Teşekkür ederim, çok duygulandımkızım 2 yaşında. yenidoğan dönemlerini özlemeye başladım
hiçbir zaman "oh be" deyip arkanıza yaslanıp içiniz %100 rahat yaşayamazsınız bence çocuk sahibi olduktan sonra. yaşı kaç olursa olsun.
3 ay daha tremester gibi geçecek. sonra uyku gerilemesi yaşayacak. sonra dişleri çıkacak. sonra ek gıda dönemi. yine dişler. sonra yaş sendromları vs vs derken zaman geçecek nasıl geçtiğini anlamayacaksınız bile.
ama bi yandan da artık etrafa ilgisi artacak. kucakta durmak istemeyecek emeklemek isteyecek. hatta yürüdükçe daha da heyecanlanacak. yemek yemesi banyosu parka gitmesi derken her şey bir düzene binecek. hayatınız hem heyecanlı hem stresli olmaya devam edecek. zaten bunları göze alıp anne olmadık mı?
tek tavsiyem, sakın ama sakın yardım almaktan da istemekten de çekinmeyin. eşinizi geri plana atmayın en çok o yardım etmeli tek başınıza yapmadınız.
bırakın evde yemek olmasın dışardan söyleyin ya da eşiniz gelince yapsın. bulaşık kalsın çamaşır beklesin bu anları bi daha geri gelmeyecek inanın.
kusması reflüsünden olabilir gazını iyice çıkartmayı deneyin. emdiği de fazla geliyor olabilir. uyku için en iyi tavsiyem banyo ve beyaz gürültü. resmen hayat kurtarıcı ikisi de. ve o 5 dk uyusa bile bi kahve yapın telefonda boş boş takılın ya da canınız ne istiyorsa onu yapın. kendinizi ihmal etmeyin.
birkaç ay sonra bile burayı okuduğunuzda bi düzen oturtmuş her şeyi yoluna koymuş olacaksınız inanın
Ben kucakta alışmadan büyüttüm iki çocuğumu. Daha kolay oldu. İkiside mutlu çocuklar ama bilemem tabiki kucakla alakası olup olmadığını. Yakınımda yardımcı olacak pek kimse yoktu böylesi daha kolay oldu benim için. Mesela enzirir yatağa koyardım bebeğim kendi kendine biraz oyalanir uyurdu . O arada ben temizlik çamaşır yemek hallederdim. Örnek değilim belki ama kolay olanı tercih ettimGerçekten mi!
Ben de kucakta büyüyen bebeklerin daha sağlıklı ve mutlu olduklarına inanmışımdır.
Çok sık almayın emzirin yatağında dursun bu onun için kötülük değil sonuçta. Kendinizi de yormamis olursunuz. Oğlum üç ay kuvezde kaldı hemşireler sadece doyurmak alt değiştirmek için kucağımıza alıyoruz demişlerdi. Çok üzüldüm o zaman . Ama alışıyor çocuklar anne olarak benim ilgimi veremezlerdi tabi. Ama alışmaya müsaitlerTeşekkür ederim. Bebeğim ilk gün kucağa alışıverdi. Ben de ağlayınca kıyamayıp hemen alıveriyorum
Daha çok küçük kucağınıza o kadar alıştırmayin zorlanırsınız. Annenizden rica edin beş gün daha kalsın. Zorlaniyorsunuz belli . Ama bu günler geçecek üzülmeyin. Mutluluklar dilerim
Kucağa alıştırmayın söylemini sakın dinlemeTeşekkür ederim. Bebeğim ilk gün kucağa alışıverdi. Ben de ağlayınca kıyamayıp hemen alıveriyorum
Psikolojim düzelecek ama de mi biraz
Doğrusunu biliyorsun Laale. İlk 3 ay zaten alışma söz konusu değil. Alışkanlıklar 4.ayda oluşmaya başlar. Diğeri güvensiz bağlanmanın sebebini oluşturur. Eskide kaldı bu düşünceler.Gerçekten mi!
Ben de kucakta büyüyen bebeklerin daha sağlıklı ve mutlu olduklarına inanmışımdır.
Yatağa koyduğum an ağlıyor. Şaşırmış durumdayım ben de ne yapacağımı. Bi de sanki yatakta yalnızken bana ihtiyacı varmış da ben onla ilgilenmiyormuşum gibi hissediyorum. Lohusalık döneminde çok duygusal biri oldum..Çok sık almayın emzirin yatağında dursun bu onun için kötülük değil sonuçta. Kendinizi de yormamis olursunuz. Oğlum üç ay kuvezde kaldı hemşireler sadece doyurmak alt değiştirmek için kucağımıza alıyoruz demişlerdi. Çok üzüldüm o zaman . Ama alışıyor çocuklar anne olarak benim ilgimi veremezlerdi tabi. Ama alışmaya müsaitler
Evet bizim de en az 15 oluyor kusması, bi dahaki kontrolünde doktora sormayı düşünüyorum. Teşekkür ederim1 yaşı yeni geçtik
Emin ol aynı yollarda bende yürüdüm
Geçiyor hepsi
Benim bebeğim günde 15 kez kusuyordu
O kadar kusuyordu ki ultrason çekildi midesinde sorun mu var diye
Ama normal çıktı her şey
Doktoruna güven.
Ev işine takılma. Bi süre hazır şeyler tüketin. Veya akşamdan pratik hazırla.
Sling vs kullanmayı deneyebilirisn. Bebeği kendine memene yakın yere bağlayıp iş yaparsın
Teşekkür ederimBugünden itibaren hayatınızın 3-4 yılında hiçbir şeyinizin mükemmel olmayacağını kabullenin. Bu işin normali bu. Kendinizi germeyin. Mesela biz İstanbula gezmeye geldik, küçük hastalandı gezemeden geri dönüyoruz yarın yapacak bir şey yok. Yani vay giyinemedim, gezemedim, kilo veremedim, evim kirlendi, yüzümde sivilce çıktı, bunlarla beyninizi yormayın. Yerine oturuyor her şey zamanla
Öylr zaten. Sana ihtiyacı var. Sen ilgilenmiyorsun kucağınıza almanız lazım. Ağlamak tek iletişim yöntrmi. Ağlayarak sizinle iletişim kurmaya çalışıyor. İlk 3 ay kucağınızs alın. Evet çoook daha zor. Farkındayım. Kolay olan kucağa almamak. Ama sağlıklısı bu. Zaten sonra kucağa gelmiyorlarYatağa koyduğum an ağlıyor. Şaşırmış durumdayım ben de ne yapacağımı. Bi de sanki yatakta yalnızken bana ihtiyacı varmış da ben onla ilgilenmiyormuşum gibi hissediyorum. Lohusalık döneminde çok duygusal biri oldum..
KuzularKucağa alıştırmayın söylemini sakın dinleme
Bebeğinle arandaki güvenli bağlanmanın temellerinin atıldığı dönemdesin
Ben resmen ilk 3 ay mememde yaşattım.
İlk 3 ay hamileliğin 4.dönemi olarak da bilinir
Bebek kendini hala senin vücudunun bir parçası sanıyor. Benliği oturmamış durumda
Bu dönemde alışma diye bir durum söz konusu değil. İstediğin kaynaktan araştırabilirsin. Alışkanlıklar 4.ayda başlar
Bu konuda bebeğini sar sarma kucağında tut öp okşa
İhtiyacı olan o
Sağlıklı olan o
Ayy çok geçmiş olsun, birşeyi yoktur inşallah. Mesela şimdi bebeğim uyuyor ben telefon başındayım diye bile kötü hissediyorumÖylr zaten. Sana ihtiyacı var. Sen ilgilenmiyorsun kucağınıza almanız lazım. Ağlamak tek iletişim yöntrmi. Ağlayarak sizinle iletişim kurmaya çalışıyor. İlk 3 ay kucağınızs alın. Evet çoook daha zor. Farkındayım. Kolay olan kucağa almamak. Ama sağlıklısı bu. Zaten sonra kucağa gelmiyorlar
1 yaşındayız. Demin düştü. Kafası morardı. Doktor gece 2 saat sonra uyandırın dedi. Büyüdü ama bana bu geve yine uyku yok mesela
Hayır canım ondna bişi olmaz. Ben bazen oyun oynarken de kk da takılıyorumAyy çok geçmiş olsun, birşeyi yoktur inşallah. Mesela şimdi bebeğim uyuyor ben telefon başındayım diye bile kötü hissediyorum
Teşekkür ederim3. Aydan sonra çok rahatlayacaksın bebek de kendine gelecek. Kucak isteği azalacak. Şimdi istiyorsa bol bol kucağına al. Sling tavsiye ederim. Her bebeğin ihtiyaçları farklı. Alıştırma diyenlere kulak asma. Evin işini boşver. Ailenden yardım iste. Bebek gak dese emzir guk dese emzir. Uyudukça temel ihtiyaçlarını karşıla yemek ye uyuBitecek bugünler her şey güzel olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?