iyi günler arkadaşlar ben ılkkez bu sıteye giriyorum ben 11 aylık evliyim eşim bır ay oldu libya bingaziye iş için gitti turkıyede alıcagı paranın ıkı katı oldugu için ve çok borcumuz oldugu için gitmek zorunda kaldı ama yapamıyorum bende gıdıcem kapalıyım ama eşim dışarı çıkamazsın dıyor alışveriş yerı yok dıyor ev tutucaz eşya falan nerden alıcaz gerçekten orası kadına kısıtlımı tv çekermi turk kanalları
lütfen benım aklıma gelen bukadar lütfen bılgılendırın allah razı olsun
eşim bekarkende o şirketteymiş kaynım formen şirkettte çok eleman var abım taşören şimdi görustum eşimle bıngazı marj daymış ev bulmuş 300 dınar ama eşyasız bılmıyorum artık ben turkıyede kaynanamın yanında kalıyorum bı duzenım yok eşimin ıkıcı evlılıgı haylı yuklu tazmınat nafaka bı eşya edınemedım 1 sene oldu evlenelı ama ılkkez eve çıkıcam
nişanlım libya aljmar da inşaaat firmasında çalışıyor.. şuan duyduğum kadarıyla o bölgede daha yapımı tamamlanmayan binalara oranın halkı tarafından el konulmus yağmalanmış.. şirketlerde çalışan personel şantiyelerden çıkartılmıs..şantiyeler sürekli baskın yiyormus. şuan sokakta çadır kurmuslar ve orada durabiliyorlarmıs... sadece senin çalıştığın şirkette mi böyle bir sorun var diye sorduğumda hayır heryer aynı dedi... yarın türkiyeye dönüş yapabilirz dedi... haber sitelerini ajansları yokladım acaba neler oluyor diye ama hiç bir yerde bu konuyla ilgili haber yok... o bölgede yasayan ya da duyumları olan tam olarak orada neler olduğunu açıklaya bilir mi? neler oluyor libya da bu karışıklık da ne
Burada Libyalı bir firmada çalışıyorum. şans eseri çalışma cuması değilde tatil cumasına denk gelen olayların anladığımız kadarı ile gelişimi şöyle:
Dün akşamki kongre konuşmasında şeyhül islam Libyalıların pek çoğunun evi olmayışından şikayet ediyor. Libya Lideri ise (yeni cumhuriyetin 40. yılda evleri dağıtacağını söylemiş) şimdi de evler var,herkes evine oturabilir gibilerinden birşeyler söylemiş. Tüm Libya genelinde konut şantiye sahalarına bu şekilde halk yağması da dahil olmak üzere (basit şantiye malzemelerini yağmalamışlar) evlerde hak idiia ederek el koymalar başlamış. biz olayı şantiyeye yakın olduğumuz halde öğlene doğru öğrendik.tabii tatil olduğu için genel olarak öğlen civarı uyandık.
Libyalı bir firma olduğumuz için durumumuz biraz daha avantajlı gibi olsa da bu sadece bilgi almaya yönelik bir avantaj. Yoksa benim de bavulum hazır. Hakikaten sabah uçağa gitmek mümkün keza burası libya. Öte yandan aldığımız bir bilgi, evlerde hakkı olmayanlar (her ne kadar yeşil kitapta her Libyalı oturduğu evin sahibidir de yazsa devlet sıraya koyduğu için hak sahipleri belli) asker zoruyla evlerden çıkarılacakmış. Sabaha büyük çatışmalar da olabilir, herşey çözüledebilir. Muamma hak sahibi olanlarla ilgili.. onlar çıkarılabilecekmi işler devam edecekmi, yada hakikaten bir şeyler yapılacakmı henüz belli değil. Netice gerekirse çanta ve cüzdana kadar yağmacılara teslim edilebilir.Önemli olan can sağlığı ile bu işin içinden çıkmak.Çünkü yalnız şantiyeler değil Çeşitli türk firmalarının kamp yerleri de ele geçirilmeye çalışılmış.Bize yönelik böyle bir şey olmadı ama şehirlere göre farklılık gösteriyor olaylar. Bir dip not: Benzeri bir olay 1989 da yaşanmış. Fakat o zaman direkt halk ayaklanması yaşanmış. Olaylar çıkmış ve epey kanlı şekilde bastırılmış. Bu günkü olayların farklı yanı Kaddafinin sözü üzerine başlamış olması.Allah hepimizin hakkında hayırlısını nasipetsin. başka bir şeyi ararken yazınızı gördüm. merakınızı gidermek için üye olmakla uğraştım. Bir de enteresan bir site. Erkekler üye yapılmıyormuş. Kadınların bu tür bir bilgiye bile ihtiyacı olsa erkeklerden birşey istemiyoruz demekki. :) iyi geceler.
Evet tripoli dışında da var olaylar. Jalu Ejdebya daha ismini bilmediğim pek çok yerde.
Bugün yapılan şirket açıklamasında ikinci bir talimata kadar işler durduruldu. Henüz ne olacak belli değil.Bir kaç gün geçer böyle.
Hazel ve İashar binalara el konulma olayı bilgilerini bizimle paylaştığınız için çoook teşekkür ederim. Burada dışarıyla bağlantılı bir hayat yaşayamadığımız için böyle bilgiler çok daha önem kazanıyor. Hatta eşim bile cuma çalışmadığı için ilk bilgiyi hazelin msjından gördü.
Yani önemli , önemsiz diye ayırt etmeden ne biliyorsak yazalım arkadaşlar.
Bu sabah Denreden aldığımız haberde, Korelilerin yaptığı 2000 konutluk bir sitede bırakın evlere yerleşmeyi, işçilerin şahsi eşyalarına bile el koymaya başlamışlar. Allahın izniyle bu karmaşa bir an önce kazasız-belasız biter inşallah diyorum.
Hepiniz Allaha emanet olun
slm arkadaşlar
eşim ve benım için libyadan sembolinşaattan bir teklif geldi. ikimizde aynı şanytıyede calısacagız. ben teknık ofiste olacagım. ben hepatit b tasıcısıyım. tasıyıcı olmamın çalışma izni veya oturum için bir sakıncası var mı? bunun la ilgili bilgisi olan arkadaslardan cevap bekliyorum sımdıden cok tesekurler...
Selam kizlar, nezamandir girmiyorum siteye.
Libyaya ilk geldigimde hergün takip ediyordum ama suaralar blogumla ilgileniyorum cok zevkli bir is, eeee birde oglusum kücük prensim oldugu icin zaman bulamiyorum fazla.
Son birkac haftadir hep davetlerdeyim gezmedeyim, evde isler yigildi:))
Kayip araniyor, Libyanacim nerelerdesin yahuu??
aradigim bacuuularr libyana,esefem,pinarcim,imjuli..... :)))
henüz yeni oldugum ama güzel seyler paylasmak istedigim blogum Ugurböcegim
ayşe bu sensin evet sensin tanıdım seni :))))
Selam kizlar, nezamandir girmiyorum siteye.
Libyaya ilk geldigimde hergün takip ediyordum ama suaralar blogumla ilgileniyorum cok zevkli bir is, eeee birde oglusum kücük prensim oldugu icin zaman bulamiyorum fazla.
Son birkac haftadir hep davetlerdeyim gezmedeyim, evde isler yigildi:))
Kayip araniyor, Libyanacim nerelerdesin yahuu??
aradigim bacuuularr libyana,esefem,pinarcim,imjuli..... :)))
henüz yeni oldugum ama güzel seyler paylasmak istedigim blogum Ugurböcegim
kızlar tripoliye yerleşmeyi düşünüyorum.idari binada calısıcamm.ne dersiniz ? bu arada babam orada yasıyor ve calısıyor.çalıştığı firmadan memnun ve maaş problemi yok.çok ta iyi araları npatronlarla.şimdi benide almak istiyor yanına.tr de özel şirkette çalışıyorum.bırakıp gideyimmi..
hadi düşüncelerini paylaşın benimle :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?