merhabalar,
ben bu forumu libyaya gelmeden onceden beri takip ediyordum. surekli bilgi almak istedim, yazan arkadaslar oldu sagolsunlar. ama bir sey ozellikle belirtmek istiyorum ki , hic bir sey yazildigi gibi kolay ve eglenceli degil. ozellikle tr nin buyuk bir sehrinden kalkip geliyorsaniz.. benim icin her sey cok berbat. 4 bucuk ay zor dayandim, kendimi tr ye zor attim..1 haftadir yine buralardayim. yine SIKICI zor gunler basladi benim icin. ben burayi herseyi varken hic bir seyi olmayan ulke olarak tanimliyorum.
belkide benim icin zor olmasi esimin de libya li olmasi ve gelenekler yuzunden onunda elinin kolunun bagli olmasi olabilir. tabiki akrabalari ve arkadaslari bu geleneklerden taviz vermedigi icin ben iyice daraliyorum. eger isini gucunu ailesini birakip libyaya gelmeyi dusunenler varsa, diyorum ki lutfen paraya kiyip once gelin bir gorun sonra karar verin . benim dahil hic kimsenin lafina gore karar vermeyin. ben biraz fazla dertliyim ama yasayan bilir.
libya da yasayip ta hala mutlu olan arkadaslar, size sesleniyorum.. formulu varmidir yok sa cok mu polyannasiniz ??
hepinize sevgiler
mutlu kalin
evet sosyal olarak fazla bişey olmadığını duymustum orda olan kimseyle konusamadım sadece siz varsınız. Libya için parasal sorunlar oluyor diye duydum sizin firmanızda var mı öyle seyler veya diğer firmalarda? Geleceğim firmanın neler saglayacagını çokta bilmiyorum nelerle karşılacagımıda ilk y.dısı işim olacagı için soruyorum neler sağlanıyor? siz memnun musunuz Tobruktan ordaki firmalardan?? ilginize çok tesekkur ederim bilgileriniz faydalı oluyor.
mesaj hakkımı doldurmadıgım için özelden mesaj atamıyorum. Bu arada eski firmamla Sirte da bulunan iş için anlaşma sağladım bayram sonu gitmeyi planlıyorum. Bigilerin ve yardımların için çok teşekkür ederim. İlk Libya deneyimim olacak inşallah mutsuz olmam. Görüşmek dileğiyle kendine iyi bak.
mesaj hakkımı doldurmadıgım için özelden mesaj atamıyorum. Bu arada eski firmamla Sirte da bulunan iş için anlaşma sağladım bayram sonu gitmeyi planlıyorum. Bigilerin ve yardımların için çok teşekkür ederim. İlk Libya deneyimim olacak inşallah mutsuz olmam. Görüşmek dileğiyle kendine iyi bak.
Merhaba mcos.Benim kardeşimde bayramdan sonra Sirte'de üniversite inşaatı için gidicek.Sanırım aynı firmada olacaksınız.İsmini vermek istemiyorum ama istanbul firması kardeşimin gideceği firma...
Ben üniversite işi için gitmiyorum orada elektrik santral işi var onun için gidiyorum. Ama sırte bildiğim kadarıyla küçük bir yer aynı alanlarda calışmış olacaz. Belki denk gelebiliriz.
Amovoce çok teşekkür ederim,aklına ne gelirse yaz lütfen,cidden çok faydalı oluyor.Bende evdeki 3 marka sütten hangisi doğal inek sütü,hangisi süt tozu anlamaya çalışıyordum,birini ok.leyebilmiştim,açıklama kısmında çoğunlukla arapça ve diğer dillerde yazıyor,ingilizce açıklama da yok,kalmıştım öyle.Çocuk yoğurtlarında da nasılsa süt tozu kullanmıyorlardır diye bakmadım ve jadeen markadan almışım,siz diyince baktım hakikaten milk powder varmış,bugün 5. bitti,artık danone alırım.İnce bulgur işi benim gibi köfte ve kısır seven biri için kötü oldu,bilsem getirirdim,neyse artık öğrendim.
Teşekkürler,hoşçakalın.
Benim de nişanlım Libya'daydı Allah'a çok şükürki geldi gerçekten çok zor bazı arkadasların yazdıgı gibi ...uydudan internet kullanılıyor kum fırtınası çıktıgı zaman baglantı kopuyor vodafonenun mesela birçok ülkeyle anlaşması var ama libya dahil değil madar hattı kullanılıyor celine arkadasımız yazmış ben madara msj attıgım zaman turkcell-avea fark etmiyor 75 kurus gidiyordu benim nişanlımın gelme nedeni ödemeleri yapılmadıgı için gelmedi ve hala maası içerde umarım ödemeyi de yaparlar Allah hepinizin yardımcısı olsun kızlar gerçekten çok zor ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?