merhaba arkadaşlar,
bildiğiniz gibi ben bingazideydim, bir sürü badireler atlattık artık evımdeyım cok sukur ama eşim orda kaldı. aslında ayın 19una kadar hersey ıyıydı, helikopterler ve çatışma sesleri duyduk sadece hiçbir şeye şahit olmadık ama işler karışacak diye 19 unda sadece bayanlar konsolosluga toplandık, ordan havaalanına gıttık. malesef o gun gıdemedık thy ucagı doldu saat 6 oldu ve sokaga cıkma yasagı basladı diğer ucagı kaldırmadılar. eşlerimiz evde bizler havaalanında kalakaldık. çocuklu kadınlar, yaşlılar, herkes aç susuz..eşimin kaldıgı santıye o gece yagmalandı, tarandı.. gecenin ertesinde biz ilk diplomatik uçakla istanbula geldik, havaalanında çıkarılan onlarca soruna rağmen..şimdi eşim ve arkadaşlarımız hala orda. dün gece bitakım sorunlar olmuş ama bugun aldıgım haberlere gore orda kalanlar artık guvendeler, havaalanının yakınında bir stadyumda sabahlayıp ertesi gün bi şekilde getircekler bizi diyolar. bildiğiniz üzere 2 ferıbot ve (ataturk havalımanından aldıgım bılgıye gore) 10 ucak yarın bıngazıde olacak. buyuk bir kısmı donecek inşallah. işin zor kısmı geçti arkadaşlar, eğer varsa geride kalan eşiniz dostunuz merak etmeyin. biz irtibat kurmaya çalışıyoruz hatlar zaman zaman geliyo, hop oturup hop kalkıyoruz ama cok sukur hem mısır uzerınden hem havadan (hava sahası acılırsa ) hem denızden gelme ıhtımallerı var. allah hepsının yardımcısı olsun.bizlere bekleyenlere sabır versıın. hepımız en yakın zamanda kavusuruz ınsallah. yeni bilgiler alırsam yazarım..
bende hiç ihtimal vermezdim buranın böyle olacağına millete rahat battı.eşim göndermek istiyor ama kendi gelmiyor burda iş yerimiz var nasıl bırakayım diyor bende onu bırakıp gelmek istemiyorum.olaylar başladığından beri iyi düşünüyorum bir kaç güne biter diyorum ama daha kötüye gidiyor.buna da bakış açım demek ki olaylar bitecek diyorum.sonumuz hayır olsun.bari türk kanallrında ailelerin içine su serpcek birşeyler dense.ailem ve tüm burda yakınları olan aileler perişan durumda yazıktır ya.eşimden sabahtan beri haber alamıyorum ama içimden güçlü bir ses o iyi diyor.yollar kapatıldı onun için gelemiyor.telefon hatlarında ciddi problemler var.2 kişi aradı beni ama ben kimseye ulaşamıorum.
tabi ki en önemlisi can sağlığı.artık bende endişelenmeye başladım.lider her hangi bir açıklama yapmadı.oğlunun dedikleri zaten herkesin yüreğine ateş düşürdü.eşime hala ulaşamıyorum yollar kapatıldı telefon çalmıyor bile şebeke hata veriyor.ama ben biliyorum o iyidir beni dert ediyordur şimdi.tripoli35 eşinden haber alınca mutlaka yaz merak ediyorum.
Senin durumun da karışık. Daha önce olsaydı kal eşinin yanında derdim ama kaddafinin oğlunun Türklerle ilgili açıklamasından sonra olaylara daha endişeli bakıyorum. Eşinde haklı işini bırakmak istemiyor ama bi şekilde ikna et bir süreliğine de olsa gelin. Sonuçta canınız,sağlığınız daha önemli.
tüm dualarım sızınle ,ınsallah bır an once bıter ..
tabi ki en önemlisi can sağlığı.artık bende endişelenmeye başladım.lider her hangi bir açıklama yapmadı.oğlunun dedikleri zaten herkesin yüreğine ateş düşürdü.eşime hala ulaşamıyorum yollar kapatıldı telefon çalmıyor bile şebeke hata veriyor.ama ben biliyorum o iyidir beni dert ediyordur şimdi.
inanın dualara ihtiyacımız var.herşeyin hayırlısı olsun.
dualarımız sizinle arkadaşım,inanın binlerce kilometre öteden oradaki vatndaşlarımızın cansağlığı ve güvenliği ile ilgili kaygı içerisindeyiz...allah muhafaza edecek inşallah hepinizi....
sabah oldu sesizlik hakim benim olduğum yerde.hala cep telefonları kısmen çalışmıyor.eşim eve gelemedi nerde olduğunu hala bilmiyorum.içimde ki ses onun güvende olduğunu söylüyor.şuan için içimde ki sesten başka hiç birşeye güvenim yok.sanırım gelince toparlanıp türkiye'ye dönücez tüm gece düşündüm.ne yapmalı diye.en iyisi bu gibi ortalık durulunca yine geliriz.nasıl oldu bunlar anlam veremiyorum.Rabbim yardımcımız olsun.
canım ya yanına gidip bakma gibi şansın yokmu valla çokmerak ettim aykız sanki kardeşim gibiseni bi merak ediyorum
Tripoli Kardeşim, Libya'da yaşayan 25.000 Türk için ailelerin ve Türkiye'dekilerin endişelenmesi çok doğal. Ancak, biliyoruz ki sağ salim ülkeye döneceksiniz. Olayların çok uzun süreceğini tahmin etmiyoruz. Siz orada yanlız mısınız? Ulaşabileceğiniz Türk aileler yok mu? Sakın ümitsizliğe kapılmayın, Türklerin tahliye işlemleri yapılmaya başlandı. Dualarımız sizinle..
herkese sabır diliyorum tripoli35 özellikle sana, bende tripolideydim ama bu olayların çıkıcağını öğrenince eşim çarşamba beni yolladı türkiye'ye, hamileyim.... ama o kaldı orda...
eşimin olduğu yerde 3 gündür internet yok, iki gündür de cep telefonları iptal. anca o sabit hattan arayabilirse arıyo ... hepimize sabır.... dua etmekten başka yapıcak bişemiyiz yok....
libyana ve umutkuşum orda kaldı galiba onlarıda çok merak ediyorum ...
umutkuşum yani ayşe almanya'ya gitti.libyana için özel başlık açıldı ordan bakarsınız en son iyi haberleri vardı.birşey sorucam siz facebookta libya'da türk bayanlar grup ve sayfasına üyemisiniz.face günlerdir burda yasaklı ama msneme gelen bildirimlerden takip ediyorum.
değilim canım maalesef, istersen olıyım diyicem ama şu anda üyeliğimi onaylıycak biri yoktur sanırım :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?