Pardon canım 5 trilyonmus serpil benim contaları yaktı ruyama bile girdi okuduğum gün5 trilyon mehir mi.
araları mı bozulmuş abisiyle kızınhttp://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/kardesimi-taniyamiyorum-artik.910527/
Konu sahibi linkteki konuyu okuyun isterseniz sizin gelin adayına çok benziyor. O konudaki görümce ayrıldıklarında aralarını yapmış. Şu an size mesaj atıyor ama kesinlikle onları barıştırmak gibi yanlış yapmayın kendileri aralarında çözsünler nasılsa abiniz kızın yüzünü görmüş
Konuyu okusana kız kopya vermemaraları mı bozulmuş abisiyle kızın
Gecmis olsun valla ne diyim..Ben bilemedim kimlere denk geldim bende doğuluyum biz kendimiz yaparız her şeyi dedim de bildiğin enayi yerine konuluyordum.
Ne bilelim iste 20 yil onceydi :)Ben de mersinliyim burada kızın ceyizine çok önem verilir bizim ailede öyle belki yengenizin aileside önem veriyordur annenizin para vermesi ilginç olmuş
Sen sen sen yoksaa evet evet öyle olmalı yakaladım seniGecmis olsun valla ne diyim..
Biz zonguldakliyiz kiz tarafi gaziantepKüük bir kasabadan ki adetler önemlidir hiçbirşey istemedim ne yaparsanz kendi şerefinize dedi ailem 6blzk bir küpe bi kolyeye gittm ne ev ne eşya. Kınamıda kendim yaptım çerez bile görmedim. Eskiden liste bizm oralardada varmıy ama eskidenmiyşş hala varmış.. kıza çeyiz parasınıda yeni duydum..
Abine söyle o listenin yarısıyla dünyanım güzelini alır..memleket nire merak ettm
Ay ne kadar görgüsüz insanlar mis insan utanır ya resmen kızlarını bedavaya veriyorlar o ne öyle ya bu devirde.kız tarafı napcak hiç ne sanıyor kendini o gelin prenses diana falanmi.utanmıyorum abine bu kadar yüklenmeye.Merhaba Hanımlar
Abim 28 yaşında üç yıllık bir ilişkisi var dün kız tarafıyla tanışmaya gittik adetlerini filan öğrenelim.Ne yapmamız gerekiyor bilelim diye.Herşey güzeldi filan derken gecenin sonunda abimin sevgilisinin yengesi annemin eline bir liste tutusturdu."bizde adet böyledir gelin icin istenilen altinlar listeye yazılır demis."Bize cok tuhaf geldi bu durum bende yakin zamanda evlenmeyi düşünüyorum fakat kimsenin eline liste filan tutusturmayiz karsi taraf kendi düşünüp biseyler takmali dimi. Neyse aslinda sorun tam olarak liste hazirlamalari degil.Adetleri boyleymis dedik olabilir dedikte listede yazilanlar hepimizi sok etti.Istenilen seyleri ailemin karsilamaya gücü var abimde çalışıyor o da evliligi icin masraf yapar da sanki yolunacak kazmisiz gibi hissettik kendimizi.Biz mi abartiyoruz diye sizlerede sormak istedim.
Listede yazilanlar:
10 bilezik her biri 30 gram olacakmış
Iki metre zincir
Bir trabzon seti
Iki küpe
Dört yüzük
Bir de gelinin ceyizi yokmus adetmis onlarda ceyiz icin geline belli bi miktar para veriliyomus yardim olsun diye. Miktarida yazmislar 6 bin
Eşya olarakta
Iki koltuk takimi
Beyaz eşya
Halilar perdeler filan
Mutfaga ve salona yemek masasi
Yatak odasi vs vs.
Esya kismini yazmalari basli basina sacmalik bence her evde olmasi gerekenleri zaten alcaktk.cok tuhaf degil mi sizcede
Abiniz konussun bu durumu sevgilisiyle, böyle sey mi olur ya. Gramina kadar yazmışlar tamam bazı yerlerde adettir. Kiz tarafı ister ama liste cok tuhaf geldi bana. Üstelik ilk tanışmada verilmesi ayrı bi tuhaflikMerhaba Hanımlar
Abim 28 yaşında üç yıllık bir ilişkisi var dün kız tarafıyla tanışmaya gittik adetlerini filan öğrenelim.Ne yapmamız gerekiyor bilelim diye.Herşey güzeldi filan derken gecenin sonunda abimin sevgilisinin yengesi annemin eline bir liste tutusturdu."bizde adet böyledir gelin icin istenilen altinlar listeye yazılır demis."Bize cok tuhaf geldi bu durum bende yakin zamanda evlenmeyi düşünüyorum fakat kimsenin eline liste filan tutusturmayiz karsi taraf kendi düşünüp biseyler takmali dimi. Neyse aslinda sorun tam olarak liste hazirlamalari degil.Adetleri boyleymis dedik olabilir dedikte listede yazilanlar hepimizi sok etti.Istenilen seyleri ailemin karsilamaya gücü var abimde çalışıyor o da evliligi icin masraf yapar da sanki yolunacak kazmisiz gibi hissettik kendimizi.Biz mi abartiyoruz diye sizlerede sormak istedim.
Listede yazilanlar:
10 bilezik her biri 30 gram olacakmış
Iki metre zincir
Bir trabzon seti
Iki küpe
Dört yüzük
Bir de gelinin ceyizi yokmus adetmis onlarda ceyiz icin geline belli bi miktar para veriliyomus yardim olsun diye. Miktarida yazmislar 6 bin
Eşya olarakta
Iki koltuk takimi
Beyaz eşya
Halilar perdeler filan
Mutfaga ve salona yemek masasi
Yatak odasi vs vs.
Esya kismini yazmalari basli basina sacmalik bence her evde olmasi gerekenleri zaten alcaktk.cok tuhaf degil mi sizcede
Konuyu okusana kız kopya vermem
Kardeşi bu kız yüzünden alkol alıyormuş her gece barlarda geziyormus ustelik babasının kredi kartıyla baldizda bunlarda kalıyormuş onun masraflarda tabi karttan oğlanın babası ödüyor sesini de çıkarmıyor
Ne diyon kiz napmisim burma bilezik mi istedik sendenSen sen sen yoksaa evet evet öyle olmalı yakaladım seni
Sen her sayfasını oku dislerimle dudağımı yedim ben konuyu okurken parca parca anlatıyor konu sahibi. En çok zoruma giden de kiraladığımız altinlardan bir bileziği kaynana içinden alıp kendi takmış gibi söyletti mikrofonda. o kulak çınlamasını unutamam buz kesmiştim. Elalemin kızları ceyizini bile aldırıyor vay beebombelere gel bu ne böyle baldızın ne işi var orda ya bu konu sarpa sardı iyice kaçıncı sayfada yazıyo bunlar okuyayım bi
Ne zaman degistin adını ya. Biz seneye istiyoruz inşallah kayseriye. Eşim gitti yine kaldım bebelerle bir başıma. Senin türkistanlı napiyor yanaklar aynı mıNe diyon kiz napmisim burma bilezik mi istedik senden
Kizcenle noruyonuz?
Tayini istedik Kayseri'ye gelirken sana Diyarbakir kadayifi getirecem.
Eee nişan kıza aittir yapsınlarHaa düğün konusuna hic girmedim bile. Annem salonda nisan yapmayalim o parayla cocuklar eksigini gedigini kapatir dedi bunlar tutturdu nisan olcak hemde en güzel yerde olcak diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?