Liseden beri günlük tutuyorum bu günlükleri napicam?

turuncusari

Güneş
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2018
80
85
3
39
Belki bu da dert mi diyeceksiniz ama 15 yaşından beri tuttuğum günlükleri bu hafta sonu baştan bir okuyayım dedim ve ruh halim o kadar değişti ki o depresif kıza dönüştüm bir anda. Evdekiler ne oldu neyin var demeye başladı, ben kendimi her zamanki gibiyim sanıyordum, dışıma yansıtmamaya çalışıyordum.
Her şey agirima gidiyor bir kaç gündür.
Günlüklerim hep ağlama duvarım olmuş. İçime atıp atıp deftere dökmüşüm. Özellikle annem babamla anlaşmazlıklarımı ve onun getirdiği sosyal yaşamımdaki zorlukları o kadar dert etmişim ki.
Şimdiki yolunda gitmeyen çoğu şeyin de, o zamanlardan dert edip aşamadığım için hayatıma yansıyan şeyler olduğunu düşünüyorum.

Ağlaya ağlaya okudum bazı yerleri. Ve yine aynı şeyleri hissetmeye başladım. Farkettim ki ben tüm o durumları aşmamışım, sadece üstünü kapatmışım. Bunu sadece bir defteri okuyarak anladım ama daha 10 defter var. Hepsini okuyup kendimle, geçmişimle yüzleşmeli miyim yoksa tamamen yok edip kurtulmalı mıyım? Ya da son kez okuyup, okudukça yirtmali mıyım?
Bir yandan ayrılamıyorum, herkes yapamazdı bunu ben yıllardır kendi hayatımı belgeledim diyorum, diğer yandan da okudukça içimdeki çaresiz kız çocuğu canlanıyor yeniden. Kopamıyorum günlüklerimden, pişman olursam diye yıllardır bir karar veremiyorum. Bir kaç yıl önce karar verip yırtmaya başladım ama bir kaç yaprak yirttiktan sonra yorulup bıraktım. Şimdi tekrar okuyunca o sayfalarda ne yazıyordu acaba diye merak ediyorum mesela. Az az yok edince olmuyor sanki ama toptan hepsini kaldirabilirsem daha mı iyi olur acaba?
Sizce ne yapmalıyım, siz ne yaptınız?

Durdukça size zarar veriyor belli ki okumak istiyosunuz okuyunca da iyi hissetmiyosunuz o yüzden toptan yok edin geçmiş geçmişte kalmıştır

Kıyamam yaa
İnan ki benim de beşinci sınıftan liseye kadar bir çanta dolusu günlüğüm var.
Atsan atılmaz, satsan satılmaz.
Bence de dert :)
Aynen ya ,bu arada burcun yengeç mi? Benimki yengeç senin de nickinden dolayı öyle düşündüm. Yengeçlerde geçmişten kopamama da var zaten, napacagimi şaşırdım artık son çare buraya yazdım inşallah bu da dert mi diye üstüme gelmezler:)

Ne güzel günlük tutmuşşsun. Küçükken hep heveslenıp guzel guzel defterler aldım ve mutsuz son tabı ki tutamadım .
Günlüklerimin olmasını ve okumayı çok ısterdım .

Bence atma ya guzel bır kutuya koy hatıra olarak kalsın köşede.

güzel şeyler hatırlatıp yüzünüzde gülümseme oluştursa bunu demezdim ama bence yok et hepsini

Durdukça size zarar veriyor belli ki okumak istiyosunuz okuyunca da iyi hissetmiyosunuz o yüzden toptan yok edin geçmiş geçmişte kalmıştır
Çok teşekkür ederim fikrinizi belirttiğiniz için.

İşin Garibi, mutlu olduğum zamanlarda(sevgili yapmışken) tuttuğum günlüklerimi yok etmiştim ama bunlara dokunamıyorum. Çok özel/gizli şeyler yazmıyordum ama, hatırlayıp üzülürüm ya da evlenince sorun olur diye.

Bu da aklıma geliyor ama bir zaman sonra okuyalım geliyor ve moralim bozuluyor böyle. Bir de neden boş yere yer tutsun ki diyorum. Ama yok edersem pişman olur muyum bilmiyorum.
Atıp da iyi ki atmışım diyen var mı acaba?

Vaktinde ağır bir hastalık dönemi yaşadım; evden çıkmazdım. Kullandığım bazı ilaçlar sebebiyle kekelediğim bir dönem de oldu ve konuşamadığım için bu süre boyunca günlük tuttum-yazdım.

Neler yazdım-anlattım adam akıllı hatırlamıyorum ama ağır şeyler olmalı ki, iyileştikten sonra okumak için günlüklerimi aradığımda "O zamanları nasıl yaşamışım-neler hissetmişim bileyim" dediğimde hiçbirini bulamadım. Annem toplamış hepsini yakmış "Bir daha yaşanmasın, yok artık, geçti, bitti" deyip.

Başta sinirlenmiştim, sonuçta bana ait yazılara müdahale etmişti annem ama sonradan hak verdim. Şimdi ben de anneyim ve çocuğum (Allah korusun) benim gibi bir hastalık süreci yaşasa ve o dönemi günlük haline getirse, ben de yok ederdim sanırım o günlükleri, okuyup tekrar tekrar yaşamasın aynı acılı zamanı-hatırlamasın ayrıntılarıyla diye.
Ve iyi ki de okumamışım, okusam kafadan bi sene daha toprağın altına girerdim.

Hatırlamamak, unutmak iyidir bazen. O günlükleri direkt okumadan yakın ve farz edin ki geçmişte canınızı sıkan ne olduysa hepsinden kurtuldunuz, duman oldular uçup gittiler... Yüzünüzü geleceğe dönün ve gerisini boşverin en güzeli.

Bu da aklıma geliyor ama bir zaman sonra okuyalım geliyor ve moralim bozuluyor böyle. Bir de neden boş yere yer tutsun ki diyorum. Ama yok edersem pişman olur muyum bilmiyorum.
Atıp da iyi ki atmışım diyen var mı acaba?
Ben üzülürdüm .
Bende orta okuldayken eskı sevgılılerımın yazdıgı mektupar var . Okuyup okuyup ne kadar masummusz dıyorum .
Onlar bır anı .

Birde neden bukadar etkılenıyorsun kı sonucta geçti.

Evet, yengec. Ve klasik: hic bir seye değer vermem hatıralar kadar :)
Salak bir ergen kitabı yazmıştım (kendi kendime) onu bile atmıyorum, hiç de usenmeden 5 seri falan yazmışım, her seriye kapak fotoğrafı cizmisim
Ergenliğim Wattpad zamanına geleydi meşhur bile olabilirdim
Hatıralar kiymetlidir
Ama şu da bir gerçek size üzüntü veren herşeyden kurtulmanız gerekiyor. Ben hala biletlerimi, bana yazılan küçük notları falan saklarım ama ise kıyafetlerimden başladım, bana güzel hatıra vermeyen - beni yoran neredeyse bütün kıyafetleri bir valize koyup bağışladım.
İnsanlar diyebilir ki, bir kıyafet insanı nasıl yorar?
Yıllarca giyinmissem ve üstünde hatırlamak istemeyeceğim anılar varsa valla beni yoruyor :) çünkü benim için 'turuncu hirka' değil de 'aliyle bisiklete binerken pantolonum yırtıldığında güle güle belime bağladiğım turuncu hirka'
Zar zor Ali'yi gondermisim hayatımdan, anısı niye dolabimda dursun ki?
Sizin mesele de aynen böyle. Atın gitsin, madem size mutluluk vermiyor

Bazen bazı anılar acıtır geçmişte kaldıysa güzel anılar bile üzerken bence kötüleri kaldırmak lazım. Nedense atın ddmeye kıyamıyorum ama en azından göz önünde bulundurmayın. Belki 50 yaşınıza geldiğinizde bu kadar üzmeyecektir.

İçim cız etti okurken yorumunuzu, Allah tekrar yaşatmasın size, çocuğunuza ise hiç yaşatmasın. Teşekkür ederim, üzmekten başka bir işe yaramayan şeyleri tutmamak gerek aslında. Zamanı geri alamıyoruz , bir şey yapamıyoruz, olan olmuş.

Bunu yapabilmek çok zor, özellikle bir yengeç için. Tebrik ederim. Ben de Çok yorulduğumu hissediyorum bu kadar anıyı sırtımda taşımaktan. Şöyle güzel bir temizlik şart bana da, kıyafet, günlükler, hatıra kalsın diye topladığım bir sürü çer çöp :)

Ben genelde canım sıkkın olduğu dönemlerde A4 yazarım, defterime veya normal not kağıdına... onlar bir süre durur sonra dönem dönem çöpe atarım. Benim içinde hatırlar kıymetlidir, mesela bana gelen hediye birine verebilirim ama notunu saklarım hep, önemli olan o kısım gelir...
Sana acı veren bir şey varsa hiç merak etme çöpe at, ne gerek var...

Ben olsam atmazdim. Her yasin tepkisi farkli ilerde ne dusunecegimi merak ederdim. Keske ben de gunluk tutsaydim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…