Lohusa Hüznü

albatroza

no more bdv
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2022
6.521
12.017
178
Merhaba hanımlar. Doğum yapalı 27 gün oldu. Sezaryenle doğum yaptım. Allahım isteyen herkese nasip etsin, şükürler olsun. Annem 5, kayınvalidem 2 gün yanımda kaldı. Sonrasında yalnız bakmaya başladım bebeğime. Eşim haftaiçi akşam 8'e kadar çalışıyor.
Yalnız olduğum için mi bilmiyorum, yoksa lohusa depresyonu mu, sürekli huzursuzum, yetersizlik hissim var, çok ağlıyorun ve herşeyi kafaya takmaya başladım.
Bebeğim gündüz çok uyumuyor, sürekli emdiğini kusuyor, hep huzursuz ve kucaktan hiç inmiyor. O uyumadığı ve hep kucağımda olduğu için ben de uyuyamıyorum, kendime yemek yapıp yiyemiyorum, evi derleyip toplayamıyorum, bu yorgunlukla bebeğimle de iyi ilgilenemiyorum diye düşünüyorum. Yetersizlik hissim olunca bu sefer diğer insanlara ve kendime kızmaya başlıyorum.
Eşimle bir daha eskisi gibi olabilecek miyim, bebeğime nasıl daha iyi bakabilirim, ben evdeyken dışarda hayat devam ediyor mu ve sizler bu süreci nasıl atlattınız. Kendimi toparlamam için tavsiyeleriniz nelerdir?

öncelikle allah analı babalı büyütsün bebeğinizi...bu süreçler geçici inanın tünelin ucunda ışık var..:)
bende sezeryanla doğum yaptım ve evet bir ameliyat zorladı beni de..normal yani..bebeğinizin kucaktan inmemesi normal çünkü anne karnında hissediyor şu anda kendini ve hemen hemen 3 ay da öyle hissedecek..
çok zorlanıyorsan annen destek isteyebilirsin tekrar..çünkü iyi uyuyup dinlenmen gerek sütün için
bir de tavsiye eşine verip bebeği akşamları dinlendirebilirsin kendini

Tunelin ucunda ışık var. "Bunlar iyi gunlerin" diyenler olursa inanmayin. Buyudukce yurumeye baslayinca vs biraz bagimsizlasiyorlar insan rahat ediyor. "Annelik bir anksiyete bozuklugudur. " Diye bir soz okumustum. Surekli kaygi, yetersizlik hissi bunlar normal.
Ve evet malesef disarda hayat devam ediyor. Erkekler icin evde de hayat devam ediyor. Esinizi bilemem ama babalarin cogu yuku sorumlulugu anneye birakip "erkek" kimlikleriyle yasamlarina devam ediyorlar. Evrim geciren kadinlar.
Her sey mukemmel olsun diye ugrasmayin. Bebeginiz birakin hep kucaginizda kalsin. Bir daha bu zamanlar geri gelmeyecek. Ve surekli oyle kalmayacak duzeliyor inanin. Sevgiler

Tebrik ederim ne kadar güzel ki annelik duygusunu tadabilmişsiniz bu kıymetli zamanların değerini bilin. Hemde her saniyesinin.. gelip geçici bir buhran içerisindesiniz sadece :)

Daha çok küçük kucağınıza o kadar alıştırmayin zorlanırsınız. Annenizden rica edin beş gün daha kalsın. Zorlaniyorsunuz belli . Ama bu günler geçecek üzülmeyin. Mutluluklar dilerim
Gerçekten mi!
Ben de kucakta büyüyen bebeklerin daha sağlıklı ve mutlu olduklarına inanmışımdır.

Çok teşekkür ederim. Akşam eşime bebeği verip hızlıca sofra kurup duşa giriyorum. Günler, saatler yetmiyor sanki. Bi bakıyorum gece olmuş, ev ve ben bitik haldeyiz.

Çok teşekkür ederim. Akşam eşime bebeği verip hızlıca sofra kurup duşa giriyorum. Günler, saatler yetmiyor sanki. Bi bakıyorum gece olmuş, ev ve ben bitik haldeyiz
Eşim sağolsun yardımcı oluyor da bir yere kadar işte. Çok teşekkür ederim yorumunuz için

Kucağa alıştırma diyenleri boşver.
İnsan kaç kere anne oluyor, kaç kere bebek oluyor.
Sling al bir tane, tak kendine bebişini, ister yemek hazırla ister temizlik yap ister yürüyüşe çık.
Eşinle ilişkin de düzelecek, kimse çaktırmaz ama gebeliğin sonu ve ilk bir sene bayağı zonklatır evliliği bebek. Herkes o yüzden abartılı abartılı ÇOK GÜZEL DUYGU YA diye gezer. Özellikle birbirine bağlı çiftlerin evliliğinin ortasına bomba gibi düşer bebek geçecek.
Ne derdin varsa hepsi bitecek.
Şimdilik önerim gerçekten sling kullan, gaz vs derdi de bitiyor onunla.

Mesela yukarıda banyo demişsin ya. At o fileyi bilmem neyi, sen duşa girerken o kaydırak gibi aparata koy bebişi az suyla. Zaten hava sıcak üşütmez bu havada. Beraber alın duşu, gözün üstünde olsun tabi.

Erteleme, bebişle yapmaya uyum sağla.

Daha çok küçük kucağınıza o kadar alıştırmayin zorlanırsınız. Annenizden rica edin beş gün daha kalsın. Zorlaniyorsunuz belli . Ama bu günler geçecek üzülmeyin. Mutluluklar dilerim
Teşekkür ederim. Bebeğim ilk gün kucağa alışıverdi. Ben de ağlayınca kıyamayıp hemen alıveriyorum

Teşekkür ederim. Kanguru almıştım, daha kullanamadım ama sling daha iyiyse onu da deneyeyim

Sana doğrusunu söyliyim bacım sen çocuk 3 yaşına gelene kadar rahat edemiceksin, bebeklik problemleri derken yürümeye başlıcak herşeyi ağzına koyucak, 2 yaş sendromu zamanı gelicek avmlerde kendini yere atıcak birşey gördümü tutturucak al diye. 3 yaşında anlamaya başlıyolar ve rahat etmeye eski günlere dönmeye başlıyosun. Öncesi zor.

Psikolojim düzelecek ama de mi biraz

Sitede yeni olduğum için kullanmayı bilmiyorum pek, cevaplarda gecikme olabilir ama okuyorum hepsini

Teşekkür ederim. Bebeğim ilk gün kucağa alışıverdi. Ben de ağlayınca kıyamayıp hemen alıveriyorum

En doğrusunu yapıyorsunuz, kucağa alışmak diye bir şey yok çünkü bebeğin özelikle ilk üç ay yeri zaten anne kucağı.
Düşünsenize dokuz ay karanlık, sulu sıkışık bir dünyanın içindeydiniz bir anda sizi alıp oradan çektiler ve kokusu sesi bile başka aydınlığın gözlerinizi kamaştırdığı bir yere pat diye geldiniz. Bildiğiniz tek şey var size tanıdık gelen tek şey o da bir ses ve koku... Karnında olduğunuz kişinin sesi ve kokusu. Dünya değiştirdi o şuan ve buraya alışıp kendini güvende hissedene dek tabii ki sadece tanıdığı bildiği şeye güvenecek. Sizin teninize kokunuza kucağınıza yani. Tamam şimdi güvendeyim diyecek. Bu yaşımızda biz bile yabancı yere gitsek tanıdık yüz görünce mutlu oluruz şuan kucağınız bebeğiniz için tam da bu.
Evet zorlanıyorsunuz ama o çok daha büyük iş yaptı küçücük bedeniyle annesi, dünya değiştirdi. Kendinize de ona da zaman tanıyın ikiniz de yeni düzene alışınca geçecektir, geçiyor da zaten yoksa kimse ikinci üçüncü çocukları yapmazdı.
Sağlıkla büyüsün

kızım 2 yaşında. yenidoğan dönemlerini özlemeye başladım

hiçbir zaman "oh be" deyip arkanıza yaslanıp içiniz %100 rahat yaşayamazsınız bence çocuk sahibi olduktan sonra. yaşı kaç olursa olsun.

3 ay daha tremester gibi geçecek. sonra uyku gerilemesi yaşayacak. sonra dişleri çıkacak. sonra ek gıda dönemi. yine dişler. sonra yaş sendromları vs vs derken zaman geçecek nasıl geçtiğini anlamayacaksınız bile.

ama bi yandan da artık etrafa ilgisi artacak. kucakta durmak istemeyecek emeklemek isteyecek. hatta yürüdükçe daha da heyecanlanacak. yemek yemesi banyosu parka gitmesi derken her şey bir düzene binecek. hayatınız hem heyecanlı hem stresli olmaya devam edecek. zaten bunları göze alıp anne olmadık mı?

tek tavsiyem, sakın ama sakın yardım almaktan da istemekten de çekinmeyin. eşinizi geri plana atmayın en çok o yardım etmeli tek başınıza yapmadınız.

bırakın evde yemek olmasın dışardan söyleyin ya da eşiniz gelince yapsın. bulaşık kalsın çamaşır beklesin bu anları bi daha geri gelmeyecek inanın.

kusması reflüsünden olabilir gazını iyice çıkartmayı deneyin. emdiği de fazla geliyor olabilir. uyku için en iyi tavsiyem banyo ve beyaz gürültü. resmen hayat kurtarıcı ikisi de. ve o 5 dk uyusa bile bi kahve yapın telefonda boş boş takılın ya da canınız ne istiyorsa onu yapın. kendinizi ihmal etmeyin.

birkaç ay sonra bile burayı okuduğunuzda bi düzen oturtmuş her şeyi yoluna koymuş olacaksınız inanın

Kıyamam bebişlere.. Teşekkür ederim yorumunuz için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…