Lohusa Hüznü

Teşekkür ederim, çok duygulandım Daha memedeyken kusmaya başlıyor, sütüm var ama sanki aç gibi ağlıyor sürekli. Dün gece ilk defa mama verdim ve uyuyakaldı. Sütüm azsa neyi kusuyor, sütüm çoksa niye doymuyor. Küçücük bebek ağlıyor acı çekiyor ve ben bir şey yapamıyorum..

Gerçekten mi!
Ben de kucakta büyüyen bebeklerin daha sağlıklı ve mutlu olduklarına inanmışımdır.
Ben kucakta alışmadan büyüttüm iki çocuğumu. Daha kolay oldu. İkiside mutlu çocuklar ama bilemem tabiki kucakla alakası olup olmadığını. Yakınımda yardımcı olacak pek kimse yoktu böylesi daha kolay oldu benim için. Mesela enzirir yatağa koyardım bebeğim kendi kendine biraz oyalanir uyurdu . O arada ben temizlik çamaşır yemek hallederdim. Örnek değilim belki ama kolay olanı tercih ettim

Teşekkür ederim. Bebeğim ilk gün kucağa alışıverdi. Ben de ağlayınca kıyamayıp hemen alıveriyorum
Çok sık almayın emzirin yatağında dursun bu onun için kötülük değil sonuçta. Kendinizi de yormamis olursunuz. Oğlum üç ay kuvezde kaldı hemşireler sadece doyurmak alt değiştirmek için kucağımıza alıyoruz demişlerdi. Çok üzüldüm o zaman . Ama alışıyor çocuklar anne olarak benim ilgimi veremezlerdi tabi. Ama alışmaya müsaitler

1 yaşı yeni geçtik
Emin ol aynı yollarda bende yürüdüm
Geçiyor hepsi
Benim bebeğim günde 15 kez kusuyordu
O kadar kusuyordu ki ultrason çekildi midesinde sorun mu var diye
Ama normal çıktı her şey
Doktoruna güven.

Ev işine takılma. Bi süre hazır şeyler tüketin. Veya akşamdan pratik hazırla.

Sling vs kullanmayı deneyebilirisn. Bebeği kendine memene yakın yere bağlayıp iş yaparsın

Bugünden itibaren hayatınızın 3-4 yılında hiçbir şeyinizin mükemmel olmayacağını kabullenin. Bu işin normali bu. Kendinizi germeyin. Mesela biz İstanbula gezmeye geldik, küçük hastalandı gezemeden geri dönüyoruz yarın yapacak bir şey yok. Yani vay giyinemedim, gezemedim, kilo veremedim, evim kirlendi, yüzümde sivilce çıktı, bunlarla beyninizi yormayın. Yerine oturuyor her şey zamanla

Teşekkür ederim. Bebeğim ilk gün kucağa alışıverdi. Ben de ağlayınca kıyamayıp hemen alıveriyorum
Kucağa alıştırmayın söylemini sakın dinleme
Bebeğinle arandaki güvenli bağlanmanın temellerinin atıldığı dönemdesin
Ben resmen ilk 3 ay mememde yaşattım.
İlk 3 ay hamileliğin 4.dönemi olarak da bilinir
Bebek kendini hala senin vücudunun bir parçası sanıyor. Benliği oturmamış durumda
Bu dönemde alışma diye bir durum söz konusu değil. İstediğin kaynaktan araştırabilirsin. Alışkanlıklar 4.ayda başlar
Bu konuda bebeğini sar sarma kucağında tut öp okşa
İhtiyacı olan o
Sağlıklı olan o

Psikolojim düzelecek ama de mi biraz

3. Aydan sonra çok rahatlayacaksın bebek de kendine gelecek. Kucak isteği azalacak. Şimdi istiyorsa bol bol kucağına al. Sling tavsiye ederim. Her bebeğin ihtiyaçları farklı. Alıştırma diyenlere kulak asma. Evin işini boşver. Ailenden yardım iste. Bebek gak dese emzir guk dese emzir. Uyudukça temel ihtiyaçlarını karşıla yemek ye uyu Bitecek bugünler her şey güzel olacak

Gerçekten mi!
Ben de kucakta büyüyen bebeklerin daha sağlıklı ve mutlu olduklarına inanmışımdır.
Doğrusunu biliyorsun Laale. İlk 3 ay zaten alışma söz konusu değil. Alışkanlıklar 4.ayda oluşmaya başlar. Diğeri güvensiz bağlanmanın sebebini oluşturur. Eskide kaldı bu düşünceler.

Çocuk doktorumuz bile ilk 3 ay meme ise meme kucaksa kucak. O ne istiyorsa o. 4.aya girince dikkst demişti

Yatağa koyduğum an ağlıyor. Şaşırmış durumdayım ben de ne yapacağımı. Bi de sanki yatakta yalnızken bana ihtiyacı varmış da ben onla ilgilenmiyormuşum gibi hissediyorum. Lohusalık döneminde çok duygusal biri oldum..

Evet bizim de en az 15 oluyor kusması, bi dahaki kontrolünde doktora sormayı düşünüyorum. Teşekkür ederim

Teşekkür ederim

Öylr zaten. Sana ihtiyacı var. Sen ilgilenmiyorsun kucağınıza almanız lazım. Ağlamak tek iletişim yöntrmi. Ağlayarak sizinle iletişim kurmaya çalışıyor. İlk 3 ay kucağınızs alın. Evet çoook daha zor. Farkındayım. Kolay olan kucağa almamak. Ama sağlıklısı bu. Zaten sonra kucağa gelmiyorlar

1 yaşındayız. Demin düştü. Kafası morardı. Doktor gece 2 saat sonra uyandırın dedi. Büyüdü ama bana bu geve yine uyku yok mesela

Kuzular Teşekkür ederim

Ayy çok geçmiş olsun, birşeyi yoktur inşallah. Mesela şimdi bebeğim uyuyor ben telefon başındayım diye bile kötü hissediyorum

Teşekkür ederim

Sakın yetmediğini düşünme sen bebeğinin bu dünyadaki kahramanısın. Ben ilk bebeğime de 2.bebegimde de aynı şeyleri yaşadım tecrübe ile alakası yok geçici bir süreç. Bol bol kucağına al enerjini sıcaklığını hissetsin.2 çocuğumuda göğsümde büyüttüm . Ben çalışan bir annenin annesini özleyerek büyüyen bir çocuğuyum. Anneciğim günde 14 saat çalışmak zorundaydı. O yüzden imkanım varken bol bol kucağıma aldım göğsümde sıcaklığımı verdim çocuklarıma. Canları acısa göğsüme yatirinca sakinlesiyorlar. Oğlum 9 yaşında hala okulda vs üzüleceği bir durum olsa gelir göğsümde yatar. Evi bok götürse umurum olmaz.

Ya sana kıyamam...
Tabi ki geçecek her şey eskisinden de güzel olacak; çok normal hissettiklerin. Mümkün oldukca bebeğini de al 15 dk da olsa dışarı çık canım. Ben de o dönemleri çok sancılı geçirdim. Kızım şimdi 4 yaşında. Her şey gerçekten çok güzel artık inşallah 2. Bebeğime hamileyim hatta. Geçmese hiçbirimiz cesaret edemezdik başka bir çocuğa.
Böyle konularda çok duygulanıyorum geçmişe gidiyorum. Elimden gelse bütün lohusalarla tek tek ilgilenmek istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…