Libya Paylasim Alani(Tanisma)

benghaziden herkese uzun bir aradan sonra yeniden merhaba..çoktandır iş yoğunluğundan fırsat bulup siteye giremedim..geleli 7 ay bitti ve bu süre zarfında bi sürü foto çektim..ama buraya nasıl yüklicem onu bilmiyorum.bana yardım ederseniz bende çektiğim fotoları burada sizlerle paylaşmak isterim ..şimdilik sağlıkla hoşça kalın..

alsam canımın içine koysam seni de..her dem yoldaşım olsan...

canözüm,kardeşim..allah razı olsun..bin şükür..varsın..:asigim:

selam arkadaşlar bende uzun zamandır giremiyorum nete nasılsınız iyimisiniz bu aralarda yoğunluk çok eşimde yolcu cuma günü libya derken umman oldu hayırlısı buymuş bakalım hakkımızda ama çok pahalı ve sıcak bir ülke olduğu için biz burdayız gitmeyi düşünmüyoruz işin zoru benim küçük oğlum baba geçen yıl tunustayken pskolojisi bayağı bozulmuştu ne yapacağız bakalım okulada başlıycak bu sene meşguliyetimiz çok hayırlısı bakalım ya sabır çekeceğiz anlaşılan herkese selamlar kendinize iyibakınnnn...:çok üzgünüm:

Merhabalar. Çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. Maalesef ben yazdıklarınızı Libya'dan döndükten sonra okudum. Ama otel konusunu bir şekilde hallettik. Keyifli bir geziydi, hiç yabancılık çekmedik orada.

Selam kizlar,

Umarim herkes iyidir, biz allaha sükür cok iyiyiz hala stuttgart dayim günler cok güzel geciyor. ayin 15. de istanbula ucacagiz 7, 8 gün de orada kalacagiz.
23. de tekrar tripolide olacagiz bakalim hayirlisi.

esefem, libyana, pinaripekci yani kisacasi hepinizi cooooook öpüyorum
görüsmek dilekleriyle......kaydirigubbakcemile3

Merhaba tüm arkadaşlara yeniden...

6 ay Bingazi de kaldıktan sonra şuan Tobruk ta yaşamaya başladık,Tobru ğa geçince anladım arkadaşlar Bingazi nin ne kadar gelişmiş bir şehir olduğunu Libya standartlarına göre tabi:)Tobruk küçük bir il ve neredeyse semtlerinde asfalt yol yok bile diyebilirim.Alıştımmı sorusuna evet diyorum yinede,allahtan türk komşum var sıkılmıyorum.Şirketin paylaşımlı villasında kalıyoruz,komşular ,temizlik,yemek vs.derken gün nasıl geçiyor bilmiyorum aslında,yani alışmışım...
Tobruk dada küçük bir çarşı, orta derecede hastane vs.herşey var ama sosyal yaşam sıfır denecek durumda... Bingazi ile kıyaslamak bile istemiyorum ama sonuçta eşim ve kızımla olduktan sonra heryer katlanılır geliyor...
Buarada şuan Tobruk ta olan varmı onu merak ettim...
Herkeze sevgiler...

çok şükür sağlıkla karşılamak nasip oldu bu güzel zamanı... kendisinden önce huzuru geldi bile evlerimize..sanki bir başka kokuyordu bu sabah,her sabah geçtiğim sokaklar..merhamet var baktığım çoğu gözde..rabbim daim etsin..

tatlı bir telaş..rabbime daha iyi kul olabilmek için..farz olanı layığıyla yerine getirebilmek için tatlı bir telaş..rabbim yerine getirebilenlerden eğlesin..

hem gönlümün hem evimin mutfağında bir heyecanlı çırpınış..en hayırlısına ibadetin nail olabilmek,ve en lezzetlisini iftarlıkların konuklarıma sunabilmek için...rabbim yüzümüzü kara çıkarmasın..ve bayram sabahına da aynı gönlü huzur ile çıkmayı nasip etsin inşallah hayırlısıyla...

herkese hayırlı ramazanlar..​

hakkınızda hayırlısı birtanem..rabbim yardımcınız olsun..kuzucuğumu korusun..

ben de çok öpüyorum birtanem..dün akşam 8 de geldik izmire..rüya bitti..gerçekten rüya gibiydi..hiç dönesim gelmedi..ama yinede bin şükür rabbime..bu da nasip olmayabilirdi..buna da bin şükür..
rabbim içine sindirsin senin de inşallah..hayırlısıyla git gel..
rabbime emanet..

hakkınızda hayırlısı olsun..bu yazdıklarının içinden bir cümleyi seçtim birtanem..eşim ve kızımla birlikte her yer katlanılır yazmışsın..rabbim nasip etsin bize de inşallah..20 gündür yanındaydım eşimin dün akşam geldik izmir e geri..ne zor geldi bir bilsen..
rabbim kimseyi ayırmasın..opuyorumnanaktan

öncelikle herkese merhabalar gerçekten libya ile ilgili her türlü deneyiminizi basınızdan geçenleri çok güzel bir şekilde paylaşmışsınız internette libya ile ilgili arastırma yaparken tesadüf eseri sizin yazılarınızı okudum ve basınızdan gecenleri çok samimi bir dille anlatmıssınız özellikle (libyana,yasemin ve pınar ipekçi) bütün yazılarınızı okudum ve gitmesem de en azından libya ile ilgili kafamda bir takım fikirler gelişti benim de nişanlım bingazi'de ve evlendikten sonra libya'da yasayacagız bir süre çok saolun yazdıklarınız için hihoyyyta.s.

Herkese merhabalar,hayırlıi,tatlı,huzur dolu ramazanlar!
Sassygirl aramıza hoşgeldin,hayırlı olsun diyelim
Bingazide Türk nufüsu artıyor:)

hosbulduk libyana kaydirigubbakcemile2 herkese hayırlı ramazanlar

libya paylaşım topiğine hoşgeldin birtanem..faydalı olabildiysek ne mutlu..hakkınızda hayırlısını diliyorum..okumuşsundur sanırım geçtiğimiz günlerde tripolideydim..nasip olursa ilk fırsatta blogumda izlenimlerimi ve fotoğraflarımı paylaşmayı düşünüyorum..inşallah fikir verebilmiş oluruz..bana kalırsa cennet gibi bir yerdi hiç dönesim gelmedi..çünkü ailem bir bütün olarak oradaydı..iliklerimize kadar hissettik bu güzel duyguyu..kızım hiç olmadığı kadar mutluydu..ancak dönmek zorundaydık...döndük...rabbim yeniden kavuşmayı nasip eder inşallah hayırlısıyla..size de herkese de hayırlı vuslatlar dilerim..​

iyi günler hayırlı ramazanlar öncelikle herkese. sormak istediğim bir soru var sizlere. nişanlım nasip olursa libyaya çalışmaya gelecek elektrik ustası olarak.. duyduklarımıza göre bazı firmalar maaşları çok geç veriyorlarmış. firma adı vermek ne kadar doğru bilemiyorum ancak internetten arastırmaya calıştım bir türlü bulamadım.. Orhan Naslı İnşaat hakkında bilgisi olan var mı. Maaşların ödenmesi falan nasıl oluyor. Bu konuda bilgisi olan varsa lütfen bi yardım etsin.. şimdiden çok teşekkürler.

Hazel merhabalar hoşgeldiniz gülüm.Sizlere de hayırlı ramazanlar olsun.
Yurt dışındaki çoğu şirketin maaş politikası hemen hemen aynı,ismi sayılı ve köklü firmalar dışında maaşlar geç yatar,aylarca içerde kaldığı olur.
Bahsettiğiniz firmayı eşime soracağım,size dönerim inşaAllah,daha önce burda duymadım.
Facebook hesabınız varsa,'Libya'da Yaşayan Türkler' gurubuna katılıp,bu hususlarda istişare edip,bilgi alabilirsiniz.
Ayrıca birkaç blog adresi verebilirim,yardımcı olacağını umuyorum.
Hakkınızda en hayırlısı,en güzeli olsun biiznillah. :)
Muhabbetle

Son düzenleme:
selam kizlar bende 1 aydan beri bingazideyim esim sembol anayurt Jv firmasinin muhasebe sefi.garyounis universitesi insaatlari devam ediyor nasipse 4 sene burdayiz suanda garyouniste sitelerde kalioruz.ama kasim sonu aile kamplarina gecicez.bingazideki Turk arkadaslarimiz ile gorusmek isterim.ayrica 2.5 aylik bir oglumda var :)iyi ki var cunku onsuz zaman gecmiyor burda...gorusmek uzere hanimlar...

benim bildigim kadarıyla canım taşeron firmalar maaşları biraz daha geç yatırıyor ama arap firmaları tam vaktinde yatırıyor eger imkanı varsa arap şirketi üzerinden gitsin hem de daha çok sahip çıkıyor elemanına

merhabalar, hayırlı ramazanlar,

sassygirl hosgeldın.. ben de bingazi'deyim. daha once yazılanları okuduysan epey anlatmaya calısmıstım.
bır ara herkes trıpolıye gıdıyordu. nıhayet bıngazı nufusu da artmaya basladı :) dilerim herşey güzel olur

hazel, o şirketle ilgili bilgim yok ama burda genelde maaşlar geç yatar
düzenli yatar ama bir iki ay geriden takip eder. tabii gene de firmanın büyüklüğüne ve politikalarına göre değişir.

yakut, allah bağışlasın bebeğini. haklısın,can yoldaşı oluyorlar değil mi?
ihtiyaç duyarsan daha önce birşeyler yazmıştım bingazi ile ilgili ama artık eskisi gibi değil
aileler çok olduğu için muhakkak sizin de çevrenizde vardır tecrübeli, yardımcı olup şehri tanıtacak aileler. garyounis tarafı güzel. plaj varmış bi de oralarda. hiç gittiniz mi?

libyanacımmmmm, ben de özledim çok hem de
her şey yolunda canım, nolsun hayat telaşı işte, su gibi akıp geçiyor zaman..
bingazideyiz evet enaz bir kaç sene daha sonrası allah kerim :)
kocaman sevgilerimle canım..

Son düzenleme:

tskler canımmm ama ben su an türkiye'deyim henüz bingazi'de degilim nişanlım 2 senedir iş için sürekli libya türkiye arasında mekik dokuyordu bir sürede devamlı bingazide kalması gerekiyor daha önce tripolideydi tripoliyi biliyorum ama bingazi konusunda işin açıkcası süphelerim vardı ama yazdıklarınızı okuyunca içim biraz rahatladı çok saolun biz allah kısmet ederse mart ayında evlenip bingazi'ye gelebilecegim ben gelmeden öncede nişanlım ev ayarlıyacak su anda kafamdaki en büyük düşünce bingazideki evler :)

can yoldasi oluyor oglum sagolsun bana.garyouniste bulunan garyounis village diye bir yer var cok hos oluyor aksamlari plajida guzel insanlar dolup tasiyor ama maalesef denize bikini veya mayo ile girilmiyor yani tripoli gibi daha gelismis degil simdilik ilerde belki olabilir.ama ramazan dolayisiyla burda hayat ece 11 den sonra basliyor.eger musait bir zamanda calismiyor isen gorusmek isterim.simdilik kolay gelsin diyorum...

öncelikle merhabalar umarım hepiniz iyisinizdir ben bir sey sormak istiyorum telefon görüsmelerinizi nasıl yapıyorsunuz?zaten bir çok operatöre libya dahil degil bir tek avea tek dünya cazip geldi faturalısı ama ona da güvenemiyorum çünkü çok konusuyorum ben daha önce bahsetmiştiniz bu konudan ama yinede sormak istedim bir öneriniz varmı diye tskler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…