Libya Paylasim Alani(Tanisma)

Allah razı olsun güzel dileklerin için benim nişanlımda Meamer Arabi'de zaten :)Bingazi anlaşmalı olarak gitti ama daha sonra orası çıktı Bingazi'de ki arkadasların yazdıkları yerlere gönderdim Dubai Caddesine gitti Antik Roma Kentine gitti resimler elimde paylasabilirim Türkiye ile kıyaslandıgında bir çok seyin bulundugunu da söyledi ama su anda gittiği yer ailenin gideceği bir yer değilmiş umarım ordaki işleri bir an önce biter ve tekrar Bingazi'ye döner telefon bile çekmiyor inanırmısın :)

merhaba edasen,
sıkıntı duyacak hıcbısey yok. bıngazıde bıle yalnız bayanlar cok rahat calısabılıyorken,
trıpolıde hıc sıkıntı duymazsın bence. trablusgarp lıbyada yasanabılecek en ıyı yer
ben bıngazıde oldugumdan detaylı bılgı veremıyorum ama lıbyananın daha once yazdıklarını okursan epey faydalı olacaktır. gene soruların olursa sana yardımcı olacaktır.

merhabalar, hosgeldın tılsım öncelikle bingaziye ve aramıza,
o şaşkınlık bir süre devam edıyor, her yerde anlamadıgın bır dıl konusuluyor, hersey yabancı sana
ama sonra ınankı baska bı ulkede yasadıgını bıle unutuyo ınsan hayat telasesıne dalınca
en guzelı olmus sızın ıcın, bırlıktesınız ya gerısı bos. zamanla buraları daha cok sevecegınden emınım. bingazi şirin bi yer. gittikçe de gelişip güzelleşiyor. bıseye ıhtıyacın olursa buralardayım. sevgıyle..

gunaydın sassygırl,

evet işler çok ağır ilerliyor ama ben nişanlının dediği gibi birşey duymadım.
eşinin oturumuyla gelmek için önce onun işlemlerinin tamamlanması gerekıyor sıra sana gelene kadar,
ki bu da uzun bır surec..oyuzden herkes gelıyor burya, turıst gıbı, vızesız oturumsuz fılan, oturum cıkana kadar beklemıyorlar, ama belkı şahsi olarak ev kıralarken istiyorlarsa bilemiyorum, bizimkiler şirket adına kıralandıgından belkı sorun yasamamıs olabılırız.

bingazide evler çok çeşitli bazı eşyalı evler çok iyi, biraz arastırmayla bence esyalı bulunabılır, ki çok daha rahat olur..
ama eşyalar genelde klasik tarzda, eve gore degısmekle bırlıkte genelde beyaz esya koltuk ve her evde halıfleks var. ama bazen bı koltuk takımı koyup da esyalı dıe yutturmaya calısıolar, kırasıda ona gore tabı

Libya'ya gelmek artık çok kolay, vizeler kalktıktan sonra pasaportunu cıkarıp gelebılıyorsun.
yalnız onemlı olan husus, pasaporttakı kımlık bılgılerının arapca tercumesının yapılması,
zaten emnıyetten yonlendırıyorlar, ne yapman gerektıgı konusunda.

havayolu sırketlerıne gelınce..ılk tercıh tabıkı thy, ıkıncı olarak buraq aır.
turkıyeden gelırken arada cıddı fıyat farkı oluyor, buraq aır gelırken daha uygun ama burdan nerdeyse aynı fıyatlar, hele gidiş dönüş alınınca..

kal sağlıcakla..

tesekkür ederim canımmm verdiğin bilgiler için ama şu anda Bingazi'de değil Jalu'da dün aksam konustuk telefon bile çekmiyor çöldeyim ben diyor inşallah Bingaziye geri döner çünkü alışmıştı oraya

merhabalar tekrar, azonce bı oncekı mesajına cevap yazmıstım bunu sımdı gordum pardon :kedi:

ozel mesaj kullanmıyoruz ama sadece eskısı kadar gıremıyoruz, ben kendı adıma cok zaman bulamıorum,
bazı arkadaslar gıttıler fılan.. haklısın eskıden cok muhabbet ederdık ama o uyarıyla bırlıkte dusundum kı ınsanlar buraya bellı bı takım bılgılerı almaya gelıo, gunluk muhabbetlerı okumaya dııl.

bahsettıgın yerı bılmıyorum ama lıbyananın soledıklerınden sonra dılerım sen gıtmeden bıter ordakı ısı doner buraya,
inşallah sizin için en hayırlısı ne ise o olur.
sevgıyle..

lıbyanacım, emınım oyle bır grubu lıbyada ızlemek muhtesem bı duygudur :)
duyduguma gore opera tıyatro fılan oluomus sabratha da,
e zamanı gelmıstı artık, sıfır aktıvıteyle nereye kadar :)
dilerim artar bu tarz etkınlıkler
optum cok, sevgılerımle..

tabiki herkesin kendine göre işleri vardır hepiniz evlisiniz ev hali olur cocuklar olur ben kötü bir niyetle yazmadım ben sizin yazısmalarınızı okurdum çok da hoşuma giderdi sadece bazı arkadaslar burayı chat yerine benzetmişler o yüzden öyle bir sey yazdım ben sizden bir çok konuda bilgi aldım özellikle Bingazi konusunda yoksa mümkün değil cesaret edipte gitmeyi bile düşünemezdim bana göre Libya dar görüşlü bir çöl ülkesiydi ama öyle bir yer olmadıgını burdan ögrendim internette libyayla ilgili hangi bilgiler yazabilir ki sadece nufusu jeolojik yapısı yazıyor ama ben bu topicte bir bayan gözüyle nelerin oldugunu ögrendim ben nişanlıma aaa bak bakalım orda kuaför var mı diyemem ama burda size sorabilirim gerçekten de çok tesekkür ederim

biliyorum canım, ben de zaten farklı düşünmedim yerimseniben
eskisi gibi olmamasına bi açıklık getirmek istedim sadece

ne demek, buranın amacı bu zaten, bayan gozuyle gorduklerımızı paylasabılmek, ve sayımız cogaldıkca daha da güzelleşiyor. herkes kendı penceresınden bırseyler kattıkca daha da anlamlı hale gelıyor

sevgilerimle..opuyorumnanaktan

Sassygirl:) Hayırlısı olsun inşallah.Bir de bir arkadaşımız sormuş: oturum izni almak gerekiyor mu diye?
Evet gerekiyor,bunu da söylemiş olalım.
Ayrıca yazışmalara devam arkadaşlar,gayet güzel gidiyordu,bizim açımızdan da herhangi bir sıkıntı teşkil etmiyor bilakis kaynaşmayı sağlıyor o detaylı ve derin muhabbetlerimize bir arkadaşımız,geyik yerine dönmüş burası dedi ve gitti.:)
Lakin devam edemeyişimizin sebebi o değildi kesinlikle.Dediğimiz gibi herkesin işi yoğunlaştı,biz taşındık,miracle'ımız zaten çalışıyor,vakti olmuyor (naasıl özledim:),incimiz vardı bebişi geldi maşallah Türkiye'de şuan,Pınar'ımız uğruyor hala ara sıra..Öyle yani:)
Söylediklerinde çok haklısın,ben buralara gelmeden -yani takriben 2.5 sene önce- çok istemiştim bayanlarla iletişime geçmeyi , çok daha net bilgiler alıyorsun,kafanda şekillendiriyorsun..

Bu arada fotoğrafları Libya Fotoğraf alanına eklersin bakarız , benim de ekleyeceklerim var :)

Miracle,fıstıkım!
Süperdi akşam ya Hu.Keşke beraber olsaydık.Sabratha harika bir yer,bir gün nasip olursa beraber gideriz inşallah..

Cici cumalar olsun cümleten ! :)

b_miracle: Hoşbulduk canım, İyi dileklerin için çoook teşekkür ederim. Bugün Bingaziye geleli tam 1 ay oldu:) Evet ilk geldiğim güne nazaran şehre ve insanlara bakışım daha olumlu, zamanla insan alışıyor. Ahh birde eşimden başka türkçe sohbet edebileceğim bir arkadaşım olsa, şööyle 2 arkadaş beraber dubai caddesini filan gezsek, kahve içsek vs.vs. ,sanırım şu an tek eksiğim bu. Rabbim inşallah hayırlı bir insanla tanışıp, sağlam bir dostluk kurabilmemi nasip eder. Ev hanımı olup, çalışmayınca insan bu eksikliği daha çok hissediyor. Sevgilerimle , hoşçakal

Sassygirl: Nişanlının en kısa sürede Bingaziye dönmesi ve eskisi gibi telefonlaşmanız dileklerimle :) Allaha emanet ol canım

inşallah Allah kısmet ederse martta evlenip birlikte libya'ya dönmeyi düşünüyoruz Bingazi'deki arkadaslarla da görüşmek isterim buluşuruz kahve içeriz çünkü bende çalışmayacagım evde oturacagım iyi niyetlerin içinde tesekkürler canımmm en azından Bingazi'deyken konusuyorduk

arkadaşlar bizde iş teklifi aldık libyadan ama nasıl bir yer bilmiyorum.gitmeyi düşünüyoruz ama bazı kaygılarım var.iki yaşında bir oğlum var .orada ona bakıcı bulma şansım varmı.bend e çalışmak zorunda olduğum için onu güvenli bir yere bırakabilirmyimi.yaşam şartalrı nasıl?yoksa önce eşim gidip orada kalmalımı.ben sonradanmı gitmeliyim.tek dedrdim işe başladığımda oğlumu bırakabileceğim türk okulu yada kreş bakıcı vs... lütfen bana bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.özellikle yaşayan gören insanlardan yorum bekliyorum.ilginize teşekkür ederimmm

arkadaslar benimde babam orada calışıyor ve benide yanına almak istiyor.ileridede bende nişanlımı çağırırım ve orada hayat süreriz diye düşünüyorum..ailecek yerleşmeyi mgöze alacak gibi bir yer mi ?? zorluk sıkıntı iyi kötü ne yorum varsa yazın bakalım bizde fikir olusturalım kafamızda

merhaba arkadaşlar,libya ya yeni gelenlerede hoşgeldiniz diyorum en içten dileklerimle...Daha öncede yazmıştım ben şuan Tobruk tayım,Bingazi den sonra buraya geldik...
Tobruk ta olupta çocuğu olan aile varmı acaba merak ediyorum?Bingazi de çocuğu olan arkadaşlarımız vardı enazından çocuk parkları veya kızımı götürebileceğim oyun alanları vardı ama burda sanırım öyle bir imkanım yokhala tam keşfetmiş değilim Tobru ğu ama gördüğüm kadarıyla çok asosyal bir yer çocuklar için...
Kızım sıkılıyor burda,sürekli ev ve bahçe ama arkadaş istiyor ,yetişkinlerle oynuyor ama ben görüşeceğimiz çocuklu aileler istiyorum...sitede baktım enson yazdığımdan bu yana ama sanırım çocuklu aileleri geçin aile,veya kişi yok anladığım kadarıyla...
Umarım yeni gelenlerden bir ses çıkar ve tobruk dada görüşebileceğimiz türk arkadaşlar ve çocuklar olur...
Herkeze en iyi günler dileğimle...

merhaba cnm trablus nasıl bir yer ? tobruk a yakıın mı ?

trablus libya nın en gelişmiş şehri başşehri yani..ben görmedim ama eşim gitti,en gelişmiş ,en modern şehir trablus yani tripoli:)
tobruk trablus arası çook uzak biz mısır sınırındayız...Tripoli için ankara benzeri bir şehir demişti eşim,orda çalışan arkadaşlar var tanıdığımız ve libya da olupta en katlanılır yerin trablus olduğu bir gerçekmiş..tabii ilk defa türkiye den çıkıyor ve türkiye standartlarını bekliyorsan şaşırabilirsin ama enazından bayanların tek başına dışarı çıkıp alışverişini yapabildiği,bir cafe de veya restaurantta otrup yemek yiyebildiği,denize girebildiği bir yer trablus:)...
sanırım hayat diğer illerine göre biraz daha pahalıymış ama zaten türkiye ile aynı fiyatlar genelde libya da...
Libyana arkadaş orda ve ayrıntıları yazıyor genelde..ben sadece duyumlarımdan bahsettim arkadaşım...şanslısın trablus a gidecek olmakla...

Aylardır yazmak istediğim ama yoğunluktan dolayı ertelemek zorunda kaldığım seyahat izlenimlerim…

Libya…

Tripoli..sevgimin cenneti…gerçek bir aile olmayı becerebildiğimiz tek yer……..

Ben yazılanların ve söylenenlerin etkisinde ama her anı keyifli bir keşif lezzetinde gezdim Tripoli sokaklarını….

Geçtiğimiz Temmuz ayında kızımla birlikte babamızın yanına gittik..hem ziyaret hem de orada yaşamakla ilgili bir öngörü edinmek üzere.. Bana göre harika bir şehir..gidecek olanların beklentisine göre değişmekle birlikte görülmesi gereken bir yer olduğu kanaatindeyim..tekrar gitmek için de can attığımı söyleyebilirim..bence yaşanılası bir yer..bundan önce yaşamış olduğum Irak a kıyasla oldukça gelişmiş bir yer..Tripoli de sevgili memleketim İzmir den notalar duydum.. sahil şeridinde gezerken İzmir in Konak ındayım sandım.. şehirler arasındaki benzerlik şaşılacak boyuttaydı..daha çok sevdim..

Bana orayı sevdiren aşkıma kavuşmuş olmak mıydı acaba? Az sonra paylaşacağım fotolardan sonra siz karar verin bu sorunun cevabına olur mu?

Orada kaldığım 20 gün boyunca hiçbir mahrumiyet yaşamadım..istediğim yere istediğim zaman gittim..istediğim şeyi giydim..istediğim şeyi buldum..hastalık durumunda gayet iyi sağlık merkezleri mevcuttu..pek çok şeyi buraya göre çok daha ucuza satın aldım…tripoli hakikaten korkulacak endişe uyandıracak bir şehir değil..burası yaşanacak yer değil diyenlerin aksine bence yaşanılabilmesi çok basit ve hoş bir yer..İzmir den sonra bile…

Trafiği konusunda yazılan çizilen şeylerin abartılı olduğu şüphesini taşıyarak gitmiş olsam da hiç de öyle olmadığını hava alanından eve dönüşte anladımhakikaten çok farklı stiller mevcut..anlatılamayacak ancak yaşanacak cinstendikkatli olmakta fayda olduğunu söylemekle yetiniyorum..

Orada yaşayanların hayat tarzları da evlerine hiç girmemiş olmakla birlikte anlayabildiğim kadarıyla rahat..yani stressiz..gerginlikten uzak..sırtını rabbine dayamanın verdiği güvenle huzurlular… sesini yükselten kimseye hiç rastlamadım orada bulunduğum süre zarfında..ayrıca çok da güvenliydi..çocuklar kaçırılmıyor örneğin..kapkaç gibi bir durum söz konusu değil..şimdi ülkemizde varlığı oldukça fazla hissedilen emniyetsizlikten sonra bana çok iyi geldi..rahat bir nefes aldım evimden kilometrelerce uzak deniz aşırı bu şirin huzur ülkesinde..çok güzel günlerdi…

İnsan nasıl görmek isterse öyle görüyor..neyi ararsa onu buluyor..ben tripoli de huzur aradım,huzur buldum..inşallah sizler de bulmak istediklerinizi bulursunuz..

Fırsat buldukça yeniden yorumlamaya çalışacağım inşallah..

aswang cullen,sen demi iş için geleceksin Trablus a,eğer öyleyse çalışacağın firmanın şartları ve imkanlarına dikkat etmelisin sadece..gerçi babanda çalışıyorsa biliyordur firmayı..genelde ev sağlayan,mutfak masrafını karşılayan ve düzenli maaşını yatıran şirketler önceliğin olsun:)trablus yaşanmayacak yer değil duyuduğum kadarıyla...ben mesela şuan tobruk da yaşıyorum,tek başına değil çarşıya markete gidemiyoruz,arapça veya ingilizce çat pat anlaşıyoruz esnafla..zor oluyor ilk zamanlar ama insan alışıyor herşeye alışmaya değer birşeylerin olacak seninde baban,nişanlın vs.derken bir bakıyorsun türkiye olmuş orasıda...:)neysee umarım herşey gönlünce olur arkadaşım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…