Ne gerek varsa yaninda kalmana onu anlamadim zaten. Sezeryan demissin. 2 gun kaldığını düşünüyorum ee esin yok muydu yaninda da elinden tutup seni yurutmek bu kadar mi zor hastanede.Bizim ulkemizde dogum yapana beyin ameliyati olmus gibi davranmaya devam ettikleri sürece bu sorunlar asla bitmez. Benim bildigim kisi dogum yapar o ozel anlarda yaninda eşi ve varsa cocugu olur. Anne baba kaynana hic gerek yok. Dogumdan sonra gelirler 1 saat otururlar artik kocalar kahvemi yapar çaymi verir ne veriyorsa verir onlara icer bebegi görür kalkarlar. Diger aile bireyleri de 40 gun (bu gelenek gibi olmus diye diyorum 30 veya 50 60 gunde olur) telefon acar musait misin canim musait misin kızım zaten biz insan yemiyoruz yamyam degiliz neticede o zamana kadar toparlanmis olur kabul edersin yani.. gelirler evine oturur giderler. Benim gerizekalı kaynanamda bir kadin dogum yaptiginda yaninda en cok annesini ister demisti bende niye ne alaka dedigimde bebek çünkü cok kakasini yaparmış bu da ne alaka onu da anlamadim zaten . O herkesi kendi köylüsü gibi cehaletten fırlamış zannettigi icin zannettiki ben dogum yapcam buraya doluşacak akrabalarıyla falan. Simdi evime giremiyor selam bile vermiyorum