Libya Paylasim Alani(Tanisma)

arzucuğm..güriş kampına gittim ben..orası bir cennet bahçesi..hiç endişen olmasın..tatil kampı gibi..hem arkadaşlarımız da var orada..meral hanım muhteşem bir hanımdır allah canını sağ etsin..eminim anlaşırsınız..sonra kaan beyin eşi var rus o ama türkçesi iyi cidden harika insanlar tanıdım orada..allahın izniyle sıkılmazsınız siz de..ayaklanmayla ilgili çok ciddi bir durum yok diye biliyorum ama eşim 15 gündür buradaydı yani izmirde..bu sebeple çok hakim değilim konuya..ama yoktur allahın izniyle birşeycik..

Allah kavuştursun canım
Tez zamanda bir daha ayrılmamak üzere bir araya gelin inşaAlalh hayırlısıyla..
Bunu çok istiyorum!

bilmezmiyim birtanem..bilmezmiyim her hasreti kendi hasreti bilen herkesin acısıyla yoğrulan yüreğini bilmezmiyim ben senin..rabbim razı olsun hep yakınıma düşürsün yüreğinin sesini dilerim..bir atsın hep yüreğimiz..

Arzu Hanım rica ederim!
Tripoli'de sıkılacağınızı sanmıyorum inşaAllah,yüreğinizi ferah tutun.
Her şey çok güzel olacak..
Bu tabi ki bakış açısı ve beklentilerinizle alakalı ama her daim hayra ve güzel odaklanmakta fayda olduğuna inanıyorum.Hem kendimiz hem ailemiz için..
Bu arada ayaklanma hususuna gelince,burada çinlilerin yaptığı birkaç site basıldı / Libyalılar yerleşti oralara bir ara.Fakat durum büyümeden halledildi.Askerler olaya müdahele etti - etmiş daha doğrusu.
Ben de eşim vesilesi ile öğrendim bunları.Bizlere hiçbir şekilde olumsuz etkisi olmadı tabi.
Tez zamanda tüm bu sıkıntılar gider de,huzur ve barış gelir yine inşaAllah.

Merhabalar iashar, halk ayaklanması ile ilgili son durum nedir bilgin varmı? Tripoli şuan güvenlik açısından ne durumda?

Verdiğin bilgiler icin çok tşk.ler Libyana özellikle halk ayaklanması hususu bizim için önemliydi içimiz rahatlattın...

selamlar arzu hanım.ilk sorunuzdan başlıyayım :))) sakın tencere tava getirmeyin burda kalite kalite her ürün var.çaydanlıkta var ben gördüm ama almadım.size tavsiyem hijyenik bayan ürünlerinizi Türkiye'den getirin.libya'da kiler kaliteli değil.asla vazgeçmem dediğiniz bir şey varsa onu getirin ama Tripoli'de herşeyi bulmak mümkün aldığınız yere göre fiyat değişir ama yok yok :)))
şuan Libya sakinmiş ayaklanma aslında tam bir ayaklanmada sayılmaz çoğu kişinin haberi bile olmamış.her hangi bir tehlikeli durum yok deniliyor.bu arada sizi de facede ki grup ve sayfamıza bekleriz''Libya'da Türk Bayanlar'' Libya hayatınız hayırlı olsun.

arkadaşlarım merhaba..tripoli deki bir arkadaşımız bir melek müjdesi verdi bana..rabbim hayırlarla kucağına almayı nasip eder inşallah..sizden bir ricam olacak..orada bu deneyimi yaşamış olan ciciler en çok ta sizden rica ediyorum..hekim ve sağlık merkezi deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevineceğim..şimdiden teşekkürler ediyorum..sevgilerimle..

aöf sınavlarımdan sonra yıllık iznmde libyaya gidicem gezip görüp daha sonra orada kalma kararımı vericem.muhtemelen gidicem bende. :81:

Meraba Pınar'cım, hayırlı olsun o arkadaşımıza inşallah ..

Ben 5. ayımı bitirmek üzereyim şu anda, saint james hastahanesinde Dr Hanan Elalaki'ye gidiyorum. Çok şükür bir sıkıntımız yok herşey normal, doktordan memnunum lakin tabi ki Türkiye'deki doktorumla kıyas götürmez. Bir kere daha anladım ülkemizin ne kadar iyi durumda olduğunu :) Yani tavsiye ederim oraya gidebilir Gerçi doğumu nerde yapıcak burda mı Türkiye'demi? Ben Türkiye'ye gidicem inşallah, eğer doğumu burda düşünüyorsa orda doğum yaptırılıyo mu bilmiyorum? ona göre araştırma yapmakta faide var.

çok teşekkürler ediyorum esefem..senin de allah yardımcın olsun hayırlısıyla sağlıkla kurtulursun inşallah..arkadaşım da 7 haftalık şimdi ve söylediğin hastanede başlamış o da kontrollere ama yine de tecrübeli birinden fikir almak istedi..doktorun ismini de paylaşacağım belki onun gittiği de aynı kişidir.ülkemize kıyasla kesinlikle mukayese kabul etmeyecek boyutta belki birtanem ama ben kızıma hamileliğimde ıraktaydım..doğumumu da orada yaptım..inan oradaki merkezlere göre libyadakiler muhteşem:)rabbim yardımcınız olsun..kocaman öpüyor sevgiyle kucaklıyorum..

:81:
Hayırlısı olsun inşaAllah! Çok güzel bir haber bu..
Sağlıkla / mutlulukla kavuşsunlar.
Benim en yakın arkadaşım geçen hafta doğum yaptı Tripoli'de.Minik bir prensesimiz oldu :)
Kontrolleri Saint James'te idi fakat doğum nerde gerçekleşti sormadım.Haberleşince yazarım sana.

şok teşekkürler şimammmmmmm...saint james garanti oldu:))yeni haberlerini de şeker bir merakla bekloor olacaımmmm..kojjjjjjjjjjjaman mujjjjuka

minik prensesimize de hayırlı ömürler olsun inşallah sağlıkla mutlulukla,anneciğiyle babacığıyla birlikte..

minik prensesimize de hayırlı ömürler olsun inşallah sağlıkla mutlulukla,anneciğiyle babacığıyla birlikte..

kız evlat bambaşka Rabbim hayırlı evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin hepimize inş..Arkadaşlar bişey sorcam libyada keçi sütü ve yoğurtu bulabilirmiyim? ya benim kızımda ineksütü alerjisi çıktı(

slm kızlar nasılsınız bayadır yazamıyorum size ne var ne yok bakem libyana ipek öbür arkadaşlarr herkes iyidir inşaallah ben ufaklıkla uğraşıyorum ilkokul birde bademcik sünnet amelitatı deken yoğun geçiyor eşim bu arada halen ummanda tailde geldi gitti işte , rabbim hrseyden önce can ve vucud sağlığı versin :gerisinin önemi yok aslında da gurbetlik zor işyazgı bizlere yapcak birsey yok rabbimden herseyin hayırlısı herkese içindede bizlere hersey gönlünüzce ve gönlümüzce olsun kızlar sevdiklerimizle birlikte sizleri öpüyorumm...görüşmek üzre kendinize iyi bakın:80:

kız evlat bambaşka Rabbim hayırlı evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin hepimize inş..Arkadaşlar bişey sorcam libyada keçi sütü ve yoğurtu bulabilirmiyim? ya benim kızımda ineksütü alerjisi çıktı(

keçi sütü hiç bilmiyorum tatlım..dikkat etmedim hiç..ama olsa olsa souk talate ya da mahari de vardır diye tahmin ediyorum..

yasemin canım merhabalar..geçmişler olsun ve rabbim damatlığını da göstersin inşallah kuzucuğunun..hakikaten ne yoğun geçmiş günlerin..bizde de bir pür telaş hava sorma gitsin..tripoli olmadı yasemin eşim istifasını verdi bu ay sonu nasipse buraya gelecek.1 ay kadar kaldıktan sonra ırak a gidecek erbil e ve mavisu nun okulu kapanınca nasipse biz de yanına gideceğiz..işte böyle kardeşim..hepimiz için hayırlısı..güzel dualarına da can-ı gönülden amin diyorum tatlım..rabbime emanet..

Merhaba Arzukoc

kecisütü görmedim hic ama günlük taze deve sütü var sütcüde yanliz pahali.
Ben bi arastirim senin icin tekrar yazarim sana.

Merhabalar iashar, halk ayaklanması ile ilgili son durum nedir bilgin varmı? Tripoli şuan güvenlik açısından ne durumda?

Hep kötü haberleri mi konuşucaz burda Allahım...
Konut şantiyelerinin işgali halkın çıkarılmasıyla son buldu.
Asker olay gününden bu yana şantiye girişinde nöbet tutuyordu.
15-16 şubatta çıkan olaylar 17 Şubatta şiddetlendi ve bugün itibariyle Bingazi bölgesinden olumsuz haberler geliyor.
Dünkü olaylara şirket te çalışan bir Libya'lı nın kardeşinin öldürüldüğünü ve bu günkü cenazesinde olaylar çıktığını duyuyoruz.
Libya liderinin bu tipolaylarla yıkılmayacağı belli. Fakat hem bölgede güven ve huzur kalmıyor. Hem de işler durma noktasına geldi. Tripoli'den değil de çöl tarafı yani güneyden daha şiddetli hadiseler yaşandığı haberi geliyor. 12 Martta Türkiye'ye gideceğiz ve dönmememiz kuvvetle muhtemel.

Libya içinde yerel internet yok..
Uydu interneti sayesinde hala yazabiliyorum. merak edenler için.. Tv de de göründüğü üzere orta çaplı olaylar mevcut..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…