doğum yaptıktan sonra kadınlara hiçbir şey olmuyor demiyoruz da onun al basması olduğunu nereden biliyorsunuz?.başka bir arkadaş da demiş yorumlarda hormonlardan oluyor diye.ya da bazı kadınlar doğum yaptıktan sonra bir çeşit depresyona giriyor falan da olabilirler.illa ki bilimsel bir açıklaması vardır.bana da geceleri bir şeyler oluyordu, bazı insanlar tarafından karabasan olduğuna inanılan şeyin uyku felci(veya rem uykusu) olduğunu öğrendim.diyelim ki al basması var, kırmızı giymekle veya eşinin giyilmiş kıyafetini yanına almakla önlenmesi mantıklı mı?engellemek için yapılan şeylerden bile belli hurafe olduğu.Canim sen istedigin renk al pijamani.basina kirmizi bi kurdele ya da tac takarsin.ayrica esinin giymis oldugu kiyafetini yanina koyarsan hic bisey olmaz.
Kizlar boyle bisey var.bizzat annemin yengemin basina da gelmis.tabi burda anlatip kimseyi korkutmak istemem ama tedbir almakta fayda var...
Canim inanisa gore yaninda erkek oldugu zaman veya onun kokusu oldugu zaman bu tarz seyler olmazmis.basina gelmedigi icin anlamaman gayet normal.senin yerinde olsam bende ayni seyi dusunurdum.ama birebir annemin yasamis oldugu seyler vardi.ve sadece annemden degil bicok kisiden duydum.ben yasamadim ilk dogumumda.umarim kimse de yasamaz.doğum yaptıktan sonra kadınlara hiçbir şey olmuyor demiyoruz da onun al basması olduğunu nereden biliyorsunuz?.başka bir arkadaş da demiş yorumlarda hormonlardan oluyor diye.ya da bazı kadınlar doğum yaptıktan sonra bir çeşit depresyona giriyor falan da olabilirler.illa ki bilimsel bir açıklaması vardır.bana da geceleri bir şeyler oluyordu, bazı insanlar tarafından karabasan olduğuna inanılan şeyin uyku felci(veya rem uykusu) olduğunu öğrendim.diyelim ki al basması var, kırmızı giymekle veya eşinin giyilmiş kıyafetini yanına almakla önlenmesi mantıklı mı?engellemek için yapılan şeylerden bile belli hurafe olduğu.
başına gelmeyen anlamaz değil işte diyorum ya benim başıma da benzeri geldi ama hala inanmıyorum.albasması ve karabasan(benim inandığım adıyla uyku felci/rem uykusu) birbirine benzer şeyler.doğum yaptıktan sonra başıma öyle bir şey gelse de albasması olduğuna inanmam.her neyse, ister albasması olsun ister başka bir şey, dediğiniz gibi kimse yaşamaz umarım.aslında forumda böyle şeylerden bahsetmek yasak, o yüzden var mı yok mu diye daha fazla konuşmayalım bence.Canim inanisa gore yaninda erkek oldugu zaman veya onun kokusu oldugu zaman bu tarz seyler olmazmis.basina gelmedigi icin anlamaman gayet normal.senin yerinde olsam bende ayni seyi dusunurdum.ama birebir annemin yasamis oldugu seyler vardi.ve sadece annemden degil bicok kisiden duydum.ben yasamadim ilk dogumumda.umarim kimse de yasamaz.
Derde gel bana da ter bastı anlamaya çalışırken :)[/QUOT gece gece cok guldum mesajina valla :)
Kiz niye bu kadar detayli yazdin iki ay sonra bebegim olacak korktum simdi valla :)Şimdi okudum ne olduğunu. Lohusa kadını öldürme ihtimali olan doğa üstü varlıklar mış. Bu nasıl bir manyaklık ya? İnsanı hamile kalmaktan alıkoyar wallahi. Allahtan yeni duydum.
Benim pijamalarım krem rengiydi bu arada.
Aynen canim bende o nedenle fazla detaya giremiyorum.başına gelmeyen anlamaz değil işte diyorum ya benim başıma da benzeri geldi ama hala inanmıyorum.albasması ve karabasan(benim inandığım adıyla uyku felci/rem uykusu) birbirine benzer şeyler.doğum yaptıktan sonra başıma öyle bir şey gelse de albasması olduğuna inanmam.her neyse, ister albasması olsun ister başka bir şey, dediğiniz gibi kimse yaşamaz umarım.aslında forumda böyle şeylerden bahsetmek yasak, o yüzden var mı yok mu diye daha fazla konuşmayalım bence.
Korkma canim korkulacak bisey yok.ayrica boyle seyleri herkes yasayacak diye bi kural da yok...Aman allahım gece gece neler öğrendim sayenizde insan doğum yapmaya korkarAyy neden okudum ki bu topiği
Sivas ,erzincan gibi yorelerde bu inanis daha yaygin.ben cocuk erkekse diye duymadim ama uzerinde mutlaka kirmizi olmali.biyerinde igne ilistirilmis olmali.kesinlikle yanliz kalinmamali vs gibi seyler duydum.Bizim hurafelere gorede(sivasliyiz) al gelir derler.
Al derken biz Al karisi deriz.
Ama bizimkiler onlem olaraktan sadece ´40 gun boyunca lohusa kadin yanlis kalmamali asla, helede cocugu erkekse´ derler. Yok kirmizi gecelik yok mavi gecelik gibi mevzular hic duymadim.
Sivas ,erzincan gibi yorelerde bu inanis daha yaygin.ben cocuk erkekse diye duymadim ama uzerinde mutlaka kirmizi olmali.biyerinde igne ilistirilmis olmali.kesinlikle yanliz kalinmamali vs gibi.
Igne diyince hatirladim, annem galiba bi filkete batirmisti ablamin yataginin kosesine. Galiba yine dedigniz sebepten.
Ama kirmiziyi hic duymadim ben sivas yoresinde.
Ama baya baya hikayeler var ben koyde kalirkenki zamanlardan.
Hikayeye gore dedemin dedesi( baya ucuk bi hikaye bastan soyluyum) zamaninda al karisini yakalamis ahirda, neyle tehdit etmis bilmiyorum ama demiski ´ seni salarim hic kimseye bisey demeden ama sartim su: benim soyumdan sopumdan sulaleme ulasan, kanimin kaninda oldugu herkesten uzak durucaksin sen ve senin arkdaslarin´ oda tamam demis. Ardindan annemin anlattiklarina gore( dedimya ucuk), koydekiler herkes bi cocugu oldugunda kapiya gelirlermis bize ´ evdeki erkeklerinizden birinin ceketini verin´diye. Sebep dedemin dedesinin kanindan olan abim ve babamgillerin kokusu sindigi icin kullandigi cekete, orya o al karisi ve digerleri gelemezmis.
Mis mis mis te mis.. bayaa bi ucuk bisey.
Ben inanmiyorum al karisi vs, lohusa kadinlar halusinasyon yasarlar, normal bu.
Bunun adinada al karisi derler.
Baska baska duydugum korku gerilim karsik hikayeler var bzim ailede buna deginen, ama hic gerek yok anlatmaya.
Konu sahibi hamile.
Canim senin bu anlattigin al karisi cok daha farkli bisey aslinda.bende hamileyim bu arada.neyse bu konuyu burda sonlandiralim insanlar korkmasin bosu bosuna...Igne diyince hatirladim, annem galiba bi filkete batirmisti ablamin yataginin kosesine. Galiba yine dedigniz sebepten.
Ama kirmiziyi hic duymadim ben sivas yoresinde.
Ama baya baya hikayeler var ben koyde kalirkenki zamanlardan.
Hikayeye gore dedemin dedesi( baya ucuk bi hikaye bastan soyluyum) zamaninda al karisini yakalamis ahirda, neyle tehdit etmis bilmiyorum ama demiski ´ seni salarim hic kimseye bisey demeden ama sartim su: benim soyumdan sopumdan sulaleme ulasan, kanimin kaninda oldugu herkesten uzak durucaksin sen ve senin arkdaslarin´ oda tamam demis. Ardindan annemin anlattiklarina gore( dedimya ucuk), koydekiler herkes bi cocugu oldugunda kapiya gelirlermis bize ´ evdeki erkeklerinizden birinin ceketini verin´diye. Sebep dedemin dedesinin kanindan olan abim ve babamgillerin kokusu sindigi icin kullandigi cekete, orya o al karisi ve digerleri gelemezmis.
Mis mis mis te mis.. bayaa bi ucuk bisey.
Ben inanmiyorum al karisi vs, lohusa kadinlar halusinasyon yasarlar, normal bu.
Bunun adinada al karisi derler.
Baska baska duydugum korku gerilim karsik hikayeler var bzim ailede buna deginen, ama hic gerek yok anlatmaya.
Konu sahibi hamile.
Canim senin bu anlattigin al karisi cok daha farkli bisey aslinda.bende hamileyim bu arada.neyse bu konuyu burda sonlandiralim insanlar korkmasin bosu bosuna...
Ozelden yazdim canim sana aciklamasini.evet canim Rabbim istemedikce hicbir sey olmaz.okuyorum ben bu soyledigin dualari bol bol zaten ...Ne kadar ismi cinsi adi sani vardir hurafelerde, kac cesit varliklar vardir hayal urunu olan bilmiyorum. Ama bizim sivasta bu ikisini ayni adlandiriyorlar. Keske hamile oldugunu onceden farketseydim ya.
Batil inanc diyip gecelim biz canim ya, Nas ve felak sureleri her turlu beladan korur, Allaha siginalim yeter.
O istemedikce hic bisey olamaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?