Lipödem Evre 2 Ameliyat

SGKG

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1
Puanlar
1
Merhaba,
1 Kalp Damar Cerrahisi, 2 Plastik Cerrahı ile görüşmem sonucu lipödem 2.Evre tanı konuldu.
Diz kapağımın çok hafif altından itibaren üst bacağımda, basenimde genişlik var. Alt bacağımın ön kısmında sorun yok, arka kısmı baldırda sıkıntı var. Bileklerim kalın değil.
Selülitim de var. Doktor hatta oturma tipi selüliti dedi.
Doppler ultrason çekildim bacaklarımdan damarlarımda sorun yok, tek bir bacağımda çok çok hafif venöz kaçak var.
Kılcal damarlarım çıkmaya başladı.
Görüştüğüm hekim bacakların sıkı bu bir avantaj dedi.
Doğum kontrol hapı, doğum ve menopoz da atak yaptığını biliyorum. Doğum kontrol hapı hiç kullanmadım, doğum yapmadım, yaşım 32.
Akşamları bacaklarım ağırlaşıyor ve derimi sıkıyorlar gibi arka ve yan taraflarımda huzursuzluk oluyor.

Kalp damar cerrahisi kılcal damarlar için clacs (1 seans) ve köpük tedavi (2 seans) önerdi. Lipödem için de 8 seanslık eswt işlemi önerdi. Gluteni tamamen keseceksiniz dedi. 2 seansla ağrılar hafifler 8 seans sonra incelmede oluyor dedi. 6 ay sonra tekrar bakıyoruz eğer gerekli ise yine seans görüyorsunuz dedi.

2 tane görüştüğüm plastik cerrah ise kesinlikle bunun çözümü ameliyat diyor.
Hatta bir tanesinin kendi sistemi var superdry 4d diye kansız bir işlem.
Fakat şu da ek bilgi ameliyattan sonra yaşam tarzı yine değişmeli. Fakat en kötü senaryoda bile bu haline dönmesi zor deniliyor. Bu işlemin işini iyi bilen bir hekimde yapılması da lazım yağ çekimi doğru şekilde olmalı tabii.

Bir çok diyetisyen, kalp damar cerrahisi, bazı sayfalar ameliyatı doğru bulmuyor ama düşünüldüğünde yaşam tarzı değiştirilerek ameliyat zor da olsa daha mantıklı gibi. Sonuçta bu hücrelerin tamamen oradan alınması lazım.

Kafam aşırı karışık. Benimle aynı durumu yaşayan arkadaşlarım cevap yazabilir mi?
Ameliyat olanların yorumlarını da bekliyorum.

Hepimize geçmiş olsun, lipödemli birinin sıkıntısını lipödemli anlar….

Merhaba öncelikle geçmiş olsum. Benim bir kuzenimde lipödem vardı evresini bilmiyorum ama 4-5 sene öncr ameliuat oldu polisliğe girebilmek için sonra bir sürü yağ alındı liposuction yapıldı sonda bayağı verdi ama şimde tekrar aldı ve veremiyor spor yapmaya calısıyor yani dameliyattam sonra dikkat etmezseniz eski haline dönme ihitimali cok yüksek gibi

`