• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

loğusalıkta yaşadıklarımı unutamıyorum....

Benim kayinvalidem hiç gelmedi. Bir iki sefer işte uğradı gitti, anneme hiç yardım etmedi. Lohusayken taşındım. Bir çöp taşımadığı gibi biranda hasta oluverdi. Ama şimdi iyiki gelmemiş diyorum. Herşeyi rezil ederdi.
Kendi annemde allah razi olsun çok yardımcı oldu ama oda o kadar abarttiki emzirebilse çocuğu bana hiç vermeyecekti o derecedavrandı. 40 günlük Ken artık dayanamadım anneme sen evine dön istersen yoksa ben hiçbişey ogrenemeyecegim dedim ve gönderdim. Sonra heran gelip kalmayı planladı ama ben zaten izinde olduğum sürede bebeğime kendim bakmayı istedim ve araa çağırdım. Zaten eşimle yıllardır ayrıydık ilk defa çocuk sayesinde biraraya geldik. Ondada biraz bebegimizi beraber büyütmek istedik. Şimdi çalışmaya başlayacağım. Yine annem gelip bakacak inş. Oğlumu yine o şekilde sahiplenmeye çalışmaz diye kara kara düşünüyorum. Neyazikki lohusalik ta yaşanan şeyler iz bırakıyor. Ama kendinizi doldurmamaya çalışın. Umarım atlatirsiniz.

Tamam lohuslalığın vermiş olduğu bir depresyon hali oluyor illa ki ama gerçekten bizim ülkemizde de lohusaları çıldırtmak adetten olmuş.
Bende 5,5 ay önce sezeryanla doğum yaptim hala yaşadıklarımı unutamıyorum eşim bir hafta durduk yere hiç konuşmadı benle,kayinbabam gelir akşama kadar odada uzanır bana yapilan yemekleri yer, Süt vermeye o ameliyatlı halimle diğer odaya geçerdim:/ve kayinvalidemle de görüşmüyorum Hatirlayinca bile sinirim bozuluyor:KK43:demek istediğim sizden farkım yok yani umarım atlatırız

İlk doğumumda annem eşim ve KV dem gece yanımda kaldı. Doğumdan çıktım, belden aşağı uyuşuk hareket edemiyorum. Kızımı getirdiler, emzirmem için kucağıma verdiler, sütüm gelmedi mama getirmeye gitti hemşire. O arada KV dem çocuğu çekti kucağımdan aldı, yatırıyor kaldırıyor koltuğa yatırıp seviyor, arkasından bakakaldım. Gece de horul horul uyumaya başka odaya gitti. Sabah oldu KV dem ile annemi gönderdim, gidin evinizde kahvaltı yapın dinlenin diye, tabi sonra aradık gelmeyin biz iyiyiz ihtiyaç yok şu anda dedik. Akşam hastane odasının kapısını kilitledik, eşimde yanıma yattı. Sabaha kadar eşim kızım ben yattık. Sabah taburcu oldum kimseye haber vermedim, direk eve gittim duşumu aldım herkes geldi. Yemek yiyip yattık eşimle. Ertesi gün annem kahvaltı hazırladı, KV dem kahvaltıdan sonra baktım hazırlanmış eşime beni eve götür kardeşin gelsin kalsın dedi (KV dem sıkıya gelemez, iş varsa Behlül kaçar hesabı:KK53:) kardeşi geldi 2-3 saat kaldı o da gitti. KV dem 2 hafta sonra geldi çocuğu çok özledim diye tabi ben ayaklanmışım hizmet etme derdinden kurtulmuş, akşam yemeği hazırladım yedi öyle gitti. 2 gün sonra 10 tane akrabasını toplayıp yemeğe geldi :KK57:. Yediler içtiler gece yarısı herşeyi öylece bırakıp gittiler, sağolsun annem geldi gece 2 ye kadar bulaşık yıkadı. O gece beni süt sıtması tuttu, sütümü sağamadığım için. 3 hafta sonra kaynımı kalmaya gönderdi 3-4 Günlüğüne.

İkinci doğumda uzaktaydım, ailem yanımdaydı. Doğumdan çıktım hemen sütüm geldi. Hiç ağrı sancı olmadı. Uykumu da aldım, stresde yaşamadım. Gayet güzel bir doğum yaşadım çünkü can sıkıcı kimse yoktu, kafam rahattı.

Eş bu gibi durumlarda çok önemli, kim ne derse desin bir insanın eşi ezdiriyorsa herkes ezmeye çalışıyor. Sizde eşinizi affetmeye çalışın, artık olan olmuş ama bundan sonra eşinizle çocuklarınızla mutlu bir aile olmaya çalışın.

Süit odada kalmakla olmuyor tabi mutluluk. .
Keşke eşinizden beklediğiniz ilgiyi görseydiniz de kırık dökük odada kalsaydiniz değil mi?

Bu duygularınızı eşinize dökün bence.
Belki hatasını anlar alır gönlünüzü ne bileyim. .

Üzülmeyin cogu kadin benzer sorunlar yaşıyor. .

Nefretinizi sulayıp yeşertmeyin boşuna.
Olmuş bitmiş.
Burada hep okuyoruz, "7 yıllık evliyim, kv düğünümde çeyrek bile takmadı vs vs." Yahu 7 yıl geçmiş işte, hala nefretle, kinle insan kendi kendini sinire boğup, boşuna üzüyor, ilerde çıkacak hastalıkları tetikliyor belki kalan ömrümüz 2 yıl, onu da kaynanaya sinirlenip geçiriyoruz. Niye ki?

Ben de çok kötü günler geçirdim, bir gün evliliğimin 1 yılı bitmiş, önümde kola kutusu var. Ona bakarken bile kaynanamı hatırlayıp sinir olmuşum hırslı hırslı sinirlenip kendimi gaza getiriyorum. Dedim "ha benim kaynanam ha şu kola kutusu." Şu kola beni ne kadar üzebilir ki? Canımdan değerli mi? Öylesine dekoratif bile değil, birazdan çöpe gidecek. Kayınvalide de hayatımda öylesine bir figür ve benden asla değerli değil dedim ve o gün bugündür çok huzurluyum. Laf mı soktu, kaş göz , ağız mı kemçüttü hemen aklıma kola kutusu geliyor, gülümsüyorum he he diyorum.

Hiç kimse kendinizden önemli değil, başkalarına prim verip sizi üzmelerine bile izin vermeyin.

Bayıldım bu teoriye:KK9:

tırnağın varsa başını kaşi canim boşver kaynanayı şunu yaptı diye düşünmeyi sen kendine ve bebeklerine iyi bak
bu hayatta kimse ettiğini bulmadan ölmüyor can yakanın cani yanar Allah a havale et yoluna bak gerisini düşünme

Zıkkımın kökünü yesinler,
Ben canımla uğraşıyorum elalemin karnını mı doyuracam bir de
Ne saçma anlayışlar var,
Bir de siz yemek ikram etmeyince söylenen ,kötüleyen akıl fukarası güruh var.:deli:
düşüncesiz insan modelleriyle doluyuz malesef
saygısızlıktan başka bir şey değil ben haızrlamam ki yemek falan eve alırsam dua etsinler

Benim kv'min bir alt modeliymis sizinkide:KK62:
Mutfak kuşu hic çıkmazdı eşlerin gelecegi saatte.. Ama onlarin yaninda "Babannesi yemiş onu"lar havada uçuşur..Kardesim bile ziyaretime geldiginde fark etmis: "Senin kv rahatina pek düşkün çocuğa 10 dk anca katlaniyor"
Ama ben hic takmadim onu..Lahusaligim da öyle sorunlu gecmedi hamileliğim kadar:KK75:

Benim eşimde anneci ve sanki annesi logusaymış gibi annesine yalakalık yapıyordu, kaynanam annemin hazirlayip gittiği yemekleri, oğlunun işten gelmesine yakın sadece ısıtıp sofraya koyuyordu, o da oğlunun gözüne girmek için,kendi emeğiyle bir çorba dahi yapmadı bana kaynanam canım
çok bencilce..iyi gibi gözüküp insanın sinirlerini daha çok yıpratıyorlar..

annesini haklı buluyorsa yanaşmaya çalışması hep uzatmamak içindir yani kapansın gitsin istiyordur ondan
insan en azından karsısında pişman birini göremeyince daha da üzülüyor değil mi ?
şimdi olan oldu değişmez ama eşinizin köpekler gibi pişman oldugunu bilseniz ve size hissettirseydi bence biraz olsun içiniz soğurdu
benim bir çocugum var ben de kötü şeyler yaşadım ve bir daha cocuk yapmayacagım
eşim istiyor başka çocuk ama ben istemiyorum
her şeyin bir bedeli varsa bizim de bedelimiz bu olacak
benım hamileliğim logusalığım hep kötü geçti çocugum karnımda sıkıntı cektı, sıkıntının içine doğdu
lohusa depresyonu geçirdim iyi bir anne olamadım
şimdi bir tane daha cocugum olsa diyorum ama haksızlık neden ılk cocugum böyle oldu da ıkıncısı daha ıyı sartlarda dogsun?
çok kötüydüm o hallerim aklıma geldikçe ağlarım
küçücük bebegime bazen bagırırdım şimdi daha iyiyim ama neden ikinci çocuga daha iyi anne olayım ?
bunun bedeli bir daha cocuk yapmamak diyorum!
benim ve eşimin cezası bu

kesinlikle doğru söylüyorsun azda olsa üzdüm seni falan dese ona bile razıydım..sen iyi bir annesin sakın öyle düşünme..ikinci bebeği ikinizinde istemesi lazım..ama bebeklerin arasında bu şekilde karşılaştırma yapmamalısın..

Bence kvnin gelmesine gerek yok aslında, ben olsam o kadını çagirmazdim, Bebegin birine sen, birine de annen bakar, bebekler uyurkende yemek yapar annen, o şekilde hallonur sanırım. Tabi sen toparlanabildin mi bilmiyorum canım
ben çalışıyorum..o yüzden geliyor..

Erkekler lohusalik dönemindeki hatalarinin eşler arasında özellikle cinsel olarak sorunlara yol açacağını bilseler annelerini asla eve almazlar bu kadar net söylüyorum.

Eskiye takılıp kalırsanız sorunlarınızı kalıcı hale getirirsiniz. Erkekler bir zaman sonra adım atmıyorlar ilişkinizi onarılması zor raddeye getirmeyin

çok doğru söylüyorsun..ama sanki benim eşim yine annesini çağırırdı gibi geliyor..ben 7 yıllık evliliğim boyunca 14 günlük tatilimin 7 gününü onlarla tatile giderek geçirdim..o kadar yani...

ayyy pislikleeerrr... lohusayken yaşadıklarım aklıma geldi. merak etme eşin er geç farkeder o cadının yaptıklarını. sen çocuklarına odaklan. lohusayken daha hassas olursun hepimiz yaşadık bunları. oğlun da kuvözden çıkınca vaktin kalmaz onları görmeye zaten. boşver allaha havale et.. sütün kesilir onlar yüzünden böyle olmasını istemezsin heralde.
inan kimsenin umrunda olmaz sen kendini düşün..
kesildi zaten..daha hastanede hemde..çok çok az geldi 1 ay sonunda tamamen bitti..hatta annemin aldığı süt sağma makinası görümceme yaradı..o kullanıyor şuan..

inan kımse unutmuyor devamlı küllü bir ateş gibi ,

herkesin oğlu var var kızı var torunu var sen allaha havale et , kocana güler yüzlü ol ki cabuk dolduruşa gelmesin
aynen öyle yaptım hepsi Allaha havaleler..buna eşimde dahil..eşime güler yüzlü olsamda olmasamda çok fazla anneci malesef..

Bu kafayla gidin sonra sütünüz kesilince de kv veya eşi suçlarsınız:işsiz:
Ağzı olan konuşur herkesten prenses cümlesi beklemek sizce de fazla hayalperestlik değil mi? Tüm gün yapmadıysa akşama yemek yapıp koymuş önünüze beğenmediyseniz gönderirdiniz ama demek ki işe yaramış:işsiz:
sütüm daha hastanede gelmedi..sonrasındada 1 ay boyunca çok az geldi ve kesildi..sürekli ağlıyordum..ben kimseden prensesmişim gibi davranmasını istemedim..öyle olsa doğumdan 4 saat sonra ayağa kalkmazdım..eve geldiğimde yatıp naz yapardım..inan yaptıkları sayılıdır oda eşimin sevdiklerini yapmıştır..yaşadıklarıma tanıklık etseydin bu şekilde konuşmazdın inanki..hayatım boyunca hiç nazlı olmadım kimseden de beklentim olmadı..ama bu dönemdeki olaylar çok farklı..

ayni benim yasadiklarim.ben de unutamiyorum malesef sen mesafe koymussun ben evimden kovdum hepsini.hic birini gormek istemiyorum.evliligim de bi hayli sarsildi o sira ama yapacak bisey yok.suan o seytan kv olmadan daha mutluyum.umarim sen de mutlu olursun yakin zamanda canim

benim eşim ailesine aşırı düşkün öyle birşey yapamazdım..ama mesafe koyarak kendime iyilik yaptım..

Back
X