Libya Paylasim Alani(Tanisma)

birtanem..hakkınızda hayırlısı diyerek başlamak istiyorum söze..1000 dinar 1000tl den daha fazla bir para öncelikle bunu belirteyim..ayrıca 1000 dinar a bile ev bulmak epeyce zor..öyle düşündüğünüz gibi sahil şehri turistik ev diye birşeye de ben rastlamadım orada bulunduğum süreçte ama her nedense belkide biraz ihtiyaçlar suistimal edilerek kiralar çok yüksek...eşimin şu anda oturmakta olduğu ve ofislerinin bulunduğu ev villa tipi ve 3 katlı 5000 dinar kirası.daha ucuz biryer bakıyorlardı ben tripoliye gittiğimde birkaç ev buldular 3000 e falan yüzüne bakılacak hali yoktu..biz yaklaşık 1.5-2 yıldır biraz da bu sebeplerden ayrı kalmak zorunda kaldık..bence hemen en başından birlikte gitmek yerine bırak eşin gidip koşulları bir değerlendirsin..sonrasında bu adımı atmanız daha iyi olacaktır görüşündeyim..ayrılığın zorluğu çok..gerçekten büyük bir acı oturuveriyor insanın göğsünün üzerine ama rabbim yardım edecektir..tekrar hakkınızda hayırlısı diyorum..cümlemizin hakkında hayırlısı..

kızlar kışla ilgili bir soru sormuştum ama bilenleriniz cevap verebilir mi? ocakta türkiyede olacağım, gerekli ise bazı kışlıklar getirmem lazım buraya geri gelirken :/

kızlar kışla ilgili bir soru sormuştum ama bilenleriniz cevap verebilir mi? ocakta türkiyede olacağım, gerekli ise bazı kışlıklar getirmem lazım buraya geri gelirken :/

imjuli keşke daha uzun orada yaşamış olsaydım da cevap konusunda yardımım dokunabilseydi..şöyle birşey söyleyebilirim ama eşim pek az kışlık eşya götürdü.boğazlı yün kazak hiç giymedi.montlarını çok nadir olarak kullandı..ona göre libya da kış yok..ama elimden gelen sadece bu kadar tatlım..libyanam ve diğer dostlar en kısa zamanda yanıtlayacaklardır zaten..

çook teşekkür ederim :)

aslında kış başında geldiğimiz için hafif bişeyler getirmiştik ama üşüdük :/ soğuk oldu bu kış biraz, ya da daha önce böyle miydi bilmiyorum, acaba daha soğur mu diye merak ettim :)
yine de vaktini ayırıp da cevapladığın için çok teşekkür ederim :)

eşiniz tripoli'de ise ve göndereceğiniz birşey varsa şubatta ben buraya geri döneceğim, bana iletebilirsiniz

tekrar merhaba Kreacher,

zaten benim söyledigim fiyata yeni bir ev bulamazsin. Ben onu dogru düzgün oturulacak bir daire icin söyledim. Tabiki daha ucuz apartman daireleri var ama bulmak lazim, sirket o konuda yardimci olsa iscilere fena olmazdi yani. Pinarcimin dedigi gibi hemen bastan kalkip beraber gelmeyin en azindan 1-2 ay esin gelsin ortama bir baksin. Allahim yardimciniz olsun canim her konuda, bu arada bebegin anali babali büyüsün insallah sana hayirli bir evlat olsun canim.

Allah razı olsun birtanem..ne kadar ince düşüncelisin..eşim tripolide,rabbim izin verirse ocak ortalarında burada olacak 3 ayda bir geliyor izne..ve belki de bu defa onunla birlikte biz de geleceğiz oraya..tabi şimdilik tamamen netleşmiş değil bu durum..hayırlısı diyelim..sizin ihtiyacınız olan birşey varsa-ki gurbette yaşamış birisi olarak acısını çok çektim-lütfen benimle paylaşın..ben yardımcı olayım..sevgiyle kucaklıyorum..rabbime emanet olun..

Sevgili Pınar, tatlı dilin, samimiyetin için teşekkür ederim. Umutkuşuma da tabii...
Benimki biraz dereyi görmeden paçayı sıvamak oldu. Değişik bir ülkede yaşama fikri bana çok cazip geliyor bana, sanki hiç zorluk çekmeyecekmişim gibi. Kira işi benim hayallerimi suya düşürdü biraz da olsa. İyice bir araştırmak lazım. Emlakçıya baktım, 400 ld ye bir ev var, 2 oda, tek katlı vs. Gecekondu tipi. Apartman daireleri var 1000 e gibi. Astarı yüzünü geçerse zaten, ben hiç gitmem. Ama olur da şirket yardımcı olur, o zaman tadından yenmez :)
eşim ve oğlumdan başka kimsem yok benim, eşim giderse onun ailesiyle birebir kalacağım için Libya'da sokakta bile yatarım diyorum :)
1-2 aya kadar her şey kesinleşecek, ben sadece bir hevesle ön araştırma yapayım dedim,sizin gibi samimi dostlara denk geldim. Hayatımda değişiklik olmalı artık, bunaldım, yoruldum, bu borç, bu geçim sıkıntısından kurtulmalıyız, 2011 herkes için çok çok güzel bir yıl olsun...

3 ayda bir geliyor olmasına sevindim, biz de 4 ayda bir gelip gidiyoruz bakalım, ancak ben çalışmadığım için benim daha sık gidip gelmem konu olabiliyor bazen :) nazik tavrına ve ince düşüncelerine çok teşekkür ederim, geldiğinde kısmet olursa tanışmak isterim, mutlaka haberleşelim olur mu :) hayırlısıyla inşallah hep birlikte gelebilirsiniz de bu temennim gerçek olur :)

gurbette yaşamak konusunda çekilen sıkıntılar maalesef ortak pınar hn, bende daha ortadoğu'da değişik ülkelerde yaşadım, ancak libya konusunda edindiğim izlenimleri senin blogunda yazdıkların değiştirdi, bir insan bu kadar mı güzel bakabilir :) kendimi iyi hissetmemde çok ama çok faydan olduğunu söylemeliyim, çok teşekkürler..

Kreacher: canim yaaa hersey istedigin gibi olur insallah, dualarimiz seninle.

Pinarcim senide cok coook öpüyorum, yaaaaaaaaa gel artik yaaaaaaaa bekliyoruuuuuz:))

birtanem..endişelerini çok iyi anlıyorum..biz ırakta yaşarken eşimin ailesi ile birlikteydik..o süreçte eşim yüksek lisans tezi için 1 aylığına ankaraya dönmek zorunda kalmıştı..o yokken hiç bir sorun olmamasına rağmen ben hep diken üstündeydim..gerçekten zor bir durum..ama umut ederek güzel şeyleri çağıralım ve duayla besleyelim umutlarımızı..belki de şirket e ait bir kamp vardır..libya da birçok şirkette bu kamplar mevcut..inşallah hayırlıysa eğer sizin için de bu imkan olur hiç düşünmek zorunda kalmazsınız..hem orada dostluklar da daha bir tatlı olur..ortak noktalar fazla olduğu için..hayırlısı diyelim birtanem inşallah..​

o senin inceliğindir imjuli..bir yüreğin diğerine birşeyleri hissettirebilmesi için aynı ışıkla yıkanmış olması gerekir..demek ki aydınlığımız ortak birtanem..ne mutlu..blogumda paylaştıklarımdan faydalanmış olman da beni ziyadesi ile mutlu etti..zaten hep söylüyorum..bilgisayar ekranında yazılanlar çizilenler birer buz kütlesinden farksız..onu ısıtacak hayatlar,anılar,tebessümler olmadıkça eriyip cevhere ulaşabilmek imkansız..çok sevindim tatlım..rabbime emanet..​

Kreacher: canim yaaa hersey istedigin gibi olur insallah, dualarimiz seninle.

Pinarcim senide cok coook öpüyorum, yaaaaaaaaa gel artik yaaaaaaaa bekliyoruuuuuz:))

umutkuşum..biriciğim..inan kanatlanıp uçuveresim geliyor oraya ama gerçekliğe zincirlenmiş ellerimiz,ayaklarımız..hayallerimizi bile küstürüveriyor..eşim oraya gittiği günden beri hep umudumu yeşil tutmaya gayret ettim..ama büyük hayaller büyük hayalkırıklıklarını da getirebildiği için bazen beklentimi minimal düzeyde tutmaya çalışıyorum şu an..ama bil ki can atıyorum siz sevgili dostları da tatlı şehir tripoliyi de sevdiceğimi de kucaklayabileceğim aile olabildiğimiz o cennet e gelmeye..

sevgiyle kucaklıyorum dostlarım..rabbime emanet olun..

selam ben Kaniye 2 yıla yakındır Libya Tripoli'de yaşıyorum.facebookta Libya'da Türk Bayanlar diye sayfa ve grubumuz var yeni arkadaşlıklar kuruyoruz.

selam Kreacher ben 2 yıla yakındır tripoli deyim ev kiraları 350 dinardan başlıyor 1000 dinarı aşıyor.ama gözünüz korkmasın uygun fiyata idare eder evler buluna bilir.öncelikle bütçe hesabı yapmalı semtlere göre kiralar değişebilir iş yeri nerde olacak ona göre ev baka bilirsiniz.en iyisi siz google ye open sooq Libya yazın sonra açılan yerden yanında türkçeye çevir yazar ona tıklarsanız bazı evlerin resimleri bile var.resimsiz evler genelde kötü oluyor.ben şuan oturduğum evi ordan buldum güzel bir semte libya şartlarına göre güzel bir ev 600 dinar kira.ama şu varki ev sahipleri 6 aylık kirayı peşin istiyorlar.eşya burda ucuz tr deki gibi değil ikinci el eşya olarak daha da ucuza alabilirisniz.giderkende siz satarsınız.evlerde genelde klima var tr gibi çok soğuk olmuyor ve klimaların fiyatlarıda uygun yada elektrikli ısıtıcı alırsınız.burada elektirik ve su ücretsiz.kendi kişisel eşyalarınızı getirmeniz yeterli.sorunuz olursa yine yardımcı olmak isterim.herşeyin hayırlısı olsun hepimiz için.

slm imjuli ocak tan sonra pek soğuk olmaz diycemde siz libya'nın neresindesiniz.ben tripoli'deyim bu ikinci kışım olcak burda geçen yıl daha sıcak geçmişti kış bu yıl herkesi şaşırttı Libya normalleinden daha soğuk geçiyor.ama burda kış uzun sürmez geldi derken gidiverir.tr nin son baharları gibi.libya'lı halk deri montlarla gezerken ben spor bir montla kışı çıkardım.çok kalın yada boğazlı yün kazaklara çok ihtiyaç olmuyor ama eğer üşüyen biri iseniz siz 2 ay için bile olsa kışlık getirin yada burdan alırsınız.çünkü hasta olup doktora gitcenize kışlıkları giyin sıcak sıcak oturun derim.

selam tripoli35, ben de tripoli'deyim. önümüzdeki hafta türkiye'de olacağım kısmetse. anlattıklarından anladığım kadarıyla hava durumu izmir gibi oluyor, gene de birkaç parça bişey geitrmek faydalı olabilir.
teşekkür ederim ilgine :)

ben de yakın zamanda izmir'e gideceğim.bu pazartesi 03.01.2011 tarihinde saat 13:00 de face gruptan arkadaşlarla Türk Kardeşler Restauranta buluşucaz.Tripolide ki tüm bayanlar davetli.sizde gelebilirseniz yüz yüze tanışmış oluruz.grubumuz çok samimi amacımız gurbeti arkadaşlıklarla kolaylaştırmak.

okuduklarıma öyle şaşırdım ki anlatamam tripoli..cidden bulunabiliyor ise söylediğin fiyatlarda evler..çok ta mutlu oldum..allah razı olsun arkadaşım..ben de 1 haftadır al-daleal de gördüğüm fiyatlardan dolayı depresyon a girmek üzreydim..demek ki semt semt farkediyor..çok iyi oldu bunu öğrendiğim..

imjuli izmirlimisiniz tatlım?

merhaba kaniye,nermin ben tobruk tan..Siteye girmeye başladın sanırım,bende buradan tobruk ta olan arkadaşları bulmaya çalışıyorum:)
siz kalabalıksınız yarın sanırım,face tan baktım 10 u bulmuşsunuz,benim yerimede sohbet edin eğlenin..size bol eğlenceler...

arkadaşlar,libyana tatilde mi haberi olan varmı?sanırım bu ara hiç girmiyor...Tobruk a geçeceklerdi işten dolayı haberi olan varsa veya libyana siteye uğruyorsan haber ver,merak ettim sizi...
görüşmek dileğiyle...

canım bildiğim kadarıyla libyanam bayda da..sitede çok yoğun olduğu için belki buraya gelemiyor çok..istersen sayfasına bir bak.. CAFE PEPELA sevgiyle tatlım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…