Listeli gelin

Küük bir kasabadan ki adetler önemlidir hiçbirşey istemedim ne yaparsanz kendi şerefinize dedi ailem 6blzk bir küpe bi kolyeye gittm ne ev ne eşya. Kınamıda kendim yaptım çerez bile görmedim. Eskiden liste bizm oralardada varmıy ama eskidenmiyşş hala varmış.. kıza çeyiz parasınıda yeni duydum..
Abine söyle o listenin yarısıyla dünyanım güzelini alır..memleket nire merak ettm

araları mı bozulmuş abisiyle kızın
Konuyu okusana kız kopya vermem
Kardeşi bu kız yüzünden alkol alıyormuş her gece barlarda geziyormus ustelik babasının kredi kartıyla baldizda bunlarda kalıyormuş onun masraflarda tabi karttan oğlanın babası ödüyor sesini de çıkarmıyor

Ben de mersinliyim burada kızın ceyizine çok önem verilir bizim ailede öyle belki yengenizin aileside önem veriyordur annenizin para vermesi ilginç olmuş
Ne bilelim iste 20 yil onceydi :)
Bi de kizi vermek istemedikleri icin engel cikariyolar gibimize gelmisti.

Biz zonguldakliyiz kiz tarafi gaziantep

Ay ne kadar görgüsüz insanlar mis insan utanır ya resmen kızlarını bedavaya veriyorlar o ne öyle ya bu devirde.kız tarafı napcak hiç ne sanıyor kendini o gelin prenses diana falanmi.utanmıyorum abine bu kadar yüklenmeye.
Abinin aklı varsa bırakır o kızı.resmen yoluncak kaz yerine koyuyorlar annen baban itiraz etsin bu nedir böyle.ailesi remen kızlarını satıyor kusura bakma ama apaçık öyle başlık parası bile istiyorlar.çok çok sacmaaa

Abiniz konussun bu durumu sevgilisiyle, böyle sey mi olur ya. Gramina kadar yazmışlar tamam bazı yerlerde adettir. Kiz tarafı ister ama liste cok tuhaf geldi bana. Üstelik ilk tanışmada verilmesi ayrı bi tuhaflik

bombelere gel bu ne böyle baldızın ne işi var orda ya bu konu sarpa sardı iyice kaçıncı sayfada yazıyo bunlar okuyayım bi

bombelere gel bu ne böyle baldızın ne işi var orda ya bu konu sarpa sardı iyice kaçıncı sayfada yazıyo bunlar okuyayım bi
Sen her sayfasını oku dislerimle dudağımı yedim ben konuyu okurken parca parca anlatıyor konu sahibi. En çok zoruma giden de kiraladığımız altinlardan bir bileziği kaynana içinden alıp kendi takmış gibi söyletti mikrofonda. o kulak çınlamasını unutamam buz kesmiştim. Elalemin kızları ceyizini bile aldırıyor vay bee

Ne diyon kiz napmisim burma bilezik mi istedik senden
Kizcenle noruyonuz?
Tayini istedik Kayseri'ye gelirken sana Diyarbakir kadayifi getirecem.
Ne zaman degistin adını ya. Biz seneye istiyoruz inşallah kayseriye. Eşim gitti yine kaldım bebelerle bir başıma. Senin türkistanlı napiyor yanaklar aynı mı

Abin enayi değilse, kendi size bunları kabul etmeyeceğiz der
Ya parayı pulu geçtim, bence böyle tipler sevmiyor sevse yolmazlar adamı

Bana dini nikahta hoca mihir sordu, şart mı dedim ( Adetim değildir kimseden birşey istemek )
Şart dediler, çeyrek altın dedim ( Maksat şartı yerine getireyim )
Güldüler çeyrekten mihir olmazmış meğer

Abin içinde liste yapın bence
Çeyiziçin para istemişler ya
Koltuklar vs ne kadar tutuyorsa onu da onlar ödesin
Bileziğin gramı da ayrı bi ayrıntı, e çüş yani

Haa düğün konusuna hic girmedim bile. Annem salonda nisan yapmayalim o parayla cocuklar eksigini gedigini kapatir dedi bunlar tutturdu nisan olcak hemde en güzel yerde olcak diye.
Eee nişan kıza aittir yapsınlar
Hatta sizde şartlarınızı sunun
Bizim çevreye yemeksiz nişan olmaz deyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…