Lohusa pijaması illaki kirmizimi olmali

kirmizi insani gerer ya..
ben kirmizi olan hicbiseyin icinde rahat edemem mesela.
hangi renk sizi sakinlestiriyorsa o rengi secin,pembe mavi yesil..
al mal basmaz,ben tek basina lohusalik gecirmis biri olarak soyluyorum.
hatta lohusa kadin evde kimse yokken banyo yapmamali filan derler,napayim yaptim valla bi basima evdeyken.
inanmayin oyle seylere.

Ben mavi aldım. Hiç de öyle bişey duymadım. Siz istediğinizi alın.

bende mavı giyidim al mal basmıyor canım hikaye onlar

Benimki pembeydi kızımda oğlumda da beyaz da vardı kırmızı da al basması batıl ama inanislarimiza ve cevremizden duyduklarimiza göre var ama pijamayla alakası yok evine geçtikten sonra baş ucuna kırmızı bi yazma koyarsın bebekle senin bi de Kuran bu kadar Allahım korur merak etme.

Ilk defa duydum. Renkle ilgisi yoktur batildir o.

Ben ekru aldim taçım yavruagzi

Yahu biri açıklayabilir mi al basması nedir ciddi merak ettim
Lohusa hormon degisikligine ugrar. Bunu bilmeyenlerde al basmasi demis hani rahatsizlik verirler(ucan kacan uc harfli) batil inanc yani. Hatta kirmizi kurdale takarlar falan kafalarina. Illa biyerde kirmizi olcak yani.

Ayni zihniyet bebege de sari giydirir ki sarilik olmasin. Halbuki alakasi yok

Arkadaslar merhaba lohusa pijamasi alacam bu ay ben mavi istiyorum ama bana kirmizi al dediler al basmamasi icin boyle bisey varmi mavi alsam neolur

benim hastanede kullandigim pijama mavi idi, oglum oldugu icin. sadece basimda kirmizi bir tac vardi adet yerini bulsun diye. boyle seylere takilmayin.

Şimdi okudum ne olduğunu. Lohusa kadını öldürme ihtimali olan doğa üstü varlıklar mış. Bu nasıl bir manyaklık ya? İnsanı hamile kalmaktan alıkoyar wallahi. Allahtan yeni duydum.

Benim pijamalarım krem rengiydi bu arada.

kırmızıya yüklediğin anlama bağlı..
bazıları için seks ve şehveti çağrıştıran bir renktir , öfkenin rengi diye de geçer aynı zamanda..mesela boğaları kızdırmak için de kırmızı kullanabilirsin.
bunlar boş şeyler, canın ne istiyorsa onu giy.annemin lohusalığında giydiği gecelikler pembe ve lila tonlarında fotoğraflara baktığımda. yani basan bişey olmuyor kırmızı yoksa

Offf ya gece gece bana bastilar korkarim ben o ne ki? Bence siz istediğiniz rengi giyin batil inançtir kesin bunlar..

Bende beyaz almıştım. Bide kırmızı kurdeleri süslü bi taç almıştım. Hatta annemde kırmızı bi örtü getirmişti eskiden doğum yapanlar kırmızı örtü takarmış

Arkadaslar merhaba lohusa pijamasi alacam bu ay ben mavi istiyorum ama bana kirmizi al dediler al basmamasi icin boyle bisey varmi mavi alsam neolur
Canim sen istedigin renk al pijamani.basina kirmizi bi kurdele ya da tac takarsin.ayrica esinin giymis oldugu kiyafetini yanina koyarsan hic bisey olmaz.
Kizlar boyle bisey var.bizzat annemin yengemin basina da gelmis.tabi burda anlatip kimseyi korkutmak istemem ama tedbir almakta fayda var...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…