Libya Paylasim Alani(Tanisma)

Öncelikle evine hoşgeldin diyorum.
Dilerim en yakın zamanda eşin ve geride kalan herkes evine döner.

tripoli35 eşinden haber alınca mutlaka yaz merak ediyorum.
Senin durumun da karışık. Daha önce olsaydı kal eşinin yanında derdim ama kaddafinin oğlunun Türklerle ilgili açıklamasından sonra olaylara daha endişeli bakıyorum. Eşinde haklı işini bırakmak istemiyor ama bi şekilde ikna et bir süreliğine de olsa gelin. Sonuçta canınız,sağlığınız daha önemli.

tabi ki en önemlisi can sağlığı.artık bende endişelenmeye başladım.lider her hangi bir açıklama yapmadı.oğlunun dedikleri zaten herkesin yüreğine ateş düşürdü.eşime hala ulaşamıyorum yollar kapatıldı telefon çalmıyor bile şebeke hata veriyor.ama ben biliyorum o iyidir beni dert ediyordur şimdi.
tüm dualarım sızınle ,ınsallah bır an once bıter ..

inanın dualara ihtiyacımız var.herşeyin hayırlısı olsun.

dualarımız sizinle arkadaşım,inanın binlerce kilometre öteden oradaki vatndaşlarımızın cansağlığı ve güvenliği ile ilgili kaygı içerisindeyiz...allah muhafaza edecek inşallah hepinizi....

Allah yardimcisi olsun butun orada yasayanlarin...cok karisti orasi

Libyanacim hemen sen geldin aklima guzelim umarim iyisiniz...

Bu kadar büyüyeceğini tahmin etmezdim..Türklere karsı birsey olmadığı söylendi ama babamla konustuk su an ortamın cok kötü olduğunu. bombalama yapıldığını ve savas alanına döndüğünü söyledi.Ama sadece iç isyan..Babam da bugün dönüyor.Umarım durum düzelir.İşsiz bir sekilde binlerce vatandasımız ortada kaldı.Babam dönüyor ama kalıcı mı gecici mi belli değil. Umarım dzüelir. Bende libya ya yerleşicektim kısa zamanda işe bak.:26:

sabah oldu sesizlik hakim benim olduğum yerde.hala cep telefonları kısmen çalışmıyor.eşim eve gelemedi nerde olduğunu hala bilmiyorum.içimde ki ses onun güvende olduğunu söylüyor.şuan için içimde ki sesten başka hiç birşeye güvenim yok.sanırım gelince toparlanıp türkiye'ye dönücez tüm gece düşündüm.ne yapmalı diye.en iyisi bu gibi ortalık durulunca yine geliriz.nasıl oldu bunlar anlam veremiyorum.Rabbim yardımcımız olsun.

canım ya yanına gidip bakma gibi şansın yokmu valla çokmerak ettim aykız sanki kardeşim gibiseni bi merak ediyorum

şu haberlere gıcık oluyorum.libya'dan haber yok internet yok eee peki ben nerden nasıl yazıyorum.aileleri nasılda korkutuyorlar.tamam olaylar var ve büyüyor ama ne olur ya biraz insaflı olunsun.
şimdi haberleri izliyorum ve netten gazeteleri takip ediyorum.lidere karşı yapılan şeyleri hayretle izliyorum.bu insanlara rahat battı başka bir açıklaması yok.hiç bir ülkede olmayan imkanlar var burda.libya haklı her durumda haklıdır önceliklidir neyin baskısıymış.eğitim almayan yok herkes okumuş burda bayanlarda okuyor geziyor.ucuz bir ülke elektrik su parası yok.tatlı su bile tr dekinden çok daha ucuz vergi yok yada çok az olarak uygulanıyor.devlet çalışanları yarım gün çalışır ağır kötü yorucu işleri yurt dışından gelenler yapar.herkesin karnı toktur işsizlerin maaşı vardır.evler eskidi diye tüm eski evler yıkılıp yerlerine hiç karşılık alınmadan yeni evler verildi.tüm o inşaat anlaşmalarını devlet yapıyor devletin firmaları yani devlet karşılıyor ülke en fazla 10 yıl içinde inanılmaz gelişicekti.libya çok yanlış anlatılıyor çok yanlış tanıtılıyor.

canım ya yanına gidip bakma gibi şansın yokmu valla çokmerak ettim aykız sanki kardeşim gibiseni bi merak ediyorum

gelebilse zaten o gelirdi.nasıl gideyim nereye gideyim hiç bilmiyorum ki nerdedir.sadece dükkanda masur kalmıştır diye dua ediyorum.dün sabahtan beri sesini bile duymadım.endişeliyim ama içimde ki sese güveniyorum.evimde tek başıma oturmuş canım kocamın dönemesini bekliyorum.bi arasa bi duysam sesini dese ki ben iyiyim o zaman ben daha iyi olacağım.dua etmekten başka elimden gelen birşey yok.gelecek biliyorum gelecek bende ona sıkı sıkı sarılcam.

Tripoli Kardeşim, Libya'da yaşayan 25.000 Türk için ailelerin ve Türkiye'dekilerin endişelenmesi çok doğal. Ancak, biliyoruz ki sağ salim ülkeye döneceksiniz. Olayların çok uzun süreceğini tahmin etmiyoruz. Siz orada yanlız mısınız? Ulaşabileceğiniz Türk aileler yok mu? Sakın ümitsizliğe kapılmayın, Türklerin tahliye işlemleri yapılmaya başlandı. Dualarımız sizinle..

herkese sabır diliyorum tripoli35 özellikle sana, bende tripolideydim ama bu olayların çıkıcağını öğrenince eşim çarşamba beni yolladı türkiye'ye, hamileyim.... ama o kaldı orda...
eşimin olduğu yerde 3 gündür internet yok, iki gündür de cep telefonları iptal. anca o sabit hattan arayabilirse arıyo ... hepimize sabır.... dua etmekten başka yapıcak bişemiyiz yok....
libyana ve umutkuşum orda kaldı galiba onlarıda çok merak ediyorum ...

telefonla bir aileye ulaştım başka bir aileyede msn ile ulaştım.ama eşime hala ulaşamıyorum aradığım kişilerde ulaşamamışlar.kendim için gram korkum yok ama eşim dışarda bir yerde nerde olduğunu bilmiyorum.onu bekliyorum.ne yapacağımıza o gelince karar veririz.bende uzun sürmez diye düşünüyordum.ilk günden beri 3 güne biter diye bekledik ama olaylar büyüyor.

umutkuşum yani ayşe almanya'ya gitti.libyana için özel başlık açıldı ordan bakarsınız en son iyi haberleri vardı.birşey sorucam siz facebookta libya'da türk bayanlar grup ve sayfasına üyemisiniz.face günlerdir burda yasaklı ama msneme gelen bildirimlerden takip ediyorum.

değilim canım maalesef, istersen olıyım diyicem ama şu anda üyeliğimi onaylıycak biri yoktur sanırım :/

değilim canım maalesef, istersen olıyım diyicem ama şu anda üyeliğimi onaylıycak biri yoktur sanırım :/

evet yetkili benim.ordanda takip edebilirdiniz olayları.doğrusu libya'da olanlar giremiyor ama her haber alan oraya yazıyor.herkes merakla gelişmeleri bekliyor.herşey bir an önce düzelse eşim eve gelse (umudumu kaybetmiyorum keybetmiyeceğim.bugün sesiz buralar hava güneşli sanki hiç birşey olamamış gibi.hepsi bir rüya olsun demek ve ummak için çok mu büyüğüm.

dilerim libyadaki vatandaşlarımız arkadaşlarımız
sıkıntı yaşamazlar
son gelişmeler takip ettiğim kadarıyla pek iç acıcı değil
allah yardımcınız olsun

Şu an Libya'da bulunan herkese ve onlardan haber almaya çalışan ailelerine sabır ve kolaylık diliyorum.
Yüzyıllar içinde bir kez olacak büyük olayların içindeler. O ülkelerde büyük dönüşüm yaşanıyor ve bedeli herkes için ağır olacak gibi görünüyor.
Bu vesile ile Mustafa Kemal'in bize verdiği büyük özgürlüğün kıymetini bilmemiz gerektiğini hatırlıyorum hergün haberleri izledikçe. Bizim sahip olduğumuza sahip olabilme fikrini daha yeni yeni canlandırabilen halkları gördükçe Cumhuriyetimize daha çok sahip çıkmak istiyorum.
Tripoli35 umarım eşinden en kısa zamanda haber alırsın. Allah yardımcınız olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…