanlar lutfennn, catlayacagim meraktan :))

merhaba cinbiberi,

burada saglik sigortan varsa baska birseye ihtiyacin yok ayni diger ülkelerdeki gibi canim, tabiki ödeme yapiyorsun ne deniliyor makbusmu yoksa fismi iste onu istersin sigortan masraflari karsilar.

Tabi hamilelikle ilgili seyleri karsiliyorsalar. Bizim sigortamiz meselam her konuda güzel ama hamilelikle ilgili dogum falan üstlenmiyorlar.

Kusura bakma canim türkcem o kadar iyi degil, bazi kelimeler birtürlü aklima gelmiyor.

Eger henüz cocugun yoksa, sunu söyleye bilirim annelik harika birsey.

tüm libyada yaşayan arkadaşlara iyi günler diliyorum. benim eşim zliten şehrinde bir iş teklifi aldı ben gidemeyeceğim ama orayla ilgili bilgisi olan varmı? birde havalar çok mu sıcak orda. biz antalyadayız şu an bazen burda bile sıcağa dayanılmıyor sizler orda ne yapıyorsunuz anlatırsanız sevinirim.

:1hug:
S.a kuzum..Mesajlarınızı yeni gördüm..
Amin,ecmain Allah hepimizden razı olsun:Saruboceq: ..
Kuaförler genelde bayanlara özel..Lakin erkek kuaförler de var tabi..
Sen yine işini sağlama al bacım,burda arapçayı söküp de derdini,istediğin modeli anlatman epey sürer..Tecrübeyle sabittir..kaydirigubbakcemile3
Nerdesin şimdi arkadaşım? Gelişmelerden haber edersin inşaAllah..
Kolay gelsin....

Merhaba Umutkusum..Çok şükür bir yaramazlık yok,iyiyiz siz nasılsınız arkadaşım?kaydirigubbakcemile5
Ouy prensine geçmiş olsun,en kolay şekilde atlatırsınız inşaAllah..
Tam hasta olma dönemleri,hele biraz büyüsün ayaklansın (hani şu klasik sözler:)
hakikaten onları tutabilene aşk olsun , o zaman.. 'Ben Özgüürüm kıvamında,takılıyorlar..Durmadan hopluyor,zıplıyor,terliyorlar..Öyle minikler ki yapma tatlım etme tatlım ,ne dersen de nafile..
Anlamadan o hallaeri ile,rüzgar çarpıyor,soğuk alıyorlar v.b hemen hasta oluyorlar..Böyle böyle hem onlar hem biz,birlikte büyüyoruz aslında..Rabbim cc büyük sıkıntılardan korusun tek..

Bize şirketle bu hafta için program yapmıştık lakin aynı şekilde ,Miya da ardarda hastalandı..Ateşi çıkıyor,hemen bademcikleri şişiyor çok hassas yavrum:teselli: Havalar da inanılmaz sıcak olunca,seyahat fikri biraz gözümü korkuttu açıkçası..Hiç yerimizden oynamasak , şimdilik daha iyi..Sağlık herşeyden önemli..Lakin eşim,toplantı için pazar günü ,Tripoli'de olmalı..Bir gece kalma durumu var,duruma göre karar vereceğiz inşaAllah..

Tripoli'den kadayıf , baktat yufka , bir de kızıma mayo gerek.. :) Şehrin altını üstüne getirdiğimiz halde mayo bulamadık burada,minik hanım büyüdü,artık küçük geliyor mayocuğukaydirigubbakcemile3

Mağazalara bebek mayosu diye soruyoruz,dumur olmuş halde yüzümüze bakıyorlar.Libyalı bıdıklar yüzerken direkt atlet-olayına girdikleri için çok sevimliler ama..

Bir de fotoğraf makinesi için lens ! umarım bulurum yoksa Türkiye' tatilini beklemem gerekecek..

Umutkuşum,sen konuş gülüm bol bol ,biz keyifle dinleriz..olumunekankayizsmile

Merhaba cinbiberi..Hayırlı olsun diyelim önce..:kedi:

Brothers Clinic'e gidebilirsin..Şirketinize danışın onlar gerekli bilgi-belgelerle sizi yönlendireceklerdir..
Kolay gelsin..

Tugce hoşgeldiniz,arkadaşım..
Zliten şehrini anımsıyorum,hiç yabancı gelmedi..Eşim biliyordur mutlaka,hatta yanlış hatırlamıyorsam fotoğraf arşivimizde şehrin resimleri olmalı daha doğrusu şantiyelerin:)
Hakkınızda hayırlısı olsun..
Libya sıcak memleket,nem oranına göre kavurma oranı değişiyor
50-55 dereceleri buluyor..
Fakat burada yaşam akşam 5 ten sonra başlıyor zaten..Evlerde de genelde klima var..
Sıkıntı olmaz inşallah..
Biz Libyalıalr gibi hafta sonları -cuma günleri :) deniz kenarına kaçıyoruz,aşırı kalabalık oluyor ama en iyi ilacı bu..

Sevgilerimle..

sevgili libyana verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. 50-55 derece çok sıcak yaaa ben ve çocuklar dayanamazmışız demekki:) eşime söyledim o pek umursamıyor gibi ama bakalım nasıl alışacak. sizede kolaylıklar diliyorum..

libyana gecmis olsun umarim simdi daha iyidir kizin.
cok haklisin kücükler hic durmuyor, oglum boyuna bakmadan evin altini üstüne getiriyor.
su sira Buzdolabina takti kafayi, hani kücük kutularda normal yogurt varya iste onlari acmaya bayiliyo, ve yumurta felan ne varsa cikariyor. anlican bisey düsünmem gerek dolab icin.

valla neden bilmiyorum ama burda günler cok cabuk geciyor.

merhaba tugce32: libyananin söyledigi gibi havalar cok sicak, ben aksam altidan sonra cikiyorum disariya, su sira 45- 47 derece felan ama temmuza girdik ve havalar hizla dahada isinabilir.
Ben mutfak a bile klima taktirdim yemekleri yaparken bende pisiyorum yoksa :):)

Tuğçe,müsterih olun gülüm..Yaşanmayacak bir yer değil,aksine keyifli bir ülke bence..
Tabi bu yaşayacağınız şehre de bağlı.Şimdilik en gelişmiş,en eğlenceli ve renkli yeri:Şehr-i Tripoli..
Sonrasında Bingazi bölgesi..
Gündüzleri pek dışarı çıkmayacağınızdan,çıksanız da deniz kenarlarına,sahile,serin ve kapalı alışveriş merkezlerine gideceğiniz için sıkıntı olmuyor..
Hayırlısı olsun inşallah,görüşmek üzere..

Umutkuşum..
Onlar minik,ufacık tefecik amma velakin maşaAllah enerjileri hat safhada..
Yoğurtları açar,çekmeceleri,dolapları boşaltır,su veya benzeri sıvı dolu bardaklara parmak hatta el daldırıp,cluppp clupp oynamaya bayılır,ne bulsa ağzına sokar,tadına bakar:)
Daha neler neler..Evimizin altın topları onlar,bir o yanda bir bu yanda,duramazlar..
Rabbim sağlık sıhhat versin inşallah..
Evde oyun hamuru yapıp,beraberce oynayabilirsiniz (hazırlar genelde sağlıksız,made in china kıvamında..) Miya,o dönemlerde bundan çok hoşlanıyordu..
Bir de minik bir havuz alırsın,avlunuz veya terasınız varsa,suya sokarsın minik civcivii..Evde bile olur..
Komşularınız var mı,tanıştınız mı?

Bu arada Libya'da zaman hakikaten çok hızlı geçiyor..Yahut artık anne olduğumuz için , bize öyle geliyor..

tekrar merhaba,
libyanacim benim ilk cocugum ama 12 tane yegenim var, gercektende öyleler cok hareketliler ama bi okadarda tatlilar, Allah herkese hayirli evlatlar nasip eylesin.
Evimizin büyük avlusu var, kücük bir havuz almayi bende düsünüyordum zaten, belki birde salincak kurariz.
Ben Yeni Siraj`da kaliyorum, birde eskisi var, hemen al siyahianin yanindayiz, sen bilirsindir güzel bir yer ama burda türk olarak galiba tek biz variz, evimizin önünde Market var ne orda nede sokakta türke rastlamadim. Ama Merkezde Türklere rastliyor insan, Hataylilar agirlikli gibi geldi bana, birde sanslilar cogu arapca biliyor, benim 9 sene birlikte calistigim hatayli bir arkadasim var birgün libyaya gelecegimi bilseydim ondan ögrenirdim arapcayi :))

Allah bağışlasın hepsini..:Saruboceq:
Amin,ecmain..

Yeni Siraj'ı biliyorum,merkeze epey uzak.Olsun,sen kafanı dinlersin,bebeğin var,sıkılcak vaktin yoktur , hiç sanmıyorum Biz tam ortada oturuyorduk,dört bir yanımız Türklerle çevrili idi,zaten Türk Okulu'nun önünden geçmemiz,yeni birileri ile tanışmamıza yetiyordu..Sabah- öğlen -akşam günün her saati,misafirimiz oluyordu ki çoğu zaman çat kapı
Orada , aynı apartmada oturduğum bir arkadaş vardı,Sivas'lı,geçen aradı,sağolsun,iki lafın belini kıralım,hasret giderelim babında..Burada Türk yok dedim Tripoli'deki kadar,arkadaşlarım hep Libyalı,Faslı,Malezyalı.. Aman ne istiyorsun daha,vallahi en güzeli,keşke ben de orda olsam demesin mikaydirigubbakcemile3 Daha önce de konuştuğumuz gibi,bir-iki arkadaş olsun sağlam olsun..Değil mi..
Hatay'lı görmedim hiç gülüm,ama vardır mutlaka,özellikle restoranlarda..
ıstanbul ve çevresi-Kayseri'li arkadaşlara rastladım daha çok..

Salıncak ve havuzsuz olmaz.. :) Hatta bir de Souk Talat'da,cafelerin,parkın olduğu yerde, sallanan filler (sevimli hayvancıklar) var,ona bayılır eminim.
Kızım hala unutmuyor,resimlere bakınca,hemen başlıyor: Anneeeciiim benim fiiyim needee,fiyimi istiyolum yüfeen yüfeen yüfenn! ühüü
Fil,salıncak,havuz,Caillou çadırları,geçe bahçesi oyuncakları..
Hepsi orada kaldı..
Haliyle burda da edindik,üstüne bir de kaydırak eklendi..Hadi hayırlısı..Akrobasi yapıyor üzerinde cimcime,yüreğimizi ağzımıza getiriyorakannehir..Allah'tan yüksek değil,etrafına yumuşak puflar koyuyorum..Öyle öyle zaman geçiyor..
:hulya:

Osmanlı Çarşısına gittiniz mi hiç? ınanılmaz kalabalık oluyor,genelde incik-boncuk satılıyor..
(Libya'nın inci kolyeleri,ünlüdür.Hediyeliklerin başını çeker..)
Ayrıca şalları,örtüleri de çok hoş bilhassa Dubai'den gelenler..

Velhasıl kelam,akşam oldu,ben gider..
Libyana' herkese gönülden selam eder..

Bir sonraki mesajda görüşmek duasıyla..

not:
(Beyda'dan Bingazi'ye Beyda'dan Bingazi'ye..Bayan Mucize..Nerelerdesiniz..Şeniz)

Son düzenleme:

Rabbim!
Canlıların hayatları Senin muhabbetinin parıltılarıdır.
Ebedi ihya eyle bizi.

Göğün ışıkları kuşların cıvıltıları Senin tarafından sevildiğimizin habercisidir.

Sevdiklerinden eyle bizi.

Ruhumuza tattırdığın şefkat ve muhabbetin en saf mutluluğumuzdur.

Vuslatını ebedi tesellimiz eyle.
En Sevgilinin(sav) bizim adımıza Sana yakarışı en büyük ümidimizdir,hatırına bizi de kulun kabul eyle...

Bu gecenini feyzi ve bereketini içimize çekmeyi,dualarda,yürek yüreğe buluşabilmey,ziyadesiyle istifade edebilmeyi nasip eyle..

Hayırlı kandiller Libyalı bacılarım :)

Selaaaaaam kızlaaaar, çok şükür artık internetim vaaar ve tripolideyimmm kaydirigubbakcemile2
Çok şükür evim beklentilerimin üzerinde güsel : ))) Bina komple şirkete ait dolayısıyle komşularım türk ve eşimin mesai arkadaşaları.. Rabbime şükürler olsun o yüsden hiç yabancılık ve zorluk çekmedim. Bakkalı, marketi, züccaciyesi olsun herşeyi öğretiler ilk gündenzemuszemus
Libyanacım dediğin gibi burda güzel cafeler ve mağazalar var, sanırım başka bi yerde olsak bu kadar rahat dışarı çıkıp gezemezdik, gidip bi yerlerde oturamazdık o yüzden semtimizde libya standartlarına göre oldukça iyi :)) Gerçi evim pek minik, masam felan yok henüz ama olsun temiz ya çoook şükürr :))
Öperim hepiniziiii opuyorumnanaktanbuyrunnnnnnnnn

Selam arkadaslar,

esefem hosgeldin, özledin kendini. Herseyin istedigin gibi olmasina cok sevindim.
bende birkacgün önce aldim mutfak a masa, alisveris isleri falan kolay gelsin canim.
buarada bulusup tanismaya ne dersin? cevap yazarsan cok sevinirim.
görüsmek üzere.

Hoşbulduuuum hihoyyyt
Tabi buluşalım hatta benim beraber geldiğim bi arkadaş daha var onunda 2 yaşında bi kızı var, yazık o da kızına arkadaş yok diye üzülüyo, gerçi burda bi bebeğimiz daha var ama o henüz 1 yaşında dolayısıyla bizim küçük hanımı kesmiyo
Libyana sen geliyo musun buralara? Burda olan başka arkadaşlarda varsa konuşalım herkes için uygun bi zaman ve yerde toplaşalım ...

Selam herkese,

libyanacim ben Tripolinin altini üstüne coktan getirdim, esim sagolsun beni her ikinci gün gezdirdi. Osmanli carsisinada gittim, heryere gitdim ama henüz birsey almadim, kendime iyi bir arkadas bulim ozaman alisverisi onunla birlikte yaparim, bilirsin biz bayanlar herzaman birseyler aliriz.

esefem isterseniz biz bir gün belirleyelim, bize katilmak isteyen herkes buyursun.
zaten fazlalasmamiz biraz zaman alir, bu hafta cumartesi gününe ne dersin? veya size uygun olan herhangi bir gün, yanliz ben iki hafta sonra almanyaya ucuyorum birkac islerimiz var. Gitmeden önce tanismayi cok isterim, tabi sende istersen eger.

Görüsmek üzere......zemuszemus

Selamlar
Umutkusum kusura bakma yaa öncelikle sitedeki sonrada benim blgisayarımda ki teknik problemlerden dolayı yazamadım, çarşamba uygunsa görüşelim ... özelden de msaj attım bakar mısın

hmm, umutkuşum özelden mesaj atamadığım gibi burada mail adreside veremiyorum henüz aman allahım ne kuralcılık bu böyle :)) anlaşılan sadece burdan haberleşicez :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…