Libya Paylasim Alani(Tanisma)

canım ben de eşimle görüşürken avea kullanıyorum..
araştırdım epeyce en uygunu o..
internetten skype ya da kontör kartı net2phone ile de görüşmeniz mümkün..
hayırlısıyla kavuşsun inşallah siz de,ben de herkeslerde:)..​

amin inşallahh ben martta görücem biz telefonla çok konusurduk tek zorlandıgım konu telefon konusmayı çok seviorum galiba ondan tskler ...

merhabalar yeniden,
ben de o civarda karya siyahiye diye bir yer biliyorum, içinde çay bahçesi çocuk parkı ve olan belki aynı yerden bahsediyoruzdur
malesef aynı dertten muzdaribim ben de :) mayo bıkını bı tarafa denıze gıttıgımızde kot pantolon, tişort ve esarpla girenleri gorunce sok olmustm :)
dilerim yakın zamanda mevcut hareketliliğe paralel olarak değişir bingazi de..
aksamları gercekten muthıs, ramazanda marketler 10 da acılıyor sankı herkes aksam olunca sokaklara dokuluyor. cafelerde bile servıs 11 de başlıyor. seviyorum ama bu canlılığı.
ben çalışıyorum ama gene de musaıt bı vakıtte gorusebılırız. sevgiyle..

cook tesekkür ederimmm çok saol :)

çok teşekkür ederim yardımcı olmaya çalıştığınız için. inşallah hepimiz için en hayırlısı, een güzeli olur.....

arkadaşlar bende libyaya iş için geleceğim ama orada yalnız olacağım için bıraz sıkıntı duyuyorum,mıracle sen beni biraz bilgilendirirmisin? ben tek başıma geleceğim trablusgarp iş oradaymış nasıl bir yer?

herkese merhabalar...
arkadaşlar 15-20 gün sonra trablusta olacağız eşim türk okuluna öğretmen olarak geliyor.. türk okulunun yakınlarında kiralar ne kadar bilenler yardımcı olabilirmi lütfen.. birde burdan gelirken ev kirası,eşya,ve 3 ay erzak parası yuvarlak hesap ne kadar getirmeliyiz? ilgilenen olursa sevinirim...
hoşçakaLIN

Trbls merhaba,hoşgeldiniz.
Öncelikle şimdiden hayırlı olsun diyelim.Geçen sene Türk Okulu'nun hemen yanında oturuyorduk.Şuan o evde yine eşiniz gibi Türk Okulu'nda öğretmen olan bir bey ailesi ile birlikte yaşıyor.Evi onlara teslim edip buraya gelidk.Görüşüyoruz mütemadiyen,ki sanırım siz de tanışırsınız gittiğinizde,inşallah..
Kiralar genelde 1000 dinar civarı , fakat eşyasız ev tutarsanız 600-700'e de bulabilirsiniz.Gitmeden ayarlayabilme imkanınız varsa daha kolay olur..
Ev kiraları zaten 6 aylık veya 1 yıllık peşin alınıyor.Eşya düşündüğünüze göre eşyasız ev bakacaksınız sanırım,tabi bunların hepsi göreceli,neleri alacağınıza ve kalitesine bağlı 2 bin , 2 bin 500 gibi bi rakama hemen tüm eşyalarınızı temin edebilirsiniz.Suk-el Juma , Sug'ul Saka bölgelerine bakmanızı öneririm,mobilyalar için. (Çok kaliteli değiller fakat işinizi görürler)
Erzak olayına gelince,ailenizdeki kişi sayısı ve tüketim durumunuza da bağlı bu.Ayda 1500 dinar diyebiliriz ona da.-ortalama-
Bu detayları baz alarak,bütçenizi ayarlayabilirsiniz..
Umarım herşey yolunda gider,mutlu bir yaşam sizi bekler..Kolaylıklar dilerim
Selamlar

Merhaba arkadaşlar, öncelikle hepinizin Ramazanı mübarek olsun. Bir çoğunuz gibi bende eşimin işi dolayısıyla 10 gün önce Bingaziye geldim. İşin durumuna göre süre değişsede en az 1 yıl burada yaşayacağız.İlk geldiğim günü şaşkınlığı üzerimden atsamda , henüz buralara alışabilmiş değilim. Gerçi daha çok erken ama inşallah zamanla herşey daha güzel ve kolay olur.

Hoşgeldin arkadasım benim de nişanlım bingazide ben de onun bana gönderdigi resimlere bakıyorum resimlerden Dubai caddesinin resimlerini gördüm Tibesti Hotel'in resimlerini gördüm Türkiye ile kıyaslandıgında evet çok geride ama nerde ekmek yiyorsan orda yasıyorsun ben de 6 ay sonra gidicem nişanlım ben gitmeden ev ayarlamaya calısıyor yani evililigimin ilk günlerinde libyada olacagım ama en azından yalnız olmadıgımı bilmek de çok güzel bir duygu sizinle dertleşmek umarım alısırsın canım en azından sevdigin insanın yanındasın öyle düşün

teşekkürler libyana verdiğin bilgiler ve güzel dileklerin için
öncelikle eşyalı ev olsun istiyoruz bulabilirsek tabiki...orayla ilgili hiç bir şey bilmiyoruz ama tek istediğim eşimin işyerine yakın bir yerlerde ev kiralamak en azından tripoliye alışana kadar:)
selamlar..

öncelikle herkese iyi bayramlar bugun bayramın son günü ama olsun yine de:))

arkadaslar ben sizlere bir kaç soru sormak istiyorum libya'da devlet işleri çok yavas ilerliyor biliyorum bunları daha öncede yazmıssınız nişanlım az önce bana ayrı eve çıkmak için oturum izni almak gerekiyor dedi bu doğru mu?ayrı eve çıkmak için oturum izni gerekiyor mu?

Bingazi'deki evlerin durumu nasıl ?Eşyalı ev tutsak evler bakımlı mı eşyaları nasıl?

Bi de ben size bi şey sormak istiyorum nişanlımı çok özledim o 6 aydan önce Libya'dan çıkamıyor ben onu ziyaret etmek istesem turist vizesinden faydalabiliyormuyum?Basvuru için neler yapmam gerekiyor?

Hani hava yolu şirketini tavsiye edersiniz?Tskür ederim şimdiden hepinize:)

Kimse ugramıyor buraya artık galiba Jaloo hakknıda bilgisi olanlar bana yardımcı oluursa çoook sevinirim çünkü nişanlım bu seferde Bingaziden Jaloo'ya geçti :)))

Herkese merhabalar
Kurban bayramından sonra bende 2,5 yaşındaki kızımla birlikte assa ya taşınacağım eşimin yanına.
Assa da yaşan var mı aranız da
Eşim sıkıla bileceğimi çok iyi düşünmem gerektiğini söyledi.
Ben kızımın babasıyla büyümesinin onun için daha iyi olduğunu ve kadının yeri eşinin yanı felsefesine inanarak bu kararı aldım.
Hayırlısı olur umarım.ohaoldumsmile:sm_cool:

Merhabalar
Yeni arkadaşlar hoşgeldiniz:)
Hakkınızda en hayırlısı,en güzeli olsun.Ben Tripoli'deyim şuanda,ay sonuna kadar kalacağız gibi görünüyor..Buradaki arkadaşlarımız artık hiç uğramıyor topiğe,en son buluşmuşlardı yanlış hatırlamıyor isem :)
Herkesin bayramı şeker tadında geçmiştir umarım..
Bir de son dakika haberim var:

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, yaptığı açıklamada, Libya'nın Akdeniz çanağında 400 yıllık ortak tarihin, ortak geçmişin olduğu ve bugün ekonomik alanda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edebilme imkanı buldukları, Türkiye için son derece önemli bir stratejik ortak olduğunu söyledi.

Libya'nın bugüne kadar kendisi dahil binlerce Türk işçisine, mühendisine ev sahipliği yaptığını dile getiren Ilıcak, ''Bizlerle ekmeğini, suyunu paylaşmış Libyalı dostlarımızın 41. El Fetih Ulusal Kutlamaları çerçevesinde ülkemizin zengin tarihini ve farklı kültürünü en güzel şekilde temsil edeceğini düşündüğümüz Anadolu Ateşi ve Müzik Grubunu Libya'ya götürmeye karar verdik'' diye konuştu.

Ilıcak, ''Anadolu Ateşi, Libya'da zengin kültürümüzü ve tarihimizi tanıtacak. Yıllardır sadece yaptığımız işlerle temsil edildiğimiz Libya'da, bu kez, tarihimizin, kültürümüzün zenginliğini yansıtacak bir dans ve müzik gösterisiyle temsil edileceğiz'' dedi.

Musta Erdoğan'ın grubu Anadolu Ateşi'nin Libya Sabratha Antik Tiyatrosu'nda yapacağı gösteride, Türkiye'nin eşsiz ve zengin kültürünü, etkileyici müzik, ışık ve özel görsel efektlerin kombinasyonuyla sergileyeceği belirtildi.

Rönesans Holding, Türkiye'de ve dünya çapında büyük bir projelendirme, üretim gücü ve istihdam kapasitesine sahip bulunuyor.

Rönesans İnşaat, bugün Libya'da Libya Devletine ait LIDCO şirketi ile kurulan ortaklığın ardından yaklaşık tutarı 2 milyar doları bulan kontratlar ve 4 bin kişilik kadrosu ile ülkenin 8 ayrı şehrinde çalışıyor.

Haber 7

-

Şirketimizin düzenlediği gösteriye 4 davetiyem var,1 tanesi fazla yani,gelmek isteyen arkadaşlarımız olursa verebilirim.
Yanlız bir saat içinde haberleşmemiz gerekiyor..

Sevgi ve muhabbet ile

Ben Libya'da olmasam bile burda en azından sizin yazışmalarınızı okuyordum ve çok hoş oluyordu ama geçmiş yazışmalarınızda burayı chat yerine benzetmişler o yüzden özel msj kullanıyorlar arkadaslar sanırım öyle bir mesaj okumuştum ben de yine de yazdım Libyana belki cevaplar diye senin cevaplamanı bekliyordum Libyana Jadoo ya da Jaloo hakkında bilgin var mı?Nişanlım şimdi de oraya geçti internete yazıyorum ama inan hiç bir bilgi çıkmıyor

Merhaba gülüm..Gözümden kaçan sualler olabilir affola,lakin aklınıza ne gelirse hiç çekinmeden sorabildiğiniz kadar sorun ben ve eminim konu hakkında bilgisi olan diğer arkadaşlarım,seve seve cevaplarız..
Özel mesaj kullanmanıza gerek yok arkadaşlar,tabi ki konuşacağız,tanışacağız,bu topiğin amacı bu..Başlık ne: Libya Paylaşım Alanı.yerimseniben
Bu konuda ihtiyatınız olmasın lütfen.Ben mütemadiyen bakıyorum,daimiyim diyebilirim.Önceden arkadaşlarımız sürekli yazıyordu evet,şimdi zaten bir kısmı Türkiye'de,sizler de yazın,cici cici muhabbetlere devam edelim,görüşelim,tereddütlerimizi giderelim,destek olalım..
Jalu'ya gelince,eşim orası için Meammer Arabi'den bir teklif almıştı,epey araştırdık fakat bu proje çıktı,hayırlısı diyelim.
Yanlız Tripoli'yi baz alırsak çok çok uzak bir şehir.Çöl diyebiliriz,aile olarak gitmek cesaret istiyor,nişanlın o projeden sonra inşallah Tripoli ya da Bingazi merkezde devam eder,yine de herşeyin en hayırlısını diliyorum :)
Kocaman sevgi ve selamlarımla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…