Cevap için teşekkür ederim öncelikle umutkusum. Eşim orada işçi kalfası olarak çalışacak, iki bin konut projesi varmış. İnşaat şirketi de buradan gitme olacak herhalde, kamp vs. mümkün mü bilemiyorum. 1000 dinar çok pahalı geldi bana. Yani 1 milyar kira mı bu şimdi, çok fazla ve abartılı geldi bana. Bi forumda villa tipi evlerin o kadar kiraya sahip olduklarını okumuştum. Ev bulmanın zor olması kötü tabii ama genelde mobilyalı olması güzel. Ana beyaz eşyalar olsa bile yeter tabii. Böyle mütevazi ev yok mudur kiralanacak? Ne bileyim buradaki giriş katlar gibi mesela, biraz da eski ev gibi, 250-300 milyona olan kiralar gibi... Sahil şehri olduğu için biraz turistik galiba ev fiyatları da...:26:
kızlar kışla ilgili bir soru sormuştum ama bilenleriniz cevap verebilir mi? ocakta türkiyede olacağım, gerekli ise bazı kışlıklar getirmem lazım buraya geri gelirken :/
imjuli keşke daha uzun orada yaşamış olsaydım da cevap konusunda yardımım dokunabilseydi..şöyle birşey söyleyebilirim ama eşim pek az kışlık eşya götürdü.boğazlı yün kazak hiç giymedi.montlarını çok nadir olarak kullandı..ona göre libya da kış yok..ama elimden gelen sadece bu kadar tatlım..libyanam ve diğer dostlar en kısa zamanda yanıtlayacaklardır zaten..
Cevap için teşekkür ederim öncelikle umutkusum. Eşim orada işçi kalfası olarak çalışacak, iki bin konut projesi varmış. İnşaat şirketi de buradan gitme olacak herhalde, kamp vs. mümkün mü bilemiyorum. 1000 dinar çok pahalı geldi bana. Yani 1 milyar kira mı bu şimdi, çok fazla ve abartılı geldi bana. Bi forumda villa tipi evlerin o kadar kiraya sahip olduklarını okumuştum. Ev bulmanın zor olması kötü tabii ama genelde mobilyalı olması güzel. Ana beyaz eşyalar olsa bile yeter tabii. Böyle mütevazi ev yok mudur kiralanacak? Ne bileyim buradaki giriş katlar gibi mesela, biraz da eski ev gibi, 250-300 milyona olan kiralar gibi... Sahil şehri olduğu için biraz turistik galiba ev fiyatları da...:26:
çook teşekkür ederim :)
aslında kış başında geldiğimiz için hafif bişeyler getirmiştik ama üşüdük :/ soğuk oldu bu kış biraz, ya da daha önce böyle miydi bilmiyorum, acaba daha soğur mu diye merak ettim :)
yine de vaktini ayırıp da cevapladığın için çok teşekkür ederim :)
eşiniz tripoli'de ise ve göndereceğiniz birşey varsa şubatta ben buraya geri döneceğim, bana iletebilirsiniz
Allah razı olsun birtanem..ne kadar ince düşüncelisin..eşim tripolide,rabbim izin verirse ocak ortalarında burada olacak 3 ayda bir geliyor izne..ve belki de bu defa onunla birlikte biz de geleceğiz oraya..tabi şimdilik tamamen netleşmiş değil bu durum..hayırlısı diyelim..sizin ihtiyacınız olan birşey varsa-ki gurbette yaşamış birisi olarak acısını çok çektim-lütfen benimle paylaşın..ben yardımcı olayım..sevgiyle kucaklıyorum..rabbime emanet olun..
Sevgili Pınar, tatlı dilin, samimiyetin için teşekkür ederim. Umutkuşuma da tabii...
Benimki biraz dereyi görmeden paçayı sıvamak oldu. Değişik bir ülkede yaşama fikri bana çok cazip geliyor bana, sanki hiç zorluk çekmeyecekmişim gibi. Kira işi benim hayallerimi suya düşürdü biraz da olsa. İyice bir araştırmak lazım. Emlakçıya baktım, 400 ld ye bir ev var, 2 oda, tek katlı vs. Gecekondu tipi. Apartman daireleri var 1000 e gibi. Astarı yüzünü geçerse zaten, ben hiç gitmem. Ama olur da şirket yardımcı olur, o zaman tadından yenmez :)
eşim ve oğlumdan başka kimsem yok benim, eşim giderse onun ailesiyle birebir kalacağım için Libya'da sokakta bile yatarım diyorum :)
1-2 aya kadar her şey kesinleşecek, ben sadece bir hevesle ön araştırma yapayım dedim,sizin gibi samimi dostlara denk geldim. Hayatımda değişiklik olmalı artık, bunaldım, yoruldum, bu borç, bu geçim sıkıntısından kurtulmalıyız, 2011 herkes için çok çok güzel bir yıl olsun...
Sevgili Pınar, tatlı dilin, samimiyetin için teşekkür ederim. Umutkuşuma da tabii...
Benimki biraz dereyi görmeden paçayı sıvamak oldu. Değişik bir ülkede yaşama fikri bana çok cazip geliyor bana, sanki hiç zorluk çekmeyecekmişim gibi. Kira işi benim hayallerimi suya düşürdü biraz da olsa. İyice bir araştırmak lazım. Emlakçıya baktım, 400 ld ye bir ev var, 2 oda, tek katlı vs. Gecekondu tipi. Apartman daireleri var 1000 e gibi. Astarı yüzünü geçerse zaten, ben hiç gitmem. Ama olur da şirket yardımcı olur, o zaman tadından yenmez :)
eşim ve oğlumdan başka kimsem yok benim, eşim giderse onun ailesiyle birebir kalacağım için Libya'da sokakta bile yatarım diyorum :)
1-2 aya kadar her şey kesinleşecek, ben sadece bir hevesle ön araştırma yapayım dedim,sizin gibi samimi dostlara denk geldim. Hayatımda değişiklik olmalı artık, bunaldım, yoruldum, bu borç, bu geçim sıkıntısından kurtulmalıyız, 2011 herkes için çok çok güzel bir yıl olsun...
3 ayda bir geliyor olmasına sevindim, biz de 4 ayda bir gelip gidiyoruz bakalım, ancak ben çalışmadığım için benim daha sık gidip gelmem konu olabiliyor bazen :) nazik tavrına ve ince düşüncelerine çok teşekkür ederim, geldiğinde kısmet olursa tanışmak isterim, mutlaka haberleşelim olur mu :) hayırlısıyla inşallah hep birlikte gelebilirsiniz de bu temennim gerçek olur :)
gurbette yaşamak konusunda çekilen sıkıntılar maalesef ortak pınar hn, bende daha ortadoğu'da değişik ülkelerde yaşadım, ancak libya konusunda edindiğim izlenimleri senin blogunda yazdıkların değiştirdi, bir insan bu kadar mı güzel bakabilir :) kendimi iyi hissetmemde çok ama çok faydan olduğunu söylemeliyim, çok teşekkürler..
Kreacher: canim yaaa hersey istedigin gibi olur insallah, dualarimiz seninle.
Pinarcim senide cok coook öpüyorum, yaaaaaaaaa gel artik yaaaaaaaa bekliyoruuuuuz:))
Merhaba arkadaşlar. Eşim inşaat işi nedeniyle Libya Tripoli'ye gidecek. Şu an Trabzon'da yaşıyoruz ve 3 aylık bir bebeğim var. Kendi ailem yok, tek ailem eşim ve oğlum. Türkiye'de yalnız kalmamak için ben de eşimle gitmek istiyorum. Mesela evlerin kiraları ne kadar? Evler nasıl, kışları çok serin olmuyordur herhalde, bütün evler kaloriferli midir? Eşya götürmek imkansız olsa gerek, beyaz eşya, yatak,dolap vs. Oralardan mı almak mantıklı olur? Aldık yeni ev kurduk diyelim sonra bir daha Türkiye ye dönüşte ne olur o eşyalar? Zaten maddi yetersizlikler için böyle bir işe giriyoruz, astarı yüzünden pahalı mı çıkar acaba...
Bu konuda bilgisi, tecrübesi olanlar bana yazabilir mi?
kızlar kışla ilgili bir soru sormuştum ama bilenleriniz cevap verebilir mi? ocakta türkiyede olacağım, gerekli ise bazı kışlıklar getirmem lazım buraya geri gelirken :/
selam Kreacher ben 2 yıla yakındır tripoli deyim ev kiraları 350 dinardan başlıyor 1000 dinarı aşıyor.ama gözünüz korkmasın uygun fiyata idare eder evler buluna bilir.öncelikle bütçe hesabı yapmalı semtlere göre kiralar değişebilir iş yeri nerde olacak ona göre ev baka bilirsiniz.en iyisi siz google ye open sooq Libya yazın sonra açılan yerden yanında türkçeye çevir yazar ona tıklarsanız bazı evlerin resimleri bile var.resimsiz evler genelde kötü oluyor.ben şuan oturduğum evi ordan buldum güzel bir semte libya şartlarına göre güzel bir ev 600 dinar kira.ama şu varki ev sahipleri 6 aylık kirayı peşin istiyorlar.eşya burda ucuz tr deki gibi değil ikinci el eşya olarak daha da ucuza alabilirisniz.giderkende siz satarsınız.evlerde genelde klima var tr gibi çok soğuk olmuyor ve klimaların fiyatlarıda uygun yada elektrikli ısıtıcı alırsınız.burada elektirik ve su ücretsiz.kendi kişisel eşyalarınızı getirmeniz yeterli.sorunuz olursa yine yardımcı olmak isterim.herşeyin hayırlısı olsun hepimiz için.
selam tripoli35, ben de tripoli'deyim. önümüzdeki hafta türkiye'de olacağım kısmetse. anlattıklarından anladığım kadarıyla hava durumu izmir gibi oluyor, gene de birkaç parça bişey geitrmek faydalı olabilir.
teşekkür ederim ilgine :)
arkadaşlar,libyana tatilde mi haberi olan varmı?sanırım bu ara hiç girmiyor...Tobruk a geçeceklerdi işten dolayı haberi olan varsa veya libyana siteye uğruyorsan haber ver,merak ettim sizi...
görüşmek dileğiyle...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?