Libya Paylasim Alani(Tanisma)

Yekamoz estağfurullah,heyecanını anlıyorum,hepimiz yaşadık o süreci.İçini rahat tut,müsterih ol,herşey güzel gidecek inşaAllah..
Başını örtme gibi bir zorunluluğun yok,hatta özellikle başkent Tripoli'de bu sene gördüğüm kadarı ile Libyalı bayanların bir kısmı da başlarını örtmüyordu,sorun olmaz yani.A tabi Tobruk'la Tripoli arasında dağlar kadar fark var,yine de sıkıntı çekeceğini sanmıyor ve öyle umuyorum.
Bizim buradaki işimiz bittikten sonra Tobruk veya Sirte de devam etme olasılığımız var,projelere bağlı,hayırlısı bakalım:)
Gelirken özellikle getirmen gereken çok birşey yok aslında.
Türkç çayı,seviyorsanız türk kahvesi,çaydanlık (buradaki çaydanlıklar farklı)
-Gıdadan başladım hemen :)
Aklına gelenler olursa,seve seve yanıtlarız,şimdi hangisinden bahsetsem bilemedim:)

Bingazi' deki arkadaslara cok selamlar. Bingazi' de bebegimizin kontrollerini yaptirilacak ozel hastanelerden hangisini onerirsiniz. Herkese hayirli gunler dilerim...

bana çok yardımcı oldun teşekkür ederim libyana.bu arada da işiniz bittiğinde umarım geleceğiniz yer tobruk olur.tabii bu benim biraz da egoist düşüncem:)))) ama verdiğin bilgiler benim için yeterli teşekkür ederim...

Merhabalar,
Bizim geliş tarihi belli oldu,bir aksilik olmazsa 6 kasımda tripoliye uçuyoruz.Dolayısıyla soracağım bir sürü soru da var aklıma takılan,yardımcı olursanız çok sevinirim.
---Beyaz peynir,sucuk,sosis,türk kahvesi,zeytin getirmem gerekenler diye not ettiklerim,ilave aklınıza gelen birşeyler var mı?Bir yerde yufka da geldi diyordu,varsa taşımam. Biber ve domates salçası, turşu,siyah ayçekirdek var mı mesela?
---Tekstil ürünleri var mı rahatça bualabileceğimiz,karyola ve tek kişilik yataklar için nevresim takımları ve lastikli çarşaf yoksa burdan getireceğim.Bir de benim 3 yaşındaki ufaklık için altı naylonlu sıvı geçirmez alez almam gerekiyor.Bu tür şeyler varsa boşuna taşımayayım.
---Bebeği olanlar varsa mama türleri var mı?Ben daha önce de yurt dışında yaşadım ve orda markette pediasure takviye maması,aptamil vs. hepsi vardı,benim oğlan biraz minik olduğu için hala pediasure takviyesi yapıyorum,yoksa teneke teneke taşıyacağım artık.
Şimdilik aklıma gelen bunlar,kadına bak neleri düşünüyor demezsiniz umarım,biraz tecrübeli olunca küçücük bir şeyin eksikliğinin bile insanı nasıl zor duruma soktuğunu bildiğim için tedbirli davranıyorum,kusuruma bakmayın.
Hoşçakalın.

Ay bir de unutmuşum eminim size bu da komik gelecek ama oğlum için plastik lazımlığı mutlaka önceden biz gitmeden eşimin tedarik etmesi gerekiyor,bileniniz varsa eşime söyliyim de ordan gidip alsın.Şimiden teşekkürler.

Daisy merhaba..
Sorularını okuyunca kendi hallerim aklıma geldi,bir anne olarak aklına gelen en doğal ve elzem meraklar bunlar.O açıdan müsterih olmalı..
Tripoli'de yeni yeni Avm'ler açılıyor,gıda konusunda pek sıkıntı yok hatta ne ararsan var diyebilirim artık.. Özellikle Suk Talate'de..
Yufka ve milföy de getirmişler,Suriye/Türkiye'den.
Tekstil açısından da sıkıntı çekmezsin,türk malı hemen hepsi. (Çin malları iyi olmuyor,malum)
Çarşaf ve nevresim takımı da var,alez konusunda teminat veremeyeceğim,ben uzun arayışlar sonucu bir tane buldum,sonra hiç rastlamadım.Ne olur ne olmaz,getirirsen iyi olur derim..
Mama da bulabilirsin,aynısı olmasa da muadili ürünler var.Aptamil mevcut lakin Pediasure hiç görmedim,dikkatimi çekmedi..
Plastik lazımlığı hemen yerde bulabilir eşin,geldiğinde de göreceksin inşaAllah,hemen her caddede bebek/çocuk mağazaları var.Lazımlığın en iyisi de yine Suk Talate'de bulunur..
İkinci katta hemen sağdaki bebek mağazasına bakabilirsiniz. (Üst katında da Benetton var)

Umarım herşey gönlünce olur,lütfen aklına gelenleri sor,seve seve cevaplarız..

B_Miracle,gülüm!Şeniz
Haftaya cuma Bingazi ziyareti yapabiliriz,arabamızla geleceğiz,3 saat sürüyormuş sanırım Bayda'dan,ilk olacak,kaybolmayız umarımkaydirigubbakcemile3

Yekamoz Hayırlısı canım hepimiz için.Tez zamanda gelmeni dilerim..

Yakut1137,merhaba,hoşgeldiniz..
Sevgi ve selamlarımla

Tesekkurler Libyanacım,şimdilik aklıma gelen bunlardı.Biber ve domates salçası,turşu,ayçekirdek var mıydı acaba:))))

:)
Biber ve domates salçası / turşu var.
Ay çekirdeği de var ama pek güzel değil :)

Merhaba arkadaşlar libya tanışma alanını aralıklarla takip ediyorum bende yaklaşık 4 aydır libyanın sirte şehrinde çalışıyorum eşimle beraber . Her şeye rağmen buraya alıştım derken 5 haftalık hamile olduğumu öğrendim 4 gün önce istanbulda ama izinimizin son saatleriydi ve apar topar libyaya geri dönmek zorunda kaldık ve şimdi ne yapacağımı bilmiyorum çaresizlik içindeyim libyada daha önce cocuk sahibi olanlarınız varmı aranızda burada doğum yapan yada bi yakını olan türkiyede ki testler takibler kontroller burada yapılıyor mu henüz buradaki bir hastaneye baş vurmadım işin kötü tarafı hamileliğimi bilmediğim için ilaç aldım ağır kaldırdım yani yapılmaması gereken ne narsa bilmeden yaptım diyebilirim sizlerden ricam libyada bu konuda bilgisi tanıdığı olanlar ALLAH RIZASI için yardım etsinler şimdiden teşekkür ediyorum eyvahedigeldismile

Merhaba asitane..a.s.
Hoşgeldin,öncelikle tebrik ederim.Çok güzel bir haber bu.Umarım rahat ve keyifli bir süreç olur sizler için.Endişeni anlıyorum fakat zihnini rahatlatmalı,yüreğine nefes aldırmalısın.Herşey güzel gidecek inşaAllah..
İlk bebeğin olduğu için,çok ayrı bir heyecan var mutlaka.Ben de öyle idim,Libya'da değil lakin yine yurt dışında doğum yaptım..
Sirte'de şartlar nasıl bilemiyorum,ama Libya'da doğum yapan çok arkadaşım var.
En son geçen minik bir prens daha aramıza katıldı :asigim:
Tripoli İngiliz Hastanesi'nde doğum yaptı arkadaşım,bir sıkıntı olmadı çok şükür.
Önümüzdeki ay 2 arkadaşımız daha Allah nasip ederse bebeğini kucağına alacak.
5 haftalıkmış miniğiniz maşaAllah,tutunmuş,sımsıkı sarılmış,bilmeden ilaç alıp/ağır kaldırmış olabilirsin evet,bundan sonra çok daha dikkatli olursun..
Hayırla alın kucağınıza inşaAllah! :)
Aklınıza takılanlar olursa biz yine buralardayız.
Sevgilerimle

libyana öncelikle iyi niyet temennilerin için çok teşekkür ederim. Bu bana iyi geldi. Trablus ta ingiliz hastanesinde doğum yapmış olan arkadaşlar olduğunu belirtmişsin bu sevindirici fakat şöyle bir durum var ki benim bulunduğum sirte şehriyle trablus arası yaklaşık 500 km nasıl olur bilmem ama daha yakın yerlerde inşALLAH doğru düzgün yani en azından kontroller için düzgün bir yer bulabilirim. Yapı olarak zaten biraz panik ataklık ve gerginlik söz konusu. Şu an itibariyle hiç bişey düşünemez haldeyim gerek iş ortamının verdiği etki gerek gurbette olmak bide şimdi anne olmak düşüncesi (özellikle bilinçsizce hiç bir hazırlık olmadan !) her şey birbirine karışmış durumda ama dilerim ALLAH c.c den tüm anneler ve bebeklerin olmasını temenni ettiğim gibi benim daha henüz kalbi bile atmaya başlamamış yavrumun da akıl ruh ve beden sağlığı tam olur ve her türlü zorluğu rağmen hayırlısıyla kucağımıza almak nasip olur İNŞALLAH. Sirte bölgesinde veya yakınlarında iyi bir doktor ve hastahane bilenlerin yardımlarını bekliyorum... sevgiler

herkese merhaba :)
bugün libyada 4. günüm, zaman umduğumdan daha iyi gidiyor.
biz tripoli merkezde değil tajura'daymışız ve avantajı tripoliye çok yakın olması.
zaten bir kampta kalıyoruz, o yüzden herşey yolunda :)

yalnız sormak istediğim birşey var, ben buralarda bir italyanca ya da fransızca kursuna başlamak istiyorum. tripolide böyle kurslar var mı gidebileceğim?
ya da kültür merkezlerinde düzenlenen el sanatları kursları gibi şeyler de olabilir?
yani vaktimi verimli bir şekilde kullanabilmek i,çin bişeyler yapmam lazım?
önerilerinize ve burası hakkında tüm bildiklerinize açığım :)

sevgi ve selamlar.

MERHABA LİBYANA.SİTEYE YENİ ÜYE OLDUĞUM İÇİN ACEMİLİĞİMİ DE HOŞGÖRÜN:))
İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.AYRICA HOŞBULDUK.TOBRUK'A GİTME HEYECANIMDAN DOLAYI BİR AN ÖNCE ÖĞRENMEK İSTEDİKLERİMİ DİLE GETİRDİM.BENİM SİZLERDEN ÖĞRENMEK İSTEDİĞİM ÇOK ŞEY VAR ASLINDA.BEN DAHA ÖNCE NIJERYA'DAYDIM EŞİM VE İKİ ÇOCUĞUMLA BİRLİKTE.ŞİMDİ İSE BAMBAŞKA BİR ÜLKE , LİBYA....BENİM EN ÇOK ÖĞRENMEK İSTEDİĞİM ŞEY BAŞIMI ÖRETMEM GEREKİP GEREKMEYECEĞİ TOBRUK'TA...BU KONUDA BİLGİNİZ VAR MI ACABA?ONA GÖRE GELİRKEN ALIŞVERİŞ YAPMAM GEREKECEK.AYRICA UÇAKTAN İNDİĞİMDE BİNGAZİYE İNMİŞ OLACAĞIM.ORADA BAŞIMI ÖRTMEM GEREKECEK Mİ ACABA?BU SORULARIMIN CEVABINI BANA VEREBİLECEK ARKADAŞLARA VAR MI ?LÜTFEN BANA YARDIMCI OLUR MUSUNUZ?[/QUOTE]

Merhaba yekamoz,

Ben yaklaşık 4 aydır Tobruk tayım..yardım edebilirsem ne mutlu bana...öncelikle sorularına bakıyorum ,bingazi de uçaktan inince başımı örtmeme gerek varmı demişsin?hayır böyle bir gereklilik yok arkadaşım,ben yarım kollu tişört de giyiyorum hem bingazi de hemde tobruk ta..ama sen yinede uzun tunik tarzı tişörtler al bol bol:)Tobruk yeni gelişen bir şehir o yüzden bingazi ve trablus gibi değil ama yinede aradığın şeyleri iyi kötü buluyorsun..yakın zamanda geleceksen şuan hafif havalar serinledi ince ceketlerde al yanına..birde koton nevresim al yanına çünkü burda pamuklu ürün bulmak neredeyse imkansız...
eksikler= türk peyniri(burada peynirler çok kötü)
türk kahvesi
kakao,
salça(biber salçası) domates salçası var burda
seviyorsan ceviz,türk çerezi,ayçekirdeği,kuru kaysı,kuru incir vs. o tarz şeyler ...çünkü burdakiler çok kötü...
birde kullanmak zorunda olduğun ilaçlar ağrı kesici vs.varsa onları al..burda muadil ve farklı ürünler maluum...

aslında burada herşeyi buluyorsun,zaten marketler türk ürünü ile dolup taşıyor:)aklına gelen şeyler varsa sen sor ben cevap veririm...
buarada hangi firma ile geleceksiniz?tobruk ta çünkü çok az firma var,aynı firma bile olabiliriz anlayacağın:)...
Şimdiden hoşgeldin diyorum arkadaşım,geldiğinde haber verirsen irtibata geçeriz..görüşmek dileğiyle...

ilk mesajını yeni gördüm:)benimde 26 aylık bir kızım var ve kızımında arkadaşa çook ama çook ihtiyacı var...allah bağışlasın ayrıca senin ufaklıklarıda...evet eşim dolayısıyla burdayız..tobruk küçük bir şehir ,biz önce bingazi deydik ordan tobruk a geçtik.kıyaslama durumum olduğu için burası çook küçük geldi bana.Ama alışıyor insan herşeye,kıyafet konusuna gelince burda yarım kollu tişört veya uzun tunik ve kot pantolonla gidiyoruz çarşıya vs.,tek bayan olarak henüz biryere gitmedik biz ama sanırım gitmekde pek sağlıklı olmaz burda:)biraz yobaz halk ama iyiler ben kötülüklerini görmedim.
biz mra dayız ,sizin firma hangisi umarım aynı yerdeyizdir:)...
görüşürüz ...

Merhaba Libyana..nasılsın?Çok yakınız şuan al bayda ve tobruk arası bayağı yakın tripoli ye nazaran:)..al bayda güzel ve yeşil çok gezmedik henüz ama içinden geçtik sadece tobruk yolunu uzatsada.Evet biz daha bir süre burda kalmayı düşünüyoruz olağanüstü bir durum olmazsa tabii.Kısmet burada tanışmayadır inşallah...
Tanışmayı isterim bende,ne zaman bu tarafa yolculuk bellimi tarih?Geleceğinizde mutlaka haberimiz olsun.İrtibata geçelim,maluum tobruk ta hala çok fazla değil türk aileler,veya fazlada ben tanışmadım henüz:)...
Görüşmek dileğiyle,sağlıcakla kal...

Nerde merhaba!ben de eşim dolayısıyla geliyorum oraya ve eşim de al ramada ve aska ortaklığının olduğu şirkette proje müdürü olarak görev yapacak.ben de bu perşembe yani 28 ekimde yola çıkıyorum.verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.ben tam olarak nerede kalacağımızı bilmiyorum sadece tobruk olarak biliyorum.ev kiralanacak.daha ev yok ortada ilk geldiğim zaman otelde kalacağımızı zannediyorum.zaten tobrukta sadece 1 tane otel varmış.ondan sonra ancak eve geçebileceğim.allah kısmet ederse.ben yanıma baş örtüsü gibi bişler de aldım her ihtimale karşı.baş örtmeme durumu iyi oldu.karşı olamamkla birlikte baş örtüsü içime bir sıkıntı yapıyor ,sanki nefes alamıyorum.:))) sorunum sadece o daha önce de nıjeryada kaldığımız için anlaşılan pek fazla birşey değişmeyecek.sadece şu andaki problemim eşim ancak pazartesi gelebileceğini söyledi bana bingaziye.o da daha yeni gittiği için sanırım bingazide bir otelde kalmam gerekecek.ama hangi otle uygun olur onu bilemiyorum bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.çünkü sadece ben ve çocuklarım kalacak.hangi otel güvenlidir bingazide?bana yardımcı olursanız çok sevinirim.teşekkürler....

Merhaba Yekamoz,
Hayırlı olsun yeni işiniz,umarım sizin içiin eniyisi olur.Özelden mesaj attım sana ,Bingazi de 3 gün çocuklarınızla yalnızmı kalacaksınız onu anlayamadım?Öyleyse mutlaka tibesty de kal derim.Birde oteli şirketmi ayarlayacak senmi görüşeceksin?Arapça veya ingilizce problemi olur bu durumda...Eşinle aynı güne denk getirsen daha iyi olurdu tabii.Şirketten araç gönderip sizi alamıyorlarmı acaba sorsanıza...Tobruk _Bingazi arası araçla 4 saat çünkü genelde özel araçlarla gidiş dönüş oluyor...
iyi yolculuklar şimdiden,görüşmek dileğiyle...

Tekrar Selam herkese :)

Esefem: ben bayramdan az önce dönüyorum Tripoliye, geldiginde görüsürüz canim haber verirsin
hadi öpüyorum seni.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…