yekamoz estağfurullah,heyecanını anlıyorum,hepimiz yaşadık o süreci.içini rahat tut,müsterih ol,herşey güzel gidecek inşaallah..
Başını örtme gibi bir zorunluluğun yok,hatta özellikle başkent tripoli'de bu sene gördüğüm kadarı ile libyalı bayanların bir kısmı da başlarını örtmüyordu,sorun olmaz yani.a tabi tobruk'la tripoli arasında dağlar kadar fark var,yine de sıkıntı çekeceğini sanmıyor ve öyle umuyorum.
Bizim buradaki işimiz bittikten sonra tobruk veya sirte de devam etme olasılığımız var,projelere bağlı,hayırlısı bakalım:)
gelirken özellikle getirmen gereken çok birşey yok aslında.
Türkç çayı,seviyorsanız türk kahvesi,çaydanlık (buradaki çaydanlıklar farklı)
-gıdadan başladım hemen :)
aklına gelenler olursa,seve seve yanıtlarız,şimdi hangisinden bahsetsem bilemedim:)
Merhabalar,
Bizim geliş tarihi belli oldu,bir aksilik olmazsa 6 kasımda tripoliye uçuyoruz.Dolayısıyla soracağım bir sürü soru da var aklıma takılan,yardımcı olursanız çok sevinirim.
---Beyaz peynir,sucuk,sosis,türk kahvesi,zeytin getirmem gerekenler diye not ettiklerim,ilave aklınıza gelen birşeyler var mı?Bir yerde yufka da geldi diyordu,varsa taşımam. Biber ve domates salçası, turşu,siyah ayçekirdek var mı mesela?
---Tekstil ürünleri var mı rahatça bualabileceğimiz,karyola ve tek kişilik yataklar için nevresim takımları ve lastikli çarşaf yoksa burdan getireceğim.Bir de benim 3 yaşındaki ufaklık için altı naylonlu sıvı geçirmez alez almam gerekiyor.Bu tür şeyler varsa boşuna taşımayayım.
---Bebeği olanlar varsa mama türleri var mı?Ben daha önce de yurt dışında yaşadım ve orda markette pediasure takviye maması,aptamil vs. hepsi vardı,benim oğlan biraz minik olduğu için hala pediasure takviyesi yapıyorum,yoksa teneke teneke taşıyacağım artık.
Şimdilik aklıma gelen bunlar,kadına bak neleri düşünüyor demezsiniz umarım,biraz tecrübeli olunca küçücük bir şeyin eksikliğinin bile insanı nasıl zor duruma soktuğunu bildiğim için tedbirli davranıyorum,kusuruma bakmayın.
Hoşçakalın.
Ay bir de unutmuşum eminim size bu da komik gelecek ama oğlum için plastik lazımlığı mutlaka önceden biz gitmeden eşimin tedarik etmesi gerekiyor,bileniniz varsa eşime söyliyim de ordan gidip alsın.Şimiden teşekkürler.
Merhaba arkadaşlar libya tanışma alanını aralıklarla takip ediyorum bende yaklaşık 4 aydır libyanın sirte şehrinde çalışıyorum eşimle beraber . Her şeye rağmen buraya alıştım derken 5 haftalık hamile olduğumu öğrendim 4 gün önce istanbulda ama izinimizin son saatleriydi ve apar topar libyaya geri dönmek zorunda kaldık ve şimdi ne yapacağımı bilmiyorum çaresizlik içindeyim libyada daha önce cocuk sahibi olanlarınız varmı aranızda burada doğum yapan yada bi yakını olan türkiyede ki testler takibler kontroller burada yapılıyor mu henüz buradaki bir hastaneye baş vurmadım işin kötü tarafı hamileliğimi bilmediğim için ilaç aldım ağır kaldırdım yani yapılmaması gereken ne narsa bilmeden yaptım diyebilirim sizlerden ricam libyada bu konuda bilgisi tanıdığı olanlar ALLAH RIZASI için yardım etsinler şimdiden teşekkür ediyorumeyvahedigeldismile
Sevgili Yekamoz,öncelikle merhaba.Hoşgeldin aramıza.Hakkında en güzeli,en hayırlısı olsun.Nerde,en uygun vakitte yardımcı olur / detaylı bilgi verir mutlaka.Sizin adınıza sevindim.Keyifli paylaşımlar dilerim.
Merhaba nerde:))
eşim dolayısıyla yaklaşık olarak 15 güne kadar libyaya geliyorum.oturacağım yer.tobruk.okuduğum kadarıyla tobruk küçük bir yer ve sanırım sen de orada oturuyorsun.senden öğrenmek istediğim bazı şeyler var bana yardımcı olabilir misin?ayrıca eğer aynı yerde oturacağımızı zannediyorum.benim de iki çocuğum var.onların da arkadaşa ihtiyacı olacak.iyi arkadaş olabilirler diye düşünüyorum.ayrıca,sen de eşin dolayısıyla orada bulunuyorsun sanırım.eşinin çalıştığı şirket hangisi? Belki de aynı şirkette çalışıyor olacak olabiilirler diye düşünüyorum.bu arada ben de muhasebeciyim:)))) senden haber bekliyorum.görüşmek üzere!!!
Merhabalar.Öncelikle hoşgeldiniz.Ben Bingazi / Bayda'da yaşıyorum (Bey Dağı)
Tripoli'de 2 sene kaldık ve iş icabı / tatil dolayısı ile de kısa aralıklarla bulunuyoruz,hatta şuan da yine Tripoli'deyiz.Eşimin burada takip etmesi ve toparlaması gereken işleri var,Rönesans'tayız.Evvela müsterih olunuz,herşey güzel gider inşaAllah..Ben ve arkadaşlarım elimizden geldiğince her konuda yardımcı oluruz.Gerek Türk okulu gerek diğer kolejlerde (İngilizce Kolejini kesinlikle tavsiye ederim) birçok öğretmen arkadaşım var.Sürekli iletişim halindeyiz.Biz Türk okulunun hemen yanında kalıyorduk,bu sene yeni binasına taşındı.Kreş yok, anaokulu var 5 yaştan alıyorlar fakat sık sık gidip,ziyaret edebilirsiniz,kaynaşır / yavrunuzun da yeni arkadaşlar edinmesini sağlayabilirsiniz.
Bakıcı konusuna gelince,malesef çok fazla seçeneğiniz yok,Filipinliler bu konuda nispeten iyi..
Ayrıca birkaç arkadaşımın bebeğine ev hanımı / gayet cici türk ablalarımız bakıyor,umarım öyle biri denk gelir hem sizin de içiniz rahat olur..
Aklınıza takılanlar olursa,tekrar görüşürüz.
Sevgilerimle
Merhaba hoşgeldiniz.
Hayırlısı olsun inşaAllah beraber olduktan sıkıntı olmaz:)
Libya garip fakat çekiciliği olan bir ülkedir.5-6 sene rahat yaşanır bence.
Tabi bu beklentileriniz ve ideallerinize de bağlı.Sosyal yaşam gittikçe renkleniyor alışveriş merkezleri açılıyor.Misal şuan Bab Trablus ' un hemen yanındayım ben,harika bir proje,2011 de açılması hedefleniyor inşallah.Libya'nın en büyük ve en geniş kapsamlı Avm'si olacak..
Aklınıza takılanlar varsa sorun,biz buradayız.
Umarım en güzeli olur:)
Sevgili Nerde,sana da sevgi ve selamlarımı gönderiyorum.Bizim Bayda daki havaalanı projesi bitince Tobruk'taki projeye geçme ihtimalimiz var.Siz daha ne kadar kalacaksınız orada?
Belki görüşürüz kim bilir.
Tripoli'deki arkadaşlar ben bir hafta daha buradayım inşaAllah,görüşmek üzere..
Muhabbetle
kamp nedir arkadaşlar ??
Nerde merhaba!ben de eşim dolayısıyla geliyorum oraya ve eşim de al ramada ve aska ortaklığının olduğu şirkette proje müdürü olarak görev yapacak.ben de bu perşembe yani 28 ekimde yola çıkıyorum.verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.ben tam olarak nerede kalacağımızı bilmiyorum sadece tobruk olarak biliyorum.ev kiralanacak.daha ev yok ortada ilk geldiğim zaman otelde kalacağımızı zannediyorum.zaten tobrukta sadece 1 tane otel varmış.ondan sonra ancak eve geçebileceğim.allah kısmet ederse.ben yanıma baş örtüsü gibi bişler de aldım her ihtimale karşı.baş örtmeme durumu iyi oldu.karşı olamamkla birlikte baş örtüsü içime bir sıkıntı yapıyor ,sanki nefes alamıyorum.:))) sorunum sadece o daha önce de nıjeryada kaldığımız için anlaşılan pek fazla birşey değişmeyecek.sadece şu andaki problemim eşim ancak pazartesi gelebileceğini söyledi bana bingaziye.o da daha yeni gittiği için sanırım bingazide bir otelde kalmam gerekecek.ama hangi otle uygun olur onu bilemiyorum bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.çünkü sadece ben ve çocuklarım kalacak.hangi otel güvenlidir bingazide?bana yardımcı olursanız çok sevinirim.teşekkürler....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?