Liposuction yaptran var m arkadalar?

• Konu Sahibi Konu Sahibi tafi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ben de dort ocakta oldm benden de 5,9 lt yag aldılar...cok zorlandım yurumekte ılk gun tuzsuzdu yedıklerım ama smdı normal olarak yemek yemelısın ılk on bes gun dıyet yok dedı aksı halde metabolızman kotu olur dedı...zaten cok sıvı ve kan kaybettım..besıncı gun dus alabılırsın dedı korseyı cıkarıp dus alıp gerı dıyecegım cnk cok kotu bır koku var..bu koku sızde de oldu mu vucuttan akan sıvılar nedenıyle?..

:2:

bı de su var ..yağsız ye ama tuzlu sekerlı sudan uzak durma cok...cnk vucut cok elektrolıt kaybedıyor...

bu arada ne zaman ınecek acaba bu sıslıkler hala daha doru duzgun dısarı cıkamıyorum dızımde cok sıslık var..bende bacak basen alındı tum bacak kısımlarım baldırım alt bacak falan alındı işte..

bende aynı dertlerden muzdarıbım cevap aldıgında bana yazar mısın co kotu gercekten amelıyat sonrası tıtreme usume oldu..bı de korseyı cıkarmak cok ağrılı mı?
ama bende kanama sıvı akması oldu

bende aynı dertten muzdarıbım ...amelıyat snrası tıtreme oldu baya ve benden 5.9 lıtre yap aldılar bacak ve basenden komple..acıkcası dort gun olacak..ne zaman bu sıslıkler ıner? ne yemem gerekıyor? szn nasıl oldu

arkadaslar amelıyatı oldm ıyılestıgımde en ınce ayrıntısına kadar yazacagım ama cıdden cok zordu

ben de lıposuctıon oldm genel anestezı ıle cok zordu 5.9 lıtre yağ alındı basen ve bacaktan...acaba ne zaman ıner bu morluk ve sıslıkler dızımden cok sıs oldu...bana ozelden yazarsanız cok sevınırım...

Son düzenleme:
selam deeplydisturbed sen ameliyat oldun mu en son karar verememiştin?

Cnm ben hala arastiriyorm iki drla gorustum biri max 2,5 lt alabiliruz dedi biri 6 lt alirim dedi kafam cok karisti nasil oluyor bole fark anlamiyirum bikac drla daha gorusucem mart gibide ameliyat olmayi dusunuyorum... İkinci gorustugum dr bide bi rahatsizligim varmis onu soledi lipoödem oyuzden bacaklarimda yag birikmesi varmis bide normal bi drla gorusecem bu durumu

lıpoodem oldugunu soyleyen doktor kım acaba ..bana da oyle demıslerdı ..aynı doktor mu acaba

ebusss selam basenlere nasıl yapıyoruz bunu. jel falan mı var yoksa normal keseyle sabunla mı yapıyoruz. sen morluklarını gidermek için krem/jel kullandın mı canım

ayagını kaldır asagıdan yukarı dogru basenlerine masaj yap canım doktorum bana jel ya da krem vermedi yaarın kontrolum var

arkadaslar amelıyatı oldm ıyılestıgımde en ınce ayrıntısına kadar yazacagım ama cıdden cok zordu

benimde ameliyattan çıkınca çok zor olmustu belden asagısını hissetmiyordum sanki ama zamanla iyleşirsin yag alınan yerler mosmor vr şişti ben üçüncü haftama girdim halada ödemim var acele etmeyin zamanla inecektir

sealm deeply dilersen benim doktorum ile de görüşebilirsin canım eğer hastalığın yoksa korkma ameliyattan canım bir şey olmuyor gerçekten.

selam avukat güçlü. senden fazla yağ aldıklarından dolayı sıvı gelmiş olabilir mi canım. benden 1 kilo 300 gr aldılar basenden ve diz kenarımdan çok az. bende sıvı akması kanama vs.. olmadı morluklarım var o da zamanla geçecek. doktor tuzu azalt dedi. şeker ile ilgili bir şey soylemedı ama ben normal de şeker ve tuzu seven birisi değilim. kullanmam hatta. ama az da olsa tuz katıyorum vücudun ona ihtiyacı var ama şu 2 aylık donemde yediğime içtiğime daha bir dikkat etmek istiyorum (ki öncedende kedi kadar yerdim =) ) ilk zamanlar ağrın oluyor ama 1 hafta içinde emin ol çok ilerleme göreceksin zamanla düzeliyor. kendini fazla yorma. benim bugun 10. gunum evimi süpürdüm sildim hoş doktor yapma dedi ama ben dayanamadım. doktor 2 ayı bulur şişlikler ama en iyi sonucu 6 ay içinde alırsın dedi. biraz sabır gerekiyor

Çok geçmiş olsun. Mesaj sayım yeterli olmadığı için özelden yazamıyorum. Bende fazla morluk olmamıştı. Olanlarda 1 haftaya kadar geçmişti. Ödem yavaş yavaş geçiyor. Ödemi vücut idrarla atıyor ben ameliyat sonrası bol sıvı tükettim. Yalnız su değil ayran, çorba vs. İlk birkaç hafta idrarımın renginden ve kokusundan bile vücudumun ödem ve o enjekte edilen sıvıyı attığını hissedebiliyordum. 15. günden sonra kiraz sapı çayına başladım. Biraz sabırlı olun zamanla düzelecek. 1 ay sonraki fotolarda bile karnımda ödem şişliği vardı benim operasyon olalı 4 ay 7 gün oldu hala bile çok hafif ödem var. Yorulduğum zaman ve regl döneminde artıyor. Zaten doktorlarda hep söylüyor estetik operasyonlarda tam iyileşme süresi 6 ay-1 sene. Sonucu 2 ay sonra veya 4 ay sonra görürsün diyorlar ama tam iyileşmiş olmuyorsun. Bende 2. ayın sonuna kadar lipo yapılan yerlerde hafif hafif batma bile oluyordu.

Ama ben doktoruma sormuştum. 2 hafta sonra işe dönmem lazım. Lipodan sonra dönebilir miyim bir sıkıntı olur mu diye. Doktorda bana senin karın ve bel lipo olduğu için çok rahat dönersin ama bacak ve basen olsaydın garanti veremezdim dedi. Demek ki bacak ve basen bölgesi karına göre daha oynak bir bölge olduğu için biraz daha zor olabiliyor. Bende mart sonu düşünüyorum bacaklardan. Ama bugünlerin hepsi zorda olsa geçecek ben 2,5 yıl sporla ve diyetle uğraşıp da eritemediğim karın yağlarımdan kurtuldum. Şimdi kendimi kuş gibi hafif ve özgür hissediyorum. Umarım sende böyle hissedersin. İncelme oldu mu sonuçtan memnun musun?

Ben operasyondan 10 gün sonra hem doktora hem de diyetisyenime gittim. Bana protein ağırlıklı bir diyet verdiler. Vücudun kolajen bağlarını oluşturup çabuk iyileşmesi ve vücudun sarkmaması için bu şartmış. Örnek menü mü yazayım fikir sahibi olursun.

Sabah
2 yumurta + 2 ceviz + 6 çiğ badem + 2 kibrit kutusu peynir + 3 zeytin + 1 domates ve yeşillik (1 tatlı kaşığı zeytin yağı ile birlikte) + yeşil çay

Öğle
1 kase çorba + cep telefonu büyüklüğünde 4 biftek veya 8 büyük köfte veya bol etli sebze sebze yemeği (beyaz et olursa 2 katı olabilir, balık olursa mesela bir büyük palamut) yanında salata ve 1 kase yoğurt veya bir bardak ayran veya 2 kibrit kutusu peynir

İkindi
1 yeşil çay + 2 kuru incir + 6 çiğ badem

Akşam
1 kase çorba + 2 biftek veya diğerleri + 1 kase yoğurt veya ayran veya peynir

Arada veya gece acıkırsan 1 avuç sarı leblebi + 1 bardak ayran şeklinde . ve gün içinde 1 meyve yenebilir.

Yasaklar
Pirinç (vücutta çok su tuttuğu için), ekmek, patates, pişmiş havuç, şeker, her türlü paketli gıda (bisküvi, çikolata, kek vs.), doğal tereyağı ve sızma zeytin yağı haricindeki tüm yağlar, makarna, unlu gıdalar

Yani et, süt ve ürünleri, yumurta, kuruyemiş, sağlıklı yağlar (günde 6 tatlı kaşığı kadar) serbest + günde 1 saatte yürüyebilirsen (ki operasyondan 2 hafta sonra yürüyüş tavsiye ediliyor) çok çabuk toparlanırsın

kontrolden sonra bilgi verir misin canım

canım ben dün gittim kontrolume zaten doktorum her hafta beni kontrole çagrıyor her gittigmde öncesi ve sonrasıyla kıyaslıyor oncesiyle sonrası arasında arasında daglar kadar fark var bence acele etme tatlım zamanla o şişlikler inecek benim halada basen kısmında şişlikler var yürüyüş yapmam gerektiğini soyledi benım korsem bana bol gelmeye başalamıstı son zamanlarda kaybettıgım kilolardan onu daralttırdım şimdi daha iyi eger oyle bir sorunun olursa daralttr çünkü daha iyi toparlar vucudu

güzel geçiş. nasıl korseyı daralttırdın şeker terziye mı verdin kendin mi daralttın. bana suan yürümek yasak bu haftadan sonra baslayacagm yarım saat yürüşe. elimden geldiğinde yediklerime dikkat etmeye çalılıyorum canım. şişliklerim birazcık indi

selam kukumac güzel paylaşımın için çok teşekkür ederim yararlı oldu :)

Cnm senin kilon nekadar? 5.9 yağ aldırdım demişşin?

terziye verdim canım zamanla daha da inecektir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…