benimde ameliyattan çıkınca çok zor olmustu belden asagısını hissetmiyordum sanki ama zamanla iyleşirsin yag alınan yerler mosmor vr şişti ben üçüncü haftama girdim halada ödemim var acele etmeyin zamanla inecektir
bana soleyen dr ataşehirde cnm.
selam avukat güçlü. senden fazla yağ aldıklarından dolayı sıvı gelmiş olabilir mi canım. benden 1 kilo 300 gr aldılar basenden ve diz kenarımdan çok az. bende sıvı akması kanama vs.. olmadı morluklarım var o da zamanla geçecek. doktor tuzu azalt dedi. şeker ile ilgili bir şey soylemedı ama ben normal de şeker ve tuzu seven birisi değilim. kullanmam hatta. ama az da olsa tuz katıyorum vücudun ona ihtiyacı var ama şu 2 aylık donemde yediğime içtiğime daha bir dikkat etmek istiyorum (ki öncedende kedi kadar yerdim =) ) ilk zamanlar ağrın oluyor ama 1 hafta içinde emin ol çok ilerleme göreceksin zamanla düzeliyor. kendini fazla yorma. benim bugun 10. gunum evimi süpürdüm sildim hoş doktor yapma dedi ama ben dayanamadım. doktor 2 ayı bulur şişlikler ama en iyi sonucu 6 ay içinde alırsın dedi. biraz sabır gerekiyor
Çok geçmiş olsun. Mesaj sayım yeterli olmadığı için özelden yazamıyorum. Bende fazla morluk olmamıştı. Olanlarda 1 haftaya kadar geçmişti. Ödem yavaş yavaş geçiyor. Ödemi vücut idrarla atıyor ben ameliyat sonrası bol sıvı tükettim. Yalnız su değil ayran, çorba vs. İlk birkaç hafta idrarımın renginden ve kokusundan bile vücudumun ödem ve o enjekte edilen sıvıyı attığını hissedebiliyordum. 15. günden sonra kiraz sapı çayına başladım. Biraz sabırlı olun zamanla düzelecek. 1 ay sonraki fotolarda bile karnımda ödem şişliği vardı benim operasyon olalı 4 ay 7 gün oldu hala bile çok hafif ödem var. Yorulduğum zaman ve regl döneminde artıyor. Zaten doktorlarda hep söylüyor estetik operasyonlarda tam iyileşme süresi 6 ay-1 sene. Sonucu 2 ay sonra veya 4 ay sonra görürsün diyorlar ama tam iyileşmiş olmuyorsun. Bende 2. ayın sonuna kadar lipo yapılan yerlerde hafif hafif batma bile oluyordu.
Ama ben doktoruma sormuştum. 2 hafta sonra işe dönmem lazım. Lipodan sonra dönebilir miyim bir sıkıntı olur mu diye. Doktorda bana senin karın ve bel lipo olduğu için çok rahat dönersin ama bacak ve basen olsaydın garanti veremezdim dedi. Demek ki bacak ve basen bölgesi karına göre daha oynak bir bölge olduğu için biraz daha zor olabiliyor. Bende mart sonu düşünüyorum bacaklardan. Ama bugünlerin hepsi zorda olsa geçecek ben 2,5 yıl sporla ve diyetle uğraşıp da eritemediğim karın yağlarımdan kurtuldum. Şimdi kendimi kuş gibi hafif ve özgür hissediyorum. Umarım sende böyle hissedersin. İncelme oldu mu sonuçtan memnun musun?
Ben operasyondan 10 gün sonra hem doktora hem de diyetisyenime gittim. Bana protein ağırlıklı bir diyet verdiler. Vücudun kolajen bağlarını oluşturup çabuk iyileşmesi ve vücudun sarkmaması için bu şartmış. Örnek menü mü yazayım fikir sahibi olursun.
Sabah
2 yumurta + 2 ceviz + 6 çiğ badem + 2 kibrit kutusu peynir + 3 zeytin + 1 domates ve yeşillik (1 tatlı kaşığı zeytin yağı ile birlikte) + yeşil çay
Öğle
1 kase çorba + cep telefonu büyüklüğünde 4 biftek veya 8 büyük köfte veya bol etli sebze sebze yemeği (beyaz et olursa 2 katı olabilir, balık olursa mesela bir büyük palamut) yanında salata ve 1 kase yoğurt veya bir bardak ayran veya 2 kibrit kutusu peynir
İkindi
1 yeşil çay + 2 kuru incir + 6 çiğ badem
Akşam
1 kase çorba + 2 biftek veya diğerleri + 1 kase yoğurt veya ayran veya peynir
Arada veya gece acıkırsan 1 avuç sarı leblebi + 1 bardak ayran şeklinde . ve gün içinde 1 meyve yenebilir.
Yasaklar
Pirinç (vücutta çok su tuttuğu için), ekmek, patates, pişmiş havuç, şeker, her türlü paketli gıda (bisküvi, çikolata, kek vs.), doğal tereyağı ve sızma zeytin yağı haricindeki tüm yağlar, makarna, unlu gıdalar
Yani et, süt ve ürünleri, yumurta, kuruyemiş, sağlıklı yağlar (günde 6 tatlı kaşığı kadar) serbest + günde 1 saatte yürüyebilirsen (ki operasyondan 2 hafta sonra yürüyüş tavsiye ediliyor) çok çabuk toparlanırsın
Cnm senin kilon nekadar? 5.9 yağ aldırdım demişşin?
zaten canım geçti çok şükür ilk gün oldu bende de:) imdi gayet rahatım..onuncu günümde belki işime dönerim:)bir hafta geçti baenlerim yok, k kontrolde daha da inecek dedi:) mutluyum...dört kilo lkaybetmişim şimdiden..ama diyet de yaqpıyorum sağlılı bi şekilde
ne kadar güzel:) ben de kilo kaybı hala yok valla basenlerim çok fazlaydı azıcık gitmiş doktor acele etme zamanla o goruntude geçecek dedi ama işte ben kendı kendıme bozuyorum moralımı gıtmıyor dıye. ama ameliyattan once basen çevrem 117 cm di şimdi 96 cm daha da şnecek diyor doktor bakalım canım. sen nasıl yapıyırsn diyet. ben diyet yapmıyorum sadece protein ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum bol sıvı tüketmeye yeşillik yemeğe gayret ediyorum onun dışında balık ve yağsız et
canım sabah fıx.. lıght beyaz peynır bır dılım..tam bugday ekmegı.. şekersız cay..domates salatalık az..dort bes tane tuzu alınmıs zeytın
öğlen proteın yagsız..et veya balık...yanında brokolı karnıbahar haslaması...ve çorba kerecız lahana mercımeğı blendrdan gecıtıyorum genelde.. ama bunlar da tuzsuz ya da ccoookk az tuzlu...tam bugday ekmegı
akşam da öğlenın aynısı olabılır..domates kurusu ya da bıberı probıyotık yoğurt actıvıanın sarımsaklı yourtla yapıyorum..yıne proteın...ve corba..tabı tam bugday ekmegı ıle ....
aralarda bır ıkı dılım elma
veya KIVI veya kucuk boy muz veya ıncır kurusu ıkı tane cevızle fındıkla..
en az ıkı lıtre de su ıste canım...
boyle..senın kac gun oldu lıposctıon? nerde yaptırdın canım
selam canım ameliyat olalı 16 gün oldu. bir incelmem var doğru ama azıcık çıkıntılar var doktor onlarda gidecek dedi.
bende genelde bu şekilde beslenmeye dikkat ediyorum öyle çok yemek seven birisi değilim ama peynir süt et balık tavuk sebze yumurtanın beyazı çorba yoğurt bolca tüketiyorum. hayatımda şeker zaten yoktutuzda elektrolit için çok az katıyorum.
53 kiloydum 1 kilo 300 gr alındı işte ama hala 52,6 görünüyorum tartıda diyet değilde yediklerime dikkat edip daha sağlıklı olmak için çabalıyorum canım benım. ben acıbadem aile de oldum ameliyat doktorum hastane çok ıyydı
benım de sekızıncı gunum canım ...umarım bugunler gecer de normal hayatımıza döneriz ...
bugun kontrolum vardı kızlar dokorum yıne fotograf cektı eskısıyle kıyasladı tabi eskiye göre fark var basenlerimde inceldi tam benım istedgim gibi dil moralim bozuk4.haftadayım doktoruma sordum ne zaman istedgim sonuca varcam dedim bekle acele etme diyo 6ıncı aydan sonra toparlanma olurmus çektiğm agrılara deger inşallah sizler nasılsınız sonuçlardan memnun musunuz
selam canım benim daha 3.haftama yeni girdim evet o pis görüntüm yok vücudum suan daha iyi ama toparlanma ve istediğim sonuç henüz yok 25 inde kontrolüm var benımde muhtemelen benımde resımlerımı cekıp eskisi ile kıyaslayacaktır. benımde moral sıfır bende her allahın gunu ne zaman düzelecek ne zaman ınceleceğim diye soruyorum acaba bu vücudu toparlamak için bir şey yok mudur ki. bakalım ay sonunda gidince koşuya ve yüzmeye başlayabilecek miyim. 2,5 haftada hantallaştım sporsuzsenın nasıl peki eskiye kıyasla evet ya değdi diyebiliyor musun. resimlerin var mı eski yenı sende
aynen canım ya tabi incelmem oldu ama tam istedgim gibi dil sanki yerinde duruyor doktorum bekle diyor nereye kadar bekleyeyim spor yap ki toparlansın dedi yürüyüş daha uygun benım için kosunca agrılarım artıyor bide ben bi yıllık evliyim ilerde hamile kalınca kilo alcam elbet dedim ben bu ameliyatı boşuna mı olmus olacam dedim kilo verip öyle kalmaslısın dedi eger olmasaydım hamilelikte daha biçimsiz olacaktım benden 4 lt alındı zaten yagların %70i alınıyormus kilo alınca orantılı ollcan dedi
aynen canım ya tabi incelmem oldu ama tam istedgim gibi dil sanki yerinde duruyor doktorum bekle diyor nereye kadar bekleyeyim spor yap ki toparlansın dedi yürüyüş daha uygun benım için kosunca agrılarım artıyor bide ben bi yıllık evliyim ilerde hamile kalınca kilo alcam elbet dedim ben bu ameliyatı boşuna mı olmus olacam dedim kilo verip öyle kalmaslısın dedi eger olmasaydım hamilelikte daha biçimsiz olacaktım benden 4 lt alındı zaten yagların %70i alınıyormus kilo alınca orantılı ollcan dedi
sıkma canını ebuss benım doktorum da zamanla incelmen olacak dedi 6 ay sürüyormuş vücudun şeklini toparlaması hücrelerin yenilemesi ise 1 yıl. bende 2,5 yıllık evlıyım hatta nısan da 3 bitecekeşim çocuk istiyor ama bir şekilde oyalayacağım artık ( ya da 2-3 ay sonra deneyığ kalırsam da diyetisyen kontrolünde olacak napalım. once kendı sağlığımız ve psikolojimiz önemli gerisi teferruat. sende üzme canını kafaya taktıkça daha kötü olursun. bak ne güzel yuruyuse de başlamışsın bence hergun düzenlı olarak yürü tempolu olarak, ılık su iç, evde sıkılaşma egzersizleri yapabilirsin. yürümek gerçekten faydalı canım. ayrıca benım doktorum hamileliğinde 10 -15 kilo almadığın surece sorun degul dedi tatlım.
acele ediyorum galiba ama beklemekte bi o kadar sıkıcı evde kendımce hareketler yapyorum yurusede hergun çıkamıyorum canım dogru söylüyorsun tatlım önce saglık inşallah istedigimiz sonuçları yakın zamanda alırız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?