Libya Paylasim Alani(Tanisma)

Merhaba arkadaşlar.Ben Libya Sirte'de yaşayan arkadaşlardan yardım istedim ama yardım eden olmadı Oralarda yaşayan ve bana yardım edebilecek arkadaş yok mu acaba?

Bir ay kadar Sirte'de yaşadım.Bingaziye göre daha temizve düzenli bir şehir.Ama kıyafet alışverişi açısından biraz kısıtlı.Çok mağaza yok.Migros gb büyük bir marketi var.Orada yiyecek açısından aradığın çoğu şeyi bulabilirsin.Sıcaklığa gelince ben yazın orda olduğum için yorum yapamayacağım ama eşim şu an Bingazi'de.Uzun kollu gömlek,ince sweat yada hırka gb şeyler giyiyormuş.Bazen t-shirt bile giyiyormuş hala.Ama geceleri soğuk olabilir.Çünkü gündüz ile gece arasında sıcaklık farkı çok.Biz kampta kalmıştık.Evimiz prefabrikti.Eşyalıydı.Rahattık yani.Sanırım kardeşiniz evli değil.O zaman tek yada 2 kişilik odalarda kalabilir.Rahat edeceğini düşünüyorum ama şirkete görede değişebilir tabiki.Yardımcı olabilmişimdir umarım.

naz naz hanım çok tşk ederim paylaşımınız için.evet kardeşim bekar.tek kişilik prefabrik evlerde kalacaksın diye söylemişler onada.sosyal hayat nasıl peki Sirte'de ?

Sosyal hayat derken pek bir seçenek yok aslında.Türkiye'deki gb eğlence yerleri,barlar yok.Biz genelde arkadaşlarımızla vakit geçiriyorduk.Dışarıya yemeğe gidiyorduk,kahve içmeye gidiyorduk.Mangal partileri yapılıyordu.Film izliyorduk.Sahilde yürüyüşe çıkıyorduk.Yazın denize giriyorduk.Öyle çok hareketli değil ama eğlenebilmek sana ve çevrendeki insanlara bağlı biraz.Bunuda gitmeden öğrenemez sanırım.

merhaba amovoce...

Sanırım benimde bazen yaşadığım bunalım hallerini yaşıyorsun şuan.Birde sen bir libya lı ile evlisin o dahada zor tabii..Bizler burda işten dolayı yaşamak zorundayız , halk ve o aşırıya kaçan gelenekler çemberine çookda takılmıyoruz.Ama burda gerçektende hayat toz pembe değil sende bir problem yok,biz biraz para biriktirip gideceğiz durumuyla bakıyoruz,katlanıyoruz sanırım ondan polyanna gibi görünüyoruz
cidden hiçde kolay değil ben yaklaşık 1 aydır ne bir sahilde yürüyüş,ne bir cafede oturmak gibi bir ihtimal bile yaşamadım,çarşıya pazara alaacale çık alacağını al hemen dön telaşı elbette çook zor..Özellikte ben şuan küçücük bir ilde bu kısırdöngüyü yaşıyorum...burda bayansan herşey daha zor...
Türkiye ile alakası yok burdaki standartların elbette,gelecek olan arkadaşlarıda kendimiz gibi düşünüyoruz o yüzden...Biraz para biriktirmek,iş deneyimi yaşamak ve sonra daha iyi ülkelerde veya türkiye de daha donanımlı yaşama olasığıyla yazıyorum ben,o biraz iyi niyete kaçan yazılarımı...Birde biz o aşiret tutumlarından uzağız ,yabancıyız deyip işimize gücümüze bakma lüksümüz oluyor o kadarcık lüksde olsun artık...Sen libya lı bir aileye gelin gelmişsin o taraflarını azbuçuk düşünebiliyorum...
Siz hep burdamı yaşamayı düşünüyorsunuz?hangi ildesiniz?
Çook kolaylıklar diliyorum sana...polyanna olmayı beceremeyen bir insan olsamda takmadan takılmadan yaşamayı becermeyi çalışıyorum gittiği yere kadar burda...görüşmek dileğiyle...

Merhaba mcos,

hangi firma olduğunu bana özelden yaz istersen senin için soruşturayım,bizim firmada yok ödeme sıkıntısı şuan ama libya firmalarında olabiliyor ödeme problemi..mesela bir çok firma 3 maaşı içerde tutabiliyor.veya aylardır maaş ödemediğinden türkiye ye dönüş bile yapamayan işçileri olan firmalar var..Şirket,olanakları ve maaş durumlarını tam öğrenmeden buraya yani tobruk a gelmek çokda mantıklı değil.diyorum ya burda bayansan özelliklede bekar bir bayansan direkt şirketin sana sağlayacağı koşullara bağlısın.Sana araç sağlamadığı sürece kişisel ihtiyaçlarını taksiye atlayayımda çarşıya pazara gideyim diye bir olay yok burda.Zaten istesende gidemezsin,çok küçük bir şehir.Libya nın tripoli şehri olsa veya bingazi de bir nebze belki şirkete bağımlı olmayabilirsin (oda zor aslında)ama tobruk çok küçük bir yer.Sanırım biz bu konularıda atlıyoruz,türkiye ile kıyaslamayın derken burda toplu ulaşım araçları yok,yani otobüs,dolmuş vs.böyle şeyler yok.ticari taksiler var nadirde olsa ama onlarada tek bayan bineni görmedim hiç zaten arapça bilmediğiniz için sorun veya tek bayana bakış açıları zaten kötü.
Sen istersen bana özelden firma ismini yaz ben buradan soruşturayım firmayı ,maaş durumlarını o zaman daha net konuşabiliriz bence...Çünkü gelipte sonra ben beğenmedim dediğin takdirde hem zamanın hemde şirket politikası ile çalıştığın hakettiğin parayıda kesme ve uçak biletini almama durumları varmı onada bakarız...
Görüşmek dileğiyle...

mesaj hakkımı doldurmadıgım için özelden mesaj atamıyorum. Bu arada eski firmamla Sirte da bulunan iş için anlaşma sağladım bayram sonu gitmeyi planlıyorum. Bigilerin ve yardımların için çok teşekkür ederim. İlk Libya deneyimim olacak inşallah mutsuz olmam. Görüşmek dileğiyle kendine iyi bak.

Tanıdık bir fima ile gitmen en güzeli olmuş aslında..İlk yurt dışı deneyimini enazından bildiğin bir firma ile daha hafif atlatırsın...umarım senin için en iyisi olur mcos..sonuçta amaç para biriktirmek veya iş deneyimi ise bir problemin çıkacağını sanmıyorum...Koşullar zor ama katlanıyor insan,umarım iyi bir arkadaş çevren olur ve o monotonluğuda aşarsınız...hayırlı olsun şimdiden...
görüşmek dileğiyle...

Benim de nişanlım Libya'daydı Allah'a çok şükürki geldi gerçekten çok zor bazı arkadasların yazdıgı gibi ...uydudan internet kullanılıyor kum fırtınası çıktıgı zaman baglantı kopuyor vodafonenun mesela birçok ülkeyle anlaşması var ama libya dahil değil madar hattı kullanılıyor celine arkadasımız yazmış ben madara msj attıgım zaman turkcell-avea fark etmiyor 75 kurus gidiyordu benim nişanlımın gelme nedeni ödemeleri yapılmadıgı için gelmedi ve hala maası içerde umarım ödemeyi de yaparlar Allah hepinizin yardımcısı olsun kızlar gerçekten çok zor ...

Merhaba mcos.Benim kardeşimde bayramdan sonra Sirte'de üniversite inşaatı için gidicek.Sanırım aynı firmada olacaksınız.İsmini vermek istemiyorum ama istanbul firması kardeşimin gideceği firma...

Merhaba mcos.Benim kardeşimde bayramdan sonra Sirte'de üniversite inşaatı için gidicek.Sanırım aynı firmada olacaksınız.İsmini vermek istemiyorum ama istanbul firması kardeşimin gideceği firma...

Ben üniversite işi için gitmiyorum orada elektrik santral işi var onun için gidiyorum. Ama sırte bildiğim kadarıyla küçük bir yer aynı alanlarda calışmış olacaz. Belki denk gelebiliriz.

Ben üniversite işi için gitmiyorum orada elektrik santral işi var onun için gidiyorum. Ama sırte bildiğim kadarıyla küçük bir yer aynı alanlarda calışmış olacaz. Belki denk gelebiliriz.

Bizde burdaki arkadaşların bilgilendirmeleriyle öğrendiğimiz kadar nasıl bir şehir olduğunu az da olsa öğrenmiş olduk.Evet küçük bir yermiş dediğiniz gibi.Karşılaşma olağınız fazla.Açıkcası sizi kardeşimle tanıştırmak isterdim orda birbirnize yardımcı olabilmeniz için ama yanlış anlamanızdan da çekiniyorum.

Merhabalar,
Cumartesi gecesi itibarı ile artık bizde Tripolide yaşamaya başladık,hakkımızda hayırlısı olur inşallah.Eşim marketten birşeyler almış,ama herşeyden 2-3 tane,deneyip hangi marka iyi karar verelim diye.Benim tripoli deneyimli arkadaşlarımdan ricam neyi hangi marka alırsam bizim damak tadımıza uygun olur?Süt,yoğurt (bizdeki gibi büyük yoğurt yokmuş,meyveli yoğurt gibi minicik kalıplarda almış,bununla nasıl sarımsaklı yoğurt felan yapacaksak:) ),et,tavuk,salça,turşu,un,pirinç,vs. aklınıza gelen diğer gündelik ihtiyaçlar markası aklınızda olanları paylaşırsanız çok sevinirim,cumaya markete gideceğiz bakalım:))
Şimdiden teşekkürler,hoşçakalın.

Galiba iş başa düşecek,markete giderek eşimin yöntemiyle tüm seçeneklerden alıp eleme yöntemiyle alınacakları belirleyeceğim.Yine de aklına 1-2 marka gelen olursa yazarsa sevinirim.
Hoşçakalın.

merhaba
size birkac tuyo vereyim, o kucuk yogurtlardan jadeed marka almayin, sut tozundan yapmislar. danone delice marka alin en iyisi, ustelik ayni fiyat tanesi 25 kurus ama 5 tane alirsaniz 1 dinar.
pirinc olarak edran diye yesil etiketli misir markasi var, bizim pirince benziyor, 1 bucuk dinar. ama arada 1 dinara italyan pirincleri bulabilirsiniz promosyon olarak, hic fena degiller sadece cok nisastali iyi yikamak lazim.
sut lerde de dikkat. saudi diye bir marka var o da sut tozu. sut degil . biz sut olarak yagsiz kullaniyoruz, americana yagsiz ve delice yagsiz guzel ve gercek sut.
bir kac ay once yogurdu evde ben yapiyordum , daha guzel
meyve suyu olarak dimes %100 bulabilirsiniz ama nektar seviyorsaniz Rayhan marka hepsi guzel, hatta ben muzlusuysa bi kac kasik nisasta karistirip tatli bile yapiyorum.
salca olarak Al Bustan , gayet guzel.
peynir olarak philedelphia surme cesitleri ve turk labnesi bulabilirsiniz markette ayrica kiri markalarda guzel.
misir yagi olarak crystal guzel.
tursu aramayin yok, en azindan guvenilir paketli olarak, esim acikta olanlarin iyi olmadigini guvenilmez ! dusunuyor.(kendisi libyali)
ton baligi olarak john west ve americana markalar guzel.
un konusunda ben hala kararsizim, denemeye devam !
be yine aklima gelince yazarim.
ince bulgur aramayin bulmak cok zor, ben tr den getirdim.
en buyuk markete giderseniz bi cok turk markasi bulursunuz, ben tr de yuzune bakmadigim markalari burda bazen almak zorunda kaliyorum
simdilik kolay gelsin

Son düzenleme:
Amovoce çok teşekkür ederim,aklına ne gelirse yaz lütfen,cidden çok faydalı oluyor.Bende evdeki 3 marka sütten hangisi doğal inek sütü,hangisi süt tozu anlamaya çalışıyordum,birini ok.leyebilmiştim,açıklama kısmında çoğunlukla arapça ve diğer dillerde yazıyor,ingilizce açıklama da yok,kalmıştım öyle.Çocuk yoğurtlarında da nasılsa süt tozu kullanmıyorlardır diye bakmadım ve jadeen markadan almışım,siz diyince baktım hakikaten milk powder varmış,bugün 5. bitti,artık danone alırım.İnce bulgur işi benim gibi köfte ve kısır seven biri için kötü oldu,bilsem getirirdim,neyse artık öğrendim.
Teşekkürler,hoşçakalın.

daisy hoşgeldin :)

ben istediklerin konusunda yardımcı olamadım, çünkü ben de yeniyim :) görüşmek üzere, kolay gelsin :)

Merhabalar minik kuzucum,hosbulduuuuuuuuuk.Sende yeniysen yazılanları not alırsın artık:)).En kısa zamanda minik melegine kavusman dilegiyle.
Hoscakal.

slm kleopatracm evt dedğin gbi zor ama allahn izniyle30 aralkta burda olcakms o turkcel ve libya hattı kullanıo ben turkcel hatına bdava msj atıorm ama o madar hattından o da 0.25 gdio ilk bir ay daha uygundu sonra nie arttı bilemiorz bulundugu yerde de nete baglanmıo 15 gunde anck carsya cıkıp yarım saat falan gorusebliorz daha 30 aralga ole cok var gbi gelio ki bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…