- 11 Kasım 2019
- 1.484
- 1.503
- 63
- Konu Sahibi Yalnizbiranne
Bi yolu varsa kötü anılarımı silmek isterdimBende unutamiyorum halbuki yapmam dedigimiz ne cok sey yapmis katlanmam dedigimiz ne çok şeye katlanmişiz
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bi yolu varsa kötü anılarımı silmek isterdimBende unutamiyorum halbuki yapmam dedigimiz ne cok sey yapmis katlanmam dedigimiz ne çok şeye katlanmişiz
Ben de kaynana sebepli cook cook daha ağır bir depresyon gecirdim. 7-8 ay sürdü. En büyük pişmanlığım bunları bebeğime yansıtmak. Hoş hastaneye geldi yanımda annem kalacak olmasına ragmen inat etti ben de kalıcam diye ve hic oğlumu kucagıma vermedi. Her ağladığında kucakladı kaptı. Emzirmem lazım anne sütüm akıyor dedim sen sağ ben içiririm bardaktan dedi. Böyle sacma sapan devam etti hemşireler uyardı annem kavga etti annesine ver de emzirsin diye ama hasta ruhlu bana vermedi ve oğlum meme reddetti. Ne emzirme danısmanları ne de göğsümden sızan sütler fayda etti... ben ise oğlum beni sevmedi istemedi diye ondan uzaklaştım annesi gibi hissedemedim depresyona girdim...
Ne gerek varsa yaninda kalmana onu anlamadim zaten. Sezeryan demissin. 2 gun kaldığını düşünüyorum ee esin yok muydu yaninda da elinden tutup seni yurutmek bu kadar mi zor hastanede.Bizim ulkemizde dogum yapana beyin ameliyati olmus gibi davranmaya devam ettikleri sürece bu sorunlar asla bitmez. Benim bildigim kisi dogum yapar o ozel anlarda yaninda eşi ve varsa cocugu olur. Anne baba kaynana hic gerek yok. Dogumdan sonra gelirler 1 saat otururlar artik kocalar kahvemi yapar çaymi verir ne veriyorsa verir onlara icer bebegi görür kalkarlar. Diger aile bireyleri de 40 gun (bu gelenek gibi olmus diye diyorum 30 veya 50 60 gunde olur) telefon acar musait misin canim musait misin kızım zaten biz insan yemiyoruz yamyam degiliz neticede o zamana kadar toparlanmis olur kabul edersin yani.. gelirler evine oturur giderler. Benim gerizekalı kaynanamda bir kadin dogum yaptiginda yaninda en cok annesini ister demisti bende niye ne alaka dedigimde bebek çünkü cok kakasini yaparmış bu da ne alaka onu da anlamadim zaten . O herkesi kendi köylüsü gibi cehaletten fırlamış zannettigi icin zannettiki ben dogum yapcam buraya doluşacak akrabalarıyla falan. Simdi evime giremiyor selam bile vermiyorum![]()
Hiç araştırmadım ama dünyada da böyle adetler var mı acaba? Benim eşimin annesinin yanında tüm hamilelikte kalmışlar. Onlarda öyleymiş. Kadın bir de hayal filan görüyormuş. Allah korusun 10 ay yanımda kv ile yaşasam zaten psikolojim bozulur hayal de görürüm yürüyen uçak da![]()
Değilim aslında.keşke biraz fena olabilsem bu şekilde kendi kendime sıkıntı cektiriyorum evliliğim inanılmaz zarar gordu hiç bi faydası olmadı içime atıp idare etmenin.gelmiş evime bi önceki gün kabul etmedigim halde.kalkıp 4 kişiye yemek yapmıştım çocuğumu saatlerce aç birakmistim.diğer oda soğuk goturemiyorum yanında kp var emziremiyorum.şimdi 1yıl geçti artık biraz değiştim en son bi gün benim isteğim olmadan sormadan geldi kaldı haftada 1 yatılı kaliyordu bana hiç sormadan kendi kendine rutin yapmıştı özellikle hafta sonu.evler arası da 5 dk.sabah kahvaltı hazirlamadim rahatsızım siz yiyin dedim eşim kahvalti hazırladı yanlarına gitmedim evimden giderken bi daha yatılı kalma huzurum duzenim bozuluyor dedim.eşimle yanında kavga ettik.kv hiç gelmem dedi sen bilirsin dedim.onun dusuncesizliklerine karşı hak ettiği üslupla cevap veremiyorum malesefBazı kadınlar aşırı tahammüllü ya da ben fenayım. 6 günlük dikişli lohusa olsam beni kimse o yataktan sökemez...
Iyi yapmışsın canim. Eşinde de suç var kalkıp yemeği eşin yapmalı sen bebeğine bakmalıydın. Kayinpedere de diğer oda soğuk emzirecek yer yok ben emzirirken odada bekleyiver baba cocuk ac deseydin. Biraz açık sözlü ve net ol ama kibarca sesini yukseltmeden her seyi söyleDeğilim aslında.keşke biraz fena olabilsem bu şekilde kendi kendime sıkıntı cektiriyorum evliliğim inanılmaz zarar gordu hiç bi faydası olmadı içime atıp idare etmenin.gelmiş evime bi önceki gün kabul etmedigim halde.kalkıp 4 kişiye yemek yapmıştım çocuğumu saatlerce aç birakmistim.diğer oda soğuk goturemiyorum yanında kp var emziremiyorum.şimdi 1yıl geçti artık biraz değiştim en son bi gün benim isteğim olmadan sormadan geldi kaldı haftada 1 yatılı kaliyordu bana hiç sormadan kendi kendine rutin yapmıştı özellikle hafta sonu.evler arası da 5 dk.sabah kahvaltı hazirlamadim rahatsızım siz yiyin dedim eşim kahvalti hazırladı yanlarına gitmedim evimden giderken bi daha yatılı kalma huzurum duzenim bozuluyor dedim.eşimle yanında kavga ettik.kv hiç gelmem dedi sen bilirsin dedim.onun dusuncesizliklerine karşı hak ettiği üslupla cevap veremiyorum malesef
Benim asıl sorunum bu işte.konuşulacak yerde içime attim bu da bana daha büyük öfke birikimi olarak döndü.yaşaya yaşaya öğrenirim artık nasıl davranacağımı.keşke baştan becerebilseydim dediğiniz şekilde her şeyi net sakince söylemeyi.o zaman kendimi yipratmamis olurdumIyi yapmışsın canim. Eşinde de suç var kalkıp yemeği eşin yapmalı sen bebeğine bakmalıydın. Kayinpedere de diğer oda soğuk emzirecek yer yok ben emzirirken odada bekleyiver baba cocuk ac deseydin. Biraz açık sözlü ve net ol ama kibarca sesini yukseltmeden her seyi söyle
Bundan sonra söyleye söyleye içindeki öfkeyi boşalt mesela bi olay oldu kayinvalidene deki ay annneee hatirliyo musun sen su zaman şöyle yapmıştın ay şaka gibi de gül şakayla karışık söyle her şeyi :) ben bunları yaptiktan sonra çok rahatladımBenim asıl sorunum bu işte.konuşulacak yerde içime attim bu da bana daha büyük öfke birikimi olarak döndü.yaşaya yaşaya öğrenirim artık nasıl davranacağımı.keşke baştan becerebilseydim dediğiniz şekilde her şeyi net sakince söylemeyi.o zaman kendimi yipratmamis olurdum
Yani hangi birini söylerim bilmiyorum ki yaptıklarını anlatsam yol olur.o kadar yüzsüz ki her yaptığını normal görüyor bi kılıf uydurup kendini masum göstermeye çalışıyor hatası olduğuna asla inanmiyorBundan sonra söyleye söyleye içindeki öfkeyi boşalt mesela bi olay oldu kayinvalidene deki ay annneee hatirliyo musun sen su zaman şöyle yapmıştın ay şaka gibi de gül şakayla karışık söyle her şeyi :) ben bunları yaptiktan sonra çok rahatladım