- 12 Ağustos 2010
- 2.379
- 2.164
- 333
Merhaba gülüm..Gözümden kaçan sualler olabilir affola,lakin aklınıza ne gelirse hiç çekinmeden sorabildiğiniz kadar sorun ben ve eminim konu hakkında bilgisi olan diğer arkadaşlarım,seve seve cevaplarız..
Özel mesaj kullanmanıza gerek yok arkadaşlar,tabi ki konuşacağız,tanışacağız,bu topiğin amacı bu..Başlık ne: Libya Paylaşım Alanı.yerimseniben
Bu konuda ihtiyatınız olmasın lütfen.Ben mütemadiyen bakıyorum,daimiyim diyebilirim.Önceden arkadaşlarımız sürekli yazıyordu evet,şimdi zaten bir kısmı Türkiye'de,sizler de yazın,cici cici muhabbetlere devam edelim,görüşelim,tereddütlerimizi giderelim,destek olalım..
Jalu'ya gelince,eşim orası için Meammer Arabi'den bir teklif almıştı,epey araştırdık fakat bu proje çıktı,hayırlısı diyelim.
Yanlız Tripoli'yi baz alırsak çok çok uzak bir şehir.Çöl diyebiliriz,aile olarak gitmek cesaret istiyor,nişanlın o projeden sonra inşallah Tripoli ya da Bingazi merkezde devam eder,yine de herşeyin en hayırlısını diliyorum :)
Kocaman sevgi ve selamlarımla
arkadaşlar bende libyaya iş için geleceğim ama orada yalnız olacağım için bıraz sıkıntı duyuyorum,mıracle sen beni biraz bilgilendirirmisin? ben tek başıma geleceğim trablusgarp iş oradaymış nasıl bir yer?
Merhaba arkadaşlar, öncelikle hepinizin Ramazanı mübarek olsun. Bir çoğunuz gibi bende eşimin işi dolayısıyla 10 gün önce Bingaziye geldim. İşin durumuna göre süre değişsede en az 1 yıl burada yaşayacağız.İlk geldiğim günü şaşkınlığı üzerimden atsamda , henüz buralara alışabilmiş değilim. Gerçi daha çok erken ama inşallah zamanla herşey daha güzel ve kolay olur.
öncelikle herkese iyi bayramlar bugun bayramın son günü ama olsun yine de:))
arkadaslar ben sizlere bir kaç soru sormak istiyorum libya'da devlet işleri çok yavas ilerliyor biliyorum bunları daha öncede yazmıssınız nişanlım az önce bana ayrı eve çıkmak için oturum izni almak gerekiyor dedi bu doğru mu?ayrı eve çıkmak için oturum izni gerekiyor mu?
Bingazi'deki evlerin durumu nasıl ?Eşyalı ev tutsak evler bakımlı mı eşyaları nasıl?
Bi de ben size bi şey sormak istiyorum nişanlımı çok özledim o 6 aydan önce Libya'dan çıkamıyor ben onu ziyaret etmek istesem turist vizesinden faydalabiliyormuyum?Basvuru için neler yapmam gerekiyor?
Hani hava yolu şirketini tavsiye edersiniz?Tskür ederim şimdiden hepinize:)
Ben Libya'da olmasam bile burda en azından sizin yazışmalarınızı okuyordum ve çok hoş oluyordu ama geçmiş yazışmalarınızda burayı chat yerine benzetmişler o yüzden özel msj kullanıyorlar arkadaslar sanırım öyle bir mesaj okumuştum ben de yine de yazdım Libyana belki cevaplar diye senin cevaplamanı bekliyordumLibyana Jadoo ya da Jaloo hakkında bilgin var mı?Nişanlım şimdi de oraya geçti internete yazıyorum ama inan hiç bir bilgi çıkmıyor
tabiki herkesin kendine göre işleri vardır hepiniz evlisiniz ev hali olur cocuklar olur ben kötü bir niyetle yazmadım ben sizin yazısmalarınızı okurdum çok da hoşuma giderdi sadece bazı arkadaslar burayı chat yerine benzetmişler o yüzden öyle bir sey yazdım ben sizden bir çok konuda bilgi aldım özellikle Bingazi konusunda yoksa mümkün değil cesaret edipte gitmeyi bile düşünemezdim bana göre Libya dar görüşlü bir çöl ülkesiydi ama öyle bir yer olmadıgını burdan ögrendim internette libyayla ilgili hangi bilgiler yazabilir ki sadece nufusu jeolojik yapısı yazıyor ama ben bu topicte bir bayan gözüyle nelerin oldugunu ögrendim ben nişanlıma aaa bak bakalım orda kuaför var mı diyemem ama burda size sorabilirim gerçekten de çok tesekkür ederim
b_miracle: Hoşbulduk canım, İyi dileklerin için çoook teşekkür ederim. Bugün Bingaziye geleli tam 1 ay oldu:) Evet ilk geldiğim güne nazaran şehre ve insanlara bakışım daha olumlu, zamanla insan alışıyor. Ahh birde eşimden başka türkçe sohbet edebileceğim bir arkadaşım olsa, şööyle 2 arkadaş beraber dubai caddesini filan gezsek, kahve içsek vs.vs. ,sanırım şu an tek eksiğim bu. Rabbim inşallah hayırlı bir insanla tanışıp, sağlam bir dostluk kurabilmemi nasip eder. Ev hanımı olup, çalışmayınca insan bu eksikliği daha çok hissediyor. Sevgilerimle , hoşçakal
Sassygirl: Nişanlının en kısa sürede Bingaziye dönmesi ve eskisi gibi telefonlaşmanız dileklerimle :) Allaha emanet ol canım
merhaba arkadaşlar,libya ya yeni gelenlerede hoşgeldiniz diyorum en içten dileklerimle...Daha öncede yazmıştım ben şuan Tobruk tayım,Bingazi den sonra buraya geldik...
Tobruk ta olupta çocuğu olan aile varmı acaba merak ediyorum?Bingazi de çocuğu olan arkadaşlarımız vardı enazından çocuk parkları veya kızımı götürebileceğim oyun alanları vardı ama burda sanırım öyle bir imkanım yokhala tam keşfetmiş değilim Tobru ğu ama gördüğüm kadarıyla çok asosyal bir yer çocuklar için...
Kızım sıkılıyor burda,sürekli ev ve bahçe ama arkadaş istiyor ,yetişkinlerle oynuyor ama ben görüşeceğimiz çocuklu aileler istiyorum...sitede baktım enson yazdığımdan bu yana ama sanırım çocuklu aileleri geçin aile,veya kişi yok anladığım kadarıyla ...
Umarım yeni gelenlerden bir ses çıkar ve tobruk dada görüşebileceğimiz türk arkadaşlar ve çocuklar olur...
Herkeze en iyi günler dileğimle...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?