Liseden beri günlük tutuyorum bu günlükleri napicam?

Benimde 8 tane günlügüm var. Hâlâ da yazıyorum. Ara ara açıp okurum bazen çok gülüyorum, bazen sizin gibi çok üzülüyorum. Ama asla yok etmeyi düsünmedim. Onları yok edince yaşadıklarım silinip gitmeyecek ki. Önemli olan sizin yaşandı geçti diye bunları aşmanız.

Ben özellikle çok kötü şeyler yazdıgım günlüklerimi ara ara açıp okurum. Vay be neler atlatmışım derim. Ama her zaman yapmıyorum tabi. Belki iki üç senede birdir. Ilerde yaşlandığım zaman onların benim için çok daha kıymetli olacağını düsünüyorum.

Bence koyun bir kutuya, kalsın. Eger simdi çok etkileniyorsanız okumayın. Yaşadınız bitti onlar böyle düşünmeye çalışın.

ayy ben de 2010 dan satırlar buldum. Lise sıralarında yazdığım. Nasıl canımı sıkmısım cogu seye

Okudukca büyüdüğümü anladığım için yırtıp yakasım gelmiyor benm, nereden ne şartlarda geldiğimi unutmayayım diye.

Geçmişe takılıp kalmanın bir anlamı yok. Ben olsam yırtıp atardım. Ergenlik dönemi ruh hali insan çok farklı düşünebiliyor. Şuanki zamanda günlükleri okuyarak kendinizi yok yere üzmeyin derim

atma onları ve yeni bir defter edin ve o deftere yalnızca güzel şeyler yazmak üzerine kararlar al. eskilere bakış açınla yenilerine olan bakışın çok değişicek. ben de senin gibi eski defterlerimi okuduktan sonra bu kararı almıştım. şimdi ise mutluluk üzerine olan defterimi her açtığımda daha da mutlu oluyorum. belki yazıcak çok şey bulamıycaksın(mutlu anlar mutluluk veren her ne olursa..)ama zamanla sayfalar doldukça gururlanıcaksın. ben olumsuz olaylardan çıkardığım dersleri de ekliyodum oraya

Canim ya zaten o yaşlarda tuttuğumuz günlüklerde hep anne baba kısıtlamaları ve bu nedenle ortaya çıkan sosyallesememe özgür olmama arkadaşıma gidememek.arkadaslarinin rahat olması sosyal olması vs.duygu larla dopdolu idi..emin ol geneli böyle. Bunlar olağan ve ergenlik dönemlerinde bizim ailemizi anlamamamiz onların bizi anlamamaları ile geçen dönemler.takma bunları at gitsin
Zaten hatırlanmasını istediğimiz güzel kötü şeyler aklımızda hep kalır ara ara düşünürüz. Yeterli onlar..sen her gün her yıl yaptığını yaşadığını okuyup saklarip dert etme gereksiz bunlar. Ben bile senin gibi yıllarca yazdim okudum ağladım..şimdi yırtıp attim .gülüyorum halime..

Bende onceden iyi kotu anilarimi yazardim, kotu anilar bile beni mutlu ederdi. Neler yasamisim neler atlatmisim ama hepsi geride kalmis diye dusunurdum.

Birgun annemin elinde roman okurcasina merakli bir sekilde sayfalari kurcalarken gordugumde tum defterlerimi yok ettim. Cunku onlar bana aitti anlatmak istesem zaten anlatirdim. Gunluk devri bu sekilde kapanmisti benim icin.

Evliligimin 10. Yilinda tup bebekle evlat sahibi oldum. Tup bebege baslarken yine kimseyle dertlesemedigim icin bir defter daha aldim. Gunluk olarak degilde ufak notlar halinde onemli seyleri kullandigim ilaclari bendeki etkilerini falan yazmaya basladim devaminda hamilelikte yasadiklarim. Bebegimin ilk tekmesi, aylik kilo alimi vs yazdim. Suan 1.5 yasinda ve hala bebegimle ilgili anilarimizi yaziyorum. Gerci bu defterim gunlukten ziyade ileride bebegim icin bir hediye olacak.

Ozetle sanirim gunlukleri atsanda insan yazmayi seviyorsa bir sekilde yeniden yaziyorsun.

Yakın gitsin.. geçmiş geçti gitti..

Bende lise zamanında tutmuştum orda çok sevdiğim aşık olduğum çocuğa duydum aşkı yaşadığımız aşkı yazmıştım. Evlendiğimin ikinci senesinde eski kitapların arasında bulmuştum. Neler neler yaşamışım okuyunca tekrar o çılgın genç kıza dönmeyi isterdim doğrusu.. yazmak bir nevi paylaşmak rahatlamak benim için.. yırtıp attım o günlüğü mecburen eşimin eline geçse üzülürdü belki..
Sonrasında gebelik günlüğü tuttum.. eşimle açıp okuyoruz bazen ben hep ağlayan taraf oluyorum hamileliğimin herşeyini yazmışım.. oğlum iki yaşına girdi bile zaman çok çabuk geçiyor. İnşallah bu günlüğü ölene dek saklayacağım.. sizi mutlu edecek şeyleri saklayın..

Benimde sizin yaşlarınızda tuttuğum günlüğüm var. Nedense hep mutsuz olduğum ve ailemle çatıştığım şeyleri yazmışım. Ergenlik zamanı böyle değil mi zaten? Nelere takılmışım, nelere üzülüşüm deyip geçtim. Sende gül geç

kötü anlarımda boş kağıda yazıp yırtıyorum. iyi geliyor hafifliyor insan onları tutmuyorum. eğer hayati kararlar alıyorsam da genelde digital günlüklere yazıyorum.

bu iyi oluyor bence mesela o dönemden bu döneme ne kadar geliştiğimi görebiliyorum. hayatımda bana negatiflik veren biri varsa o dönemler bana ne kadar zarar verdiğini daha net görebiliyorum hayatımdan çıkardıysam ne kadar haklı olduğumu anlıyorum. bence o üzüntülü moda girmek yerine ne kadar geliştiğinizi görün pozitif bakın. onlar geçmiş bitti gitti :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…