Libya Paylasim Alani(Tanisma)

olaylar büyüyor ama benim içimde nedense umut var sanki daha kötü olmadan düzelcek herşey.ben 1 hafta veriyorum.ara sıra libya kanallarını izliyorum tr kanallarında ki kadar abartılmıyor.evde yanlız olmama rağmen korkmuyorum.herşey düzelecek buna inanın ve kalbinizi ferah tutun.faceye giremiyorum ama msn çalışıyor.bugün telefon hatlarında da sorun var.

saolasın pınarcım inşallah görürüz o günleride...hayırlısı olsun sizin içinde canım bi kaç sene önce benim eşimde ıraktaydı, şu an ummanda ya her taraf karıştı orta doğuda hakkımızda hayırlısı diyorum libyadaki arkadaşlar nasıl acaba dönüşler başladı orda , libyana da ordaydı,o nasıl acaba, bingazi felan çok karışmış ırakta karışmıştı. şimdi bu günkü haberlere göre başka ülkelerde karışmış yemen dahil...:44:herkes için hayırlısı neyse o olsun artık diyeceğiz.. can sağlığı vucud sağlığı...en önemlisi....görüşmek üzre..k.i.b:79:

[

yasemin canım merhabalar..geçmişler olsun ve rabbim damatlığını da göstersin inşallah kuzucuğunun..hakikaten ne yoğun geçmiş günlerin..bizde de bir pür telaş hava sorma gitsin..tripoli olmadı yasemin eşim istifasını verdi bu ay sonu nasipse buraya gelecek.1 ay kadar kaldıktan sonra ırak a gidecek erbil e ve mavisu nun okulu kapanınca nasipse biz de yanına gideceğiz..işte böyle kardeşim..hepimiz için hayırlısı..güzel dualarına da can-ı gönülden amin diyorum tatlım..rabbime emanet..[/QUOTE]

saolasın pınarcım inşallah görürüz o günleride...hayırlısı olsun sizin içinde canım bi kaç sene önce benim eşimde ıraktaydı, şu an ummanda ya her taraf karıştı orta doğuda hakkımızda hayırlısı diyorum libyadaki arkadaşlar nasıl acaba dönüşler başladı orda , libyana da ordaydı,o nasıl acaba, bingazi felan çok karışmış ırakta karışmıştı. şimdi bu günkü haberlere göre başka ülkelerde karışmış yemen dahil...:44:herkes için hayırlısı neyse o olsun artık diyeceğiz.. can sağlığı vucud sağlığı...en önemlisi....görüşmek üzre..k.i.b:79:

Hayırlı sabahlar arkadaşlar,aslında bu topiğe hiç girmedim şimdiye kadar,ama bu Libyadaki olayları duyunca burdan bilgi alınabilir umuduyla baktım,umarım hepiniz iyisinizdir.Libyanayıda çok merak ediyorum.Allah yardımcınız olsun.İnşallah herşey yoluna girer.Selam ve Dua ile...........

arkadaşlarım..dualarımdasınız rabbim hepinizi korusun..sevdiceğim de orada.. olayları ilk duyduğum andan beri yüreğimde bir ateş dakika geçmeksizin telefona sarılıyorum..tripolide bir olay yok diyor ancak içim rahat etmiyor..bir de beyda da ki ciddi haberlerden sonra rabbim korusun libyanam kocaman yanıyor yüreğimde..defalarca aradım telefonunu eşimle birlikte..bazen kapalı uyarısı veriyor bazen çalıyor ama açılmıyor gibi bazen meşgul...çok endişeliyim ancak rabbim orada hepinizi koruyacaktır diye düşünüyorum..herbiriniz helal rızık kazanmak üzere oradasınız..haramla işiniz olsaydı çalar çırpardınız..halbuki helal isteyip çalışanlardansınız..rabbim yüreklerinizi görsün sizleri korusun canlarım..dualarımla sizlerleyim..

babam da tripoli de. ama abartılacak bir sey olmadığını söylüyor. calısanlarını gönderiyorlar tr ye. tv de telefon internet bağlantılarının koptuğu söyleniyor ama sürekli konusuyoruz babama.Libyada türkler çok sevliyor. İsyanı cıkartan halk ve onların arasında. Türklerde orada bulundukları için ister istemez karıstılar. Ama kaddafi genel olarak sorun olmadığı söylüyor. Ve babamda abartılıyor diyor. Amerikanın oyunu olarak görüyorum bu abartmayı.Müslümanlar birbirine düşssün diye yapılıyor. Bir ayaklanma var ama bahsedildiği kadar da değil.

Allah yardımcıları olsun.Çok korkmuslardır simdi

Libya da bulunan ve orada sevdikleri olan arkadaşlarımm dualarımız sizinle.. Libyanam, miracle, glazem, pınarım ve diğer arkadaşlar inşallah sevdiklerinize sağsalim kavuşursunuz.. güzel haberlerinizi bekliyoruz ..

tripoli(trablus)den son durum.ara sıra netimiz kesiliyor.face gibi video paylaşım sitelerine girişler engelli.telefonlar kapatılıyor.ulaşılmaz oluyoruz.msn ler çalışıyor genelde.burası için çok tedirgin olcak bir şey henüz yok.gece sesler duyuluyor ama olaylar çok büyük boyutlarda değil.ben nedense çok rahatım sanki bir kaç gün içinde herşey düzelecek yoluna girecekmiş gibi geliyor bana.umudumuzu kaybetmiyelim iyi düşünelim iyi olsun.tripoli ye uçak seferleri ve feribot seferleri başlıycakmış türkleri sevk etmek için ama ben gitmek istemiyorum.eşimi burda bırakıp rahat edemem onun için eşime 10 gün sonra nede olsa herşey yoluna girer gönderme beni diyorum.

Gelişmelri izledikçe daha da çok üzülüyoruz eşimle, orada değiliz ama çocuğuyla, yaşlısıyla binlerce kardeşimiz var.. Libya ya tekrar gitmeyi eşimle çok istiyorduk ama yaklaşık 1 yıldır hiçbir iş nasip olmadı, VARDIR BİR HAYRI derdik.. ama sanki oradaymışız gibi kardeşlerimizin yaşadığı sıkıntıları hissediyoruz. Hepiniz Allah 'a emanet olun.

Haberleri endişeyle seyrediyoruz. Oradaki tüm Türkler için tüm kalbimizle dua ediyoruz. Dilerim olaylar fazla can kaybı olmadan durulur.
Libya`da bir tanıdığımız var. O da daha önce burda birşey yok demiş. Nerede bilmiyorum. Ama bugün biran önce döneceğiz, can güvenliğimiz yok demiş.
Arkadaşlar imkanınız oldukça buraya yazın. En azından buraya üye olan arkadaşlarımızın iyi olduğunu bilelim.

selam arkadaslar olaylarin ilk gunu libyanayla gorustugumde bikac gune kalmaz gecer demisti
ssonrasinda haber alamadim internet telefon gitti
2 gun snra telefonla zar zor ulastim, is yerimizin santiyesinde kaliyoruz simdi iyiz dedi
sonrasinda yine ulasamadim ve
bugun mail gondermis zor durumda olduklarini is yrlerine ait bir otelde kaliyolarpmis yaklasik 130 kisi falan ,belki her an burayi basabilirler demis
sonra beni ev telefonuyla aradi konustuk birazdaha iyiyim herkese ulasmis gorusmusler moralleri yerindeydi turkiyeden haber alinca
en son aldiklari duyuru ordan misira gidip feribotla getircekleri,yarina kadar ulasiriz size demisler
dua edin arkadaslar rabbim onlari korusun ,tam olaylar onlarin kaldigi yerde oldu
yarin sag saglim yurdumuza donsunler

burdaki merak edenlere yazmak istedim

Sympathique, teşekkürler haber verdiğin için. Tüm dualarım Libyana ve orada kalan tüm türk kardeşlerimiz için. Dilerim kendisi yarın Türkiye`de olduğunu kendisi yazar.

netim olduğu sürece ben yazarım.çok şükür ki msn çalışıyor ama telefonlar iç hat dahil arama yapılamıyor.türkler için her hangi bir tehtit yok ama liderin oğlunun yaptığı açıklamadan sonra ne olur bilemiyorum.inşallah yanlış tercüme edilmiştir.dün lider devlet tv sine konuştu.evlerinize dönün bu olaylar büyümesin.siz diğer ülkelerde ki ler gibi yaşamıyorsunuz.gerçektende anlamıyorum rahat batıyor bu insanlara.burda yaşayanlar iyi bilir devlet hepsine ücretsiz ev veriyor eski evleri yıkıp yenilerini veriyor.çalışmayana bile maaş veriliyor buranın halkı kesinlike kötü işlerde çalışmaz rahattırlar.devlet okulları devlet hastaneleri tamamen ücretsizdir.özel okul ve hastaneler ucuzdur.para değerlidir.1 dinara karnınızı doyurabilirsiniz elektrik ve su parası yoktur.ne oldu da halk ayaklandı inanın anlamıyorum.her şey bir an önce yoluna girer inşallah.

Teşekkürler arkadaşlar burdan aldığımız haberlerle bir nebze de olsun rahatlıyoruz.Rabbim yar ve yardımcıları olsun İnşallah........

Teşekkürler arkadaşlar burdan aldığımız haberlerle bir nebze de olsun rahatlıyoruz.Rabbim yar ve yardımcıları olsun İnşallah........

amin amin amin.tv deki haberlere çokta güvenmeyin her ne kadar gözümle görmediysemde olaylar en azından tripoli(trablus)için çok kötü değil şuan için.

merhaba arkadaşlar,
bildiğiniz gibi ben bingazideydim, bir sürü badireler atlattık artık evımdeyım cok sukur ama eşim orda kaldı. aslında ayın 19una kadar hersey ıyıydı, helikopterler ve çatışma sesleri duyduk sadece hiçbir şeye şahit olmadık ama işler karışacak diye 19 unda sadece bayanlar konsolosluga toplandık, ordan havaalanına gıttık. malesef o gun gıdemedık thy ucagı doldu saat 6 oldu ve sokaga cıkma yasagı basladı diğer ucagı kaldırmadılar. eşlerimiz evde bizler havaalanında kalakaldık. çocuklu kadınlar, yaşlılar, herkes aç susuz..eşimin kaldıgı santıye o gece yagmalandı, tarandı.. gecenin ertesinde biz ilk diplomatik uçakla istanbula geldik, havaalanında çıkarılan onlarca soruna rağmen..şimdi eşim ve arkadaşlarımız hala orda. dün gece bitakım sorunlar olmuş ama bugun aldıgım haberlere gore orda kalanlar artık guvendeler, havaalanının yakınında bir stadyumda sabahlayıp ertesi gün bi şekilde getircekler bizi diyolar. bildiğiniz üzere 2 ferıbot ve (ataturk havalımanından aldıgım bılgıye gore) 10 ucak yarın bıngazıde olacak. buyuk bir kısmı donecek inşallah. işin zor kısmı geçti arkadaşlar, eğer varsa geride kalan eşiniz dostunuz merak etmeyin. biz irtibat kurmaya çalışıyoruz hatlar zaman zaman geliyo, hop oturup hop kalkıyoruz ama cok sukur hem mısır uzerınden hem havadan (hava sahası acılırsa ) hem denızden gelme ıhtımallerı var. allah hepsının yardımcısı olsun.bizlere bekleyenlere sabır versıın. hepımız en yakın zamanda kavusuruz ınsallah. yeni bilgiler alırsam yazarım..

bekliyoruz.ne olacağını bilmeden bekliyoruz.ara sıra uzaktan sesler geliyor.az önce tripoliden bir abla aradı onlar ailecek tr ye dönüyorlarmış.benim eşim gelmiyecek onu nasıl bırakıp giderim.her dakika olaylar büyüyor gibi bunları yazarken bile sesler yaklaşıyor.ev sahibim üst katta bi roraya bir buraya gidiyor.ışıkları kapatmalımıyım bilemiyorum.eşim evden sabah çıktı o saaten beri haberini almıyorum.az önce eltim aradı bomba patlatılmış diyor.off ya ne bu ne zaman bitecek.hala korkmuyorum ama endişe etmeye başladım kendim için değil endişem yollarda ki türkler için.ve tabiki sabahtan beri haberini alamadığım herşeyim canım kocam için.ama o iyidir belki dükkandan çıkamıyodur.evet öyledir o iyidir kesin iyidir.

canımm benimm sen olumlu düşün olumlu olsun herşey Libyanın bu kadar karısacagını hiç tahmin etmezdim buraya yazan arkadaslar ne kadar güzel şeyler yazıyorlardı şimdi bunları okudukça biz tr'de olarak acaba ne kadar zamana kadar güvendeyiz onu düşünüorum Allah yardımcınız olsun canımm ama dönmeniz gerekiyorsa da dönün gelin tr'ye...

bende hiç ihtimal vermezdim buranın böyle olacağına millete rahat battı.eşim göndermek istiyor ama kendi gelmiyor burda iş yerimiz var nasıl bırakayım diyor bende onu bırakıp gelmek istemiyorum.olaylar başladığından beri iyi düşünüyorum bir kaç güne biter diyorum ama daha kötüye gidiyor.buna da bakış açım demek ki olaylar bitecek diyorum.sonumuz hayır olsun.bari türk kanallrında ailelerin içine su serpcek birşeyler dense.ailem ve tüm burda yakınları olan aileler perişan durumda yazıktır ya.eşimden sabahtan beri haber alamıyorum ama içimden güçlü bir ses o iyi diyor.yollar kapatıldı onun için gelemiyor.telefon hatlarında ciddi problemler var.2 kişi aradı beni ama ben kimseye ulaşamıorum.

burda inanılmaz bir yağmur başladı bu yağmurla tüm çirinlikler tüm kötülükler temizlenir inşallah.yağmur yağdığı için belki gösteri yapılmaz bu gece yarında heryer su çamur olur yine gösteri yapılmaz ve herşey bu yağmurla biter diye çocukca hayaller kurmaya başladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…