gelinin ailesi düğün gecesı her seyı alıp kaçmayı planlıyor sanırımKonu icime çok oturdu hesapladım sadece 300 gr bilezik 31500 tl yapıyor diğerlerini hesaplamadim bile toplam 100bin tutar daha bunun düğünü nişanı bayramı var ayy fenalık geldi
Çok mu safsınız ya da hiç kötülere denk gelmediniz mi bilmiyorumAbim kiz arkadssiyla konusmus. Kiz mahcup oldugunu söylemiş abime kredi cek evlendikten sonra beraber calisip öderiz demiş. Acikcasi böyle konusan birinin iyi niyetinden şüphe duymuyorum ama ailesi gözümüzü o kadar korkuttuki kizada supheci onyargili yaklasiyoruz sanki
Sağ olsun sizde de en zeki annen bence, herşeye inanıyosunuz inanmayın böylelerinden her çakallık beklenirBilmem böyle bir sey sorma gereği duymadıkO değilde burda yazılanları anneme okuttum hepsi ne akıllı maşallah diyo :) Varsa kız kardeşleri filan abine isteyelim diyo
Yeni yaptim begendin miNe zaman degistin adını ya. Biz seneye istiyoruz inşallah kayseriye. Eşim gitti yine kaldım bebelerle bir başıma. Senin türkistanlı napiyor yanaklar aynı mı
Eşimin işyerinde bi çocuk evlendiKiz abimle ayni okulda calisiyo dolandici degildir diye düşünüyorum. Yani umarm drgildir
ben gazıanteplıyım
antepde hıc lıste falan yapılmaz muhtemelen konu sahıbı sen anteplı degılsın sızı kandırmaya calısıyorlar
yada bız buralarda bazı kesıme aptal derız
hanı kapı kapı dolasır durumumuz yok yemek parası verın dıyenlere dılencı degılde aptal derız
onlardan zaarcunku cok ayıplanır bırsey ıstemek burda zaten erkek tarafı ne yapacagını bılır antepde evlılık baska bırseydır nasıl dıyım erkegın sünnetı 1 dugunu 2 acayıp onemlı şan şeref gösterıstır zaten
ha antepden kız almak zor cunku burda gercekden hersey son derece gösterıslı olur ve cok altınla kız alınır
bıcok seyı de erkek yapar hatta kız ceyız yapmak zorunda bıle degıldır burda
ama ıyı nıyetlı aıleler karsı tarafta yorulmasın kızım daha rahat yasasın dusuncesınden dolayı yarı yarıya bolusurler
mesela ben oturma odası takımı aldım bıde bulasık makınası ankastre set perdelerı aldım mutfaga aıt hersey evın susu pusu avızesını ben aldım gerı kalanları esım aldı
hatta burda kızın yaptıracagı antep ısı nakıslar var onlarsız asla kız gelın edılmez burda ayıplanır onlar bı oda takımı fıyatı
ve burda nişan dört dörtluk yapılır sızde nişan ısteyın kına ısteyın
bız sunları alcaz sızde bunları alcaksınız dıye lıste yapın verın madem
bıde burda bohca cok genıs kapsamlıdır 1 kere bohca yapılmaz
söz-nısan-kına-dugun bohcaları kıza ayrı ayrı yapılır ve dugunlu eglencelı gıder o bohcaantepden kız alacagınıza gıdın kanadada ıs falan kurun oraya yerlesın bacım koseyı donersınız yahu
Her şehrin her yörenin iyisi de vardır kötüsü de
Bunu bir örnek üzerinden o yörenin hepsine indirgemek asla doğru değil
İşyerinden 1 erkek arkadaşım var Antepli, severim. Tabiki adetlerini bilmem
Bir de sen varsın, görmesem tanımasam da bazen anlarsın. Birisi senin yüreğine dokunur. Sen benimkine dokunmuştun ( Anlamışsındır sen beni)
Bunun memleketle değil şeyle ilgisi var.. Şey işte 'niyet' ve 'insanlık' ...
Bahsi geçen mevzuda 'kötü niyet' ile 'insaniyetsizlik' var
Şöyle ki ağırlığımca altın der gibi olmuş, çeyiz yapmıyorum üstüne bir de 6.000 TL öde denmiş. Yok devenin bale pabucu derdim ben olsam. Abinin gözüne perde inmiş gibi..
Eşimin işyerinde bi çocuk evlendi
Böyle gırla altınlı maltınlı adetleri yerine getirerek
İkinci gün mü neydi altınları alıp kaçmış kadın, dava sürüyordu epey çingenelik ettiler
Kurtulalımda ne olursa olsun altında onun olsun dedi çocuk 2-3 yıldır psikolojisi epey kötüydü yeni toparlardı
Onlar demek ki alışık ne bileyim kaç damadı böyle kurban ettiler dedim içimden
Yoksa bizde kadınız hangimiz para için evlenir de ikinci gün tüyeriz ?
Bu işler tırnakçılık gibi, gaspçılık gibi, hortumculuk gibi birşey olmuş
Duyan duymayana anlatsın, abinde efsunlanmış mı nedir
Bana biri böyle liste verse 5 TL 'ye bile değmezmişsin derim
Gider danaya girerim kurtulduğuma da şükrederimküçükbaş paklamaz yani önemli bir iştir böylelerini önceden anlamak kıl payı paçayı kurtarmak
Töbe töbe
Dalgındım, kafa dağıtmaya geldim
Bu gelin adayı aldı nerelere götürdü beni, dudağımda uçuk çıkmaz umarım
Sağ olsun sizde de en zeki annen bence, herşeye inanıyosunuz inanmayın böylelerinden her çakallık beklenir
Ben evin en küçüğüyüm yani kardeşim yok ve ben evliyim muhaha
Hanimlar daha önce yazdim ama sanirim okuyamadiniz.Abim bugün kiz arkadasiyla konustu kendisine ailem yardim etmiycek herseyi biz yapcaz demiş. Altinlar icin krediyi ben cekerim evi kurmak icinde sen kredi cekersin birlikte oderiz drmis.hatta hafta ici gidip bankayla konusalim bi demis fakat kiz arkadasi aileme sormadan kredi cekemem demis tek basima böyle bir karar veremem demiş. Abimde gerek kalmadi ailene sorma demiş ve ayrılmışlar. Abim eve gelip anneme ayrildiklarini soyledikten sonra arkadaslariyla disari cikti iyi görünüyordu.Çok mu safsınız ya da hiç kötülere denk gelmediniz mi bilmiyorum
Kredi kimin adınaysa borç onundur, hele de evlilik öncesi bir durum
Ayrıca genelde bu mal mülk sıralayanlar, sonradan altınları alıp tüyerler
Abiniz aptal aşıksa bile siz biraz ayık olun
Okuya okuya geliyodumHanimlar daha önce yazdim ama sanirim okuyamadiniz.Abim bugün kiz arkadasiyla konustu kendisine ailem yardim etmiycek herseyi biz yapcaz demiş. Altinlar icin krediyi ben cekerim evi kurmak icinde sen kredi cekersin birlikte oderiz drmis.hatta hafta ici gidip bankayla konusalim bi demis fakat kiz arkadasi aileme sormadan kredi cekemem demis tek basima böyle bir karar veremem demiş. Abimde gerek kalmadi ailene sorma demiş ve ayrılmışlar. Abim eve gelip anneme ayrildiklarini soyledikten sonra arkadaslariyla disari cikti iyi görünüyordu.
Kız arkadaşı aksam üstü mesaj attı bana abin nasıl üzgün mü diye sordu.onu yalniz birakmayin banada haber ver surekli nasıl diye dedi.Kiz kendini bulunmaz hint kumasi saniyo burnu kaf daginda.Gereken cevabı verdim bende.Bundan sonra ne olur barisirlar mi bilmiyorum.
Bunların dolandirici olduğunu düşünmüyorum! Çünkü kiz abimle ayni okulda öğretmen. Ama kesinlikle görgüsüz ve biraz paragözlerEşimin işyerinde bi çocuk evlendi
Böyle gırla altınlı maltınlı adetleri yerine getirerek
İkinci gün mü neydi altınları alıp kaçmış kadın, dava sürüyordu epey çingenelik ettiler
Kurtulalımda ne olursa olsun altında onun olsun dedi çocuk 2-3 yıldır psikolojisi epey kötüydü yeni toparlardı
Onlar demek ki alışık ne bileyim kaç damadı böyle kurban ettiler dedim içimden
Yoksa bizde kadınız hangimiz para için evlenir de ikinci gün tüyeriz ?
Bu işler tırnakçılık gibi, gaspçılık gibi, hortumculuk gibi birşey olmuş
Duyan duymayana anlatsın, abinde efsunlanmış mı nedir
Bana biri böyle liste verse 5 TL 'ye bile değmezmişsin derim
Gider danaya girerim kurtulduğuma da şükrederimküçükbaş paklamaz yani önemli bir iştir böylelerini önceden anlamak kıl payı paçayı kurtarmak
Töbe töbe
Dalgındım, kafa dağıtmaya geldim
Bu gelin adayı aldı nerelere götürdü beni, dudağımda uçuk çıkmaz umarım
Dolandırıcı değilse bileBunların dolandirici olduğunu düşünmüyorum! Çünkü kiz abimle ayni okulda öğretmen. Ama kesinlikle görgüsüz ve biraz paragözler
Gayet keyifli ve huzurluydu dedim.Gelin hanim! Abimin bi kac arkadasini sevmiyodu sirf sinir olsun diye abim x ve y ile disari cikti biraz takilcaklarmis dedim. Bu mesajimdan sonra sustu bisey demediOkuya okuya geliyodum
27 sayfadayımoh ama direk sonucu görmem iyioldu
İçimin yağları eridi
Dedim dimi, kredi çek demek kolay yiyosa biraz da sen taşın altına elini koy denirse tırıs tırıs kaçarlar böyle
Ailesiyle birlikte yapıyorlar her naneyi, haberim yok kem küm yalandı
Ay şükür abinde akıllıca bi tepki gösterdi
Yooo deseydin abim eskiden daha düşünceliydi şimdi omuzlarındaki tır yükü gitmiş kuş gibi hafif dolaşıyo
Aferin böylesine görümcelik yapmak zorundasınGayet keyifli ve huzurluydu dedim.Gelin hanim! Abimin bi kac arkadasini sevmiyodu sirf sinir olsun diye abim x ve y ile disari cikti biraz takilcaklarmis dedim. Bu mesajimdan sonra sustu bisey demedi
Inanamiyorum icime kötü görümce kacti resmen saka gibiOkuya okuya geliyodum
27 sayfadayımoh ama direk sonucu görmem iyioldu
İçimin yağları eridi
Dedim dimi, kredi çek demek kolay yiyosa biraz da sen taşın altına elini koy denirse tırıs tırıs kaçarlar böyle
Ailesiyle birlikte yapıyorlar her naneyi, haberim yok kem küm yalandı
Ay şükür abinde akıllıca bi tepki gösterdi
Yooo deseydin abim eskiden daha düşünceliydi şimdi omuzlarındaki tır yükü gitmiş kuş gibi hafif dolaşıyo
Çil çil altınları ellerine saymadıkça zaten kötüsündürInanamiyorum icime kötü görümce kacti resmen saka gibi
sözüm meclisten dışarı ama yengemiz antepli aşırı gösteriş meraklısı memlekete giderken sahte takı alır bi sepet dolusu onları takar gezer kocası memur mühendis diye tanıtmışGazianteplilerAnteplileri cok severim boylesini ilk defa gördüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?