- Konu Sahibi sekerciiik
-
Bebek en geç 2 saatte bir uyandırılıp süt verilecekmiş hastaneden öle dediler.. Benim bebeğim gece uyumuyor sabah ezanına kadar uyumuyor ne yapsakta ağlıyor gündüz ise mışıl mışıl.. Gece uyumuyor neden acaba ?
Uyuduğunda da 2 saat sonra emzirmek için uyandırıyorum. Annem yapma diye ama kan şekeri düşermiş yapmak lazımmış..
Bu konularda ne diyorsunuz ?
Gece neden uyumaz ki ?
Bebek en geç 2 saatte bir uyandırılıp süt verilecekmiş hastaneden öle dediler.. Benim bebeğim gece uyumuyor sabah ezanına kadar uyumuyor ne yapsakta ağlıyor gündüz ise mışıl mışıl.. Gece uyumuyor neden acaba ?
Uyuduğunda da 2 saat sonra emzirmek için uyandırıyorum. Annem yapma diye ama kan şekeri düşermiş yapmak lazımmış..
Bu konularda ne diyorsunuz ?
Gece neden uyumaz ki ?
Kızlar kaç kilo verdiniz, ben doğumdan sonra 7 kilo vermişim, gerçi oğlumda az doğdu ama yinede verdiğim kilo az geldi bana, 6 kilo fazlam var, ne zaman veririm acaba
canım dikişlerin tamamen iyilestikten sonra sabah aksam mekikle kalmıyo o göbişler ben 3. günden sonra korse taktım ama cıkardım simdi dikişlerim iyileşirse sporla atmayı düsünüyorum bi de bol su tabi ben toplam 12 kilo almıstım 4 ü falan gitti 8 kilo fazlam var onuda veririm zamanla diye düsünüyorum bide evet biraz önce dedigine bende katılıyorum bebek zaten acıkınca aglıyor ama sevilenolmak ın bebegi iki günlük sanırım bana doktor ilk üc günde onlar sürekli uyur sen emzirmeye bak gerekirse ses yap uyansın bi kac günü atlatırsan tamamdır sonra o zaten acıktıgını belli eder uyandırmana gerek yok demisti.bu arada ne kadarlık oldu canım bebegin düzene girdinizmi?
bugün kırkı yarıladık :)
20 günlük olduk, birazdan gezmeye çıkıcaz :)
Yaklaşık 1 ay sonra kardeşimin düğünü var şu 6 kiloyu atsam çok iyi olacak
sen dogumdan sonra 7 kiloyu attıysan bir iki haftaya kalmaz gram kalmaz sende ben sana söyleyeyim massallah sana nazar degmesin gezmeye cıkcakmısınız gercekten sakamı yapıyosun ?senle aramızda 6 gün var o zaman benimkide 14 günlük oldu
doğumdan sonra değil canım 20 günde gitti 7 kilo, eski kiloma dönmek için 8 kilo vermem gerek ama 6 yeterli bana.
gerçekten gezmeye çıkıcaz yarı kırk uçurmaya :)
bizimkiler cıkartmıyolar beni ama hastaneye bi kac kere gittim onu cıkmaktan saymıyolar demekki gezmeme izin yok anlasılan benimde annem gitti tek basına kaldım kayınvalidem gündüzleri bir iki saat ugruyo o ara işlerimi halledebildigim kadar hallediyorum sonra yine tek basınayım geceleride nöbetteyiz yani sana sunu söyleyebilirim bunca maratondan cıkardıgım bi ders varsa anne olmak gercekten zormus canım cennet niye annelerin ayakları altında demisler anlıyorum yavas yavas..
kızlarr bebeğinizi kac günde bir yıkıyosunuz?[/QUOT
ben göbeği düşene kadar yıkamadım sildim 2 kere doğumunun 6. günü göbeği düştü ve ertesi gün yıkadım sonra da gün aşırı yıkamayı düşünüyorum havalar soğuyana kadar.sen ne kadar da bir yıkıyorsun ?
slm kızlar...
şekercim süper bir sohbet alanı olmuş artı baştaki bilgiler içinde ayrıca teşekkürlerimi iletiyorum :)
biz bu gün 15 günlük olduk. 2650 doğmuştu kızım, şu şişkinliği dedikleri her neyse işte o gidince 2450 kalmıştı. bu gün tartıldık 3 kilo olmuşuz.
ilk 3 gün gece uykusu yoktu bizde ama şimdi gece güzel uyuyor çok şükür. saatlerimiz standart oldu. yatmadan önce emince gece 1,5-2 arası uyanıyoruz bide 4,5-5 arası uyanıyoruz, onun haricinde mışıl mışıl uyuyoruz. Allah razı olsun eşimden en büyük destekçim o oldu düne kadar (dün izni bitti ve izmire döndü, biz hala adanadayız).
doğduktan 3 gün sonra ilk dr. kontrolünde biraz sarılık çıktı kızımda. orda kadınlar konuşurken kulak misafiri oldum, beyaz ışıkta uyut bebeğini sarılık varsa diyorlardı birbirlerine. denedim ve 4 gün sonraki kontolümüzde sarılığımız yoktu. anne sütünden dolayı mı geçti yoksa gerçekten beyaz ışıktan mı bilmiyorum tabi ki :)
ilk haftamızda 2-3 gün mama vermek zorunda kaldım sütüm olmadığı için. sonra sütüm azar azar gelmeye başladı, anne sütüyle birlikte günde 1-2 kere mamaya devam ettim bir kaç gün daha. son 2 gündür bebeğim mama almamaya başladı, çok şükür ki sütüm epey arttı. sabahları göğüslerim taş gibi uyanıyorum. o kadar emziriyorum bide sağıyorum duramıyorum ağrılarından ama buna rağmen kızım doymuyorgöğsümde uyuyakalıyor her emzirme sırasında, çabuk yoruluyor biliyorum ama yinede içim rahat etmiyor, hep aç, sürekli meme arıyor. verdiğimde ise hemencecik uyuyor. gece sorun yok ama gün içinde hep böyle.bide göğüslerim yara olduğunda silikon göğüs ucu almıştım, şimdi göğsümü almıyor hep o başlıklarla alıyor ancak
başkaa ne konuşmuştunuz hıh kilo konusu13 kilo almıştım hamileliğim boyunca 7 si gitti 12 si kaldı hamile kalmadan önceki kilomdan da vermek istiyorum şöyle bi 56-57 falan olsam evlendiğim kiloma düşsem tam süper olcak
sorumu en sona sakladım, sezeryanla doğum yapan hanımlar, doğum yapalı 15 gün oldu, 6. gün dikişlerim alındığında dr. temiz, enfeksiyon falan yok dedi. 1 hafta batikonla günde 2 kere bakım yapmamı söyledi. dediği gibi yaptım 3 gün oluyor batikonu bırakalı. ama dikiş hizasında bir pertlik var. parmağımla takip ediyorum yavaşça, sol tarafta daha sert ve alanı geniş, sağa doğru ilerledikçe hem sertliği azalıyor hem alanı daralıyor ama tüm dikiş boyunca var. biraz fazla yürüsem çok sert olan yer içerden çekiliyor sanki. nedendir acaba, ya da normal midir :s
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?