Lohusa Hüznü

Bütün bunları güzel anılar olarak hatırlayacağınız zamanlar gelecek. Oğlum 2 yaşındaydı ve bana yapışık olarak yaşıyordu, WC ye gittim bir gün kapıda bekliyor, babası oğlum neden burda bekliyorsun annen içeri gelecek zaten dedi ama napıyım baba çok seviyorum dedi ben orda eridim. Şimdi 6 yaşında aklıma geldikçe gülüyorum :)Sağlıkla büyütün bebeğinizi.

Önemli olan kolay değil, çocukları sevgiyle, sıcaklıkla büyütmek.
Büyüdükçe kendi kendine oyalanıp uyuması güzel olabilir ama ilk aylar anne kokusu ile uyması daha önemli bence.
Çamaşır, yemek için bebeklerin ilk aylarını bu şekilde geçirmek üzücü. Bunlar ömür boyu yapılcak işler, hiç birzaman sonu yok. O yüzden bebeklerin özellikle ilk bir yılı kucakta, ten tene geçmeli.
1 sene sonra, en geç yürümeye başlayınca zaten artık onlarda kucak istemiyorlar. İstesende gelmiyorlar çoğu zaman, bu değerli dönemi iş yapcam diye kaçıramazdım.

Heosi gelip geçiyor.
Ben kızımı ilk doğurduğumda geceleri emmeye uyanınca eyvah beim hayatım bitti, artık kocamla istediğim gibi gezip tozamicam, ömrüm hep evde geçecek diye düşünüp üzülmüştüm. Sonra o büyüdü, büyüdükçe sevgisi büyüdü. Gece uyanmadığı zaman ben uyandıryordum emzirmek bahanesiyle çünkü özlüyordum. Gece ağlasada yanıma alsam diye bekliyordum bazen.
Şuan biri 13 biri 9 yaşında. Hayatın anlamı onlar.
Bu güzel zamanları iş yapacam diye kendinize zehir etmeyin. Doya doya kucakların, koklayın, kucağınızda taşıyın. Hergün kısa da olsa dışarı çıkın, o arabada uyurken siz dolanın. Hiç bişey olmasa bile ekmek almaya çıkın. Eve kapanmayın. İlerde istesenizde geri gelmeycek bu zamanlar keyfini çıkarın.
Güle güle büyütün.

Ah çok geçmiş olsun.
Büyümüş maşallah!

Çok sevindim.
Ben tecrübeli değilim de inandığım gibi yaşamaya çalışıyorum süreci.

Tüm yavrular sağlıkla mutlulukla büyüsün inşallah.

Çok teşekkür ederim ☺

48. günden yazıyorum, sizinle aynı şeyleri yaşadım, geçiyor o duygular en azından benim geçti. Bebeği istemediğim anlar olmuştu benimde Şimdi daha iyi durumlar, haftasonu kahvaltıya bile gittik. Oğlanın dilinden daha çok anlar oldum. O uyurken fotoğraflarına bakıyorum zor ama sanırım böyle böyle alışacağız bu hayata

"Dışarida hayat devam ediyor mu" o kadar tanıdık bir cümle ki, artık hiç birşeyin eskisi olmayacağı gerçeği, Allah'ım ben ne yaptım hissinin arkasından gelen vicdan azabı, belki bebeğe bakıp ağlama. Ama hepsi geçiyor. Büyüdükçe herşey kolaylaşıyor.
Benim size tavsiyem mutlaka sling edinin. Bebeğiniz anne koynunda mis gibi uyurken siz de ufak tefek işlerinizi yaparsınız. Yürüyüş, markete gitme vs. İçinde kurtarıci. Ve son olarak yardima ihtiyacınız varsa yardım istemekten çekinmeyin

Maşallah sağlıcakla kucağınıza alın ☺

Sevimli kuzuu

Teşekkür ederimm. Kuzum uyumuyor uyumuyor, uyuyunca da bu sefer ben özlüyorum onu

Ah yeni anne Kolay gelsin hepimize

Çok teşekkür ederim☺ Kanguru da aynı işi görür mü?

Selamlar.
Evet hiçbirşey eskisi gibi olmuyor tabiki. Başka bir düzen oluyor veya düzensizlik içinde düzen oluyor. Bu telaş, yetmemezlik, bu hisler geçici değil. Yavrunuz 45 yaşına gelince de aynı hisler olacak. Hisler geçmiyor sadece alışıyoruz. En iyisini yapsanız da yetmemezlik hissi hep varolacak. Sadece şuna inanın siz bebeğiniz için en iyi annesiniz. Onun için en mükemmel bakım verensiniz. Sizden başka hiçkimse en iyisi değil bebeğinize. Bunu bilin. Buna göre kendinizi geliştirin. Okuyun. İçinizde kaybolmayın. Sağlıkla büyütün yavrunuzu. Aynı yollardan 2.kez geçen birisi olarak sevgiyle kucaklıyorum sımsıkı sizi

Gerçekten mi!
Ben de kucakta büyüyen bebeklerin daha sağlıklı ve mutlu olduklarına inanmışımdır.
Kesinlikle doğru.
Şu dönem en çok kucak istedikleri dönem
Bir sıkıntısı yoksa dahi kucağımı istediğinde alıyorum
Güvenli bağlanma çok önemli.

Konu sahibi her sey çok yeni daha
Benim de böyle hissettiğim oldu, ama zamanla azalıyor. Bizim de daha çok olmadı
Ben de kafaya çok taktım bir ara yetişemiyorum edemiyorum diye.
Sonra saldım gitti
Hiçbir sey çocuğumdan önemli değil.
En çok seni istediği zamanlar şuanda.
Kendini doyurabilşyorsab gün içinde yeter. Kalanı zamanla oluyor. Git gide de kucak isteği azalıyor merak etme. Benim konuştuğım arkadaşlarım keşke o zamanlarda olsa da kucaktan indirmesem diyor

Sağlıkla büyüsün inşallah

Benimde seninle aynı hemen hemen.bebegim 1aylik oldu ve lohusa hüznünü dibine kadar yaşadım emin ol artık ağlamıyorum,doğumdan sonra ilk günden itibaren hep ağlıyordum ota boka.fiziken çabuk toparlandim ağrım sizim pek olmadı ama psikolojik olarak çok zorlandım.allahtan ailelerimiz yakın eşim çok anlayışlı harika bir baba.

Sana tavsiyem kendini bırakma fırsat buldukça spor yap bebeği eşine bırakıp,bebek uyurken sende uyu eşinle aranızdaki tutkuyu asla bitirme.ben lohusayken sevisilmez diye gotunden hurafe sallayanlari kaale almadım,fiziken iyi hissettiğim andan itibaren doğumdan ongun sonra falan eşimle eskiye döndük çok ciddiyim benim kadar hızlı dönüş yapan olmamıştır buna eminim.Annelik olayını ayrı bir yerde tut eşinle olan ilişkini ayrı tut.bebek ayrı odada yatsın,hem alman disiplini gibi yatağına alışır hemde yatak odanız size özel kalır.gorjntulu bebek cihazlari var ondan aldık nefes sesi bile duyuluyor gece beslemelerinde sırayla kalkıp gidiyoruz,ağladıkça da öyle..

Yani demek istediğim bu hüzün sonra bunalıma dönebiliyor ama dönmemesi senin elinde ben ilk günden ayaklanmistim sezaryen yaram bile onuncu gün tamamen kapanmıştı nerdeyse bırakma kendini güçlü ol

Aha bak mesela
Karnı tok
Kaka yaptı
Gazı yok
Meme keyfi de yaptı
Koydum güya dalmak üzereydi
Uyuyamadı bir türlü
Tam göğsümde yatıyor şuan aldım burada hemen uyuyacak:)
Dalınca yerine koyacağım
Yani sadece alt değiş besle olayı değil bu olay
Sevgiye doyurmak lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…