- 20 Mart 2008
- 141.908
- 213.807
- 1.423
- 60
- Konu Sahibi HanimKelesimiGetir
-
ben liseden mezun olalı 5 yıl oldu bende tarıf ettıgın tıplerdedım etek dız ustunde,gömlek dısarda asi bi tiptim...:tatlicadiarzu:.gri etek beyaz gömlek bordo hırka giyerdik...........herşeye karşı çıkıcazya hocalar ne kadar toplanın deseler biz o kadar dagılıyoduk gençlik işte..........
ama gel görki şimdi o hayat dolu herkese kafa tutan kızdan bi eser kalmadı....
ilk bir sene düz liseye gittikten sonra kafa dank ettı neden meslek lısesıne gıtmedım dıye okulu bıraktım bır sonrakı sene meslek lısesıne yazıldım
düz lisede yeşil etek sarı gömlek bide rozet takardım ortamı cok nezıhtı sımdıkı gıbı kupelı boyalı saçlar yoktu satanıstler gıbı
meslek lısesınde grı gomlek bordo grı etek gıyerdım kılotlu çorap yasaktı bızde diz altı bordo çorap gıyerdık kısın ortasında kıcımız donardı guya kız lısesı dıye farklılık olmalıymıs
ancak bu okuldada yapamadım yarıda bırakmak zorunda kaldım
şimdiki kızları göruyorumda erkekten hatta satanıstten bı farkları yok benım midemi bulandırıyolar bu tipler
sen daha yeni mezunsun ama ben 81 mezunuyum ortaokula başladığım dönemde gri formanın altına kışın pantolon bile giyerdik ankara soğuğunda üşümeyelim diye
bazılarınında saçları pankçı gibi simsiyah oluyor
haklısın abla ben o zaman daha yoktum bile 85 doğumluyum gamyoncuiremsu
evet hatta bı parcası cırtlak sarı pembe mavı nasıl okula alıyolar sasıyorum
bızı hergun kontrol ederlerı her sabah eger uygunsuz bıyerımızı bulsalar eve yollarlardı
hatta benım okudugum lıse okadar ılgınctıkı etek boyu mutlaka diz üstünde olmalıydı dız altı yasaktı dısıplıne uygun olan boylesıymıs derlerdı
ben hiçbirşeyi bizim zamanımızla kıyaslayamıyorum ki...
biz lacivelt forma giyerdik,saçlar ya balanacak,ya örülecek,öyle üstüne rengarenk giysi yasakti...
herşeye saygı çok fazlaydı..
şimdi hangisini söyleyebilirimki...
bizim zamanımızda öğrenci öğretmenden çekinirdi,şimdi tam tersi,
kıyafetlerde bir düzen yok ki,herkes istediğini giyor,
kaşlar alınıyor,gözler boyanıyor,etek boyları kısaltılıyor...daha neler neler....
zaman işte,daha neler değişecek bakalım...
sevgiler...
Çok iyi hatırlıyorum, ortaokul yıllarında biz yabancı dergilerden beğendiğimiz okul üniformalarını toplayıp müdüriyete dilekçe ile başvurmuştuk, bizim formalarımızı da değiştirsinler diye :) Çocukluk işte, o zamanlar istediğin şeyi düzgün istersen gerçekleşir gibi bir düşünce hakimdi sanırım.. öğrendik.
Lisede kahverengi ayakkabı bile giymek yasaktı bize, siyah giyecektik. Parlatıcı oje sürmek yasaktı mesela.. bunları anımsıyorum.. ama çok düzenli ve güzel geçen okul hayatım oldu. Bizden sonra okulun ne hale geldiğini duyduk, gördük.. çok yazık.
Sevgiler,
Lise dönemlerinde okulda giydiğimiz formalar aklıma geldi bizim lacivert gömlek gri kolsuz etek boyu dizlerin çok altında olan bir kıyafetti.
Şimdiki öğrencilere bakıyorumda gömlek dışarıda etekler kısalmış saçlar boyalı küpeli nerede bizim öğrencilik yıllarımız diyorum
Sizlerin görüşleri nedir acaba?
lisede çalışan bir öğretmen olarak şunu söyleyebilirim ki keşke tek sorun kıyafetleri,saçları olsa. inanın problem çok daha büyük.uyuşturucu,sigara alkol,erken yaşlarda yaşadıkları cinsellik....bunları görünce kıyafetleri ,saçları çok masum geliyor insana:1no2:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?