Libya Paylasim Alani(Tanisma)

arkadaşlarım..umarım yazdıklarımın faydası olur..orada sadece 20 gün geçirdim ben ama eşim yaklaşık 1,5 yıldır orada..gördüğüm kadarıyla gayet cici biryerdi..dilerim hepimiz hakkında hayırlısı olur..sevgiyle..

babam system inşaatta mutfak sorumlusu..aile gittiğinde ev vs masrafları şirkete ait ve yılda bir kez tr masrafını karsılıyor..burada asgari ücretin üzerinde calısıorum ama özel şirkette ve rahat işim..babam da yanına aldırtmak istiyor memur olarak yine.trablusta bir daha hayatıma devam edicem..aslında istiyorum ama yabancı memleket.. Tr yi arasam :) ama bağlayan bir sey de yok burada..ileride nişanlımda gelir falan oh :hulya:

Merhabalar.Öncelikle hoşgeldiniz.Ben Bingazi / Bayda'da yaşıyorum (Bey Dağı)
Tripoli'de 2 sene kaldık ve iş icabı / tatil dolayısı ile de kısa aralıklarla bulunuyoruz,hatta şuan da yine Tripoli'deyiz.Eşimin burada takip etmesi ve toparlaması gereken işleri var,Rönesans'tayız.Evvela müsterih olunuz,herşey güzel gider inşaAllah..Ben ve arkadaşlarım elimizden geldiğince her konuda yardımcı oluruz.Gerek Türk okulu gerek diğer kolejlerde (İngilizce Kolejini kesinlikle tavsiye ederim) birçok öğretmen arkadaşım var.Sürekli iletişim halindeyiz.Biz Türk okulunun hemen yanında kalıyorduk,bu sene yeni binasına taşındı.Kreş yok, anaokulu var 5 yaştan alıyorlar fakat sık sık gidip,ziyaret edebilirsiniz,kaynaşır / yavrunuzun da yeni arkadaşlar edinmesini sağlayabilirsiniz.
Bakıcı konusuna gelince,malesef çok fazla seçeneğiniz yok,Filipinliler bu konuda nispeten iyi..
Ayrıca birkaç arkadaşımın bebeğine ev hanımı / gayet cici türk ablalarımız bakıyor,umarım öyle biri denk gelir hem sizin de içiniz rahat olur..
Aklınıza takılanlar olursa,tekrar görüşürüz.
Sevgilerimle

Merhaba hoşgeldiniz.
Hayırlısı olsun inşaAllah beraber olduktan sıkıntı olmaz:)
Libya garip fakat çekiciliği olan bir ülkedir.5-6 sene rahat yaşanır bence.
Tabi bu beklentileriniz ve ideallerinize de bağlı.Sosyal yaşam gittikçe renkleniyor alışveriş merkezleri açılıyor.Misal şuan Bab Trablus ' un hemen yanındayım ben,harika bir proje,2011 de açılması hedefleniyor inşallah.Libya'nın en büyük ve en geniş kapsamlı Avm'si olacak..
Aklınıza takılanlar varsa sorun,biz buradayız.
Umarım en güzeli olur:)

Sevgili Nerde,sana da sevgi ve selamlarımı gönderiyorum.Bizim Bayda daki havaalanı projesi bitince Tobruk'taki projeye geçme ihtimalimiz var.Siz daha ne kadar kalacaksınız orada?
Belki görüşürüz kim bilir.

Tripoli'deki arkadaşlar ben bir hafta daha buradayım inşaAllah,görüşmek üzere..
Muhabbetle

Son düzenleme:
lise ve üniversite açısından sorun var mı peki ? bir de 5 6 sene rahat yaşanır demişsin cnm yani fazlasını önermezsin anlaşılan.. kardeşlerim okuyor ve lise ünv eğitimlerine orada baslasalar nasıl olur ? sınav vs üniversite yerleşmeleri nasıldır.. bölüm sıkıntısı varmıdır.hiiç bir sey bilmiyorum olumunekankayizsmile

Yoo o kota değildi gülüm:)
Yani tabi ki daha uzun da yaşanabilir , nasip..
20 senedir burada yaşayan tanıdıklarımız var.İlk zamanlara göre Libya'nın durumu çok iyi diyorlar şuanda..
Bizim 3 üncü senemiz,açıkçası çok seviyorum ben burayı..Güzel ve aşırı hızlı geçiyor zaman,Beyda gibi minik bir yerde da dahi eğlenebiliyorum :) Önemli olan hayata nasıl baktığın,ne beklediğin..Arkadaş çevremiz geniş,hemen her akşam buluşmalarımız / gezilerimiz oluyor.
Tripoli'de herşeyi rahatlıkla bulabilirsiniz,o açıdan sıkıntı çekmezsiniz.Arkadaşların da olur bol bol,her milletten.
Ayrıca üniversiteler de iyi fena değil,bölümüne bağlı.Tabi ki kardeşlerin eğitimlerine burada devam edebilirler.Yanlız türk lisesi yok , arapça veya ingilizce bilmeleri gerekiyor.
Siz ailece düşünüyorsunuz öyle mi ?a.s.

Son düzenleme:
Merhabalar,
Bayağı bir zaman önce yine buralarda yazışmıştık.Kısmetse 1 ay içerisinde bizde Tripolide olacağız,ama sanırım ilk aşamada turist vizesi ile geleceğiz,eşim yerleşti oralara ama hala çalışma vizesi çıkmadı.Sizlere sormak istediğim yakın zamanda turist vizesi ile Libya'ya gideniniz varsa,pasaportun arapçaya çevrilmesi vs. işlemler için ne kadar ücret ödediniz?Pek birşey tutmuyorsa şirketin bunu halletmesini beklemeden kendim halledeyim, son dakikaya kalmasın istiyorum.Geliş tarihimiz kesinleşince sizlere daha pek çok konuda çok şey danışacağım,sakın bir yerlere kaçmayın:)).
Hoşçakalın.

Merhabalar.Öncelikle hoşgeldiniz.Ben Bingazi / Bayda'da yaşıyorum (Bey Dağı)

Tripoli'deki arkadaşlar ben bir hafta daha buradayım inşaAllah,görüşmek üzere..
Muhabbetle

Selamlar herkeseeeee

Libyanacım ben 3 haftadır türkiyedeyim, biz umutkuşumla buluşmuştuk maalesef oda türkiye-almanya hattında şu anda, keşke denk gelseydi...

Aslında denk gelmiş bende anadolu ateşini izlemeye gelmiştim o gece maalesef daha yeni okudum formu, orda tanışabilirdik :sinifsinif:

Size bir haberim daha var trablus bereketli geldi artık tam bir aile olucaz kısmetse ben canım kocacım ve bebişimiz

Ayrıca yeni gelicek arkadaşlara kendi izlenimi kısaca aktarıyım :))
Eğer istanbul'dan geliyosanız buraya sizi hiç bi şekilde kesmez ama beklentilerinizi yüksek tutmayın, ne öyle gözünüzü korkutucak korkunç biyer ne de çok güzel bi şehir tripoli ...
Çarşısı, pazarı, sağlığı ihtiyaçlarınızı karşılıycak düzeyde ama İstanbul'un çeşitliliği ile kıyaslanamaz tabi ki

Maksat canınızla beraber olmak, bişeler kazanabilmek ise problem edicek bişey yok atlayın gelin kaydirigubbakcemile

daisy libya ya gitmek için artık vize gerekmiyor tatlım..pasaportun arapçaya çevrilmesi işlemi de en fazla 100 tl falan tutar..ama orada uzun zaman kalmak için oturum gerekiyor ve bu da eşinin çalışma vizesi çıkmadan olmaz balım..yine sen bir bak..hakkında hayırlısı olsun birtanem..

Pınarcım sana da,özelden mesaj atan kleopatra_06 arkadaşıma da teşekkür ediyorum.O da 20 tl ye yaptırmış çeviriyi,anladığım kadarıyla bu işi yapan tercüme bürosuyla alakalı biraz,ama en fazla 100 tl demekki.Libyaya vize kalktı biliyorum,sadece pasaportun arapça tercümesi yeterliymiş ama şimdi bilemediğim ben bu çeviri işini tercüme bürosu ve emniyet tasdiğini halledince 90 günlük turist vizesi başlıyor mu yoksa Türkiyeden Libyaya çıktığım tarihten itibaren mi 90 gün başlar karar veremedim.Ama galiba gidipte 90 gün kalan yok aranızda:)).Napalım cevabı bulamazsam gidişe yakın ama son dakikaya da kalmadan halledeceğim artık.
Hepinizi öpüyorum,hoşçakalın.

kafam karıştı önemli bir karar :)

Hiç karışmasın gülüm,hakkınızda en güzeli olsun :)

delikafadulden
Tatlısı,bir gittin pir gittin,bomba haberlerle geldin!
Harikasın,maşallah çok sevindim çook:ecrin_bebek: a.s.
Hayırla,gelsin miniğiniz inşaAllah...
Demek aynı şehirde ve dahi aynı mekandaydık,inanmıyorum ya Hu :)
Nasib,olanda hayır vardır diyelim.Güzeldi ama değil mi :)
Yakın zamanda sitede paylaşacağım inşallah o akşam çektiğim resimleri
(her ne kadar yasak olsa da kaydirigubbakcemile3)
Biz bundan sonra daha sık Tripoli'de olacağız inşallah,hayırlısı diyelim..
Bu arada kontroller için İngiliz hastanesi veya Brothers'ı öneririm.
Tekrar tebrik ederim:1hug:

Selam arkadaslar,

Esefem nasilsin canim? Aile büyüyormus cok sevindim allahim isteyen herkese hayirli evlatlar versin.
Türkiyedesin galiba yani dogru anladiysam, libyaya döneceksin herhalde yine?
Ya benim isim cok uzadi burada, yani aslinda esim sürekli dis ülkeye gittigi icin bende libyada kalacagima kardeslerimle almanyada kalmayi tercih ettim. ama üc en gec 4 haftaya kadar yine libyadayim.
Islerimiz düzene giriyor allaha sükür.
Libyanacim sen nasilsin canim?

Herkesi öpüyorum allaha emanet olun.

:) Canım selam,iyiyiz biz çok şükür,herşey yolunda..
Sizin için de hayırlısı olsun,kardeşlerinle / ailenle bol bol hasret gider,ne kadar güzel..
Tez zamanda,en uygun vakitte tekrar kavuşursunuz inşaAllah..
Gönlünüz,sevginiz bir olsun

sevindim canim.
Ness`imiz bebek bekliyorya onada cok sevindim ya.
Zaten kendiside cok sicak bir insan onu cok sevdim.

Insallah seninlede tanisma firsatimiz olur birgün

ben de perşembe libya yolcusuyum :)
eşim gideli 3 hafta oluyor, tripolide kalacakmışız.
daha önce qatar'da ve ürdün'de kaldım, sıkıntı çekeceğimi sanmıyorum ama yine de yazdıklarınızdan, paylaştıklarınızdan çok şey öğrendim :)
teşkkürler bu paylaşımlar için.

sevindim canim.

Canııım çok saol o senin güzelliğiiiiin sende benden farkı diilsin kehkehkeh opuyorumnanaktan

Eveeeet türkiyedeyim kısmetse bayramda eşimde gelicek buraya, bayramdan sonra beraberce dönücez tripoliye inşallaaaaaah görüşürüs döner dönmez

Libyanacım artık kısmet bidahaki rönesans etkinliğine Sanada çoook teşekkürler tüm iyi dileklerin için olumunekankayizsmile

Merhaba nerde:))
eşim dolayısıyla yaklaşık olarak 15 güne kadar libyaya geliyorum.oturacağım yer.tobruk.okuduğum kadarıyla tobruk küçük bir yer ve sanırım sen de orada oturuyorsun.senden öğrenmek istediğim bazı şeyler var bana yardımcı olabilir misin?ayrıca eğer aynı yerde oturacağımızı zannediyorum.benim de iki çocuğum var.onların da arkadaşa ihtiyacı olacak.iyi arkadaş olabilirler diye düşünüyorum.ayrıca,sen de eşin dolayısıyla orada bulunuyorsun sanırım.eşinin çalıştığı şirket hangisi? Belki de aynı şirkette çalışıyor olacak olabiilirler diye düşünüyorum.bu arada ben de muhasebeciyim:)))) senden haber bekliyorum.görüşmek üzere!!!

sevindim canim.

İnşaAllah gülüm..

Merhaba,hoşgeldin minikkuzucum.Hayırlı yolculuklar diliyorum:)
Tripoli güzeldir,umarım herşey gönlünce olur.Ürdün ve Qatar deneyimleri,sizin için artı..
Sevgi ve selam ile

Rica ederim,hayırla gel inşaAllah a.s.

Sevgili Yekamoz,öncelikle merhaba.Hoşgeldin aramıza.Hakkında en güzeli,en hayırlısı olsun.Nerde,en uygun vakitte yardımcı olur / detaylı bilgi verir mutlaka.Sizin adınıza sevindim.Keyifli paylaşımlar dilerim.

Sevgili Yekamoz,öncelikle merhaba.Hoşgeldin aramıza.Hakkında en güzeli,en hayırlısı olsun.Nerde,en uygun vakitte yardımcı olur / detaylı bilgi verir mutlaka.Sizin adınıza sevindim.Keyifli paylaşımlar dilerim.[/QUOTE]

MERHABA LİBYANA.SİTEYE YENİ ÜYE OLDUĞUM İÇİN ACEMİLİĞİMİ DE HOŞGÖRÜN:))
İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.AYRICA HOŞBULDUK.TOBRUK'A GİTME HEYECANIMDAN DOLAYI BİR AN ÖNCE ÖĞRENMEK İSTEDİKLERİMİ DİLE GETİRDİM.BENİM SİZLERDEN ÖĞRENMEK İSTEDİĞİM ÇOK ŞEY VAR ASLINDA.BEN DAHA ÖNCE NIJERYA'DAYDIM EŞİM VE İKİ ÇOCUĞUMLA BİRLİKTE.ŞİMDİ İSE BAMBAŞKA BİR ÜLKE , LİBYA....BENİM EN ÇOK ÖĞRENMEK İSTEDİĞİM ŞEY BAŞIMI ÖRETMEM GEREKİP GEREKMEYECEĞİ TOBRUK'TA...BU KONUDA BİLGİNİZ VAR MI ACABA?ONA GÖRE GELİRKEN ALIŞVERİŞ YAPMAM GEREKECEK.AYRICA UÇAKTAN İNDİĞİMDE BİNGAZİYE İNMİŞ OLACAĞIM.ORADA BAŞIMI ÖRTMEM GEREKECEK Mİ ACABA?BU SORULARIMIN CEVABINI BANA VEREBİLECEK ARKADAŞLARA VAR MI ?LÜTFEN BANA YARDIMCI OLUR MUSUNUZ?

Arkadaşlar merhaba!
Bu siteye yeni üye olduğum için hangi mesajı nerden göndereceğim konusunda bir bilgim yok zamanla alışırım umarım:))) ben de sizlerin libyaya ilk giderken yaşadığınız heyecanları ,yaşadığınız endişeleri yaşıyorum şu anda.bu nedenle de tobruk hakkında ne kadar bilginiz varsa benimle paylaşmanızı rica ediyorum.en merak ettiğim bir çok şey var tobrukla ilgili.mesela:başımı örtmemin gerekip gerekmeyeceği ilk sırada .ikinci sırayı ise tobruktaki giyim tarzı alıyor.yani istediğimi giyebilecek miyim yoksa uzun kollu ve bol tarz eşyalar mı almam gerkecek.tobruğa daha önce giden arkadaşlardan bana yardımcı olmalarını bekliyorum.hepinize şimdiden teşekkür ediyorum.birçok arkadaşım sizin sayenizde bilgilenmiş.beni de aranıza alırsanız sevinirim.bu sayede ben de bavulumu gereksiz eşyalarla doldurmak yerine orada kullanacağım eşyalara yer veririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…