Libya Paylasim Alani(Tanisma)

İyi akşamlar horoz,

Ben şuan Libya nın Tobruk şehrindeyim ,6 ay Bingazi de kaldık bizde..Bildiğim kadarıyla yardım etmek isterim...Eşin enazından 2-3 ay şirketi,koşulları tanımadan bence senini yanına almasın öncelikle..Şirket maaşları düzenli ödüyormu anlasın, sende ondan sonra git.Bingazi Libya nın birçok şehrine göre gelişmiş bir şehir.Ama şu bir gerçekki libya nın genelinde biz yabancı kadınlar türkiye deki gibi rahat olamıyoruz.Kapalıda olsan tek başına çarşıya ,markete gitmek sakıncalı diyebilirim ama eşinle istediğin yere gidebilirsin .Akşamları eşinle marketede,gezmeyede gidersin sakıncası yok yani.Burda istediğin ev eşyasını sıfır veya 2.el alabileceğin yerlerde var.Parana gçre eşya bulabilirsin.Ev kiraları yabancı olarak tutmak durumunda kalırsan pahalı fiyat veriyorlar ama bir libya lı aracılığı ile tutarsan eşyalı veya eşyasız farketmez fiyatı neredeyse yarısı olur.Eşyasız ev semtine göre 300 dinar dan 3000 dinar a kadar ev var..Buarada ben çok şaşırmıştım ilk geldiğimde burada toplu taşıma araçları yani otobüs falan diye birşey yok.Uydu türkiye ile aynı fiyat,türk kanallarının çoğunu izleniyor burda.
Yani eşinin işi netleşince gelebilirsin bence..Bingazi de market,eşya problemi çekmezsin..Sadece tek dışarı çıkma konusunda buralar türkiye gibi değil.Genelde evde zaman geçirirsin.Bingazi de türk aile çok onlarla irtibata geçer arkadaşlık edersen sıkılmazsın anlayacağın...
Başka sormak istediğn sorular olursa cevaplarım arkadaşım...
Şimdiden hayırlı olsun yeni işiniz...

eşim bekarkende o şirketteymiş kaynım formen şirkettte çok eleman var abım taşören şimdi görustum eşimle bıngazı marj daymış ev bulmuş 300 dınar ama eşyasız bılmıyorum artık ben turkıyede kaynanamın yanında kalıyorum bı duzenım yok eşimin ıkıcı evlılıgı haylı yuklu tazmınat nafaka bı eşya edınemedım 1 sene oldu evlenelı ama ılkkez eve çıkıcam

nişanlım libya aljmar da inşaaat firmasında çalışıyor.. şuan duyduğum kadarıyla o bölgede daha yapımı tamamlanmayan binalara oranın halkı tarafından el konulmus yağmalanmış.. şirketlerde çalışan personel şantiyelerden çıkartılmıs..şantiyeler sürekli baskın yiyormus. şuan sokakta çadır kurmuslar ve orada durabiliyorlarmıs... sadece senin çalıştığın şirkette mi böyle bir sorun var diye sorduğumda hayır heryer aynı dedi... yarın türkiyeye dönüş yapabilirz dedi... haber sitelerini ajansları yokladım acaba neler oluyor diye ama hiç bir yerde bu konuyla ilgili haber yok... o bölgede yasayan ya da duyumları olan tam olarak orada neler olduğunu açıklaya bilir mi? neler oluyor libya da bu karışıklık da ne

Son düzenleme:

merhaba tekrardan,

anladığım kadarıyla senin bingazi ye gelmen şart olmuş o halde..hayırlı olsun şimdiden..umarım herşey gönlünüzce olur..Bingazi de hem borçlarınızı öder hemde para biriktirmeye fırsatınız olur..ayrıca eşinle beraber bir aile olmuş olursunuz...
Sevgiyle kal...

Burada Libyalı bir firmada çalışıyorum. şans eseri çalışma cuması değilde tatil cumasına denk gelen olayların anladığımız kadarı ile gelişimi şöyle:
Dün akşamki kongre konuşmasında şeyhül islam Libyalıların pek çoğunun evi olmayışından şikayet ediyor. Libya Lideri ise (yeni cumhuriyetin 40. yılda evleri dağıtacağını söylemiş) şimdi de evler var,herkes evine oturabilir gibilerinden birşeyler söylemiş. Tüm Libya genelinde konut şantiye sahalarına bu şekilde halk yağması da dahil olmak üzere (basit şantiye malzemelerini yağmalamışlar) evlerde hak idiia ederek el koymalar başlamış. biz olayı şantiyeye yakın olduğumuz halde öğlene doğru öğrendik.tabii tatil olduğu için genel olarak öğlen civarı uyandık.
Libyalı bir firma olduğumuz için durumumuz biraz daha avantajlı gibi olsa da bu sadece bilgi almaya yönelik bir avantaj. Yoksa benim de bavulum hazır. Hakikaten sabah uçağa gitmek mümkün keza burası libya. Öte yandan aldığımız bir bilgi, evlerde hakkı olmayanlar (her ne kadar yeşil kitapta her Libyalı oturduğu evin sahibidir de yazsa devlet sıraya koyduğu için hak sahipleri belli) asker zoruyla evlerden çıkarılacakmış. Sabaha büyük çatışmalar da olabilir, herşey çözüledebilir. Muamma hak sahibi olanlarla ilgili.. onlar çıkarılabilecekmi işler devam edecekmi, yada hakikaten bir şeyler yapılacakmı henüz belli değil. Netice gerekirse çanta ve cüzdana kadar yağmacılara teslim edilebilir.Önemli olan can sağlığı ile bu işin içinden çıkmak.Çünkü yalnız şantiyeler değil Çeşitli türk firmalarının kamp yerleri de ele geçirilmeye çalışılmış.Bize yönelik böyle bir şey olmadı ama şehirlere göre farklılık gösteriyor olaylar. Bir dip not: Benzeri bir olay 1989 da yaşanmış. Fakat o zaman direkt halk ayaklanması yaşanmış. Olaylar çıkmış ve epey kanlı şekilde bastırılmış. Bu günkü olayların farklı yanı Kaddafinin sözü üzerine başlamış olması.Allah hepimizin hakkında hayırlısını nasipetsin. başka bir şeyi ararken yazınızı gördüm. merakınızı gidermek için üye olmakla uğraştım. Bir de enteresan bir site. Erkekler üye yapılmıyormuş. Kadınların bu tür bir bilgiye bile ihtiyacı olsa erkeklerden birşey istemiyoruz demekki. :) iyi geceler.

Teşekkür ederim açıklamana,ayrıntısına kadar yazmışsınız..Bizde akşam eşimle konuştuk oda olayların ülke liderinin bir sözü üzerine başladığı ve bir süre devam edebilececeğini söyledi..İnternetten pek bir haber edinilemiyor,gazete derseniz bu tür haberler pek medyaya konu olmuyor..Gerçi benim bulunduğum şehirde olay veya benzeri durumlar sözkonusu değil uzayıp sıçrayacağınıda sanmıyorum.Siz hangi şehridesiniz?Tripoli dışına sıçramışmı olaylar onu merkak ettim ben...
Erkeklerin siteye kabul edilmemesi konusu etik bir kural,karma fikir alışverişinin yapılacağı bir sürü forum ,paylaşım sitesi var..Burasıda böyle olsun:)))Zaten kadınlar kulubündeki bir çok konular farkındaysanız erkeklerin güncel hayattada kadınlarla pek paylaşmak istemedikleri konular:)))o yüzden bizde kadın kadına fikir alışverişindeyiz..
Bu arada hoşgeldiniz siteye,sevgiyle kalın...

Evet tripoli dışında da var olaylar. Jalu Ejdebya daha ismini bilmediğim pek çok yerde.
Bugün yapılan şirket açıklamasında ikinci bir talimata kadar işler durduruldu. Henüz ne olacak belli değil.Bir kaç gün geçer böyle.

Bizim yaşadığımız şehir(tobruk)ta da küçük çaplı olaylar yaşanmış...Biz pek evden dışarı çıkmadığımız için değil olayları gece gündüz ayrımında bile zorlanıyoruz maaleseff..Bazı sitelerde işlere devam edildiği bazı sitelerdede güvenlik açısından durdurulduğu yazıyor..Maalum yazılı,görsel basın olmadığından ancak böyle kişisel haberleşmeler ile öğreniyoruz gelişmelerş..
Lafı uzatmadan herkeze geçmiş olsun ve en kısa zamanda olaysız bitmesi dileğiyle...
Görüşmek üzere...

Hazel ve İashar binalara el konulma olayı bilgilerini bizimle paylaştığınız için çoook teşekkür ederim. Burada dışarıyla bağlantılı bir hayat yaşayamadığımız için böyle bilgiler çok daha önem kazanıyor. Hatta eşim bile cuma çalışmadığı için ilk bilgiyi hazelin msjından gördü.

Yani önemli , önemsiz diye ayırt etmeden ne biliyorsak yazalım arkadaşlar.

Bu sabah Denreden aldığımız haberde, Korelilerin yaptığı 2000 konutluk bir sitede bırakın evlere yerleşmeyi, işçilerin şahsi eşyalarına bile el koymaya başlamışlar. Allahın izniyle bu karmaşa bir an önce kazasız-belasız biter inşallah diyorum.

Hepiniz Allaha emanet olun

Benghazide Çinlilerin yaptığı 20000 konutluk sitelerde de aynı olaylar olduğunu biliyoruz.
Bir duyum,dedikodu belki ama ciddi bir kaç kaynaktan aynı haberi aldık. Marjdaki bir türk şirketinde (ismi belli ama haber gerçekmi bilmediğim için yazmak istemiyorum) işçi kamplarına girilmiş ve yakılmış. 1 kişinin öldüğü söyleniyor. Türk büyükelçisi ve türkiyeden bir dışişleri yetkilisi marja bu kanuda görüşmeye gitti deniyor. pek çok türk firması personelini türkiyeye sevketmeye başlamış.
Buradaki çin firmasında da bir çinlinin öldüğü söyleniyor.

Ayrıca Sirt te dün gece askerler evlere girenleri çıkardı diye bir bilgi var. Fakat Sirt konum itibari ile bambaşka. Orası güvenliğin bankaların devlet merkezinin olduğu yer. Aynısını burada yapmak mümkün değil gibi. Eğer askeri bir müdahale olursa büyük sıkıntı çıkar gibi gözüküyor.

slm arkadaşlar
eşim ve benım için libyadan sembolinşaattan bir teklif geldi. ikimizde aynı şanytıyede calısacagız. ben teknık ofiste olacagım. ben hepatit b tasıcısıyım. tasıyıcı olmamın çalışma izni veya oturum için bir sakıncası var mı? bunun la ilgili bilgisi olan arkadaslardan cevap bekliyorum sımdıden cok tesekurler...

Selam edsab, Hepatit B'li olanlara çalışma izni vermiyorlar, aynı şey taşıyıcılar içinde geçerlimi bilmiyorum. Ama turist olarak ülkeye giriş yapıp, her 3 ayda bir türkiyeye giriş-çıkış yaparak bu sorunu çözebilirsin.

Yeni işiniz hakkınızda hayırlı olsun.

Selam kizlar, nezamandir girmiyorum siteye.

Libyaya ilk geldigimde hergün takip ediyordum ama suaralar blogumla ilgileniyorum cok zevkli bir is, eeee birde oglusum kücük prensim oldugu icin zaman bulamiyorum fazla.
Son birkac haftadir hep davetlerdeyim gezmedeyim, evde isler yigildi:))

Kayip araniyor, Libyanacim nerelerdesin yahuu??
aradigim bacuuularr libyana,esefem,pinarcim,imjuli..... :)))

henüz yeni oldugum ama güzel seyler paylasmak istedigim blogum Ugurböcegim

ayşe bu sensin evet sensin tanıdım seni :))))

kızlar tripoliye yerleşmeyi düşünüyorum.idari binada calısıcamm.ne dersiniz ? bu arada babam orada yasıyor ve calısıyor.çalıştığı firmadan memnun ve maaş problemi yok.çok ta iyi araları npatronlarla.şimdi benide almak istiyor yanına.tr de özel şirkette çalışıyorum.bırakıp gideyimmi..

hadi düşüncelerini paylaşın benimle :26:

Ayşe'ciğim merhaba!
Ben de mezkur vesile ile fazla takılamıyorum foruma. Bilirsin.
Geçen hafta tevafuken gördüm bu blogu.Libya deyince ilgimi çekmişti.
Sen misin o! Hay Allah iyiliğini versin Çok güzel oldu bu! Hayırlı olsun.
Libyalı blogcular olarak çoğalıyoruz,yuppii! :) (7 olduk sanırım)
Ekledim seni. (cafepepela.blogspot.com)
Muhabbetle

Yanlız yorum yazamıyorum sana (bloguna) gülüm
Ayarlardan olabilir ?

slm madam.hayırlı olsun.tripoli libya'da en kolay yaşanacak şehir.firmaları çok iyi bilmiyorum ama babanla aynı şirkette olursan rahat edebilirsin.hem ödeme sıkıntısıda yokmuş maaş iyiise bir kaç yıl yeter dönersiniz.şimdi ki işle orda ki işi karşılaştırmak lazım ne kazandırır.tr ye dönünce libya'da çalışmış olmak kazanç olur mu yada firma güçlü ve tanınmış bir firma ise artı olabilir sonrası için.burda yaşamak çokta zor değil zaten babanız bahsediyordur.yanlız da kalmazsınız maşallah burda TÜRK çok :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…