Aynı yollardan geçtim seninle...Aslında yaşadığımız sorunları dünyada aynı anda ya da farklı zamanda mılyonlarca kişi yaşıyor..Merhaba ben 12 günlük anneyim ,kendimi kafese konulmuş gibi hissediyorum,gurbete evliyim annem yanımda şuan ama 1 ay sonra gidecek ,ve annem gidince ben kafayı yerim gibi düşünüyorum,hiç annemden ayrılmak istemiyorum.bu şehirdede yaşamak istemiyorum,ailemin olduğu şehire taşınmak istiyorum,ama eşim sıcak bakmıyor,burda kimsem yok denecek kadar az ,olsada aile gibi olmuyor .ailemle gidip kalmak istiyorum çocuk biraz büyüyene kadar ama bi andanda eşimi burda tek bırakmak istemiyorum.onada üzülüyorum ,çok bunalmış hissediyorum sürekli ağlıyorum .içim sıkılıyor, ne yapmalıyım lütfen birşey söyleyin .
Bu dediğinizden ben aşırı korkuyorum. Ben de 17 günlük lohusayım, şu an annemde kalıyorum. Bebeğimle yalnız kalsam ne yapacağımı şaşırırım gibi geliyor. Sanki çaresiz kalacakmışım gibi. Özellikle geceleri. Ben uykuma çok düşkünüm. Şu anda bebeğimi gece annem uyandırıp mama ile besliyor( antidepresan kullandığım için emziremiyorum), ben uyuyakalırım bebeğim aç kalır diye korkuyorum yalnız kalırsak. Ama dediğiniz gibi aslında ne kadar erken yüzleşsek o kadar iyi. Şu an ben resmen kaçıyorum.bir an önce bebeğinizle yalnız kalın. ne kadar erken yalnız kalırsanız o kadar her sey düzene giriyor. ben 24.günden sonra bebeğimle ve esimle yalnız kaldım ve bir baktım huzurum geri gelmiş, bebeğin bakımı aslında korktuğum kadar zor değilmis, kendime vakit ayırabiliyormusum.. her seyden önce kendimden nefret etmiyormusum
stres yapmayın. hiçbir sey korktuğunuz kadar kötü veya zor değil
Hiç öyle düşünmeyin uyanıp besledikçe bağınız güçleniyor ki sadece beslemek olarak düşünmeyin bazen sadece sarılıp evi dolaşmanız gerekecek böyle böyle alışacaksınız birbirinizeBu dediğinizden ben aşırı korkuyorum. Ben de 17 günlük lohusayım, şu an annemde kalıyorum. Bebeğimle yalnız kalsam ne yapacağımı şaşırırım gibi geliyor. Sanki çaresiz kalacakmışım gibi. Özellikle geceleri. Ben uykuma çok düşkünüm. Şu anda bebeğimi gece annem uyandırıp mama ile besliyor( antidepresan kullandığım için emziremiyorum), ben uyuyakalırım bebeğim aç kalır diye korkuyorum yalnız kalırsak. Ama dediğiniz gibi aslında ne kadar erken yüzleşsek o kadar iyi. Şu an ben resmen kaçıyorum.
hiç öyle olmuyor emin olunBu dediğinizden ben aşırı korkuyorum. Ben de 17 günlük lohusayım, şu an annemde kalıyorum. Bebeğimle yalnız kalsam ne yapacağımı şaşırırım gibi geliyor. Sanki çaresiz kalacakmışım gibi. Özellikle geceleri. Ben uykuma çok düşkünüm. Şu anda bebeğimi gece annem uyandırıp mama ile besliyor( antidepresan kullandığım için emziremiyorum), ben uyuyakalırım bebeğim aç kalır diye korkuyorum yalnız kalırsak. Ama dediğiniz gibi aslında ne kadar erken yüzleşsek o kadar iyi. Şu an ben resmen kaçıyorum.
Evet cok mantıklı desteğe ihtiyacınız olucakKızlar selam bir şey soracağım.Şu an evim annemden araba ile yarım saat kırk dakika kadar uzaklıkta.İlk bebeğim doğacak ve annemin ilçesine taşınma ihtimali oluştu.Annem bir yandan da anneannem yaşlı olduğu için sık sık onun evine gidip ona destek olmak bakım vermek zorunda.Sizce ona yakın taşınmam mantıklı mı eşimle ikimiz de çalışıyoruz yani bir noktada bebeğe annem bakacak hayat planında sizce taşınmak mantıklı mı
o dereceKayınvalidem yüzünden ben de girdim çıkamıyorum. İlk hafta geldi evet destek oldu ama sürekli benimle annelik yarışına girdi ve çocuğumu vermek istemedikçe ben ona vermedim en son gerildik baya gerildik gitti. Maalesef yetmezlik kırığı oluşunca geldi iki gün sonra ağlama krizlerine girdim ve annemlere gittim. Benim ailemde geliyordu ama kalamıyorlardı babam kalp hastası annem tek bırakmak da istemedi. 1 buçuk ay aile evimde kaldım mentali de topladım. Bebek bakımı bence hiç zor değil beni fiziksel rahatsızlığım etkiliyor ki onu da hallediyorum ama kayınvalidemin sesini dahi duymaya tahammülüm yok. Hatta çözülmezse boşanacağım o kadar nefret ediyorum kendisinden
Sürekli laf sokan birini düşünün. Gülüp eğlendiğiniz çok tatlı bir ortamı buz eden. Geçen gün gittik bebeği tutarken diyor ki oğlumu benden aldın demek. Aslında bana diyor ve asla öyle biri değilim. Herkesin yeri ayrı. Sürekli ama sürekli iyi anne olamayacağını söylüyordu ve tartışmıştık eşim konuşuyor elbette ama kadın cidden normal değil. En son arasa da açmıyorum mecburen eşimin hatrıja haftada bir gün birkaç saatliğine gidiyorum ama devam ederse onu da yapmayacağımı söyledim. Anormal biri. En baştan beri yıldızımız barışmadı söylediklerine bende şaka yollu cevap veriyordum bazen duymazdan geliyordum ama hamileliğimin son günlerinden ve doğumdan sonra tahammül edemiyorum artık. Bırakın yüzünü duymaya sesini daha duymak istemiyorumo derece
araya mesafe koymakla en güzelibi yapmışsınız bazen bazı şeyler özellikle doğum yaptıktan sonr psikolojik olarak hiç çekilmiyor. amaan onlamı uğraşcam diyosun kestirip atıyorsun. büyük rahatlık ve kendine geldiğini rahatladığını farkediyorsun :)Sürekli laf sokan birini düşünün. Gülüp eğlendiğiniz çok tatlı bir ortamı buz eden. Geçen gün gittik bebeği tutarken diyor ki oğlumu benden aldın demek. Aslında bana diyor ve asla öyle biri değilim. Herkesin yeri ayrı. Sürekli ama sürekli iyi anne olamayacağını söylüyordu ve tartışmıştık eşim konuşuyor elbette ama kadın cidden normal değil. En son arasa da açmıyorum mecburen eşimin hatrıja haftada bir gün birkaç saatliğine gidiyorum ama devam ederse onu da yapmayacağımı söyledim. Anormal biri. En baştan beri yıldızımız barışmadı söylediklerine bende şaka yollu cevap veriyordum bazen duymazdan geliyordum ama hamileliğimin son günlerinden ve doğumdan sonra tahammül edemiyorum artık. Bırakın yüzünü duymaya sesini daha duymak istemiyorum
Ben senelerdir mesafe koymaya çalışıyorum da olamadı bir türlü. Eşim güneydoğulu ben Selanik göçmeniyim ve bu kadar iç içe bir kültürleri olduğunu bilmiyordum ya da aşktan gözüme perde inmişaraya mesafe koymakla en güzelibi yapmışsınız bazen bazı şeyler özellikle doğum yaptıktan sonr psikolojik olarak hiç çekilmiyor. amaan onlamı uğraşcam diyosun kestirip atıyorsun. büyük rahatlık ve kendine geldiğini rahatladığını farkediyorsun :)
Cogu yeni annenin hissettigi duygular bunlar. Benim de yaklasik 40 gun kadar surdu. Hergun agliyordum, uykusuzluk beni bitirmisti. Cocugu benimseyemedim, alisamadim. Esimden bosanmayi dusundum. Ne halt ettim ben diye kafami vurdum. Gece olmasini hic istemiyordum, inanilmaz bir kasvet. Herkes yataginda misil misil uyurken sen ayaktasinMerhaba ben 12 günlük anneyim ,kendimi kafese konulmuş gibi hissediyorum,gurbete evliyim annem yanımda şuan ama 1 ay sonra gidecek ,ve annem gidince ben kafayı yerim gibi düşünüyorum,hiç annemden ayrılmak istemiyorum.bu şehirdede yaşamak istemiyorum,ailemin olduğu şehire taşınmak istiyorum,ama eşim sıcak bakmıyor,burda kimsem yok denecek kadar az ,olsada aile gibi olmuyor .ailemle gidip kalmak istiyorum çocuk biraz büyüyene kadar ama bi andanda eşimi burda tek bırakmak istemiyorum.onada üzülüyorum ,çok bunalmış hissediyorum sürekli ağlıyorum .içim sıkılıyor, ne yapmalıyım lütfen birşey söyleyin .
Ah emzirme sorunu olmasa 1 dk durmam evde o kadar ihtiyacım varki ,biberon versem memeyi reddeder diyorlar bilemiyorumCogu yeni annenin hissettigi duygular bunlar. Benim de yaklasik 40 gun kadar surdu. Hergun agliyordum, uykusuzluk beni bitirmisti. Cocugu benimseyemedim, alisamadim. Esimden bosanmayi dusundum. Ne halt ettim ben diye kafami vurdum. Gece olmasini hic istemiyordum, inanilmaz bir kasvet. Herkes yataginda misil misil uyurken sen ayaktasin
Hala yeni hayatima adapte olmaya calisiyorum 5 aylik bebegim var. Ara ara kafese kapatilmis gibi hissediyorum. Hayatim tamamen bebegimin duzenine gore suruyor. Esimle sosyal hayatimizi surdurmeye calisiyoruz. Herhafta birseyler planliyoruz, tatil, yemek, gezi vs. Bebegimde yanimda oluyor ama nefes almak inanilmaz iyi hissettiriyor bana. En azindan eski hayatimizin ucundan, kiyisindan birseyler yasiyor olabilmek mutlu ediyor beni.
Anneniz henuz gitmemisken bebisi birakip esinizle basbasa disari cikin, degerlendirin bu firsati. Gun icinde kahve icmeye cikin, durup oyle dumduz oturmak icin bile cikabilirsiniz. Daha iyi hissettirecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?