Lohusa ve şiddet

Garip ya. Ben lohusayken annem kaldı hiç yalnız kalmadım ama kaynanam anlatıyordu lohusayken mehter takımı giysili bi adam gelmiş tövbe est. Ben de lohusayken annemi 40 gün göndermedim korkudan. Dediğiniz 3. Gözü de ilk kez duyuyorum ilginç, olabilir tabi araştırmak lazım. Ama gelinleri bunaltmasın bu kaynanalar bıktık da:))

Tabi bunaltmasinlar çok haklısınız, benim özellikle yalnız kalmamak gibi bir çabam olmadı ama galiba ben de yalnız kalmadım. Eşim vardı diye hatırlıyorum. Ama bu yazıyi okuduğum yerde lohusayken farklı şeyler anlatanlar vardı. Tabi buna sebep uykusuzluk mu, hormonlar mi asla tam olarak emin olamayız.

Bunu bana da kadının biri demişti.
Hem de gerçekten ölümle cebelleşirken erken doğum yapmış ve hala risklerimiz bitmemişken duydum bunları.
Ne acımasız insanlar var.
Ne yazıkki. Benim kaynanam da normal doğum yapmamı istiyordu, sezeryan olunca önce doktoru beğenmedim dedi ben de memnunum dedim sonra da sezeryanda bağırsaklarını çıkarıp sonra geri takıyolarmış dedi hastane odasında yataktayım daha epiduralin etkisindeyim o kadar sinirlenmiştim ki eşim anladı dışarı çıkardı onu bir de bunlar unutulmayan anılar olarak kalıyor. Lohusa kadına yaklaşım dikkatli olmalı.

lohusayken şiddet gören biri dünyayı yıkar darp raporu alır ve boşanır. bir kere döven artık her hafta döver. siz çok yanlış bir evlilik yapmışsınız .yanlışınızdan dönün ve hemen boşanın. yoksa çocuğu da dövecek. çocuğunuzu seviyorsanız zaten boşanırsınız. bu konunun başka hiçbir çaresi yok.

Yok arkadaşım istemeden hamile kalmıştır o, genelde öyle bahanelerin altına sığınıyorlar ya.

Ne yazıkki. Benim kaynanam da normal doğum yapmamı istiyordu, sezeryan olunca önce doktoru beğenmedim dedi ben de memnunum dedim sonra da sezeryanda bağırsaklarını çıkarıp sonra geri takıyolarmış dedi
Doğum yapacak kadına söylenecek lafmı bu? Allah ıslah etsin böylelerini tövbe yarabbim

Fiziksel ve psikolojik şiddet görüyorsunuz susup oturacak mısınız?

Ohooo biz kime ne aklı veriyoruz o zaman. Herkes hak ettiğini yaşıyormuş konuda

Polisi arayın

Önceki konularıni okudum. Üzgünüm ama bu evlilik yürümez. Herşeye karışan bir KV.. anacı, gözü dışarda bir koca. Bir an önce aileni ara, git. Sakın ezdirme kendini.
KV kim oluyor da senin kıyafet seçimine karisiyor ya koskoca kadınım sanane de.

Burada söyleyen kv kişisi dikkat et seni gömerim diyor sanki ama
Ben bu kadar vahşi düşünemem :) ne demek seni gömerim :))

Lohusanın mezarı açık olur deyiminin temeli benim söylediğimdir. Siz lafı istediğiniz yere çekebilirsiniz.

Buyrun bir de kaynak yapıştırayım; “
Lohusalık; doğumdan sonraki 6 hafta (42 gün) sonunda gebeliğin kadında yarattığı fizyolojik ve psikolojik değişimlerin gebelik önceki haline dönmesidir. Bu süreç her organ ve sistem için farklı zamanlar alır.

Halk arasında "lohusanın mezarı 40 gün açık kalır" sözü yaygın olarak kullanılır. Bu söz bir yerde gerçekleri yansıtmaktadır. Çünkü doğum ve lohusalık döneminde ortaya çıkan hastalıklar hayatı tehdit edici boyutlarda olabilir. Çok erken lohusalık doğumdan sonraki ilk 24 saati, erken lohusalık ilk 1 haftayı, geç lohusalık da geri kalan süreyi temsil eder. Üreme organları 6 haftada normal haline döner ve emzirmeyen annelerin büyük bir kısmı bu dönem sonunda adet görmeye başlar. Emzirenlerde ise adetlerin normale dönmesi 6 ayı bulabilir, hatta bu süreyi bir miktar daha aşabilir.”

Ben sözleri söyleyenin tavrıyla değerlendiririm. Polyanna olmaya gerek yok sanki
Manasını kaynak bulup yapıştırıp zahmete girmişsiniz ben de biliyorum iki çocuk anası olarak.
Ama biraz makara yaptım fazla ciddiye almışsınız

Ailen varmı git sonra boşan şiddet ne ya lihusaya pislik aptal gibi olmuştum ben kolaymı doğum öküz adam ayı

Lohusaligimda bende k.pederden ve k.v.den çok pisjkolojik şiddet gördüm ama ailem arkamda durmadı onlar büyük onlar haklı falan deyip gecistirdiler hep...aklıma geldikçe aileme lanetler ediyorum hep .sonra beni sindirdikleri için olaylar çığırından iyice çıktı iş bana el kaldırmaya kufurlere kadar vardı...ailemin yanına gittim yine beni iknaya uğraştılar...1ay kadar kaldım k.v.geldi özür falan diledi döndüm...
Ne büyük hataymış...ha bidaha cesaret edemediler orası ayrı ama pisikllojik şiddet hiç bitmedi...
Şimdiki aklım olsa direk polis çağırır uzaklaştırma falan cikartir hepsine kök söktürür hatta bosanirdim...ama 20 yaşında cahil halimle ailemde sahip cikmayinca (babam ben çocuğa bakmam bosanirsan dedi aklima geldikçe nefret ediyorum gerçekten...annem sürekli bende snuh çektim bende bunu çektim bunda bişey yok...abim sürekli bagirirdi her şeye) hicbirsey yapamadim kisacasi...döndüm bu kezde kendimi ispat etmekle,hep iyi olmaya çalışmakla geçti yıllarım her işlerine kosmakla...çok pişmanım inanın yoruldugumla kaldım...yaş 40 oldu şimdi yüzlerine bile tahammülümü yok...
Onlara verdiğim en büyük ceza 2.cocugu doğurmak oldu birde başıma buyruk yaşamak...mesela izinlerde yanlarina tokata gitmek yerine tatile gidiyorum deli oluyor k.v.ama bişey diyemiyor...zaten çalışıyorum artik hicbirseyleriyle alakam kalmadı...
Yapmanız gereken şey olayı büyütüp o bahaneyle bağları kopartmak...yada bosanmak..yazık etmeyin kendinize ...

Ablacım kafana vurmus adam elın armut mu topluyo?Bıde aıleden gızlemek ne mana??Yavru vatan kıbrısa kadar haber salarım,boyle ezık tıpler konu komsu neder dıye cok bakar.Cıkar mahallenın ortasında bagırım lohusa kadını dovuyolar dıye valla!

Ozur dilese bile affetmeyin dilemez büyük ihtilalle ama. Ailenizi dayinjzi amcanizi dedeniz babaniz anneniz abiniz kim varsa cagirin. Olay buyusun normal olmadiklarink anlasinlar. Sizden memnjn degilse boşasın blof yapin bitsin bu evlilik deyin. Anasinjn evine gitsin. Yemek Yemezse yemesin. Sizde kafa rahat bebeginjze bakin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…